HTG förklarar: vad är den nya upphovsrätts varningssystemet och hur påverkar det dig?

Den nya upphovsrätts Alert System, även känd som “Sex Strejker” systemet, markerar början av Internetleverantörer i USA försöker polisen sina abonnenter “Internetanvändning. De “straff” omfattar allt hårdare varningar, bandbreddsbegränsning och begränsa surfaktivitet.

Nu när dammet har börjat att lösa, låt oss ta en titt på exakt vad ISP gör och vad detta innebär för dig.

Upphovsrätts Alert System har varit tre år i vardande. Efter flera förseningar, började Internetleverantörer rulla ut till sina kunder i februari 2013.

Upphovsrätts Alert System är inte ett statligt uppdrag program. Det är ett privat projekt som anordnas av “Center for Copyright Information”, vars medlemmar inkluderar MPAA, RIAA, Comcast, Time Warner Cable, Cablevision, AT & T och Verizon.

Centrum för Information om upphovsrätt förklarar nya upphovsrätts Alert System som en “pedagogiska” program som riktar sig till tillfälliga downloaders. Målet är skenbart att utbilda amerikaner om lagliga, godkända sätt att komma åt innehåll och motverka piratkopiering det. CCI förklarar deras system i en YouTube-video

BitTorrent själv ger inte någon sekretess. Som en följd av det sätt BitTorrent fungerar, alla hämtar en fil från BitTorrent också ladda upp bitar av samma fil till andra downloaders. En organisation som heter Markmonitor övervakar personer laddar ner intrång innehåll från offentliga bittorrent-tracker.

Närmare bestämt ansluter Markmonitor till torrents som innehåller kända intrång innehåll på offentliga bittorrent-tracker, såsom den ständigt populära Pirate Bay. Markmonitor försöker hämta intrång från andra kamrater i svärmen och om det lyckas hämta bitar av innehåll framgångsrikt passerar den längs IP-adressen till användarens Internet-leverantör. ISP är då ansvarig för att meddela abonnenten.

Just nu verkar det som Internetleverantörer inte anställer deep packet inspection eller andra tekniker för att hitta piratkopierat innehåll. Upphovsrätts Alert System, som det står, är riktad enbart mot människor laddar ner intrång innehåll på offentliga bittorrent-tracker.

När en deltagande ISP får information om en överträdelse från Markmonitor, kommer de att vidarebefordra en varning till sina kunder. Varningsmeddelanden kan vara i form av e-post till en registrerad e-postadress och pop-up-varningar bäddas in i webbsidor. Med andra ord, kommer deltagande Internetleverantörer modifiera HTTP-trafik, modifiera webbsidor du begär och infoga varningar anmälan.

Detta system har märkt “Sex Strikes” eftersom abonnenter kommer att få upp till sex varningar, var och en med ökande svårighetsgrad och konsekvenser.

Skulle du inte håller med en varning du får, kan du överklaga en varning inom 14 dagar från mottagandet. Det finns en avgift på $ 35 för varje överklagande, men du kommer att få pengarna tillbaka om du vinner din överklagan.

Till skillnad från andra system, såsom liknande namn “Tre Strejker” lag i Frankrike, kommer intrångsgörare inte kopplas bort från Internet efter den sista strejken. Användarna kommer inte att få några ytterligare varningar efter den sjätte.

Alla vet att “du är ute” efter tre slag, men vad som händer efter sex slag? Svaret, som kan överraska dig, ingenting alls.

Som Jill Lesser, verkställande katalog CCI, förklarade i en intervju

“Vi hoppas att när människor får varningar nummer fem eller sex, kommer de att sluta. När de har mild, har de fått flera varningar, vi bara inte att skicka dem några fler varningar eftersom de är inte den typ av kund som vi kommer att nå med det här programmet. ”

Efter den sjätte varning, kommer abonnenterna inte att få några ytterligare varningar. De kan dock fortfarande stämmas av upphovsrättsinnehavare. Detta är samma risk som fanns före Copyright Alert System kom på plats.

Programmet är inriktat på att avskräcka “tillfälliga intrång” och lämnar andra typer av intrång som ska väckas i domstol.

Som vi redan har nämnt, “Sex Strejker” är inte en lag som “Tre Strejker” lag i Frankrike. Det är ett privat program som Internetleverantörer frivilligt ingå med organisationer som RIAA och MPAA. Vid denna tidpunkt, är endast fem ISP deltar: AT & T, Cablevision, Comcast, Time Warner Cable, och Verizon.

Cox, Charter, Century, Sonic.net, och många små och medelstora Internetleverantörer, inte deltar. Emellertid kan andra internetleverantörer ansluta sig till programmet i framtiden.

Medan systemet är märkt som en “Copyright Alert System” det faktiskt bara är inriktad på personer laddar ner intrång innehåll från offentliga bittorrent-tracker. Både särskilt allvarliga pirater och casual intrångsgörare kommer att kunna undvika detta system. Följande typer av intrång i upphovsrätten är inte inriktade på just nu

Dock kan programmet inriktas andra typer av otillåten nedladdning i framtiden.

Företag på Internetanslutningar affärs kvalitet kommer inte att riktas av upphovsrätts Alert System. Ett företag som erbjuder Wi-Fi kommer inte att se varningar eftersom vissa av sina kunder hämtade otillåtet material.

Dock kommer småföretag på Internetanslutningar konsument-grade se varningar. Om ett företag erbjuder Wi-Fi använder ett bostadsområde anslutning, kan det få upphovsrättsvarningar. Internetleverantörer skulle råda dessa företag att uppgradera till dyrare anslutningar avsedda för företag.

Just nu är systemets bark sämre än sitt bett. Det riktar sig bara en viss typ av intrång trafik och inte resulterar i mycket hårda straff. Men under tiden, systemet skulle kunna anpassas för att övervaka abonnent Internettrafik för andra typer av nedladdningar intrång och dela ut hårdare straff.

En sak är säker – för människor i USA, ladda ner obehörigt innehåll från offentliga BitTorrent trackers blev bara ännu värre idé.

Den nuvarande USA flagga, som antogs 1960 för att inkludera stjärnor för Alaska och Hawaii, skapades av en high school student som en del av en historia klass projekt 1958-pojken, Robert G. Heft, fick en B- på projektet tidpunkten för slutförandet, men hans lärare förändrat klass till en A efter hans design personligt utvalda av president Dwight D. Eisenhower.