det: hur man korrekt installera program på en fjärrskrivbordsserver

När du installerar ett program på en terminalserver, eftersom flera personer kommer att använda programmet på en gång, det är faktiskt en speciell metod som du ska använda för att installera programmen. Här är två metoder för att göra det på rätt sätt.

Obs: detta är en del av våra pågående serie undervisning IT-administration grunderna, och kanske inte gäller för alla.

Den första metoden vi kan använda involverar kommandoraden. Du måste byta användarläge till installationsläge med hjälp av följande kommando

Change user / install

På denna punkt kan du gå vidare och säkert installera programmet, men när programmet är installerat glöm inte att ändra tillbaka till körningsläge, kan du göra det genom att köra följande kommando

Change user / execute

Om du tror att du kommer att glömma att växla tillbaka till körningsläge, eller kanske du bara inte gillar kommandoraden kan du alltid göra samma sak med hjälp av det grafiska användargränssnittet. För att komma igång öppna kontrollpanelen

Växla till den lilla ikonen visa och leta efter Installera programmet på Remote Desktop Server genom att dubbelklicka på det

Nu kan du helt enkelt gå igenom nästa, nästa, avsluta stil guiden som hjälper dig att få programmet installerat.

När du använder “change user / install” innan du installerar ett program, du faktiskt create.ini filer för programmet i systemkatalogen. Dessa filer används som masterkopior för användar specific.ini filer. När du har installerat programmet när du skriver “change user / execute” du återgå till standard.ini fil kartläggning. Första gången du kör programmet, söker det hemkatalogen för its.ini filer. Om the.ini filerna inte finns i hemkatalogen, men finns i systemkatalogen, Terminal Services kopior the.ini filer till hemkatalog garanterar att varje användare har en unik kopia av application.ini filer. Varje användare ska ha en unik kopia av the.ini filer för ett program. Detta förhindrar fall där olika användare kan ha inkompatibla applikationskonfigurationer.

Jag nämnde detta soo många gånger i en mängd olika situationer, verkar många människor är inte medvetna om detta. Tack för stödet för att få detta att folk 🙂

Jag är fortfarande lite förvirrad om varför du bör använda denna metod. Hur komma åt the.ini fil hanteras om du använder något som standard installationsfilen för ett program som du laddar ner från Internet (installationsguiden stil)?

“Förändring” är inte som en intern eller extern kommando, fungerande program eller batch-fil.

“Förändring” är inte * erkänt * som en intern eller extern kommando, fungerande program eller batch-fil.

@Trevor Jag dont riktigt förstår vad du inte förstår? du undrar hur flera användare kan använda ett program som installeras normalt (guiden stil)?

@Taylor

Så artikeln anges du bör använda en av dessa metoder för att installera program på en server, eftersom det gör “detta.” Först av allt, vad är alternativen till dessa metoder som inte är acceptabelt? Vilka är konsekvenserna av att använda en av dessa metoder i stället?

Jag är lite ny till servern världen, så tack på avancerad!

@Jon Bara för att klargöra, är den här artikeln talar om en terminalserver, även om titeln nämnda “Remote Desktop” server, författaren talar om att det är i “Application” -läge (dvs: Terminal Server), inte “Administration” -läge . Kan vara orsaken, kan förändringen kommandot inte är tillgängliga.

@Trevor Beroende på hur de program som du kommer att köras på en terminalserver utformades effekterna av att inte installera dem på rätt sätt kommer att variera. Personligen jag har upplevt problem med att ett visst program inte korrekt installerad och användaren hade anpassat verktygsfältet när en annan användare är inloggad på de fick den anpassade verktygsfältet i första person i stället för att få standard verktygsfältet (Jag kommer inte nämna programvarans namn uppenbara skäl). När allt det finnas så svårt att göra det ordentligt i första hand, medan normalt sak kommer att fungera utan denna typ av installation, det kommer att spara en hel del huvudvärk i framtiden om det finns ett problem. Också lycka att få stöd från MS om du inte gör det på rätt sätt

@George Terminal Server, Remote Desktop Server eftersom namnbyte i Server 2008 jag tenderar att använda termerna omväxlande, tack för att rensa upp det

@Jon Detta kanske låter som en mycket dum fråga, men skulle du möjligen vara att försöka göra detta på Windows 7?

Jag älskar den här IT-serie, håll det!

Tack så mycket för den här artikeln. Jag har haft lite erfarenhet med Windows Server och hade fått veta om att göra “Terminals server” installation av program men inte helt förstår varför – nu känns självklart. Jag ser fram emot att se dina ytterligare artiklar.

Kom också ihåg om anläggningarna loggfilen (s) skrivs till aktuella användare Temp-mappen (% temp%), är den mappen raderas när en omstart eller logga ut utförs. Denna mapp är känt som en användares per session temporär mapp, och som namnet antyder är tillgänglig endast för den aktuella sessionen. Så, kopiera alla filer du kan behöva använda vid ett senare tillfälle ut till en alternativ “permanent” mapp innan du loggar ut.

mycket användbar information om att installera ett program i Remote Desktop Services-servern, en fråga jag såg i (70-643) examen. Jag lätt svarade det av denna information som tillhandahålls av hur man Geek webbplats …

De sista orden i Albert Einstein är okända som sjuksköterskan som tilldelats honom vid tiden för hans död inte talar tyska.