på 1950-talet vad osannolikt last gjorde USA marin levererar via kärn- missil?

Svar: Mail

På 1950-talet, Post Office Department (föregångare till United States Postal Service) och US Navy ingått ett intressant men kortvarig arrangemang. Ett postkontor inrättades ombord på USS Barbero, och en Regulus kryssningsrobot, traditionellt tippas med en kärnstridsspetsar, var utrustat med två speciella behållare för att hålla e-post.

3000 försändelser, helt och hållet en samling av post omslag riktar sig till regeringstjänstemän som president Eisenhower och Post Masters över hela landet, lanserades långt ute till havs och levereras via missilen till en förutbestämd landbaserad mål. Inte bara gjorde missil träffade målet döda på men posten lyckades hämtas.

Även Post Office tjänstemän förklarade det en ny tid i postutdelningen, var juni 1959 leverans av “rocket post” för att vara den enda. I själva verket visste marinen skulle aldrig vara kostnadseffektivt leverans post via raket, men samarbetet med postkontoret gav dem ett perfekt tillfälle att visa upp precisionen amerikanska havet-to-land kärnvapenmissiler till världen under FÖREBUD leverera post.