hur man använder din smarta klocka eller lämplighet tracker som en tyst alarmklocka

När du behöver för att vakna upp utan att störa alla runt omkring dig en tyst vibrationsbaserad väckarklockan är bara biljetten. Många smarta klockor och fitness trackers har just en sådan funktion inbyggd och du kan enkelt dra nytta av det med bara några inställningar tweaks.

Det finns två praktiska skäl för att byta till (eller åtminstone komplimentera din traditionella larm) med ett tyst larm. Anledningen flesta människor börjar undersöka tysta larm är de behöver för att väcka sig från slummer utan att störa omgivningen: vare sig det partner sover alldeles intill dem eller rumskamrater på andra sidan av tunna väggar.

Genom att byta ut en vibrationsbaserad larm som berör deras kropp med ett högt ljud-baserad larm stimulans är i allmänhet begränsad till den person som behöver larm (om partnern är fråga är en otroligt lätt sovhytt).

Vidare, även om det inte finns någon i närheten för att störa, många människor (inklusive mig själv) tycker att det är mycket lättare att vakna upp via vibrationer på handleden i stället för en skrällande väckarklocka som kan eller inte kan ignoreras beroende på hur djupt man sover .

Om du redan har en enhet som stöder vibrationsbaserade larm finns det egentligen ingen anledning att inte prova det. Om du behöver ett sätt att vakna upp utan att störa någon eller behöver bara att extra kick att komma ur sängen, kan det bara vara värt att plocka upp en av de billigare fitness trackers lyfts fram i dagens artikel att hjälpa.

Medan du overhauling din wake-up rutin, förresten, vi rekommenderar också överväger att införliva ljus i din rutin. Vi använder Philips Hue systemet som en soluppgång simulator och att komma ur sängen på även den mörkaste vinterdag är lätt.

Det finns betydligt fler enheter kan fungera som tysta vibrationsbaserade larm än vi rimligen kan täcka här. Vi har täckt de fyra största bärbara / smarta klocka varumärken men om enheten inte finns med i listan vi vill uppmuntra dig att göra en snabb Google-sökning för att se om du kan använda den som ett tyst larm.

Både den ursprungliga Pebble och Pebble Time (liksom deras varianter) alla har en enkel vibrationslarm inbyggd. Den Pebble klockor, särskilt den ursprungliga, är särskilt väl lämpade för denna uppgift eftersom de har mycket starka vibrationsmotorer inne och i erfarenhet av många användare (liksom vår egen erfarenhet) de erbjuder några av de starkaste vibrationerna runt.

Eftersom vibrationer är den enda icke-visuellt sätt Pebble kan kommunicera med dig det finns inga särskilda åtgärder för att möjliggöra vibrationssignalen. Helt enkelt navigera på Pebble titta till Alarm menyn ställa in tiden du vill att larmet ska aktiveras, och spara ditt val. På utsatt timme klockan kommer att skaka våldsamt på handleden och väcker dig.

Obs bara är infödd larmfunktionen Pebble tillräcklig för uppgiften men Pebble fungerar riktigt bra som en sömn tracker / sömn optimeringsverktyg tack vare integrationen med populära sömn program som Sleep som Android och infödda Watch sömn verktyg som Morpheus.

Standard Pebble larm har inga sömnkvalitet / spårningsalternativ. Companion program som de som nämns ovan lägger i sömn spårning och statistik.

Apple Watch är verkligen inte en idé som passar för denna uppgift (eller eller andra smarta klockor som kräver daglig laddning). Ändå kan man i själva verket använder Apple Watch som en tyst väckarklocka även om vi bara skulle föreslå att göra det i en nypa (som när du reser och behöver för att få upp mycket tidigare än din svit kompisar). Om du väljer att använda Apple Watch detta sätt, definitivt laddar den under en stavnings innan du faktiskt vända i för kvällen eftersom du kommer att gå miste om den vanliga natten laddningsrutin.

För att ställa in en klocka baserad larm peka bara på kronan för att öppna app-menyn, välj ikonen väckarklockan för att öppna den inbyggda larm app på klockan, och ställa in tiden. När det blir dags för larmet att gå ut kommer du att känna den haptiska motorn i klockan vibrera och en mycket svag ringklockan ljud. Ringklockan ljud så svag du förmodligen inte ens behöver stänga av den, men om du vill göra så kan använda klockinställningarna Glance (samma som har flygplansläge alternativ och iPhone alternativet lokalisera) för att stänga av kolla på.

Apple Watch erbjuder inte någon form av infödda sömn spårning inte heller vid tidpunkten för denna publikation finns det en app utformad för sömn spårning som fungerar enbart utanför Apple Watch. Sömn sensorföretag Beddit dock nyligen aviserat en Apple Watch som integreras med deras under säng sova sensor (för de av er söker en högteknologisk sömn spårning lösning)

Många av de FitBit modeller stöder den tysta alarmfunktionen, inklusive Force, laddning, Charge HR, Flex, One och Surge. Liksom ovannämnda Pebble det inte finns några särskilda inställningar för att växla vibrationer är hur FitBit meddelar dig.

Att ställa alarmet helt enkelt öppna upp FitBit styrprogrammet på din mobila enhet, välj “Silent Alarm”, välj “Ett nytt larm” och tiden, och spara den. Du kan också lägga till larm till FitBit via instrumentpanelen på Fitbit.com genom att logga in, klicka på inställningen redskap i det övre högra hörnet, och skapar ett tyst larm via larmmenyn ligger på den vänstra sidan av skärmen. Om du använder instrumentpanelen vara noga med att klicka på ikonen FitBit Connect i det nedre högra hörnet och synkronisera dina data.

För ytterligare hjälp kan du läsa de officiella supportdokument för att hantera FitBit tysta larm med iOS, Android, Windows-telefoner, och via instrumentpanelen. Den FitBit app erbjuder grundläggande sömn spårning och statistik.

En mängd av Jawbone fitness trackers stödjer vibrationsbaserade larm, inklusive upp, UP24, UP3. Medan FitBit kallar dem “tysta larm”, hänvisar Jawbone till dem som “smarta larm”, men funktionaliteten är densamma.

För att ställa in ett tyst larm på din Jawbone fitness tracker, öppnar den mobila applikationen och navigera till inställningsmenyn (i iOS du trycker “Home” och sedan på “+” symbol på Android du trycker “Home” och sedan på väckarklockan ikon).

Välj “Smart” larm (skiljer sig från Jawbone är “Idle” inaktivitet larm och power nap larm), ställa in tiden, justera larminställningar (Jawbone kan göra “smart” sova där det väcker dig på ett optimalt tid på eller före larm och inte nödvändigtvis rätt på den exakta tiden), och spara dina inställningar.

Jawbone app erbjuder grundläggande sömn spårning och statistik.

Oavsett om du väljer att gå fullt utvecklad smart klocka väg och plocka upp en Pebble att fungera som både en klocka och en solid sömn tracker eller du går för en fitness-orienterad väg med ett käkben eller FitBite

 Sömn som Android / Pebble, FitBit.

Skicklig Sci-Fi författaren Isaac Asimov har publicerat verk i alla 10 större avdelningar i Dewey Decimal systemet.