hur man använder KeePass i webbläsaren över datorer, och på din telefon

Om du använder ett lösenord manager och det är inte den molnbaserade Lastpass, är det förmodligen KeePass. KeePass är en helt öppen källkod Password Manager som lagrar alla dina känsliga data lokalt. Detta innebär dock att det inte är riktigt lika väl integrerat som andra lösningar.

Vill Lastpass-stil webbläsare integration, möjligheten att synkronisera lösenord och ha dem överallt, och ett program för att få tillgång till dina lösenord på din telefon? Du måste koppla ihop ditt eget system.

KeePass erbjuder inte ett webbläsartillägg, så det kommer inte att dyka upp och be dig när du besöker en inloggningssida. Du kan kopiera och klistra in dina inloggningsuppgifter från KeePass i rutorna på webbsidan, eller bara använda dra-och-släpp för att flytta användarnamn och lösenord över, men det är inte den mest praktiska lösningen.

Istället kan du prova att använda den integrerade auto typ funktionen. Det blir runt bristen på webbläsare integration genom att skicka tangenttryckningar till ansökan. Till exempel, med standard KeePass databasen öppna testet formulärsidan KeePass och klicka i rutan Användarnamn. Sedan trycker du Ctrl + Alt + A, vilket är standard auto-typ kortkommandot. KeePass kommer att titta på fönstrets titel, identifiera webbsidan du är på, sedan skicka ditt användarnamn, tabbtecknet, och sedan ditt lösenord till fönstret som tangenttryckningar, effektivt automatiskt fylla i den här informationen.

Detta bör fungera för många webbplatser, men du kan behöva justera inställningarna för auto-typ på ett konto postens inställningar om det inte gör det.

Lyckligtvis tredjepartswebbläsartillägg kan du direkt integrera KeePass i webbläsaren. Använd KeeFox för Firefox eller chromeIPass för Chrome. Andra plugins och program från tredje part kan hittas på KeePass s plugins och tillägg sida.

En sådan ett webbläsartillägg kommer att integrera KeePass i din webbläsare, vilket ger snabba inloggningar och en klick spara ny inloggningsinformation till KeePass databas. Om du vill hålla KeePass helt separat från din webbläsare för extra säkerhet, är webbläsaren integration ett måste funktionen.

Dina KeePass lösenord lever i en enda fil på datorn, KeePass databasfilen. Som ett lokalt program, inte KeePass inte försöka att automatiskt synkronisera dessa lösenord via molnet eller flytta dem till andra datorer. Det är ditt jobb att stödja denna databas upp så att du inte förlorar det. Det är också ditt jobb att hålla den synkroniserade mellan flera datorer, förutsatt att du vill ha tillgång till din databas på flera datorer.

Det enklaste sättet att synkronisera filer mellan datorerna är genom att släppa den i en mapp moln lagring. Placera den i din Dropbox, Google Drive, SkyDrive, eller vilken annan molnlagringstjänst du använder. Molnlagringstjänst synkroniserar det mellan datorer, och du kan öppna databasfilen direkt från mappen i KeePass.

Naturligtvis innebär detta att dina lösenord är inte längre lagras endast lokalt på din dator – de är ute i molnet i vilken molnlagringstjänst du använder. Om du gör detta, se till att du väljer en stark huvudlösenord som krypterar dina lösenord och gör dem svåra att dekryptera utan ditt huvudlösenord.

Om du inte vill att dina lösenord är bosatta i molnet alls, kan du helt enkelt flytta lösenordsdatabasen runt på ett USB-minne – USB-minne kan innehålla din herre kopia av databasen som du använder överallt. Naturligtvis, om du gjorde det, bör du se till att du har en säkerhetskopia av din databas någonstans.

Med KeePass, synkronisera databasen och utöka den är upp till dig.

Det finns en god chans att du kommer att vilja visa din KeePass databas på din smartphone, men bristen på synkronisering och ingen officiell mobilapp innebär detta är inte riktigt lika lätt att ställa upp som det är med Lastpass och liknande tjänster.

Du kan dock fortfarande se din information från din smartphone KeePass. Du behöver bara flytta KeePass databasen till telefonen och använda en tredje part mobil app som kan få tillgång till KeePass databas.

Först att du har en kopia av din KeePass databas på din telefon. Om du synkroniserar det med en molnlagringstjänst som Dropbox, kan du bara öppna molnlagrings programmet och hämta databasen till din telefon. Om du inte är, kan du kopiera din KeePass databasfilen direkt till telefonen – bara att ansluta USB-kabeln och kopiera filen över.

Därefter väljer en app som är kompatibel med KeePass databaser. Android-användare kan prova KeePassDroid, medan iPhone-användare kan prova MiniKeePass. För alternativa appar och appar för andra plattformar, bläddra i listan över inofficiella KeePass portar på KeePass nedladdningssida.

Starta appen öppna KeePass databas, och ange din krypteringsnyckel att komma åt, visa och hantera den på din smartphone. Kom ihåg att du är ansvarig för att hålla förändringarna synkroniserade mellan dina enheter – om du lägger till nya poster på din dator, måste du kopiera den senaste databasen till din smartphone. Om du ändrar databasen på din telefon, måste du kopiera den till datorn.

KeePass är en mycket kraftfull lösning. Vad det saknar i användarvänlighet jämfört med en helt integrerad lösning som Lastpass, gör det upp för flexibilitet och kontroll. Om du vill styra ditt lösenord databas och lagra allt lokalt, är KeePass lösenordet manager du ska använda.

Image Credit: Johan Larsson på Flickr

KeePass är den bästa lösenord lösning. Jag inspirerades av tidigare artiklar säkert lagra dina lösenord med KeePass på HTG och flyttas till KeePass stället för att hålla samma lösenord för alla webbtjänster. Det fungerar bra på min iPhone också. Denna artikel kan svara på någons tvivel om KeePass webbläsare integration, men jag har inget emot att kopiera klistra in som dess mycket säkert om andra människor också använda din dator. Jag föreslår också att användaren säkerhetskopiera kdbx databasfilen i en krypterad extern lagringsenhet. Jag vet fortfarande inte hur KeePass kan användas för Windows-lösenord, men jag använder TrueCrypt starthanterare för att skydda min maskin

Jag har ännu inte hittat den perfekta lösenord chef för WIN och iOS. Jag älskar Roboform på WIN. Använt det för ett decennium eller så. Tycker inte om sin iOS-app. Jag föredrar att använda 1Password på iOS-enheter. Så jag typ av upprätthålla två huvudlösenord databaser.

Varför alla hålla pågår om KeePass? Har ni aldrig hört talas om Password Safe? Password Safe var inspirationen för KeePass och de båda göra samma jobb. Jag har använt Password Safe för över 6 år och har över 400 lösenord som lagras i en fint strukturerad databas, så jag är alltid förvånad varför alla håller mal på om den nya pojken.

Gör KeePass killarna har en armé av promotorer ständigt badge webbplatser som HTG att marknadsföra sina produkter? Det är gratis trots allt – som är Password Safe.

Jag är verkligen förbryllad av detta och skulle vilja veta vad som driver KeePass propagandamaskin medan Password Safe har funnits längre och tyst gör ett perfekt jobb.

Utmärkt bit! Som ni föreslog, har jag tappade KeyPass i mitt moln och kan nu få tillgång till en up-to-date databas från alla mina datorer. Så mycket lättare och snabbare än att använda USB-minne. Jag är bara lite generad att jag inte har vett att räkna ut detta tidigare!

Jag har fyra nätverksanslutna datorer hemma, var och en med två oberoende kopior av den bärbara KeePass (bärbara har inga externa filer eller registerinställningar): en kopia för mitt kreditkort och bank information (med ett starkt lösenord) och en för allmänna lösenord som Web Site forum inloggningar och programtangenter (med en snabb och enkel p / w för att komma in i det exemplar av KeePass). Jag synkronisera fyra kdbx (databasen) filer (och konfigurationsfiler om jag ändra config av någon anledning) snabbt och enkelt med File menyn Synkronisera funktionen, som håller en Senaste filer rekord och låter mig göra en tre-klicka synkronisering för de andra tre databaser efter jag göra ändringar i databasen på en maskin. Inget svett.

Jag är obekväm att placera min unencrypted.kdbx or.kdb fil i Dropbox så jag placerade den i Boxcryptor. Jag har haft några problem med att använda programmet och synkroniserar mina andra datorer, men det vägrar att låta andra poster som ska läggas och sparas till samma plats. Programmet ger en varning om att det inte kan spara filen … det kan vara skadad … etc, så försök att spara till en annan plats. Jag kan spara filen till en annan plats, till exempel skrivbordet, men då måste jag byta ut den gamla filen i Boxcryptor. Återigen – det synkroniserar och öppnar OK på andra datorer. Jag har provat uppgradering / nedgradering KP, men hittar inget svar på detta. Det förefaller mig som att placera filen i Boxcryptor skulle vara svaret på oron Dropbox säkerhet … men inte så långt. BTW – Jag har inga problem med att öppna och spara andra filer i Boxcryptor. Alla idéer folk? På googla detta fann jag samma problem med KP 2009, som fastställdes av en uppgradering. Som sagt, har det inte fungerat för mig .. TIA.

Jag verkligen inte se poängen. Jag håller en krypterad textfil av mina lösenord. Varför är det bättre att ha ett lösenord chef, med databaser och sådant?

Jag ärligt talat inte visste om Password Safe tills jag läste din kommentar. När jag letade efter ett lösenord manager jag ville ha en som jag kan använda på alla mina enheter. Så just nu gick jag till Password Safe webbplats för att se om det skulle kunna fungera på Mac, iOS, Android, Blackberry, eller Linux. På platsen fanns inte några länkar till dessa nedladdningar.

KeePass gör kryptera databasfilen. Du kan läsa mer här. Jag kom över den situation du talar om med att inte kunna spara. Vad jag listat ut är att du inte kan spara till en databas som öppnas någon annanstans. Det händer oftast när jag glömmer att stänga KeePass på jobbet innan du öppnar det hemma.

Tack så mycket! Det är precis det problemet.

Bra artikel! Jag läste att webbläsare inte samverka med KeePass. Jag har använt KeePass under det senaste året och det fungerar fantastiskt med Chrome och Firefox, min stöttepelare webbläsare. Varje har plugins som fungerar genom KeePassHttp. Gå till: http://keepass.info/plugins.html och leta upp plugin i ditt val. Dessutom använder jag Keepass2Android på min telefon och surfplatta för att interagera med kompatibla program. Du hittar den i Google Play.

Hej MixMaster, hade jag en titt på platsen också – har inte gjort det på ett tag – och det finns en koppling till andra projekt här

http://passwordsafe.sourceforge.net/relatedprojects.shtml

Men några inlägg i forumet om versioner för IOS och Linux är inte alltför uppmuntrande, så jag antar att den ursprungliga författaren Password Safe för Windows kommer alltid att vara för endast Windows. Medlidande.

Har PS har plugins, add-ons? Tiondelar av översättningar? Fantastiska trigger system? Autotype med förvirring? Synkronisering? Bilagor?

PS är enkel, AFAIK. KeePass är mycket, mycket, mycket kraftfullt och flexibelt verktyg, det är därför det har vuxit ur det program som inspirerade den.

Jag antar att jag kunde prova KeePass, men jag skulle behöva överföra mina 538 objekt från Password Safe till KeePass att verkligen ge det en grundlig test.

Mina 538 artiklar finns i 12 toppnivå mappar varje mapp med upp till 5 undermappar. Jag tror inte att det finns en gräns på dessa siffror.

När det gäller plug-ins, jag vet inte vad andra jag behöver, eftersom den gör vad jag vill göra, det vill säga att hitta en post i databasen är enkel, högerklicka på en post gör att jag kan bläddra till URL och / eller auto-skriv lösenordet (om posten är en webbplats), eller bara auto-typ lösenordet där markören är.

Jag vet inte vad jag vill att det ska göra, bortsett från att exportera databasen i ett format som kan läsas av andra lösenord lagra program, till exempel KeePass. Men förra gången jag försökte jag kunde inte hitta ett program eller plug-in för att göra det. Kanske jag ska skriva en att konvertera från Password Safe XML eller vanlig text utgångar till vad KeePass använder för import.

Om du kan tänka på något som KeePass kan göra att jag inte har listat för Password Safe, vänligen kommentera.

Jag tror inte att det kommer att bli några problem när det gäller import, KeePass hanterar det mycket väl och förstå en hel del format, aldrig haft några problem.

Jag personligen inte använder insticksprogram, men jag tror att du kan hitta något intressant på projektets hemsida.

Min mest använda funktionen är AUTOTYPE (förvrängd!) På Ctrl + V. Dessutom har varje post sin egen ikon, egentligen inte behövs men fortfarande bra sak att ha. Allvarligt, kan inte tänka mig något mer just nu. bara vara noga med att titta igenom varje menyalternativ och läsa manualen (det är verkligen bra!) när du har tid.

Jag har använt RoboForm under många år och gillar dess användarvänlighet och mångsidighet. Finns det någon anledning skulle jag överväga att byta till KeePass?

Jag skrev en liten JavaScript ansökan om att öppna KeePass databas på webben på http://techualization.blogspot.com/2013/09/introducing-browsepass-keepass-on-web.html

Du kan använda KeePass att skriva till databasen, och BrowsePass att läsa från det när du annars inte har KeePass tillgängliga. Till exempel, på jobbet, jag inte installera KeePass på företagets MacBook Pro så jag måste lita på någon online-appen kommer åt mina lösenord.

Pica är en sjukdom som kännetecknas av en önskan att äta non-food såsom krita, papper, lera, jord och andra icke-närande material, det förekommer oftast hos små barn, gravida kvinnor och personer med utvecklingsstörning.