2007 ett radioprogram tävlande dog av vattenförgiftning i ett försök att vinna en?

Svar: Nintendo Wii

I vad som troligen (och förhoppningsvis) gå ner som det mest tragiska radioprogram tävling resultatet genom tiderna, en tävlande i en 2007 tävling på KDND, en popmusik radiostation bas i Sacramento, CA, dog i ett försök att vinna en Nintendo Wii spelkonsol.

Tävlingen gångjärn på både populariteten av konsolen (som var nästan omöjligt att hitta på butikshyllorna på tiden på grund av stigande efterfrågan) och namnet på den. “Hold Your Wee för en Wii” tävling hade de tävlande på morgonen Rave morgonshowen dricka åtta fluid ounces vatten var 15 minuter med ökande volymer av vatten som tävlingen pågick. Den person som kunde hålla ut längst utan att använda badrummet var vinnaren.

Trots att flera samtal ringde upp stationen och varnade DJs kör tävlingen att vad de gjorde var extremt farligt och kan visa sig vara ödesdigert för de tävlande, fortsatte de på med tävlingen. Den som ringer har visat sig vara tragiskt rätt när en av de 17 tävlande, Jennifer Strange, dog senare samma dag av vattenförgiftning: ett tillstånd där stora mängder vattenförbrukningen stör radikalt balansen av elektrolyter i kroppen till en sådan extrem grad att hjärnans funktion är störs. Som ni skulle föreställa sådana fall är sällsynta och utanför extrem träning utan elektrolyt rika vattenintag, utfodring nyfödda stora mängder vatten, eller, du gissade rätt, dricksvatten tävlingar, vattenförgiftning är mycket sällsynt.

Föga förvånande var de DJs som ansvarar för tävlingen släppa taget och en mycket motiverad felaktig död rättegång loggades mot radiostationen (en process som beslutades av juryn inom en vecka till förmån för Strange familjen).

Verkligen? En stämningsansökan inleddes?

Värdar, medan i dålig smak, inte tvinga någon att delta, inte heller de aktivt uppmuntra. Och det faktum att människor som kallas i vetskap om att hålla blåsan för länge kan leda till allvarliga skador (eller död), och villigt valde att delta, är bara löjligt.

USA, hem för oseriöst stämningar.

Det sägs att människor som kallas i varning om farorna, aldrig sagt det de tävlande kallas in och / eller visste om farorna. Därför var olovliga död eftersom domarna visste och fortsatte utan att informera de tävlande.

Det är allmänt känt att avsiktligt hålla blåsan kan leda till skador. Tävlande är idioter för att delta, värdarna är idioter för att möjliggöra det. Inte heller är fel.

Det är ingenting alls att göra med att hålla blåsan. Det är vattenförgiftning från att dricka för mycket vatten och rubba balansen i systemet. Hon kunde ha gick på toaletten var 5 minuter i hela tävlingen och hon fortfarande skulle ha dött på grund av allt vatten hon drack. Och ja, radiostationen var helt fel. Du kan inte hålla en tävling vars resultat är någon dör och inte få konsekvenser. Att damen hade en man och två små barn, nu dessa barn inte har en mamma. DJs fick sparken för att vara idioter och radiostationen fick stämd för ett par miljoner dollar. Jag skulle säga radiostationen fick lätt, som gjorde DJs. Att veta, eller efter att ha blivit varnad att tävlingen kan vara potentiellt dödlig och fortsätter med det ändå? Tur att de inte får tas med brottslig försumlighet åtminstone.

@JPatterson, Du har rätt att USA har alltför många oseriöst stämningar, men jag håller inte att detta var oseriöst. Du kan inte förutsätta att alla som lyssnar på en radiosändning är tillräckligt gammal, utbildad nog, välinformerad nog, eller – inte betyder att komma överens med din etikett “idiot” – intelligent nog (du vet, det är anständigt människor som inte välsignats med höga eller till och med “normala” IQ – per definition, om den statistiska fördelningen är gaussian, 50% av alla människor har IQ under medianvärdet) för att veta om de medicinska faror som är förknippade med att dricka för mycket vatten . Radiostationen var vårdslös i att hålla en sådan tävling. Tänk om de hade förespråkat att spela rysk roulette? Om någon förtjänar att kallas idioter, skulle det vara förvaltning radiostationen och dess DJs.

Tänk om de hade förespråkat att spela rysk roulette?

Det är en något extremt exempel, och även faller mer i linje med min kommentar om människor är idioter. Någon förnuftig människa förstår att hålla en laddad pistol mot huvudet och drar en trigger är inte en bra idé, och skulle inte delta i något som hade rysk roulette som “spelet”.

Reckless det var, men felet ligger hos alla tre parter, DJs för värd för tävlingen, stationen för att tillåta det, och kvinnan för att delta.

Personligen skulle jag aldrig “hålla min wee för en Wii” när man dricker ökande mängder vatten. Särskilt i dessa tider, när informationen är bokstavligen tillgänglig från en mängd källor, inom några sekunder, gratis. Även i 2007.