hålla din Linux SSH-session från att koppla

Jag är den typ av tönt som har en SSH-klient öppen hela tiden, som är ansluten till min mest använda servrar så att jag har omedelbar tillgång för övervakning och allt annat. Som sådan, irriterar det mig mycket när jag blir frånkopplad, så jag delar några metoder för att hålla din session vid liv.

Du kan konfigurera SSH-klient för att automatiskt skicka ett protokoll no-op-kod kod varje antal sekunder så att servern inte kommer att koppla dig. Detta är inställningen ibland kallas Keep-Alive eller Stop-Koppla-So-mycket i andra klienter.

global konfiguration

Lägg till följande rad i filen / etc / ssh / ssh_config fil

ServerAliveInterval 60

Numret är mängden sekunder innan servern med sända no-op-kod.

Aktuell Användarkonfiguration

Lägg till följande rader i ~ / .ssh / konfigurationsfil (skapa om det inte existerar)

Värd *; ServerAliveInterval 60

Se till att du indrag den andra raden med ett mellanslag.

Per-Host Configuration

Om du bara vill aktivera hålla vid liv för en enda server, kan du lägga in det ~ / .ssh / config fil med följande syntax

Värd * hostname.com; ServerAliveInterval 60

Fungerar ganska bra, hoppas att det hjälper någon annan där ute.

Tack så mycket!

Det kommer att rädda mitt liv,! OK, jag skulle inte dö om jag inte visste detta, men det shuold göra livet lättare. Jag hatar att kopplad …

Det är ett bra tips. En annan idé (som du kan använda tillsammans med den ovan) är att använda “skärm” program. Sedan, om du på något sätt frånkopplad kan du bara åter atach skärmen och alla dina grejer är det precis som du lämnade det.

Redan visste detta, men det dök upp på min iGoogle som jag har ditt flöde där, bra tips och utmärkt explination, K.I.S.S: D (Keep it simple Stupid)

Jag kommer att peka några av mina kunder till detta blogginlägg: P

ty sååå mycket ^ _ ^

Hjälpte mycket, tack mate!

thnx 🙂

Så jag har ett konto till en Linux-maskin @ school som jag gör de flesta av mina programmeringsprojekt igenom. Jag ssh in på mitt konto och arbeta vidare därifrån och många gånger min session timeout medan du läser en hur-till artikeln och jag måste återansluta (irriterande). Saken är säkerheten på mitt skolor systemet är riktigt tight. / Vad jag vill veta är kommer jag att kunna köra detta kommando som joe användare eller måste jag rot tillstånd att göra det? Jag kan redigera vissa saker som min bash profil men jag kan inte lägga till program med apt eller ändra några systemfiler … .. Det verkar som sessionstiden är något som regleras av systemen administratörer men idk ……… tack för hjälpen. Jag älskar den här bloggen!

Tack för detta tips,. Det hjälper mig mycket i dag, arbetar på SSH-anslutning.

Tack så mycket. Jag har funnit denna lösning under lång tid.

Wow !!! Tack så mycket: D; precis som jag behöver, nu kan jag göra mer multitasking

Tack så mycket för att dela detta fungerar bra på min Mac!

Jag kämpade med detta på Cygwin. Jag vet inte varför de inte skulle lägga till dessa parametrar i anläggningen.

bra tips, tack så mycket. Jag visste inte att jag skulle lägga till raden under “Host *”. Någon säger att du måste lägga till “ServerAliveCountMax N ‘(t.ex.” ServerAliveCountMax 100’, standard är 3), annars bara högst 3 meddelanden kommer att skickas till servern (eller 3 gånger) …., Är kopplingen ner . Vettigt, men har inte testat ännu.

Det är en av de mest användbara lilla thingies någonsin, jag menar – att arbeta på två servrar plus lokal med uppdateringsskript wih dem ständigt skiljande – tråkiga. P, Nu kan jag bara gå in Mordor: D

Finns det ett sätt att övervinna denna situation.

Situation: Jag är på ett LAN är ansluten till fjärrserver över SSH, och var tvungen att gå över till ett möte på en annan våning tillsammans med min bärbara dator. Jag slår på WLAN och ansluta till den med en nedstigning 90 + signalstyrka, koppla min LAN. Network Manager visar båda anslutningarna där, men när jag försöker skjuta ett kommando på servern [använder GNOME-terminal] som jag var ansluten till servern inte svarar och jag måste göra en ny anslutning till det.

Samtliga ovanstående inställningar har gjorts, men det verkar fungera endast i fall t.ex. Jag ansluter till en server via LAN [har både LAN och WLAN aktivt]. Jag bryter LAN-anslutning kan du försöka ansluta till servern via WLAN, men servern inte svara tillbaka. Jag ansluter tillbaka till LAN, och det fungerar.

OS: Fedora 14, OpenSSH_5.5p1, OpenSSL 1.0.0e-FIPS 6 sep 2011, Networkmanager-appleten 0.8.4

Den näst högsta betald amerikanska regeringstjänsteman, efter talman Postmaster General.