Leonard Nimoy baserat Vulcan honnör på en symbol som kulturell grupp?

Svar: ortodoxa judar

Spocks split fingrar salut och medföljande frasen “leva länge och blomstra” är ungefär lika ikonisk som ikoniska får när det gäller Sci-Fi genre. Vad är särskilt intressant om honnör och frasen, vilket kan tolkas som en Vulcan form av väl önskar och välsignelse, är att det kommer från en verklig välsignelse.

I sin självbiografi, Leonard Nimoy förklarar att han bygger split fingrar v-form på en hand gest han såg utfördes som ett barn när hans farfar tog honom till en ortodox synagoga. Där såg han, och var imponerad av judisk Kohanim utför “prästerliga välsignelse” där två händer hålls väders och kopplas samman vid spetsarna på tummen.

År senare när han var gjuten i rollen som Spock, antog han gest och känsla för att passa sin roll som en Vulcan.

Där såg han, och var imponerad av, en judisk Kohamin {sic!] Utföra “prästerliga välsignelse”

Får jag föreslå att det var en judisk Kohamin att den unge Mr Nimoy såg? …

Henri

En judisk “präst” är en kohain, mer än en är kohanim.To pluralize en manlig ord på hebreiska, vanligtvis suffixet “im” är added.Kohain är källan till efternamnet Cohen.The efternamn Katz är en akronym för Kohain Tzedek , som betyder “rättfärdiga präst.

Tack mhenriday.