hur man tar skärmdumpar och spela in videoklipp på en xbox en

Microsofts Xbox One kan du enkelt ta en skärmdump eller spela de senaste trettio sekunderna av spelet som en video. Du kan också använda spel DVR app för mer finkorniga inspelningsalternativ. Alla videoklipp sparas i 720p-upplösning med 30 bilder per sekund.

Det finns en hake: du kan inte kopiera dina fångade skärmbilder eller videoklipp direkt till en USB-enhet. Det bästa sättet att få dem att datorn är att ladda upp dem till OneDrive. Men vi ska visa dig hur man gör det i slutet av den här guiden.

Du kan bara ta en skärmdump i ett spel, inte i Xbox One instrumentbräda gränssnitt. Även i ett spel, dubbelklicka på Xbox-knappen i mitten av handkontrollen. Snap-menyn visas. Tryck på Y-knappen på handkontrollen för att spara en skärmdump.

Om du har en Kinect och har röstkommandon aktiverat kan du också bara säga “Xbox, ta en skärmdump.”

Xbox One alltid spelar in ditt spelande i bakgrunden, men det kommer inte egentligen förutom att spelet video om du inte säga det till. För att spara de sista 30 sekunderna av spelet, dubbelknacka Xbox knappen i mitten av handkontrollen för att öppna Snap-menyn (precis som du gör med en skärmdump). Tryck på X-knappen på handkontrollen för att spara videon.

Om du har en Kinect kan du också säga “Xbox, spela det.” Som med skärmdumpar, inspelningsfunktionen videoverk bara i spel, inte i Xbox instrumentpanelen.

Om du vill göra en längre eller kortare video, måste du använda spel DVR-appen. När du spelar ett spel, dubbelklicka på Xbox-knappen i mitten av handkontrollen, välj “Snap en app” längst ned i sidofältet, och välj “Game DVR.”

Om du har en Kinect, kan du istället säga “Xbox, snap Game DVR.”

Välj “Avsluta klipp nu” och du kan välja att spara de sista 30 sekunderna, 45 sekunder, 1 minut, 2 minuter, eller 5 minuter av gameplay till ett klipp.

Du kan också välja att starta inspelningen härifrån, men klippet du spelar in kan bara vara upp till 5 minuter i längd vid maximal. För att göra detta, välj “Starta inspelning” härifrån och sedan välja “Stoppa inspelning” när du är klar. Om du har en Kinect, kan du säga “Xbox, välj” och sedan “Starta inspelning” för att börja. Säg “Xbox, välj” och sedan “Stoppa inspelning” när du är klar.

För att växla fokus mellan snäppas program, dubbelklicka på Xbox-knappen på handkontrollen och använda den vänstra spaken eller riktningsplattan för att välja bland appikoner längst ned på skärmen. Om du har en Kinect, kan du istället säga “Xbox, switch.”

Alla klipp du spelar i Game DVR är tillfälliga och kommer att tas bort automatiskt efter en viss tid om du inte väljer att spara dem. För att spara dem, välj “Visa alla fångar,” välj ett klipp genom att trycka på menyknappen på handkontrollen, och välj sedan “Spara”.

Att arbeta med skärmdumpar eller videoklipp som du har fångat, öppna spelet DVR-appen. Chef till Mina spel och program> Apps> Game DVR att starta den.

Välj skärmdump eller videoklipp som du vill dela eller ladda upp i appen genom att trycka på menyknappen och välj “Redigera”. Om du ännu inte har hämtat gratis ladda Studio app från Xbox Store kommer du att bli ombedd att automatiskt ladda ner den.

Du kan också välja att ställa in en skärmdump som bakgrundsbild för din Xbox instrumentpanelen genom att välja den genom att trycka på menyknappen och välja “Använd som bakgrund” härifrån.

I uppladdnings studio appen är du fri att redigera projekt du vill-men du behöver inte göra någonting om du bara vill ladda upp den till OneDrive. Välj “Finish” när du är klar.

Du kommer att ges möjlighet att ladda upp skärmdump eller videoklipp till OneDrive. Du kan sedan komma åt den från OneDrive funktionen i Windows 10 eller OneDrive skrivbordsklienten, OneDrive webbplats eller OneDrive mobilapp på andra plattformar.

Ja, du behöver ladda upp skärmdumpar och videoklipp en efter en det finns inget sätt att parti ladda upp flera skärmdumpar på en gång.

Det skulle vara trevligt att se Microsoft förbättra funktionen lite, vilket gör det enkelt att överföra skärmdumpar och videoklipp till anslutna USB-enheter eller åtminstone parti uppladdning av flera filer samtidigt till OneDrive. Microsoft kan göra detta i framtida uppdateringar. Faktum är att Xbox man inte ens inkludera ett sätt att fånga skärmdumpar när det först skeppas-som kom i en uppdatering.

Den tekniska benämningen för ljudet av en mullrande mage är “Borborygmus”, det ljud som hörs genom förflyttning av vätska och gas i tarmkanalen.