Om du är utsatt för en smurf attack, du är utsatt för vad?

Svar: En denial of service

En Smurf Attack är en särskild form av denial of service där en stor volym av ICMP-paket med offrets falsk IP-adress bytte i stället för avsändarens IP-adress sänds över ett datornätverk med hjälp av någon av IP-broadcast-adresser tillgängliga på det nätverket.

Som ett resultat, skulle varje ICMP begäran (som en begäran ping) skickas via Smurf Attack till IP-broadcast-adressen för nätverks uppmana alla datorer inom denna sändning adressblock till svar, effektivt begrava den intet ont anande IP-adress (och tillhörande datorutrustning) av de riktade användare under ett berg av missriktade reaktioner, vilket gör deras anslutning obrukbar tills störtflod av svar avbryts.

Smurf attacker var mycket lätt att utföra före slutet av 1990 som de flesta nätverk var dåligt konfigurerade och inte kan motstå missbruk på ett sådant sätt. Sedan dess värdar och routrar har rutinmässigt konfigurerad att inte svara på ICMP förfrågningar behandlas på IP sändningsnivå eller att vidarebefordra förfrågningar de får.