i filmen inifrån och ut vad grönsaker byttes med broccoli för japanska publik?

Svar: paprikor

Pixars senaste film Inside Out är en film om komplexa emotionella inre människan. Som sådan, var det mycket viktigt för manusförfattare och animatörer på Pixar att verkligen fånga nyanserna i olika emotionella reaktioner över kulturer på ett sätt som skulle resonans med den lokala publiken.

För detta ändamål har många scener anpassas för att representera hur lokala publiken skulle reagera. Till exempel i US version minnen av huvudpersonen Riley visa henne sittande i sin barnstol och upprörd vid tanken på att äta broccoli. Den scenen fungerade inte för japanska publik, men eftersom japanska barn, som regel, inte ogillar broccoli. Istället Pixar animatörer ersatte broccoli med paprika som de hittade, via undersökning, gjorde japanska barn inte ta hand om.

Liknande utbyten förekommer i minnen av idrottsevenemang: i vissa länder tittare såg minnen av hockey matcher men i andra länder de ser fotbollsmatcher.

 Pixar.