hålla datorns data säker att använda skapa Synchronicity

Att hålla dina data säkra genom att utföra regelbundna säkerhetskopior är viktigt. Men hur många av oss faktiskt komma ihåg att stoppa vad vi gör och säkerhetskopiera våra data manuellt? Ett enkelt att använda, automatisk backup lösning skulle lösa det problemet.

Skapa Synchronicity är en gratis backup och synkronisering verktyg som gör det möjligt att manuellt eller automatiskt hålla dina data säkerhetskopieras. Du kan använda den för att kopiera nästan alla typer av filer, inklusive dokument, bilder, videor och musik, till en USB-flash-enhet, extern hårddisk, eller till och med en ansluten nätverksenhet.

Se länken längst ned i artikeln för att hämta Skapa Synchronicity. Du kan ladda ner en installatör eller a.zip fil som innehåller programmet i en bärbar format som kräver ingen installation.

Vi hämtade portable.zip filen. För att köra detta, helt enkelt extrahera filerna från the.zip filen och dubbelklicka på the.exe fil. Om du hellre vill installera programmet, ladda ner installationsprogrammet och följ instruktionerna i installationsguiden.

Välj språk för programmet i listrutan och klicka på Ok.

Första gången du kör Skapa Synchronicity, får du frågan om du vill söka efter uppdateringar när programmet startar. Svara ja eller nej för att fortsätta.

Innan du utför en backup i Skapa Synchronicity, måste du skapa minst en profil. Du kan ha flera profiler för att säkerhetskopiera olika uppsättningar av filer vid olika tidpunkter.

Klicka på Ny profil.

Texten “Ny profil” har valts. Skriv in ett namn för din profil och tryck på Enter.

Dialogprofilinställningar ruta. Ange huvudkatalogen som ska säkerhetskopieras och katalogen som filerna ska kopieras med hjälp av … knapparna i rutan kataloger. Välj kataloger som önskas och synkroniseringsmetoden.

Du kan också välja att inkludera eller exkludera vissa filer och vissa avancerade alternativ.

Din nya profil visas i profil delen av huvud Skapa Synchronicity fönster. Du kan manuellt säkerhetskopiera filer i din profil när som helst genom att klicka på profilen och välja Synkronisera från popupmenyn.

En dialogruta visar visar hur varje steg i säkerhetskopieringen.

Om du vill säkerhetskopiera dina filer automatiskt, kan du schemalägga en viss tid för att köra säkerhetskopieringen i bakgrunden. För att göra detta klickar du på profilen du vill schemalägga och välj schemaläggning från popupmenyn.

Dialog Schemaläggning ruta. Det finns en varning överst i dialogrutan som talar om att skapa Synchronicity måste registrera sig som ett startprogram för att aktivera schemat. Detta sker automatiskt när du slår på schemaläggning.

Markera Aktivera schemaläggning för den här profilen kryssrutan och väljer andra alternativ för att ange hur ofta du vill att säkerhetskopian utförs.

OBS: När du skriver in en gång i textrutan Vid använder en 24-timmarsklocka. Till exempel skulle 3:00 anges som 15:00.

Om datorn är avstängd med jämna mellanrum när säkerhetskopieringen är tänkt att köra, kanske du vill slå på ikapp missade alternativ säkerhetskopior. Det här alternativet talar Skapa Synchronicity att köra någon backup profil som var planerad att köra, men sköts upp av mer än två dagar. Till exempel säger en säkerhetskopia skulle köra den 27 september vid 5:00, och datorn inte var på vid denna tidpunkt. Per den 29 september, Skapa Synchronicity kommer med jämna mellanrum försöker starta säkerhetskopieringen tills den har startats.

När en profil har schemalagts, är en klocka läggs till profilen ikon.

Du kan se vilken profil är tänkt att köras nästa och när genom att röra musen över ikonen Skapa Synchronicity i systemfältet.

När en schemalagd säkerhetskopiering körningar Skapa Synchronicity visar ett meddelande på ikonen i systemfältet säger backup körs. En annan meddelande visas när säkerhetskopieringen är klar.

Om du stänger Skapa Synchronicity med X i det övre högra hörnet av fönstret, går det fortfarande i bakgrunden så schemalagda säkerhetskopieringar kan köras. Men för att öppna programmet igen, måste du börja den med några genvägar du har skapat eller the.exe fil.

Skapa Synchronicity har många fler praktiska funktioner. Till exempel, när du säkerhetskopierar till en nätverksenhet, kan du använda UNC-sökväg för denna enhet, såsom \\ 192.169.0.25 \ MyBackupFolder \ MySubFolder.

Skapa Synchronicity är helt bärbar. Inställningarna för programmet lagras i enskilda konfigurationsfiler i en config katalog som ligger i samma katalog som programmet.

Det finns några avancerade funktioner som ett kommandoradsgränssnitt och möjligheten att ändra vissa dolda inställningar med hjälp av konfigurationsfiler. För mer information om dessa funktioner och om hur du använder Skapa Synchronicity, se deras manual på http://synchronicity.sourceforge.net/help.html.

Nedladdning Skapa Synchronicity från http://synchronicity.sourceforge.net/.

Tack för den här artikeln,. Jag har SyncToy körs på min bärbara dator för att synkronisera på NAS,. Men jag har en fråga här, är du medveten om någon programvara (helst gratis) som kan göra en omedelbar synkronisering / replikering,? Tack

Låter intressant, men det kan synkronisera över https till en internetbaserad server, som Ubuntu One?

Windows XP gjorde säkerhetskopia av varje dokument jag skrev automatiskt. Då jag hade en tvivelaktig dator som skulle krascha vid minsta provokation. Ofta originaldokumentet som jag arbetade på skulle gå förlorad, men mystiskt, skulle säkerhetskopian ska sparas. Tyvärr, Windows 7 verkar inte ha denna funktion. Det gör det möjligt för mig att säkerhetskopiera allt på en gång i veckan, men det är inte samma sak som att säkerhetskopiera varje handling som den produceras. Något gick vilse någonstans, och det var inte till det bättre. (Naturligtvis kan det finnas en make backup knapp någonstans att säkerhetskopiera varje handling, men jag har inte hittat den ännu på Windows 7. Jag har en ny dator med mycket bättre stabiity så backup blir mindre viktigt.)

Prova Omvänt, inte gratis men det gör ovan men kommer att göra det så snart eventuella förändringar källfilen dvs. sparas. Du behöver inte schemalägga eller komma ihåg,. Den verkliga skönheten är att om du ändrar sökord i fotots som inte spara filen eller förändra tidsstämpel Omvänt känner fortfarande förändringen och backar upp. Det är kontinuerlig övervakning och kan köras manuellt när som helst och kan köra över ett nätverk med VV motor.

Microsoft introducerade en fri synkronisering ansökan, som heter “SyncToy” för att synkronisera filer på två olika platser. SyncToy kan användas oavsett om du arbetar i Windows XP, Vista eller Windows 7, och innehåller ett användarvänligt gränssnitt som gör det möjligt att synkronisera filer och mappar snabbt.

@Guss, EASEUS Todo Backup? kan vara vad din efter det är gratis och om minnet fungerar inte i farten säkerhetskopior av eventuella filändringar

@Guss: PureSync är vad du behöver. Jag har försökt flera gratis “sync & backup” ingår Sync Toy och PureSync är mitt val. Prova det och jag är säker på att du ska vara nöjd !!!

Jag har provat SyncBack, PureSync, FBackup, Cobian Backup och skapa Synchronicity.

Jag tror SyncBack är det bästa för att ge alternativ, men det har vissa probles med export av varje backup, plus jag hade sällsynt förlust av inställningar, på grund av det faktum att varje backup jobb faktiskt sparas i registret, vilket är ganska riskfyllt.

PureSync ger också massor av alternativ, men jag hatade frekventa meddelanderutor under säkerhetskopiering och besvär för att aktivera eller inaktivera dem. Jag har också märkt att efter att ha använt miljövariabler på ett jobb och redigera det efter det skapelse, den verkliga sökvägen var rörigt med ytterligare alternativ kontrolleras av sig själv, som behövde rättas varje gång.

FBackup och Cobian Backup ger inte synkroniseringsalternativ och att de inte kommer att ge dem i framtiden heller.

Nu är jag fortfarande med Skapa Synchronicity, vilket verkar vara bra. Jag har laddat med profiler med stora mängder kataloger, som jag vill att säkerhetskopiera filer med användarinställningar av mina olika installerade program, och det fungerar perfekt. Det enda problemet är att varje profil innehåller massor av filter som kan vara svårt att kontrollera i framtiden.

Observera också att du kan kontrollera en experimentell version av applciation (v5.2.1 r1316 är den sista) .; Det ger en expertläge (Ctrl + Alt + E i huvudfönstret), och sedan öppna en profil. Du ser en ny expert meny, som har en kategori fält där du kan skriva ett kategorinamn. Objekt med samma namn kommer att grupperas tillsammans.

Geek är bra elever i dator sekt em.

Under djurplågeri lagar i Storbritannien, bläckfisk, tack vare sin intelligens, anses vara en heders ryggradsdjur och erbjuds högre skyddsnivåer som följd.