göra din medarbetare dag i ubuntu

Det kan vara svårt att uttrycka din uppskattning för dina medarbetare personligen – vad händer om de tar det på fel sätt, eller tror att du fiskar efter en komplimang egen? Om du använder Ubuntu på kontoret, här är ett snabbt sätt att visa din uppskattning och samtidigt undvika de sociala fallgropar ansikte mot ansikte kommunikation.

Se till att deras dator är låst

En olåst dator är en sårbar dator. Sårbara för malware säker, men mycket mer sårbara för det lokala kontoret upptågsmakare, som tycker det är lustiga att göra en skärmdump av skrivbordet, ändra bakgrunden till att skärmdump, sedan gömma alla dina skrivbordsikoner.

Dessa händelser har lärt oss att du ska låsa din dator när du tar en paus. Förhoppningsvis din medarbetare har lärt sig samma lektion, och tryckte på Ctrl + Alt + L innan du går ut för en kopp kaffe.

Lämna en omsorgsfullt formulerad meddelande

Nu har du möjlighet att lämna ditt meddelande uppskattning på din kollegas dator. Klicka på Lämna meddelande-knappen och skriv bort!

Klicka på Spara.

Vänta, eventuellt i skuggorna

Om du sitter nära din medarbetare, sedan vänta på dem att återvända. Om du sitter längre bort, sedan försöka att lyssna efter deras fotspår. Så småningom kommer de att återvända till sin dator och skriva in sitt lösenord för att låsa upp den.

observera leende

När de återvänder till sina skrivbord, kommer de att välkomnas med meddelandet du lämnade.

Se om de uppskattade meddelandet och i så fall gärna ta åt sig äran.

Om de ser irriterad, eller tryck på knappen Avbryt fortsätta med din dag som om ingenting hänt. Du kan också prova att glida in i en konversation som du såg Jerry mixtra med sin dator tidigare.

Slutsats

Lämnar dina medarbetare en trevlig budskap är enkelt och kan lysa upp sin tråkig eftermiddag. Vi är ganska säker på att denna metod endast kan användas för gott och inte ont, men om du har några andra förslag av meddelanden att lämna, låt oss veta i kommentarerna!

Vem har medarbetare som använder Linux,? Försöker inte vara en åsna men allvarligt vilken miljö skulle denna nedgång i,? Om du är i en stor comapny oddsen är att de använder Windows XP och om du är i ett litet företag som använder Linux sedan oddsen är att det inte kommer att vara ubuntu,. eller kanske jag är bara helt fel.

@Matthew Lucas

Vi använder Ubuntu på min arbetsplats (även om jag tror att någon Gnome-baserad distribution kommer att göra). Jag antar att vara rättvis, skulle jag säga att det är en universitetsmiljö, vilket förmodligen är atypiska.

@Trevor Bekolay, jag var omedvetna om att detta fungerar med de flesta GNOME smaker,. Och det gör vettigt i en universitetsmiljö,. Touch`e

Ett bra budskap att lämna på detta skulle vara “Sluta äta mina luncher i fikarummet ya idiot!”

@Mysticgeek

Dude Jag sa ju att det var bara en en gång sak som kan eller inte kan ha varit baksmälla relaterade! LÅT MIG VARA

Vi använder inte Linux men har LClock installerat på de flesta av våra Windows-maskiner. Hur som helst, klistrade jag varje vers i rickroll och hade ett meddelande dyker upp varje minut tills låten gjordes …. Jag skulle inte säga att det var ont … 😉

Min flickvän och jag utnyttja denna funktion för att lämna små meddelanden för varandra hemma. Tack för att dela detta tips för användning på kontoret!

@Brian Campbell

Det är bedårande!

Man, när jag stöter på en olåst maskin, jag komponerar alltid ett mail till dem på sitt konto som börjar “Kära Mister President: Du jerkface, jag vill bara att du ska veta att varje dollar av falska pengar jag gör går till val någon annan till Office …! ”

När det gäller vem som använder Linux – människor som vill få arbete. De flesta av våra programmerare använder XP, men de fyra som använder Linux har mer drifttid och allmän tillfredsställelse med sina verktyg än huvuddelen av XP-användare (även om vi har en kollega som har gått fram och tillbaka, missnöjda med båda, vi vägrar att köpa honom en mac, men eftersom han är bara inte en trevlig kollega). Vi har ett ökande antal Mac-datorer på kontoret, men those’re mestadels i händerna på icke-programmerare (även om fyra har Mac-datorer som deras personliga maskiner).

Och de Linux-användare? De använder ubuntu. Det (att mynta ett uttryck) bara fungerar!

De stora pyramiderna i Giza byggdes på mindre än 20 år, över 800 ton sten sattes till de strukturer dagligen.