hur strömma podcasts i ditt Sonos-spelare

Om du någonsin velat lyssna på podcasts på din Sonos-högtalare, då det finns faktiskt flera sätt att strömma dem, vare sig det från Internet, datorn, eller från en mobil enhet, såsom en telefon eller surfplatta.

Sonos-systemet har en hel del flexibilitet och funktionalitet. Ställa upp är en virtuell cinch och därifrån kan du göra ett antal häftiga saker med bland annat lägga strömmande musiktjänster och använda den som en sömn timer eller alarm. Podcaster är inte annorlunda.

Om du vill strömma podcasts från Internet, se längre än Sonos programvara.

Klicka först på “Radio av TuneIn” i musikkällor.

Välj “Talk” från resultatlistan, och sedan “Podcasts”.

Du kan lägga välja någon podcast tillgängliga från val och klicka på den lilla pilen till höger om ditt val och sedan kan du spela upp den, lägga till den i dina favoriter, liksom kolla in all information och alternativ finns på den.

Antalet podcasts ute är relativt stora, och det finns en chans att du kanske inte ser din favorit podcast i TuneIn val. I ett sådant fall, kan du prova Stitcher eller Spreaker, som strömmande tjänster som du kan lägga till. Observera att du kanske måste skapa konton för dessa streamingtjänster för att kunna använda dem.

Om dessa alternativ egentligen inte tilltalar dig, då du kan även strömma podcasts från datorn.

Om du föredrar att ladda ner podcast-filer till datorn med hjälp av ett program som iTunes eller Mediamonkey, då måste du dela mappen där du sparar dina poddsändningar. För att göra detta, öppna Sonos-applikationen på din dator. Klicka på “Hantera” och sedan “Music Library Settings”.

På skärmen Inställningar måste du lägga till den plats där du vill spara dina podsändningar. På en Mac, klicka på “+” symbol eller på en dator, klicka på “Lägg till”.

Om dina podcasts bor i standardmusikmappen, sedan lämna det här alternativet som är. Om de sparas på en annan plats och sedan bläddra till den och väljer den platsen.

Dina podcasts kommer att listas i appen i musikbiblioteket> konstnär. Beroende på om en podcast levererar metadata, kan du även se dem under musikbiblioteket> Genre> Poddsändningar.

Tyvärr, varje gång du lägger till nya podsändningar, måste du indexera ditt musikbibliotek. För att göra detta, klicka på “Hantera” och sedan “Uppdatera musikbiblioteket nu”.

Om du vill strömma podcasts från din mobila enhet, kan du göra det också.

Din iPhone eller iPad är förinstallerade med en podcast-app, så när du prenumererar på och ladda ner nya avsnitt, kommer de att finnas i Sonos appen automatiskt. Helt enkelt knacka öppna musikmenyn och sedan “På denna IPhone”.

Nu trycker öppna “Podcasts”.

Alla hämtade podcasts kommer att finnas här så att du enkelt kan strömma dem till din Sonos-spelare eller spelare.

Slutligen, låt oss vända sig till Android och visar dig hur man gör detta från den plattformen.

På Android måste du hämta podcaster till “podcaster” mappen rotkatalogen. Hur gör du det här? Det är ganska lätt, men inte helt och hållet bekvämt. Låt oss visa dig hur.

På de flesta Android-enheter, är allt du ladda ner automatiskt sparas på data plats, vilket innebär att du måste kopiera eller flytta alla podcasts från den mappen till mappen Podcasts (om de inte sparas till det redan).

Ett sätt att göra detta är att använda en filhanteringsverktyg (det finns många tillgängliga från Play Store). I detta fall använder vi den populära appen Astro. Vi kommer att välja vår podcast, som vi just har hämtat, och flytta den.

Här ser du Podcasts katalogen i roten platsen för vår Android-enhetens lagringssystem där vi flytta våra podcast-filer.

När flyttade dit (bör du antagligen hämta och flytta alla dina podcasts på en gång, snarare än en åt gången), kan du nu hitta dem på din Sonos-appen.

Öppna musikmenyn och välj “På denna Mobile Device”.

Välj sedan “Podcasts” från alternativen.

Och ska du nu kunna se och spela alla podcasts på din Android-enhet.

Det är inte så lätt som på iPhone eller iPad, men när du väl fått kläm på det, bör du inte ha några problem.

Det finns naturligtvis andra enklare sätt att lyssna på podcasts på din Android-enhet, men för att skicka den ljud till din Sonos spelare, måste du gå igenom några tunnband. Övergripande men, är det enklaste sättet att lyssna på dem direkt från Sonos app själv.

Bette lag rubriker att “Alla rubrik som slutar med ett frågetecken kan besvaras med nej.”