hur man totalt rader och kolumner i ett ord 2013 bord

Om du arbetar i Word och du behöver totalt värden i en tabell, kan du göra det utan att behöva ange data i Excel och sedan kopiera och klistra in den i Word. Ord kan göra enkla beräkningar som summering, multiplikation, och i genomsnitt.

OBS: När du lägger till nya rader eller kolumner av värden till en tabell i Word, kommer formlerna inte automatiskt uppdatera. För att uppdatera en formel, högerklicka på formeln och välj Uppdatera fält från popupmenyn.

För att skriva in en formel i en cell i en tabell, placera markören i cellen och klicka på fliken Layout under Tabellverktyg.

Klicka Formel i datadelen på fliken Layout.

I det här exemplet kommer vi att multiplicera de enheter av enhetskostnaden och sedan totalt Total kolumnen. För att göra detta, vi går in i följande i formel redigeringsrutan i dialogrutan Formel rutan för att multiplicera två nummer till vänster om den aktuella cellen

#NAMN?

Välj ett alternativ från rullgardinsmenyn Talformat att ange formatet format för resultatet av formeln.

OBS: För mer information om formlerna som finns och hur man använder dem, se Microsofts Office webbplats.

Klicka på OK för att godkänna inställningarna och sätt i formel i cellen.

Resultatet av formel visas i cellen.

OBS: Om du högerklickar på en cell som innehåller en formel och välj Växla fältkoder från popupmenyn, själva formeln visas i cellen, som visas i den första bilden i början av den här artikeln. Högerklicka igen och välj Växla fältkoder igen för att visa resultatet.

Vi följde samma steg att multiplicera de enheter och enhetskostnaden under vart och ett av de andra raderna.

Nu, se till att det finns en extra rad längst ned i tabellen så att vi kan uppgå kostnaderna. Placera markören i den tomma cellen vid botten av Total kolonnen. Klicka Formel i datadelen på fliken Layout igen för att öppna dialogrutan Formula ruta. Ange följande formel i formelredigeringsrutan (formeln kan standard till SUM formel med OVAN som argument)

#NAMN?

Välj ett lämpligt antal format och klicka på OK.

Summan av de totala kolumn visas i cellen.

Om du vill prova den här funktionen har vi inkluderat SampleWordTable vi använde. Summorna i Total kolumnen är bara siffror. Ersätt dem med produktsammansättningen och sedan lägga till en rad längst ner till totalt Total kolumnen.

Rowan Atkinson, mest känd som excentrisk brittisk komedi personlighet Mr Bean, har en magisterexamen i elektroteknik.