hur man delar skrivare mellan Windows, Mac och Linux st i ett nätverk

Windows, Mac och Linux kan alla komma överens tillsammans, dela filer med varandra i ett nätverk. De kan också dela skrivare, så att du kan använda en enda fast skrivare för alla datorer i ditt hemmanätverk.

Detta är endast nödvändigt om du har en trådbunden skrivare ansluten direkt till en dator, såsom USB-skrivare. Moderna trådlösa skrivare ansluta till nätverk och dela sig, så du behöver bara ansluta till dem.

Som med fildelning, måste du besöka Nätverks- och delningscenter i Kontrollpanelen i Windows, klickar du på Ändra avancerade delningsinställningar och aktivera “fil- och skrivardelning.” Mac och Linux-datorer kan inte ansluta till Hemgrupper och använda bekvämare delningsfunktioner inbyggda i moderna versioner av Windows, så du måste ställa in skrivardelning på gammaldags sätt.

Besök listan Skrivare i Kontrollpanelen, högerklicka på den skrivare du vill dela och välj Egenskaper för skrivare.

Klicka på fliken Delning, aktivera delning för skrivaren, och ge den ett namn. Du kan även aktivera skrivardelning när de skapar en ny skrivare.

Öppna Windows Explorer eller File Explorer och klicka på alternativet Nätverk för att bläddra datorer i ditt lokala nätverk. Dubbelklicka på en Windows eller Linux-dator dela en skrivare och du ser det delade skrivare. Dubbelklicka på skrivaren för att lägga till och konfigurera den. Det kommer att visas tillsammans med lokala skrivare i standardutskriftsdialogrutor.

Du kan också använda dialogrutan Lägg till skrivare i Enheter och skrivare rutan. Det kommer att söka efter skrivare i närheten och kan du enkelt lägga till dem.

Om du har delat skrivaren från en Mac måste du installera Apples Bonjour Print Services för Windows och använda programmet Bonjour skrivarguiden att lägga till skrivaren till din Windows-system.

Mac OS X har inte ett sätt att dela skrivare med hjälp av vanliga Windows skrivardelning systemet, så måste du dela skrivaren med Apples ingår Bonjour-protokollet. Linux fungerar med Bonjour automatiskt, så att endast Windows kommer att behöva någon extra programvara för att få tillgång till en sådan skrivare.

Klicka på Apple-menyn, klicka på Systeminställningar och klicka på Skrivare och skannrar. Välj den skrivare du vill dela och klicka på “Dela skrivare i nätverket” kryssrutan.

Klicka på knappen delningsinställningar och säkerställa service skrivardelning är aktiverat.

Från Skrivare & Skannrar rutan, klicka på + knappen och välj Lägg till skrivare eller skanner. Du kan också lägga till skrivare i dialogrutan Skriv ut varje programmets – klicka bara Skrivare rutan och klicka på Lägg till skrivare för att öppna dialogrutan.

Klicka på Windows-ikonen, välj din Windows PC arbetsgrupp genom att välja Windows PC dela skrivaren och välj själva skrivaren. Lägg den delade skrivaren till datorn och det kommer att se ut som alla andra lokala skrivare.

Skrivare som delas från Linux-datorer kommer att automatiskt och tillhandahålls som alternativ vid utskrift.

Vi använde Ubuntu 14.04 för detta, men processen bör vara densamma på andra distributioner.

Öppna Ubuntus Systeminställningar fönstret genom att klicka på kugghjulet i det övre fältet och välja Systeminställningar. Klicka på ikonen Skrivare och alla skrivare som du har lagt kommer att visas i listan.

Klicka på Server-menyn högst upp på skärmen och välj serverinställningar.

Klicka på “Publicera delade skrivare som är anslutna till systemet” kryssrutan för att aktivera nätverksdelning av anslutna skrivare.

Högerklicka på skrivaren i listan, välj Egenskaper och klicka Policies. Se till att rutan Delad kontrolleras så att skrivaren kommer att delas.

Öppna Ubuntus Systeminställningar fönstret och klicka på ikonen Skrivare. Klicka på knappen Lägg till för att lägga till en ny skrivare.

Expandera Skrivare avsnittet Nätverks väljer Windows-skrivare via SAMBA, och klicka på knappen Bläddra. Du kommer att kunna bläddra tillgängliga nätverks skrivare som är anslutna till olika datorer i nätverket. Lägg till skrivaren till datorn, konfigurera sina förare, och det kommer att visas som en tillgänglig skrivare vid utskrift från Linux-program.

Ubuntu kan se skrivare som delas via Bonjour från en Mac och kommer automatiskt att lägga till dem.

Moderna skrivare ofta har inbyggd Wi-Fi, så att de kan göra sig tillgänglig för alla datorer, smartphones, och tabletter i ett nätverk utan komplicerade skrivare delning. Wi-Fi-skrivare är perfekt om du vill dela en skrivare utan krångel.

Image Credit: William Hook på Flickr

Bara få en skrivare som är ansluten till ett nätverk. Inget behov av att dela skrivare via en annan OS. Bara vara säker på att få en skrivare som fungerar med operativsystem du använder. HP: s och Brother-skrivare gör bra i min erfarenhet. Om du vill använda skrivaren och det är ansluten till den andra datorn det bättre att köra.

Engelska juridiska termer som “cease and desist” eller “ogiltiga” är överflödiga som ett resultat av deras översättning från latin juridiska termer till Franska (och vidare därifrån).