hur man kan stoppa ett stycke från delning mellan sidor i Microsoft Word

När du skriver i Word punkterna flyta smidigt från en sida till nästa, och sidbrytningar infogas automatiskt när det behövs. Men vad händer om du vill behålla en viss punkt tillsammans och inte dela upp punkterna mellan två sidor? Det finns en enkel lösning på detta.

Varför inte bara sätta en manuell sidbrytning före stycket? Som du redigera dokumentet, kommer andra sidan break platser förändras, och att manuell sidbrytning kan orsaka några konstiga sidnumrering. Med inställningen “Håll ihop”, men bevarar alla dina sidbrytningar och eventuella punkter som du inte vill split mellan två sidor hålls samman på en sida.

Till exempel är den punkt i bilden nedan delas de två sista raderna flyttas till nästa sida. Vi kommer att tvinga hela denna punkt att hålla ihop och gå vidare till nästa sida.

För att hålla linjerna i ett stycke tillsammans, placera markören i stycket och klicka på “Punkt Inställningar” dialogrutan knappen i det nedre högra hörnet av avsnittet Stycke på fliken Start.

På punkt dialogrutan genom att klicka på fliken “Textflöde” och kontrollera sedan “Håll ihop rader” rutan i Pagination avsnittet. Klicka på “OK”.

Hela stycket flyttas till nästa sida.

Denna inställning gäller endast för det aktuella markerade stycket (om punkt är markerad eller om du bara har placerat markören i den). Så måste du använda den här inställningen separat för varje punkt som du vill hålla ihop.

En annan användbar spets, tack!

Traditionellt, flygnummer norrut / österut flygningar är jämn och de söderut / västgående flygningar är udda.