OneNote är nu fri: är Microsofts anteckningar app värt att använda?

Microsofts OneNote är nu fri. När en Windows-antecknings program som ingår i Office, är det nu en fri plattformsoberoende anteckningar tjänst för Windows, Mac, Android, iOS och webben. Det här är Microsofts gratis Evernote konkurrent.

OneNote är en övertygande, väl älskad ansökan. Nu när det är gratis och untethered från Windows, är det en övertygande alternativ oavsett vilken plattform du använder. Det är mer funktionsfyllda än Evernote och ger bättre stöd för stift och handstil.

OneNote kan du skapa flera anteckningsblock, med varje anteckningsbok som innehåller flera sektioner och varje sektion innehåller flera sidor. Dessa bärbara datorer kan delas med andra människor, så att du kan samarbeta på anteckningar lätt.

Den fria versionen av OneNote lagrar dina anteckningar i Microsofts OneDrive, tidigare känd som SkyDrive. Skapa några anteckningar på datorn och de kommer också att vara tillgänglig på dina telefoner, surfplattor, andra datorer, och på webben.

Långt ifrån att bara skriva anteckningar, OneNote kan du lägga till att göra-listor, bilder, ritningar, filer, filmer, ljud, skannade dokument, länkar, ekvationer, matematiska symboler, och många andra saker att dina dokument. Om du har en surfplattan med en penna, kan du använda pennan för att skriva anteckningar och rita direkt i OneNote.

OneNote erbjuder nu också en OneNote Clipper som fungerar i alla större webbläsare. The Clipper kan du enkelt klippa innehåll från webbsidor till dina anteckningar från din webbläsare.

Dess gränssnitt kan tyckas lite upptagen för att ta ner en notering så snabbt som möjligt, vilket är varför det finns en snabb anteckning genväg du kan använda. Tryck bara på Windows-tangenten + N på Windows och klicka på Ny Quick Note eller tryck på N igen. Skriv anteckningen i fönstret som visas och det kommer att sparas till din Quick Notes.

Du skulle antagligen förvänta sig att en Microsoft Office-produkt skulle begränsas till Windows och kanske Mac också, men det är inte sant. Microsoft har byggt upp ett helt ekosystem av applikationer för OneNote, inklusive program för skrivbordet i Windows, Windows 8, Windows Phone, Mac OS X, Android, iPad, iPhone och webben. Det finns ingen Chrome-app eller Linux-klient, men det kommer att fungera på Chromebook och Linux-datorer tack vare webbversionen.

Liknande Evernote och andra tjänster, är OneNote inte helt fritt. Microsoft håller tillbaka en del funktioner för att sälja sina $ 9,99 per månad Office 365 Home Premium service.

Den betalda versionen av OneNote har stöd för lokala datorer sparas på hårddisken (den fria versionen fungerar med anteckningar som lagras på din OneDrive konto), förmågan spela in video och ljud tillsammans med dina anteckningar och versionshistorik. Det kan också integreras med Outlook, Sharepoint och OneDrive for Business.

De flesta av de funktioner som här är viktigast för företagsanvändare. Även om du inte kan skapa anteckningar lagras offline, kommer OneNote synkronisera anteckningar som lagras i din OneDrive konto så att du kan fortsätta använda den offline.

Om du är intresserad av en antecknings program som OneNote, det finns en god chans att du redan använder Evernote eller annat antecknings ansökan.

OneNote är en mer robust, fullfjädrad program än Evernote. Den innehåller funktioner som inte finns i Evernote och låter dig bädda in många typer av multimediafiler inline i en anteckning, medan sådana filer måste bifogas som bilagor till en anteckning i Evernote. Om du planerar att skriva anteckningar för hand – till exempel med en penna på en Windows tablett eller iPad – OneNote är definitivt ledare i hanteringen av handskrivna input. OneNote redigeringsgränssnitt liknar Word.

Evernote redigeringsgränssnitt är enklare och mer fokuserad på redigering anteckningar. Dessa anteckningar kan också innehålla bilder och formatering, men de kan inte innehålla alla typer av innehåll en anmärkning kunde i OneNote. Beroende på vilken typ av anteckningar du skapar, kanske du föredrar Evernote är mer minimal text anteckningar gränssnitt till OneNote är mer fullfjädrad gränssnitt.

OneNote synkroniseras även dina anteckningar och ändringar direkt, medan de stationära versionerna av Evernote kommer endast synkronisera dem var 15 minut. Evernote synkronisering funktioner har kritiserats för att vara opålitliga sistone.

Om du är intresserad av OneNote, bör du ge det ett försök och se hur du gillar det. Du kanske föredrar den till Evernote. OneNote kan inte importera Evernote anteckningar direkt, men det finns verktyg som Evernote2OneNote som importerar anteckningar för dig.

Om du vill byta tillbaka i framtiden, innehåller OneNote möjlighet att exportera dina anteckningar och Evernote kan direkt importera OneNote-filer.

OneNote är en kraftfull, solid ansökan. Lyckliga Evernote användare kanske inte vill lämna sin elefant bakom och gå igenom en bytesprocessen, men den som vill ha en fast, fullfjädrad anteckningar ansökan bör ge OneNote en allvarlig titt.

Vad händer om jag har Office 2013 (eller 2010) med OneNote. Kommer jag att kunna använda den tillsammans med den fria versionen av OneNote, och skulle de synkronisera? Jag frågar eftersom det verkar, hur man formulerade saker, att denna gratisversion av OneNote är ansluten till Office365 / Mobile Office lösningar, och jag vet inte hur de installerade stationära versioner av Office interagera med mobila kontorslösningar.

Har den fria versionen inkluderar OCR-funktion i OneNote?

Radio och TV-reklam för tobaksprodukter har förbjudits i USA sedan 2 januari, 1971 när folkhälsocigarettrökning lagen trädde i kraft.