hur man använder Google Foto för att lagra ett obegränsat antal bilder

Google Foto erbjuder obegränsat lagringsutrymme för dina bilder och videoklipp, en fiffig webbplats och automatisk uppladdning appar för Android, iPhone, Windows och Mac. Det är ett bra alternativ för att lagra dina foton.

Detta foto-lagringstjänst tidigare instängd i Google+, så det var förbises av många människor. Det är inte längre en del av Google+ och har ett nytt gränssnitt – du behöver bara ett Google-konto.

Google Foto jämföras med liknande tjänster som Apples iCloud Photo Library, som bara erbjuder 5 GB gratis lagringsutrymme och är inte lika bekväma att använda på webben eller Android. Yahoo! ‘S Flickr är kompatibel, och Dropbox och Microsofts OneDrive erbjuder även fotolagringsfunktioner trots att de fokuserar mer på allmän fillagring.

Oavsett vilken tjänst att använda, bör du lagra dina foton någonstans trygg och säker. Inte bara kopiera alla dina bilder till en extern hårddisk eller hålla dem på din dator. Du behöver en backup, eftersom det är omöjligt att ersätta dem om din hårdvara någonsin misslyckas.

Att få foton till Google Foto kan du bara besöka Google Foto hemsida på din dator, logga in med ditt Google-konto, och bara dra och släppa dem på webbläsarfönstret.

Du kanske vill öppna menyn och välj Inställningar första, dock. Välj “hög kvalitet” och du kommer att kunna ladda upp ett obegränsat antal bilder. Välj “Originalstorlek” och du kan överföra större bilder utan att behöva dem krympt, men de tar upp en del av ditt Google-konto lagringskvot. Högkvalitativa bilder kan vara upp till 16 megapixlar i storlek, och Google egentligen bara rekommenderar att du använder “originalstorlek” inställningen om du har högre detaljbilder från en DSLR-kamera.

Foton som du placerar i din Google Drive kommer också att visas i Google Foto som standard.

Du kan även använda appar automatiskt ladda upp bilder du tar från din smartphone, surfplatta, Windows PC eller Mac. Ladda ner dem från Google.

Som när du laddar upp via webben, kommer du antagligen vill lagra bilder i “hög kvalitet” om de inte är från en DSLR-kamera och du är villig att betala för ytterligare lagring.

Du kan också ladda upp videor på här. Videor i 1080p upplösning eller lägre kan lagras gratis.

Om du vill visa bilder, bara besöka Google Foto webbplats eller använda Google Foto appar för Android, iPhone eller iPad. Du kan bläddra igenom dina bilder och klicka eller peka dem att snabbt visa dem. Bilder beställs i en lista från den senaste till den äldsta.

Som man kan förvänta sig, Google Foto ingår även avancerad sökteknik. Du kan söka efter “hund” och du ser bilder som Google anser innehålla hundar, till exempel. Du kan även söka efter landmärken, olika typer av objekt, platser där du tog bilder, och så vidare.

Klicka på sökfältet gång och du kommer att se en lista med olika människor – Google inte vet vilka de är, det bara vet ansikten i vissa bilder liknar – och platser foton togs, vilket gör det lättare att bläddra relaterade bilder.

Om du vill organisera dina bilder på ett mer traditionellt sätt, kan du också använda “samlingar” för att organisera dina bilder i album.

Klicka runt och du hittar andra funktioner, som “assistent” som skapar animationer och montage för dig och gör att du kan spara dem om du gillar dem.

Tack vare det inte längre att integreras i Google+, Google Foto har utmärkta delningsfunktioner. Att dela en bild är lika enkelt som att visa det, klicka på knappen Dela högst upp på skärmen, och välja ett av alternativen.

Du kan dela bilden på Facebook, Twitter eller Google. Du kan också klicka på “Get Delbart Link” och du får en direkt länk till fotot. Ge som länkar till någon annan – via ett snabbmeddelande, e-post eller på något annat sätt – och de kan bara visa fotot utan att ens behöva logga in.

Du kan öppna Google Foto-menyn och välj “Delade Länkar” senare för att se och hantera dessa delade länkar.

Google Foto kan du också ladda ner bilderna om du vill ha dem, antingen en i taget eller hela din fotosamling via Google Takeout. Detta gör det möjligt att hålla en offline backup, om man så vill.

Det är nu integrerat med Google Drive, alltför – bilder du tar på din telefon kan automatiskt laddas upp till Google Foto och laddas ner till datorn via Google Drive, precis som Dropbox och Microsoft OneDrive arbete.

Detta är en efterföljare till både Googles Picasa webbalbum och Google+ Foton. Om du tidigare har använt någon av dessa tjänster, de bilder du lagrade det nu lagras i Google Foto.

Image Credit: mjmonty på Flickr

Om jag använder appen på min telefon och innehållsleverantören på min hemdator kommer det att ladda upp dubbletter eller är det smart nog att fånga det?

Jag vill ha en lite mer djup på exakt hur det fungerar, jag fick reda på att min sorg att radera bilder från webbplatsen också bort dem från min telefon, det verkar som om detta är inte bara en backup, men någon form av synkronisering.

Jag behöver verkligen förstå hur bilder fungerar med flera enheter, Det sista jag vill är att ladda upp ett par hundra gig bilder från mitt skrivbord och har det krascha min 16gig telefon.

Fruktansvärt oklart artikel. Behöver en total omskrivning. Inte upp till Geek s normalt höga standard.

Jag har aldrig haft det förklarat för mig klart hur detta fungerar, det vill säga vilken enhet är “master” om någon, eller om uppladdning till Google Foto sparar någon diskutrymme på datorn.

Tills jag vet exakt detaljer jag inte kommer att använda det.

Min nuvarande uppfattning är att du behöver för att hålla på din dator en kopia av allt du laddar upp till Google Foto, så du behöver inte spara något utrymme på din dator. Anger att Google Foto tillåter dig att “spara en obegränsad mängd” är falsk eller vilseledande på sin höjd, eftersom du måste matcha det med samma mängd utrymme på din dator.

Jag tror att samma logik gäller för Dropbox.

Om jag har fel, rätta mig.

I Lewis Carrolls Alice i Underlandet, spel-kort-personer tyckte inom Queen of Heart rike har roller baserat på deras kort svit: Hearts tillhör den kungliga familjen, diamanter är hovmän, klubbar är soldater, och spader är trädgårdsmästare.