Netflixs 2006 tävling för att förbättra filmförslag blev informellt kallas?

Svar: Napoleon Dynamite Problem

År 2006, Netflix dinglade en stor plånbok framför frilans programmerare världen över: avsevärt förbättra Netflix förslag algoritm och vinn en cool miljon dollar. Verkar vara en tillräckligt lätt proposition, eller hur? När allt kommer omkring, har Netflix en stor algoritm men med en miljon dollar på linjen det verkligen borde ha varit en promenad i parken för de lag som tävlade att fastna priset.

Vad individer och grupper runt om i världen snabbt fann var att ju mer de förbättrat sina algoritmer, desto långsammare avkastningen på investeringar och långsammare de inched mot prisvinnande målet om 10 procent förbättring. Samhället som hade vuxit upp runt loppet för att förbättra Netflix började kalla det här problemet “Napoleon Dynamite Problem” efter knäppa 2004 Indy komedi.

Filmen visade sig vara så polariserande att om inte förutsäga en Netflix användaren vill det var nästan omöjligt. Oavsett hur lika användarprofiler för två givna användare var (och därmed hur nära deras glädje av Napoleon Dynamite borde ha varit), filmen visade sig vara, om och om igen, en absolut wild card. Betygen på Netflix speglar verkligen att status. Av de miljontals gånger Napoleon Dynamite har efter Netflix användare är rangordningen nästan alltid antingen en stjärna eller fem. Det är en film du antingen glädje i eller absolut föraktar.

Vad är ironiskt är att senast 2009 när en grupp slutligen vann priset, det spelar ingen roll så mycket att Netflix som de hade ursprungligen förväntades. När Netflix ställa in tävlingen redan 2006, var de letar efter sätt att förbättra förslaget algoritm för en publik som hyr DVD-skivor. År 2009 var saker och ting rör sig mot streaming och under de följande åren Netflix fann att hur människor engagerade med media hade förändrats. Titta på en video via Netflix var inte längre en flerdagars affär för de flesta användare, de var inte längre diskuterar över en film, som begär det och väntar på att komma fram, och sedan titta på det utan någon observation från Netflix. Istället de välja filmer och program i farten och hela tiden Netflix kunde avgöra om de såg det hela, såg en del av den, eller stoppade omedelbart.