HTG förklarar: Microsoft-konto vs lokala konton i Windows 8

Windows 8 är mer integrerat med Microsofts tjänster än någonsin. När du skapar ett användarkonto på datorn, blir du ombedd att använda ett Microsoft-konto. Microsoft-konto skiljer sig från lokala användarkonton, som fortfarande är tillgängliga.

Microsoft-konto erbjuder användbara synkronisering funktioner, även för stationära användare. Men det är ett Microsoft-konto inte obligatoriskt om du håller dig till skrivbordet i Windows – du kan fortsätta att använda ett lokalt användarkonto på skrivbordet utan problem.

Det finns en god chans att du redan har ett Microsoft-konto. En “Microsoft-konto” är ett nytt namn för Microsofts online kontosystem, som tidigare var känt som Windows Live ID, Microsoft Passport, och Microsoft Wallet, bland andra namn.

Om du någonsin har registrerats för ett Hotmail-konto eller Windows Live ID, det är ett Microsoft-konto. Microsoft-konto nu också användas för andra Microsoft-tjänster, inklusive Xbox Live, Windows Phone, och Zune.

Medan de flesta Microsoft-konto förmodligen kommer att förknippas med ett @ hotmail.com, @ outlook.com eller @ live.com e-postadress kan du skapa ett Microsoft-konto kopplat till någon e-postadress. Till exempel kan du ha ett Microsoft-konto kopplat till din @ gmail.com e-postadress.

När du använder ett Microsoft-konto, kommer du att kunna synkronisera en del av din dators inställningar mellan datorerna. Du hittar alternativ för att kontrollera inställningarna i programmet PC-inställningar – flytta musen till botten eller övre högra hörn av skärmen, välj Inställningar charm, och på Fler PC-inställningar längst ned i fönstret Inställningar för att öppna den.

Många inställningar här, såsom “App inställningar” endast tillämpas på modern stil apps (tidigare känd som Metro stil apps). Andra synkroniseringsalternativ, såsom kontobilden, skrivbordsunderlägg, och aktivitetsfältet konfiguration är användbara för Windows skrivbordsanvändare som använder Windows på flera datorer. När du installerar Windows gång, kommer dina inställningar synkroniseras mellan alla datorer du loggar in med ditt Microsoft-konto.

Lösenord kan endast synkroniseras när du lita på din dator.

Du kan bläddra i Windows Store med en lokal användare accoutn, men du måste registrera dig för ett Microsoft-konto om du vill ladda ner en app. Windows Store bara låter dig ladda ner Modern stil program, men – om du bara använder skrivbordsprogram, kommer denna begränsning inte bry dig.

Många moderna stil program fungerar inte förrän du loggar in med ett Microsoft-konto. Om du använder ett lokalt användarkonto, måste du registrera dig för ett Microsoft-konto om du vill använda ingår program som e-post, kalender, människor, Meddelanden, och SkyDrive apps.

Du kan växla mellan ett lokalt konto och Microsoft-konto från appen PC-inställningar – använd Växla till ett lokalt konto eller byta till en Microsoft-konto knappen under ditt användarnamn.

Du kan också lägga till fler användare med hjälp av Lägg till en användare knapp – varje ytterligare användarkonto kan vara antingen en Microsoft-konto eller lokalt konto.

Klicka på Fler kontoinställningar på nätet länk här för att hantera Microsoft-konto säkerhetsinställningar i en webbläsare – du kan också få tillgång till ett Microsoft-konto sammanfattande sida här.

För att skapa ett lokalt användarkonto, måste du använda Logga in utan ett Microsoft-konto länk gömd nära botten av Lägg till en användare i dialogrutan.

Efter att klicka på denna länk, måste du klicka på Lokala konto knappen igen. Även efter att ha klickat Logga in utan ett Microsoft-konto, förblir kontot knappen Microsoft markerad – Microsoft vill klart att du kan skapa ett Microsoft-konto för användning med Windows 8.

Lokala användarkonton kan användas som vanligt efter skapandet. Du kommer bara stöta på begränsningar om du försöker att synkronisera inställningarna hämta modern stil program från Windows Store, eller använda vissa modern stil program som kräver ett Microsoft-konto.

Mycket trevlig writeup om mycket användbara funktioner för 99,99999% av allmänheten.

Dock skulle jag vilja ha en enda knapp – [b] aldrig ansluta till Microsoft för något [/ b] alternativet.

Jag tror att Microsoft driver dessa tjänster för Windows7 installerar, * Nej NTP (tid), * Inga inloggningar (nytt pass?), * Ingen e-post (MS version); * Ingen Storage (MS version); * Ingen Bing sökning, * Ingen social nätverk (MS versioner); * Ingen Application Store (MS versioner); * Ingen DNS (de har en DNS-tjänsten nu?)

Med en knapp, skulle jag vilja bestämma min dator att aldrig kontakta Microsoft för något annat än OS och applikations fläckar.

Jag vill att samma knapp för Facebook, Twitter, Foursquare och Google. Blockera dem alla är relativt lätt, men att göra det mesta av internet fortfarande fungerar tillräckligt bra utan dessa massiva online-Goliat blir svårare och svårare. Hårdare frågor är – jag tillåter e-post till bytas ut med en Microsoft offentlig e-postserver – outlook.com, hotmail.com, etc ….? Det handlar om att skydda vår integritet det är allt.

Microsoft har visat sig vara en av de mer pålitliga företagen när det gäller personuppgifter. Jag tror att det kan komma att ändras eftersom de har mer och mer av allas data som lagras på deras servrar.

Jag har absolut inget behov av ett Microsoft-konto,. Jag skulle bara använda den för att stänga av den, vilket troligen inte är möjligt

@r, är det möjligt. Du kan växla mellan ett Microsoft-konto eller ett lokalt konto på Windows 8 när som helst.

P.S .: Jag gillar inte Windows 8 alls men jag testar det på VMware Workstation på Windows 7 så jag kan kolla den slutliga utgåvan. Om människor kommer att vara kritisk om det, åtminstone kan det vara på ett konstruktivt och informerat sätt.

Logga in med mitt Microsoft-konto skulle innebära att mitt Microsoft lösenord kommer att vara mycket mindre säker än den är idag. Min dator lösenord måste vara kort, endast något säkert, med att snabbt in. Mina nätverkslösenord är lång, svår att skriva, och i stort sett okända eftersom de alla är lagrade i ett lösenord manager.

Mycket informativ. Jag bokstavligen bara sätta upp Win 8 Pro på min Dell Studio att plaska som jag har velat kolla 8 men hade inte stenarna för att göra det under Pre-release. Ett misstag jag gjorde ledde till en formatera och sedan (eftersom jag hade inget att förlora), avvecklas laddar upp henne. Jag har en förkärlek åt båda hållen (ännu) inte men tror MS gick alla ut “sätta allt på svart” och inte riktigt se detta OS kommer någonstans för svag i hjärtat och mindre kunniga användare (dess överväldigande).

Om dess sant om förändring då säger jag lycka till med åtta som den unga höft och mer kunniga användare kommer att uppskatta gränssnittet och mest moderna layout men för den genomsnittliga Windows-användare, Ill säga lycka MS och komma igång på sp2 för 7. Gör MS förvänta sig att alla de företag som förlitar sig på XP SP3 för att hoppa till 8? Idk men kan säga att de har bättre sina checkhäften på grund utbilda någon på 8 kommer att bli kostsamt, riskabelt, och vissa kommer att säga assinine. Själv är jag delvis till XP (jag tror att dess bäst någonsin) men kom ihåg mig “ropar en flod” när jag inte längre kunde använda 98 (2: a upplagan) på grund av de gamla frågorna dock acceptans går långt och när jag accepterade XP är hur det var, växte jag älskar det och om inte för teknik och nya funktioner, och mer stöd 7, skulle jag “rida ut” med XP nu. Jag kommer att säga att jag finns i Windows 8 är ens i närheten av framgångsrika eftersom de flesta jag vet kommer hoppa över detta inte (Windows 7 fortfarande har 7 års stöds). Win XP inversly är på dödsbädd och när den upphör att existera Jag önskar alla företag oavsett storlek lycka om de planerar att rumning 8 och som jag noterat ovan, de har bättre sina checkhäften redo.

Jag ser en Fozburry Flop inom en snar framtid, men har kända för att vara fel vid flera tillfällen, men mina pengar är på en “Vista” som scenerio för någon om det på linjen med Win 8.

Windows 8 = Star Trek 5. Massor av pengar kastas in i en katastrof.

Och förresten, jag räknar med att vara sant, oavsett bra eller dåligt det faktiskt är. Inlärningskurvan är snarare brantare än de flesta av (amerikanska) allmänheten kommer att vilja stå ut med. Tragiska även om det är, tror jag Apple kommer att få fler suppoters för sina grosssly dyr produkter och dåliga affärsmetoder.

@Kevalin

Har du inlärningskurvan ganska brant? olyckliga saker för dig, tragiska faktiskt;. Jag fann det ganska enkelt och intuitivt här i Amerika. Kanske bör du hålla sig till något mindre brant under tiden.

Gosh, jag har haft mer än en av dessa vördade Microsoft står för några år. Jag visste inte ens att det var en sådan stor och underbar lilla extra. Jag trodde det var bara ett förfarande för att få tillgång till vissa Microsoft funktioner. Var för mig kinda som en bank eller Yahoo-konto som du gör upp ett användarnamn och lösenord för att logga in. Vad är så speciellt och mystiskt med det?

Gosh, jag tror jag är mer speciell än jag insåg. Jag har ett Microsoft-konto! Har tre av dem. Två på min gamla Office Live-konto (nu hotmail) och en på min Yahoo-konto.

@Viv: Inte få dina knickers i en knut, eftersom jag berättade sanningen. Samtidigt som jag är osannolikt att hitta inlärningskurvan särskilt brant, eftersom jag mixtra med datorer hela tiden, men detsamma kan inte sägas om de flesta av allmänheten. Och jag talar inte bara om “äldre” folk heller.

Oavsett om du och Microsoft som eller inte, ofta vet så kallade genomsnittlige användaren lite mer om sin dator än hur man slår på den, komma till sin webbläsare, köra program som de använder på en dag-till-dag-basis (och Lord spara dem om något går söderut i det arena) och stänga av dem. Och här är nyhet, Viv: De flesta av dem vill inte veta mer om dem än så. Om något, folk verkar ännu mindre villiga att lära sig nya saker, re. sina datorer, än de var när Vista kom ut.

Kasta dessa användare kudden format som är Windows 8 på regelbunden skrivbord och bärbara datorer kommer att skapa rabalder som kommer att göra Vista ser ut som en promenad tvärs över gatan. Jag säger det igen, Apple kommer att få ett olyckligt mängd nya affärer från detta, och jag säger det utan apoplogies.

Jag hoppas bara Microsoft överlever det, eftersom uppriktigt sagt, jag föredrar persondatorer.

Jag laddade Windows 8 förhandsversion för länge sedan på en separat enhet. Jag unplugged mina två andra enheter när jag gjorde detta. Ungefär en vecka sedan, trodde jag att jag skulle prova Windows 8 igen så jag inkopplad kabeln och strömmen till Windows 8 enheten. Det startas och efter ett tag sa att det sa att det låg kontrollera mina andra enheter. Hårddisken ljus sprang och sprang och sprang. Efter det slutligen slutade jag startas och försökte starta min Windows 7-enhet, skulle det inte starta. I stället det och min andra enhet fördes förstördes och oläslig. Skam på Windows 8 för att göra detta till mina enheter. Tur för mig jag har bilder lagrade på en USB-enhet för varje enhet. Inga fler Windows 8 för mig.

@Adam

Du kan lämna ditt Microsoft lösenord mycket komplex. Windows 8 kan du lägga till en “PIN-kod” på ditt konto för att logga in på ditt skrivbord. Om skrivbordet är på ett säkert ställe (hemmakontor) med en 4-siffrig PIN-kod är tillräckligt säkert för att logga in.

Krokodiler är närmare släkt med fåglar än de är till ödlor.