göra Windows Vista Explorer förhandsgranskningsfönstret arbete för fler filtyper

Har du någonsin märkt att många filer inte verkar fungera i förhandsgranskningsrutan i Windows Vista Explorer? Tills nyligen det enda sättet att komma runt detta var en smärtsam registren hacka … men nu finns det ett verktyg som låter dig enkelt lägga till filtyper till förhandsgranskningslistan.

Denna artikel är uppdelad i två sektioner … om du vill förstå hur det hela fungerar, kan du läsa igenom beskrivningen av registren hacka. Om du bara vill få rätt till verktyget, hoppa ner till botten.

Den smärtsamma manuell Registry Hack Method

Scenario: Vi vill kunna förhandsgranska reg hack (REG) filer.

Det första vi vill göra är att navigera ner till HKEY_CLASSES_ROOT \ .reg. När vi är där, måste vi kontrollera värdet av (standard) för att ta reda på om det finns en ProgID registrerat och vad namnet på det är.

ProgID används så att flera filnamnstillägg kan ha samma inställningar utan att duplicera information i registret. Detta sätt the.reg och andra tangenter kan peka på “regfile” ProgID att få alla sina inställningar.

Nästa måste du bläddra ner till ProgID nyckel, där vi faktiskt kan tillämpa hacka: HKEY_CLASSES_ROOT \ regfile. När du är det, skapa en ny nyckel heter ShellEx under den, och sedan skapa en annan nyckel under att man med detta namn

{8895b1c6-b41f-4c1c-a562-0d564250836f}

Denna nyckel är det unika ID som anger för Windows Explorer du vill ställa in en förhandsvisning hanterare. När du har skapat den knappen och valt det, visas en ny (standard) på höger sida som du vill ändra.

Dubbelklicka på (Standard) tangenten och använd följande text för värdet

{1531d583-8375-4d3f-b5fb-d23bbd169f22}

Denna nyckel är unika ID för Windows TXT Preview Handler, som jag räknat ut genom att titta under listan över registrerade Preview lastare i registret

HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows \ Currentversion \ PreviewHandlers

Du kan ersätta någon av dessa förhandsgranska hanterare … om du ville registrera en mediefil förhandsvisning handler, kan du använda {031EE060-67BC-460d-8847-E4A7C5E45A27} som värdet istället för att använda förhandsgransknings hanteraren för textfiler.

Vid det här laget bör du kunna välja a.reg fil och se innehållet i förhandsgranskningsfönstret

Samma metod skulle fungera för någon annan filtyp, men som kan bli riktigt tråkiga.

Lägga Förhands filtyper Easy Way

Nu när vi vet hur det hela fungerar (eller inte, som du hoppade förmodligen ner till denna del), kan du använda gratis PreviewConfig verktyg för Windows Vista, som är bara extremt enkel att använda. Välj bara filtypen till vänster, och välj sedan föraren du vill ha det till höger.

Du kan välja antingen vanlig text eller media, som registrerar Windows Media Player för att förhandsgranska filen. Detta är användbart för icke-standardiserade filer like.mkv som kan spela bra i Windows Media Player med rätt plugins, men kanske inte förhandsgranska. Klicka på knappen Verkställ och du är klar.

Hämta PreviewConfig från winhelponline.com [spegel]

Ett ord om hur man ställer upp detta för att förhandsgranska PDF-filer? Jag har provat nästan allt för att försöka få pdf förhandsvisningar till jobbet …

@ J Klassen

PDF-filer är redan previewedy som standard på mig och jag inte ens ladda ner ännu. Jag tror det beror på Adobe Acrobat 8 ​​(eller vad version är den senaste) installerades. Jag vet inte, jag ska ladda ner och se om det ändrar något.

Jag var ganska säker på att den senaste Acrobat har en förhandsvisning filter, men jag måste installera den igen för att vara säker.

Jag är väldigt pro-Vista, men detta är en av de många funktioner som det borde ha haft ur lådan (det finns alldeles för många “bör-haves”). Tack htg!

Tack! Jag tyckte det var mycket märkligt att Vista inte gjorde detta – så konstigt jag trodde det var mig …

Detta är bara en heads-up att nedladdningen är 403. Egentligen allt innehåll på winhelponline.com verkar ha försvunnit helt, ersatt med en CentOS-märkta default-Apache-installera info sidan.

@Jonadab

Jag satte en spegel länk för filen uppe. Förhoppningsvis winhelponline människor inte har något emot.

Bra program. Vosta är dum. ur lådan jpg var inte registrerad för att arbeta i förhandsgranskningsfönstret.

Jag är fortfarande arg på bildminiatyr / ikoner inte är närvarande som det var i XP eller 2k. Och jag kan inte riktigt förstå varför Microsoft gjort det så svårt för filer som ska förhandsgranskas som standard och varför alla dessa extea åtgärder behövs bara att förhandsgranska filer.

Visst de kom ut med en bra funktion (men dödade en gammal), men varför är alla inställningen för den halv bakade och inte consistant mellan versioner.

Exelent program men. Nu kan jag Finny förhandsgranska mina jpg-filer utan att öppna dem i helskärm. Men automatisk bildminiatyrbild är vad jag behöver dock.

Det här är bra, fungerar perfekt, thx för att göra och dela den, skål

Jag fann att bara reparera Adobe Acrobat Reader 9 installation med Vista kontrollpanel gjorde susen. Kolla in den här, http:? //www.microsoft.com/communities/newsgroups/en-us/default.aspx Dg = microsoft.public.windows.vista.general & tid = 3c17ac10-6321-45f1-a74f-552bedfcff39 & cat = & lang = & cr = & sloc = & p = 1

Varför är “andra” inte väljas för det mesta? Jag har Photoshop och vill förhandsgranska mina psd-talet. Finns det en väg runt detta så jag kan välja saker som photoshop för PSD: s och illustratör för AI: s?

Några idéer hur jag kan förhandsgranskning kontors 2003 xls och doc i Windows Explorer? Jag kör Vista Ultimate.

frst av allt tack för denna underbara tweak … dess verkligen gr8 … och allt är wrking gr8 för mig förutom video (avi) filer jag kan lyssna på dem via förhandsgranskningsfönstret men det finns ingen bildskärm. (.dat) Dess varken spela video eller ljud … men jag kan spela båda formaten i WMP11 … im kör Vista 64bit Home Premium … en fråga är det är jag inte kan view.rar /.zip /.7z…however i gissa om vi kunde klicka på alternativet andra ges i verktyget kommer vi att kunna fästa våra filer med lämpliga program som WinZip till kompresser filformat … om möjligt att välja plz berätta för oss hur du aktiverar “andra” i verktyget … n thnx igen dess verkligen märkbar …

Jag vill nu vad är anledningen till min dator går långsamt

Stephen Taub har skrivit ett gratis program som heter “Preview Handler Editor” som utför samma funktion som den (saknas-in-action) “PreviewConfig” program. Jag använder den med Windows 7 (32-bitars), och det fungerar som annonseras.

Stephen Taub, författaren av programmet, beskriver det i sin tjänst på, http: //blogs.msdn.com/toub/archive/2006/12/14/preview-handler-association-editor.aspx

Själva filen kan laddas ner på, http: //blogs.msdn.com/toub/attachment/1286588.ashx

Synd att ingen verkar ha en förhandsvisning handler for.doc, xls, and.ppt filer!

Ett enklare sätt är att bara lägga the.EXT och lägg sedan till PerceivedType som text för att visa.

För textfiler, kan du lägga till text förhandsvisning handler till HKEY_CLASSES_ROOT \ SystemFileAssociations \ text och få allt med PerceivedType = text som arbetar i ett svep.

Fell sveper är den bästa typ av slag.

Även om det anses allmänt att alla kalikå färgade katter är kvinnor, kan både manliga och kvinnliga katter har färgningen (men utanför sällsynta mutationer det inte visas hos män och oftast gör dem sterila i processen).