hur man tar skärmdumpar i Windows 10

En skärmdump är en bild tagen av det som finns på skärmen. Idag ska vi visa hur du tar en skärmdump i Windows.

Du kan ta en skärmdump på nästan alla plattformar, och Windows är inte annorlunda. Den har en bulit-in alternativ som fungerar bra för grundläggande uppgifter, men många tredjeparts program erbjuder mer användarvänlighet och funktioner. I den här artikeln jag ska visa dig ett par olika sätt att ta en skärmdump i Windows 10.

Print Screen knappen på tangentbordet kan ta en skärmdump och spara den som en fil, ta en skärmdump utan att spara det som en fil, eller ta en skärmdump av endast ett fönster (istället för hela skärmen). Knappen print screen kan märkas som “PrtScn”, “PrntScrn,” “Skriv ut Scr”, eller något liknande. På de flesta tangentbord är knappen vanligen mellan F12 och Scroll Lock. På bärbara tangentbord, kan du behöva trycka på “Funktion” eller “Fn” för att komma åt Print Screen funktionen. När du trycker på knappen, kommer det att se ut som om ingenting hänt, men skärmbilden har sparats till Urklipp.

Tryck på “Windows-tangenten + PrtScn.” Om du använder en tablett genom att trycka på “Windows-knappen + volym ned-knappen.” På vissa bärbara datorer och andra enheter, kan du behöva trycka på “Windows-tangenten + Ctrl + PrtScn “eller” Windows-tangenten + Fn + PrtScn “nycklar i stället. Kontrollera din bärbara dator handbok för mer information.

Skärmen dämpas för en stund, och du kommer att se skärmdumpen visas som en fil i en mapp med titeln “Skärm”, i standard “Bilder” mappen. Skärmbilden automatiskt märkt med ett nummer.

Du kommer bara att se skärmen dim om du har den “Animera fönster när minimera och maximera” aktiverat i din visuella effektinställningar (System> Avancerade systeminställningar> Klicka på fliken Avancerat> Klicka på Inställningar under Prestanda avsnitt).

Tryck på “PrtScn” -knappen. En skärmbild av skärmen är nu kopieras till klippbordet. Öppna din favorit bildredigerare, ordbehandlare eller annat program som du vill använda bilden i. Välj Redigera> Klistra in för att klistra in skärmdumpen var du vill. Dimensionerna av bilden kommer att vara samma som skrivbordsupplösning. Obs: På vissa bärbara datorer och andra enheter, kan du behöva trycka på “Alt + Fn + PrtScn” nycklar i stället. Kontrollera din bärbara dator handbok för mer information.

Klicka på namnlisten i fönstret som du vill fånga. Tryck på “Alt + PrtScn”. En skärmdump av aktiva fönstret ska kopieras till klippbordet, precis som i det sista avsnittet. Klistra in den på din favorit bildredigerare eller dokument redaktör. Obs: På vissa bärbara datorer och andra enheter, kan du behöva trycka på “Alt + Fn + PrtScn” nycklar i stället. Kontrollera din bärbara dator handbok för mer information.

Den Snipping verktyg har varit en del av Windows under lång tid. Detta verktyg ingick först i Windows Vista, och aldrig fått några nya funktioner bortsett från några buggfixar. Snipping verktyg kan ta skärmdumpar av ett öppet fönster, rektangulärt område, en fritt formulerad område, eller hela skärmen. Du kan kommentera dina snips med olikfärgade pennor eller en överstrykningspenna, spara den som en bild eller MHTML fil, eller e-posta den till en vän.

Skärmklippverktyget i Windows Vista, 7 och 8 har en begränsning: det kan inte ta skärmdumpar som involverar musrörelser. För att fånga något som innebär musens rörelser, som popup-menyer och verktygstips, måste du använda Print Screen metoden.

I Windows 10, har Snipping Tool en ny “Delay” alternativ, som gör att du kan fånga skärmdumpar popup-menyer och verktygstips. Öppna Skärmklippverktyget appen och klicka Delay. Från rullgardinsmenyn, klicka på antalet sekunder du vill vänta tills skärmdumpen tas.

Välj nu den typ av klipp du vill göra genom att klicka på pilen bredvid Du kan välja mellan en av fyra typer av klipp “Ny.”: fri form, rektangulär, fönster och helskärm.

Till skillnad från en vanlig klipp, kommer skärmen inte omedelbart tona ut. Istället kommer du att ha mellan 1-5 sekunder, beroende på förseningen du väljer att ställa in skärmdumpar. Du kan använda denna tid för att öppna popupmenyn eller verktygstips som du vill fånga. När dina sekunder har gått, kommer skärmen fryser och tona ut så att du kan skapa din klipp. Om du väljer fönster eller helskärmsläge, kommer det bara fånga klipp omedelbart.

Windows 10 fartyg med spel DVR förmåga att spela spel bilder och ta skärmdumpar av Windows PC-spel. The Game Bar genererar skärm i PNG-format, och sparar dem i “C: \ Users \ [ditt användarnamn] \ Video \ Fångar.” Innan du börjar använda Game Bar, starta Xbox app som kom med Windows 10 öppna sina inställningar. Under “Game DVR”, växla “Ta skärmdumpar med hjälp av Game DVR” och tilldela vad kortkommandon som du vill.

När du vill ta en skärmdump, använda tangentkombination ( “Windows-tangenten + G” som standard) och klicka eller knacka på “Ja, är detta ett spel” om det efterfrågas. Tryck nu på “Camera ikonen” eller “Win + Alt + PrtScn” för att ta en skärmdump. Obs: Kortkommandot fungerar bara om du tidigare har kontrollerat “Ja, är detta ett spel” låda för denna specifika spel. Du kommer att se ett meddelande så att du vet “Screen sparas.” Om du klickar eller trycker på anmälan kommer det att öppna för “Xbox> Spel DVR> På den här datorn” för att se det.

Alla Windows inbyggda metoder har sina egna fördelar och nackdelar. Om du tar en hel del skärmdumpar och vill ha mer flexibilitet än de inbyggda verktyg erbjuder, är dock en tredjepartsverktyg det bästa alternativet.

Om du inte har något emot att spendera några dollar, Snagit av Techsmith är en förstklassig verktyg som gör tar skärmdumpar lätt, har massor av funktioner som gör att du rikta specifika fönster, ta region ögonblicksbilder, och även fånga den fullständiga texten rullning fönster som webbsidor.

Du kan ta korta videofilmer om du vill, kommentera bilderna, rita pilar och former, och i stort sett allt du kan tänka dig en skärmdump verktyg ska kunna göra. Det är ett bra verktyg som vi definitivt rekommendera, särskilt om du behöver för att ta en hel del skärmdumpar.

Det finns en gratis testversion som du kan ladda ner för att kolla upp det innan bry sig om att spendera pengar på det. När du prova det, kommer det att bli svårt att gå tillbaka till Windows barebones verktyg.

Jag undrar om Windows 10 kommer att stödja min favorit sätt att ta skärmdumpar i Windows 7? Trycka på Start-S tar upp markören kontrollerad hårkors på en nedtonad skärmen så att du kan göra en skärmdump för OneNote eller urklipp. Det var år innan jag upptäckte det, och det skulle vara synd att förlora den.

Trycka på Start-S tar upp markören kontrollerad hårkors på en nedtonad skärmen så att du kan göra en skärmdump för OneNote eller urklippet

Det är en del av OneNote. Så det borde fungera om du OneNote har installerat. Annars kan du använda Snipping verktyget.

Vanna White har burit en annan klänning på varje episod av Wheel of Fortune, hittills har hon sliten mer än 6000 klänningar under den tid av showen.