hur du ställer in föräldrakontroll i Netflix

Netflix har massor av innehåll, men inte alla av det är lämpligt för yngre tittare. Populära visar som har blivit synonymt med tjänsten som House of Cards och Orange är den nya svarten innehåller en hel del barnförbjudet innehåll. Du kanske vill skapa en uppsättning av föräldrakontroll för att förhindra barn i huset från att starta upp någon visar att du inte godkänner förväg.

Du har några alternativ när det gäller att fastställa Föräldrakontroll. Om du vill aktivt blockera olämpligt material kan du ställa in en PIN-kod för hela kontot att endast vuxna vet. Eller, om du har en yngre barn som bara vill bläddra Netflix själva, kan du ställa in en profil för dem som bara visar åldersanpassade program.

Till att börja med måste du ange dina kontoinställningar genom att klicka på profilbild i det övre högra hörnet av Netflix webbläsarfönstret. Därefter väljer du alternativet för “Ditt konto”.

Från denna sida, bör du se länken “Föräldrakontroll” i avsnittet Inställningar.

Klicka på detta, och du kommer att bli ombedd att ange ditt lösenord för att komma vidare till nästa avsnitt. Detta säkerställer att dina barn inte kan ändra några inställningar på egen hand (om de inte känner till lösenordet, naturligtvis).

När du ange ditt lösenord, kommer du att välkomnas av följande skärm.

Här är där du kan ställa in PIN-koden som hindrar vissa typer av media inte kan spelas, baserat på deras ålagts betyg (för exempel, tv-program rankade TV-14 eller filmer betyget PG-13, R, etc.). Det finns fyra kategorier som dessa betyg får grupperade i: små barn, äldre barn, tonåringar och vuxna.

Tyvärr för närvarande finns det inget sätt att blockera innehåll på en show-by-show basis. Detta innebär att om en show har fått betyget TV-14 men du fortfarande tycker att det är lämpligt för 13-åriga-eller olämpligt för din 15-åriga, du kommer inte att kunna hantera det genom Föräldrakontroll. (Naturligtvis, i det första fallet, kan du alltid ange PIN-koden för hand för ditt barn när de vill titta på något du godkänner.)

PIN-koden kommer att skapa en barriär som dina barn inte kommer att kunna få igenom nästa gång de går att sätta på en show som du inte uttryckligen har tillåtit dem att titta på.

Om du har glömt din PIN-kod, när som helst kan du klicka på “Har du glömt PIN?” Länk, och det kommer bara att be om ditt lösenord för att ta dig tillbaka till huvudföräldrakontrollfönstret.

Återställning av en PIN-kod är samma process som ställer in det första gången, så oroa dig inte om det blir felplacerad eller glömt från tid till annan.

Naturligtvis behöver inte alla barn att aktivt hindras från att titta på program. Yngre barn förmodligen inte har någon lust att titta på vuxna visar, de bara vill bläddra Netflix för sina teckningar. Genom att sätta upp en “Kids” profil, kan du se Netflix visar dem bara innehåll som är lämpligt (och enda innehåll de skulle faktiskt vill titta på).

När du först starta Netflix kommer det alltid fråga dig “Håller ögonen på vem?” Innan innehållet kommer upp.

Från fönstret genom att välja alternativet “Hantera profiler”. Här kan du redigera det förinställda “Barn” profil, och förändring som visar att de kommer att kunna titta runt två av samma kategori som finns i Kontroller avsnittet Föräldra: Litet barn och äldre barn (tror “Dora utforskaren” för små barn , “Star Wars” för barn).

När barn profil är begränsad, kommer de inte att kunna se eller söka efter något innehåll utanför den kategori du anger för det.

Sist, om du är osäker på vilken typ av innehåll dina barn har varit att titta, kan du spåra sina tittarvanor genom att klicka på “Visa aktivitet” länken, lyfts fram i Min profil delen av dina kontoinställningar.

Här hittar du en lista över alla program eller filmer som har spelats på detta konto i det förflutna, som går hela vägen tillbaka till den dag det aktiverades.

Du kan också ta bort visningshistorik du inte vill att andra på ditt konto veta om. Du vet, som den tiden marathoned My Little Pony när ingen annan var hemma (bara för att se vad all hype handlade om).

Liksom V-chip som kom före det, Netflixs föräldrakontroll gör det enkelt att se till att dina barn inte smyga en titt på någon visar att de inte är tillräckligt gammal för att se ännu, eller titta på filmer som kan vara lite över deras mognadsnivå.

Den allra första mass tillverkas sugrör gjordes av papper belagt i vax, halmen uppfanns av Marvin C. Sten 1888 eftersom han fann gräsbevuxen smak som de naturliga rajgräs strån av dagen bibringas sina drinkar är oacceptabelt.