anteckningar för 2015/08/14

En SSD i fickan

365 MB / s läser och 254 MB / s, skriver? Ja tack! Självfallet denna sak mättar behändigt en USB 2.0-anslutning på runt 27-30 MB / sek, men anslut den till en av de blå USB 3.0-portar på nyare Mac eller PC och förbereda sig för att känna sig som den “blåst bort” killen i Maxell a.d.

USB 3.0-minnen är sooooo mycket snabbare än USB 2.0-enheter.

Apple sade till Delay Live TV service till 2016 som förhandlingarna Stall – Bloomberg Business

Apple Inc. kunder som väntar för företaget att revolutionera live-tv som det gjorde för musik och telefon måste hålla väntar, åtminstone fram till nästa år. Företaget ville införa detta år en levande tv-tjänst som levereras via Internet, men nu siktar på 2016, sade folk bekanta med Apples planer.

Så 2016 är året att Apple kommer att uppfinna TV.

OwnStar Wi-Fi attack griper nu BMW, Mercedes och Chrysler bilar “virtuella knapparna

Som en virtuell björnfälla, kan det fånga inloggningsuppgifter för en bilägare som använder en mobil app för att på distans låsa, lås, eller starta fordonet, som sedan kan lastas på en kopia av den målinriktade mobilappen på angriparens egen enhets- vilket ger angriparen möjligheten att utföra alla funktionerna hos telematiksystemet på den riktade fordonet. Och det är allt på grund av ett fel som är alltför vanligt att mobila applikationer övertro på en fjärrserver certifikat giltigt, oavsett vilket nätverk anslutningen är över.

Som jag sade i går, inte litar på ett bilföretag med datasäkerhet.

Jag menar, om en bil företag kan inte ens göra en ordentlig pekskärm med en användbar gränssnitt 2015, varför skulle de vara betrodd med vår säkerhet?

Tidigare tankar du kanske har missat