hur man använder bluetooth filöverföring mellan OS X och Android 5.0 enheter

Bluetooth gradvis blir allestädes närvarande i teknik och med goda skäl, det är häftigt. Om du har Android-enheter så kan du enkelt överföra filer mellan dem och en Mac med OS X Bluetooth Filöverföring eller BFE.

Utbyta filer via Bluetooth kan tyckas lite onödigt i början, trots allt, varför inte bara använda en USB-kabel eller en LUFTLANDSÄTTNING alternativ såsom FileDrop för icke-Apple-enheter? De är bra alternativ att ha i ett register dela repertoar, men ibland du inte kan hitta en kabel, eller så kan du inte bara kunna göra ad hoc, LUFTLANDSÄTTNING liknande fildelning.

Hursomhelst, Bluetooth fungerar bra och det är en bra första eller andra alternativ i stället för en verklig kabel. Med andra ord, om du har en Bluetooth-utrustade Android-enhet och du vill hämta filer till och från den och en Mac, då BFE fungerar varje gång, om än lite långsammare.

Innan du kan göra en fil utbyte, måste du först ställa in Bluetooth-delning i OS X: s delningsinställningar, som snabbt kan hittats genom att öppna Systeminställningar och klicka på “Sharing”.

Eller så kan du använda Spotlight och hoppa några musklick.

Med inställningarna Dela öppen, bör du se till Bluetooth delning har aktiverats. Om det inte är, markera rutan bredvid den.

Aktivera Bluetooth-delning är endast den första delen av att konfigurera den. Du bör också besluta om vad man ska göra med mottagna filer och besluta om din Bluetooth surfning politik.

Till exempel, vad vill din Mac att göra när en enhet delar en fil via Bluetooth? Du kan ställa in den att bara acceptera och spara allt, eller så kan du konfigurera filer ska öppnas automatiskt, eller så kan du ha OS X be dig om åtgärd varje gång.

Du vill också att välja en plats för accepterade objekt att gå. I följande skärmdump, valde vi skrivbordet, men du kan välja att ha filer gå till dina dokument eller nedladdningar, eller en mapp som utsetts enbart för Bluetooth filöverföringar.

Dessutom kan du välja om du vill tillåta enheter att bläddra din dator, liksom traditionell platsdelning. Vi har gjort det i vårt exempel, men du kan ställa upp för att fråga varje gång eller helt enkelt stänga av den. Återigen, kan du välja en bläddra mapp, som kan vara så expansiv eller begränsad som du vill. Kom bara ihåg att oavsett mapp du väljer att tillåta Bluetooth surfar, kommer alla dess undermappar vara läsbar också.

Om du inte planerar att surfa via Bluetooth, så är det bästa praxis att bara lämna det här alternativet inaktiverat.

För att överföra filer med BFE, måste du först koppla ihop Bluetooth-enheter med din Mac. På Android (alla skärm framgår av Android 5 Lollipop men processen kommer att vara densamma i tidigare versioner), vill du öppna Bluetooth-inställningar.

Knacka på enheten som du vill koppla ihop, i det här fallet, vår Macbook Air.

För att säkerställa att ingen försöker lura dig och koppla ihop en märklig enhet på något sätt, kommer parningsprocessen generera ett unikt sex-siffrigt nummer.

Du behöver inte göra något med det här numret annat än att det matchar både Mac och Android-enhet. Klicka eller knacka “Pair” på Mac och mobila enheten och allt kommer att sparas som en parad enhet så att du inte behöver upprepa processen varje gång du vill använda Bluetooth Filöverföring.

Vid det här laget är du redo att skicka och ta emot filer mellan OS X och Android-enheter, den enda kvar att göra är att faktiskt skicka filer. Kanske det snabbaste och enklaste sättet att göra detta är att helt enkelt klicka på ikonen Bluetooth-menyraden väljer produkten i fråga, och sedan “Skicka fil till enhet.”

BFE kommer då öppna (alternativt kan du helt enkelt öppna Bluetooth Filöverföring med Spotlight) och du kommer att behöva välja du filen eller filerna att skicka. Om du vill skicka mer än en, måste du hålla “Command” knappen medan du klickar på filen för att välja. När du är klar, klicka på “Skicka” för att inleda överföringen.

Om din Mac och destinationsenheten inte är ansluten, kan du behöva tala om OS X igen där du vill skicka filen (s) och klicka på “Skicka”.

Vid det här laget är du sannolikt att få ett meddelande som förklarar att din målenhet väntar på dig att ta emot det inkommande överföringen.

Så, på målenheten, måste du acceptera eller avböja inkommande överföringen. Även om det står “Acceptera inkommande fil,” om du klickar på “Acceptera” du kommer att samtycka till att överföra alla filer i kön.

När filen slutar slutligen upp på din Android-enhet, är chansen att systemet kommer att hantera det enligt fil det är, så om det är en bild, kommer du att kunna se den i Foton, och om det är en musikfil, det kommer att vara synlig i musikspelaren.

Du kan se alla de senaste inkommande överföringar och agera på var och en i enlighet därmed. I det här exemplet, om vi trycker på en av de överförda bilderna, vi visat alternativ för att öppna den.

I vilket fall som helst, filer skickas via Bluetooth, åtminstone på Android 5 enheter bör hamna i Bluetooth-mappen på SD-kort lagring.

Om du behöver hitta något, eller flytta den till en annan plats, bör du leta där först.

Å andra sidan vet vi redan där filer hamnar på vår Mac eftersom vi anges som sådan när vi konfigurerade vår Bluetooth-delning. I vårt fall, filer vi skickar från någon annan Bluetooth-enhet, oavsett om det är Windows, Android, Blackberry, eller till och med en annan Mac, sparas automatiskt till vår skrivbordet.

För att initiera en överföring från en Android-enhet väljer du först filen eller filerna som du vill skicka. I det här exemplet ska vi skicka några bilder vi tog på vår telefon från Android programmet Bilder. Vi lång tryckning på en bild för att välja och därmed gå in valläge. Därefter kan vi peka på de bilder som vi vill skicka och tryck på aktiesymbolen i övre vänstra hörnet sedan.

Dina optioner beror till stor del på vilka appar du har installerat på din enhet, men Bluetooth bör alltid vara ett alternativ.

Nu väljer vilken Bluetooth-enhet du vill överföra bilderna till, vilket i det här fallet är ganska lätt eftersom det är den enda tillgängliga.

Tillbaka på din Mac bör du se en förloppsindikator. Om du hade valt att ha din Mac be dig om åtgärd, då skulle du först måste godkänna överföringar. Du kan klicka på “Avbryt” när som helst för att stoppa filöverföringen.

Allt som skickas till vår Mac kommer att hamna på våra skrivbord för enkel åtkomst, men kom ihåg, kan du enkelt utse där inkommande filer går i delningsinställningarna Bluetooth.

Delning via Bluetooth är inte vansinnigt snabb. Till exempel kommer en tio megabyte fil nog ta lite över en minut och så vidare. Jämförelsevis, en fil som storlek överförs även via USB 2.0 tar några sekunder. Således, med hjälp av en kabel är perfekt men det är skönt att veta att det är inte det enda alternativet.

På denna punkt skulle vi vilja veta vad du tycker. Har du någonsin använda Bluetooth för att överföra filer mellan Mac och Android-enheter? Ge oss dina kommentarer och frågor i vårt diskussionsforum.

I de allra flesta länder och kulturer, nickade huvudet (oavsett om det uppåt eller nedåt) anger avtals dock i Grekland, Sicilien, Makedonien, Bulgarien, Albanien och delar av Mellanöstern som Syrien och Palestina, en enda nick uppåt är används för att ange “nej”.