HTG förklarar: vad är Windows RT och vad betyder det för mig?

Windows RT är en speciell version av Windows 8. Den körs på ARM och du hittar det tillsammans Intel x86-maskiner i butiker, men du kommer att bli förvånad hur mycket Windows RT skiljer sig från Windows du vet.

Windows RT är så annorlunda att Microsoft har sagt Mozilla Windows RT “är inte Windows längre.” Om du är ute efter att köpa en Windows-system i butiker, ska du veta skillnaden mellan Windows RT och de andra versioner av Windows 8.

Image Credit: Kiwi Flickr

Windows RT var känd i utvecklingen som Windows på ARM eller WOA. Det är i huvudsak en hamn i Windows från Intel x86-processorer för ARM-processorer. x86-processorer är vad du hittar i vanliga bärbara och stationära datorer idag, medan de allra flesta smartphones och surfplattor använder ARM-processorer.

Eftersom det är en hamn i Windows till en annan arkitektur, stöder det inte äldre program – det vill säga all programvara skriven för Windows redan. Det är känt som Windows RT, eftersom det endast stöder applikationer skrivna för Windows Runtime eller WinRT (ja, “WinRT” hänvisar till runtime som fungerar på båda arkitekturer, medan “Windows RT” avser det operativsystem som bara fungerar på ARM). Du vet förmodligen Windows Runtime applikationer som “Metro apps.”

Image Credit: Robert Scoble på Flickr

Windows RT har en stationär, precis som andra versioner av Windows 8. Du kan starta skrivbordet och använda Microsofts skrivbordsprogram som Kontrollpanelen, Windows Explorer, Internet Explorer, och även Microsoft Office – i själva verket kommer varje Windows RT-system med berörings optimerade versioner av Microsoft Office appar på skrivbordet. Windows Media Player ingår inte, dock.

Däremot kan du inte köra icke-Microsoft-program på en Windows RT skrivbordet. Du kan anta att detta beror på skrivbordsprogram bara inte har sammanställts för ARM-arkitekturen ännu och utvecklare behöver bara uppdatera dem. Detta skulle vara sant, men Microsoft kommer inte att tillåta tredjepartsprogram på skrivbordet i Windows RT. Med andra ord: Windows RT skrivbordet Den är låst ner och endast för Microsoft-program. Du kan inte installera icke-Microsoft-skrivbordsprogram.

Alla tredjepartsprogram på Windows RT måste vara Metro applikationer och Metro ansökningar måste gå igenom Windows Store och godkännas av Microsoft. Detta innebär att en Windows RT-enhet endast kan köra Microsoft-godkända program, precis som en iPad kan bara köra Apple-godkända ansökningar.

Detta får konsekvenser för webbläsare val också. På en Windows RT-enhet, Metro-versionen av Internet Explorer har exklusiv tillgång till system API, vilket innebär Mozilla, Google och andra kan inte utveckla sina egna webbläsare för Windows RT – både Mozilla och Google har uttryckt oro över detta. Om du använder en Windows RT-enhet, kommer du att använda Internet Explorer – precis som om du använder en iPad, kommer du att använda Safari. Alla tredjeparts webbläsare för iPad är skal runt Safari, precis som alla tredjeparts webbläsare för Windows RT blir skal runt Internet Explorer.

Image Credit: Asa Dotzler på Flickr

Windows RT är tydligt inspirerad av iPad och det är ingen tillfällighet att dess begränsningar speglar Apples. Microsoft föreställer Windows RT-datorer som “enheter” inte traditionella datorer. Du kommer inte att kunna köpa en inramad kopia av Windows RT i butikerna – det finns bara förinstallerat på ARM-system. Initialt kommer dessa ARM-system vara en handfull Windows tabletter, men det finns inget som hindrar Windows RT från småningom körs på en bärbar dator och även stationära datorer med ARM styrkretsar.

Windows RT-enheter kommer att låsas ned på andra sätt också. Microsoft mandat som Secure Boot på Windows RT-enheter är inte konfigureras av användaren, så att du inte kommer att kunna ta bort Windows RT och installera Linux eller något annat operativsystem.

Image Credit: Kiwi Flickr

Windows RT saknar också många företagsfunktioner som har gjort Windows så framgångsrik. Windows RT-enheter kan inte delta i en Active Directory eller domän och stöder inte gruppolicy, så att de inte kan enkelt hanteras genom befintliga Windows infrastruktur.

Windows RT saknar också en mängd andra funktioner, inklusive Förvaringsplatser, BitLocker, fjärrskrivbords hosting och krypterade filsystem. För en fullständig lista över begränsningar, ta Microsofts post tillkännage Windows 8 upplagor.

Många Windows tabletter – i själva verket de flesta av tabletterna du ser i butiker när Windows 8 debuterar – inte kommer att köra Windows RT. De kommer att använda en vanlig x86 Intel-processor med en av de standardversioner av Windows 8. Det betyder att de kommer att stödja tredje part datorprogramvara och alla vanliga Windows-funktioner.

Om du är intresserad av en Windows 8 tablett på grund av stöd för äldre datorprogramvara, vara säker på att få en x86 tablett, inte en ARM en. Om du letar efter företagsfunktioner, kommer du antagligen vill hålla sig borta från Windows RT, alltför.

Aktuella rykten tyder på att varje kopia av Windows RT sannolikt kommer att kosta tillverkare runt $ 85, vilket gör Windows RT dyrare än andra Windows 8 versioner – och sannolikt göra Windows RT tabletter dyrare än iPads. Windows RT tabletter kan även vara dyrare än mer fullfjädrad Windows 8 x86 tabletter.

Man, tack för råd, är det bra att veta att. Om jag köper en jag vill med stöd för äldre Windows-program, utan det skulle vara snäll en tråkig.

Tack för det grundlig förklaring,! Min åsikt är att Windows 8 gör stora misstag.

Dyrare Windows tablett = mindre skiss Windows tablett.

…… Okej … Det är verkligen verkligen bakåt. Även för Microsoft.

Detta rensar upp en hel del! Tack!

Så vad är poängen med Windows RT då? Som jag tänker inte gå och köpa RT Device.

Naturligtvis ska jag köpa Intel-baserade sådana … om jag kommer naturligtvis

“De kommer att använda en vanlig x86 Intel-processor med en av de standardversioner av Windows 8”

eller AMD APU, som jämfört med en Atom-processor bör ge en mycket mindre “hackig” erfarenhet av Metro UI.

Windows 8 är komplicera nog både låter som stora misstag

Ser ut som jag kommer att stanna med Win7 och vänta på en (verklig) förbättrade Windows operativsystem, kanske win9, av samma anledning jag hoppade Vista.

MISSLYCKAS

Att Google Chromebook ljuder mer intressant för varje minut!

Fler anledningar Jag hatar Microsoft;. Jag säger ya, en dag, Apple kommer att köra cirklar runt MS.

Jag ska hålla sig med Windows-7 för min två datorer-bärbara och stationära. Detta kommer också att sträcka sig till mitt kontor datorer. Kanske kommer Windows-9 har några spännande funktioner för mig att uppgradera. Jag har viktigare saker som att spendera pengar på än dikning helt bra hårdvara för smartphones eller tabletter bara för att få ARM funktionalitet.

So..its mer expensive..and mindre funktionell … Japp vettigt ಠ_ಠ

Kan någon säga Zune 3?

Vem är dum nog att betala pengar till en diktatur som inte gör det möjligt för individer att ändra sina egna grejer. Oh vänta. Det är rätt. Apple konsumenter. (Om du tvivlar på det, då kan du fråga dig själv varför du måste “fängelse bryta” dina egna enheter eller “crack” dem på något sätt?)

Detta är bara mer Apple (saker) från mer pengar röjning kostymer låtsas vara någon form av tekniskt alternativ. Jag tror att de flesta av oss “nördar” kommer överens om att Windows 8 är om det största misstaget Microsoft kan göra. Men det är ett misstag som sannolikt kommer att lyckas bortom allas vildaste drömmar.

Ingenting är mer lockande än den förbjudna frukten. Och när du börjar prata om låsanordningar ner eller göra något exklusivt det lockar alla de dumma små hipsters och yuppier som flugor. De ofta bara vill smörja in ansiktet att de har pengar – inte hjärnan eller nationell lojalitet – kontanter! Microsoft är bara att ta ett initiativ från Apple. Så var beredd på att böja över …

För livet av mig jag kan inte tänka mig någon avsiktligt gå ut och utgifter som vet hur mycket att köpa en dum “ARM eller RT fängslade” dator!

Dessa “enheter” och deras restriktiva operativsystem Microsoft försöker påtvinga sin lojala användarbas är den största bluff företaget har kommit med – och genom att gå den vägen, har Microsoft äntligen sjunkit till samma nivå som efterlikna den kränkande egen marknadsföring debacle som håller Apple alltid förpassas till 2: a plats på marknaden!

Jag har använt Mac-datorer i det förflutna, men kunde inte stå ut med deras GUI och logistik wackiness, så jag kunde ha gått med Mac men på grund av deras dyrbar och deras egen snara dinglar runt varenda inköp, gör det skulle ha lämnat en dålig smak i min mun . Nu Microsoft är på väg ner just samma marknadsföring avgrunden!

Jag gillar inte ens tanken att Microsoft gör datorn “ringa hem” och avslöjar detaljerna i vad som finns på din dator för att spåra på deras anti-pirat databas eller det inaktiverar de flesta av operativsystemet funktionalitet, och det är bara så att de gör att du kan göra dem för att använda deras produkt!

Med detta sagt, förr eller senare, får jag flytta till Windows 8, men jag kommer att stanna med Win 7 tills alla obefogad skit sjunker till botten och se om det finns verkligen någon faktisk fördel jämfört med Win 7 innan jag gör!

Jag kommer inte att köpa Apple-enheter eftersom de behöver jailbreaking att kunna göra vad * jag * vill göra med mitt köp, snarare än vad tillverkaren anser jag * bör * göra. Så Windows RT är ett stort no-no. Vad är MS tänker på … Jag tror verkligen att de förlorar det. Det verkar som om Windows 7 kommer att vara den “nya” XP och desined att vara runt en lång tid. I ett försök att hantera både pekskärm och traditionella system med Windows 8, misslyckas det att leverera på båda. Efter att ha kämpat med release-kandidat, skulle jag aldrig tänka på att köra det på en ny dator. Dags att köpa upp ett par 7 licenser medan vi fortfarande kan!

Låter som en utmaning! Prolly ta en månad eller så för någon att utnyttja och rot det. Har vi lärt oss något från Apple?

@doh – de lärde sig från Apple. “Rota” den WinRT kommer inte att bli lätt. Läs HTG artikeln på Win8s säker uppstart.

TACK SÅ MYCKET! Detta var mycket mycket hjälpsamma och svarade så många frågor.

Windows … .looks som ett gäng röra … enda Windows är bra för laddar Linux på dem ….!

Microsoft gör en kolossal misstag med Windows 8, men det är deras att göra. Det är upp till oss att inte köpa det, trots allt. Förhoppningsvis Windows 9 kommer att bli bättre. De kommer att upprepa Vista / 7 mönster där Vista var en anständig idé med en hemsk implementering och 7 gjorde idén bättre och det faktiskt fungerade. 8 har några bra idéer, men de är ofullständiga och de flesta (tech entusiaster) överens om att det är skit. 9 kommer att bygga ut dessa idéer till något bra och bör vara en bra OS totalt. Men om spel på Linux blir värre kan jag bara byta.

VAD HAR MICROSOFT GJORT?

Förhoppningsvis Windows 8 kommer att bli den ursäkt de flesta av er behöver sparka Microcrap till trottoaren och ge Linux ett försök. Om inte bara bojkotta Windows 8 och låt Microstupid falla platt på det ansikte som det gjorde med Vista. Om du inte gör det och Windows 8 är en framgång du kommer att uppmuntra Microgarabage att fortsätta på den väg de är på väg och du kommer att ha något annat val än att byta till Linux så småningom eftersom det kommer att finnas några alternativ.

Jag skulle gärna vilja se Mozilla göra n OS liknar Chrome OS. En lätt OS som är mestadels webbläsaren och släpp den för nedladdning på vilken enhet som helst. Jag skulle vara över det. Chrome OS är bara tillgänglig förinstallerad på maskiner om du inte använder några modifierad version utvecklats från någon annan än Google.

Mer skit från MS tänkt att kalla dig enheten till en slav till Internet.

Jag är en lång tid läsare av denna enorma blogg men jag tror de artiklar som du lägger upp försämras. Och med det menar jag kvalitets inlägg bara inte kan ses varje dag längre. I mina tidiga dagar att läsa denna blogg (2010) Jag tycker alltid två eller flera inlägg som intresserar mig. Jag är också prenumererar på uppdateringar via e-post, men det verkar som om ingenting sänds till min e-post,. Jag har läst det här inlägget så bra och jag tror att dess ok men inte lika bra som de tjänster som jag ser i den här bloggen sedan år 2010 och 2011.

@Ångra

Arbetar du för Mircocrap? Jag kan inte se hur din kommentar är ännu något relevant för ämnet.

Jag menade Microcrap.

Jag har redan bestämt …, Istället för att köpa Windows 8, jag ska köpa ett fall av öl …, jag ska må bättre om mitt köp på morgonen … och tänka på de pengar jag sparar ….

“Windows RT skrivbordet Den är låst ner och endast för Microsoft-program. … Alla tredjepartsprogram på Windows RT måste vara Metro applikationer och Metro ansökningar måste gå igenom Windows Store och godkännas av Microsoft. ”

Som de säger på internets, slutade läsa där. Vill inte.

Windows 8 RT, heep stor skit, denna Win 7 användare kommer inte att köpa Windows 8 RT eller Windows 8 OS någon gång snart. Jag använder fortfarande en Netbook med XP på den, jag sänkte det från Vista, även Microsoft skit.

@ Nathan J.

Jag håller re Linux. Om spel var att förbättra via Linux, jag över det.

Tack så mycket för att rensa upp saker!

Här går vi igen med Microsoft förvirrande marknaden igen, kan Apples framgång sättas ned av bristen på val det ger till konsumenterna, Microsoft verkar njuta av att ge så många alternativ det sätter människor utanför.

“Windows RT tabletter kan även vara dyrare än mer fullfjädrad Windows 8 x86 tabletter.”

Var i världen du får detta från? Ett anständigt x86 tablett kommer att köras på samma hårdvara till nuvarande ultrabooks som körs i $ 800-1200 intervallet. ARM tabletter kör som $ 350-600,. MS har sagt att ytan tabletter kommer att prissättas konkurrens Witihin dessa två klasser (Ultrabook och ARM).

Jag är säker på att det kommer att finnas några av varumärket vansinnigt billigt x86 Atom-baserade tabletter, om du är desperat att bevisa din punkt.

Han spelar utanför $ 85 nummer han citerar i slutet, men det ryktet var otroligt dum och gjorde ingen mening. Men det upprepades på alla bloggar ändå. Det har aldrig varit ett fast pris som tillverkarna betalar för Windows, beror det på vågen.

Om du vill ha en muromgärdad trädgård, men en jämn ui som täcker de flesta användningsområden, köpa en iPad .., om du gillar att ha kontroll och frihet att justera, men kanske några skarpa kanter, få en Android tablett .., om du vill att fönster. . ugh … och har mer pengar att bränna …. köpa en x86 Windows 8 tablett ….

Om du vill att värsta delarna av ovanstående tre …. WINDOWS RT

Gör dig själv en tjänst … Ditch Windows på tablettformfaktorer. Det passar inte. Inte uppmuntra M $

Först, tack för den stora artikel, för det andra. Låt oss inse det, vi är inte de enda kunderna för MS, och inte alla kunder är Geeks gillar att hacka och vrida och få saker att fungera med 100 olika sätt.

att vara ärlig MS försöker att ta en del av kakan efter att ha sett Apple och Google äta allt utan att erbjuda bit även hela tabletten idé var MS länge sedan.

De flesta människor använder samma fönster ws förinstallerade när de köpte datorn 5 år sedan. och det finns massor av människor där ute bara använder datorn bara för att surfa internet och ordbehandling och detta folk kommer att vara mycket nöjda med RT. de kan göra allt de vill göra,. Internet, musik, appar från pluse en gratis Office butiken (spel, tapeter och fisa program). och jag tror att detta kommer att fungera och profe iPad, folk betalar en massa pengar för att göra detsamma. hur många människor du såg sedan tablett sak blir synlig faktiskt använder tabletten för något användbart förutom att spela Angry Birds och kontrollera fotboll och titta på filmer,. MEN, om du vill ha en helt fungerande fönster sedan betala min vän fir du vill ha en ultrabook packad som Tablet sedan Dont klagar,. det är smart att göra detta drag, och jag tror att det kommer att bli en framgång. Jag är mycket glada över det men min enda viktig faktor för att få Pro-versionen är priset.

Det är upplysande! Jag har funderat om att köpa ARM version och nu är med andra tankar. Kommer att hålla med Windows 8 för min pekskärm dator i stället jag räkna!

Historia gör upprepa sin egen ofta. Jag undrar om Windows 8 RT Device kommer att drabbas av samma öde som IBM PC Junior maskin gjorde ??; http: //en.wikipedia.org/wiki/IBM_PCjr

Jag älskar att läsa och höra Linux-användare diskutera hur hemskt Windows 8 ser ut när de uppenbarligen inte har använt Consumer Preview ännu. För om de gjorde det skulle de inser att Windows 8 liknar Ubuntu. Jag har använt Consumer Preview för ett par dagar nu. Även om det finns några saker som jag måste vänja sig vid, totalt sett anser jag att det är en stark operativsystem. Här är anledningen …

Jag har det lastas på en VHD och det uppstart från det extremt snabbt. En medarbetare har det installerat på en gammal laptop han gav sin 6-åriga son. Det går snabbt där. Om jag vet appen jag vill, på plattor skärmen, kan jag bara börja skriva. Sökresultaten är omedelbara och de visar på samma sätt som Ubuntu. Om jag vill vanliga Windows-skrivbordet för att söka efter något som jag inte vet namnet på (som förmodligen inte kommer att hända ofta, om någonsin), jag trycker på skrivbordet knappen och BAM, finns den gamla skolan utseende vi vet. Poängen är att det är snabbt i uppstart och navigering.

Du vill processhantering och statistik ??? Du har det. Windows 8 bryts ned nästan varje föreställning faktor jag skulle använda för att testa mina appar.

En annan funktion som jag älskar är horisontell rullning. Jag vet inte om bildskärmarna, men jag har mer fastighetshorisontellt än vertikalt. Visar sidor med innehåll horisontellt snarare än vertikalt låter mig se mer över min skärmyta.

Jag tror att människor med hårda ord bör hålla sin kritik. De flesta har uppenbarligen inte använt den. Många av de klagomål som jag har läst jag krossat i första 30m för att använda Windows 8. prova. I min professionella åsikt, jag tror att det på teckningsoptioner försöker ut konsumenten förhandsvisning på en VHD. Om du inte gillar kan du alltid ta bort den. Åtminstone se vad du tycker innan du läser en partisk-negativ översyn.

Den Kawah Ijen sjön i Indonesien är världens största svavelsyra sjön och har ett pH-värde på “0,5”.