göra User Account Control (UAC) sluta förlorar medvetandet skärmen i Windows 7 eller Vista

I Windows 7 eller Vista, slocknar skärmen när fönstret Kontroll av användarkonto kommer upp, vilket är extremt irriterande. De kallar det “säkra skrivbordet”, men jag tycker det är motbjudande.

Observera att detta kommer att göra ditt system mindre säker innan du fortsätter.

Windows 7 gör det enkelt

Om du kör Windows 7, kan du helt enkelt huvudet i UAC inställningar på Kontrollpanelen (eller skriv UAC i sökrutan), och dra reglaget nedåt tills du ser “inte dämpa skrivbordet”.

Det är allt som finns till den!

Windows Vista Business / Ultimate Användare

För att komma till konfigurationsskärmen för detta, skriver i säkerhet till startmenyn sökrutan. Du bör se Lokal säkerhetsprincip som bästa sökord.

I fönstret Lokal säkerhetsprincip, bläddra ner till Lokala principer \ Säkerhetsalternativ

Över i den högra delen av fönstret, rulla ner nära botten och hitta objektet med titeln “User Account Control: Växla till det säkra skrivbordet vid fråga om förhöjd”. Dubbelklicka på den för att öppna upp, sedan ändra det till funktionshindrade

Vid det här laget Secure Desktop ska inaktiveras.

Windows Vista Home Användare

För Windows Hemanvändare, måste du öppna regedit via startmenyn sökrutan. Bläddra ner till den här registernyckeln

[HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows \ Currentversion \ Policies \ System]

Högerklicka i den högra rutan och skapa en ny 32-bitars DWORD-värdet kallas PromptOnSecureDesktop, sätta värdet till 0.

Nedladdnings Registry Tweak, bara hämta, packa upp och dubbelklicka på DisableSecureDesktop.reg filen för att ange informationen i registret. Det finns också en ingår EnableSecureDesktop.reg fil att sätta tillbaka saker till hur de var.

Hämta DisableSecureDesktop Registry Hack

säkerhetsfrågor

Du kan se genom det stora antalet kommentarer som artikeln är kontroversiellt. Det är sant, inaktivera säkerhetsfunktioner kommer alltid att göra ditt system mindre säker, och du bör starkt överväga konsekvenserna innan du gör några ändringar så här.

“De kallar det säkra skrivbordet, men jag tror att dess motbjudande.”

Det kallas så av en anledning. Medan ett fönster på den säkra skrivbordet kan program inte störa det. Med det säkra skrivbordet avstängd de kan (och till exempel en bit av skadlig kod kan skicka en händelse till fönstret, vilket gör det tror på knappen “Fortsätt” klickade av dig när det egentligen inte borde ha).

Jag har Outlook 2002 och gick över den maximala datalagringsutrymmet. Detta stängt that.pst filen och nu kan jag inte köra scan.pst att fastställa eller värre kan inte slå ihop det till Outlook 2007 på grund av fel. Om någon kunde hjälpa mig låsa upp alla mina e-post, reparera felet och sedan slå ihop den i min nya Outlook 2007 Jag skulle vara så tacksamma. Plus är det ändå att öka automatiskt Outlook rutan storlek så detta aldrig händer igen?

“Notera: Detta innebär att systemet något mindre säkert, så varnas.”

Var tydlig med dina läsare. Vad detta innebär är att göra det så dialogrutan UAC kan störas (accepteras utan din knwoledge) av ett annat program, inklusive en illvillig en som utlöste UAC genom att behöva administratörsnivå rättigheter.

Detta är inte korrekt. Den mörk ut skärmen kallas ett säkert skrivbord. Andra tillämpningar eller processer kan inte skicka något till UAC snabb när det är i säkert skrivbordsläge. Om du inaktiverar säkra skrivbordet, är du utsatt för något som vill skicka ett “-knappen åberopa fortsätta” till dialogrutan UAC.

Du kan överväga att revidera ditt inlägg.

De kallar inte det säkra skrivbordet utan anledning. Använda säkert Desktop förhindrar andra program från spoofing UAC tolken.

Allt du har gjort här är att uppmuntra användarna att få ägs av splittras attacker. På samma sätt som splittras attacker kan lätt egen Linux eller Apple su dialogrutor.

Uppdatera ditt inlägg med några varningar om dina steg, liksom att ge några uppgifter om vad det handlar om, skulle vara en bra idé.

Gör inte detta! Detta är inte bara inaktivera den kosmetiska svart skärm. Windows tillåter ett program att skicka meddelanden till en annan. Säkra skrivbordet förhindrar tillfälligt dessa meddelanden från att gå igenom. Om du inaktiverar det, då virus och skadlig kod kan skicka ett “klick” meddelande till säkra snabb dialog, som i princip innebär att de kan göra äran att klicka på OK för dig. Med andra ord är detta lika bra som att stänga av säkerhet helt och hållet.

Kommer inte detta att skadliga program för att skicka en “fortsätta” signal till dialogrutan därmed besegra syftet med UAC?

Tack så mycket. Älskar det.

Jag håller med, det gör systemet mindre säkert.

Denna artikel handlar om att ge dig möjlighet att ändra beteendet om du så önskar.

Få en Mac.

@Sara – Titta här http://support.microsoft.com/?kbid=296088

@tib – om folk ville ha en mac de skulle ha köpt en. gå tillbaka till att spela pong eller vad det senaste spelet på mac är.

Visst det gör det mindre säkert. Men någon som faktiskt gör detta förmodligen isnt en nybörjare. Troligtvis avancerade användare stängs detta ut som det är freaking irriterande och jag har full kontroll över vad som kommer in i denna maskin och lämnar det. Så som de andra säger göra Dont detta “patch” om du inte vet vad du gör redan!

Jag hamnade återvänder Vista och hade datorbutik installera Windows Vista. Det bara fungerar inte rätt för mig. Tack för dessa artiklar, men!

Jag hoppas verkligen Microsoft tar hand om detta på egen hand i ett Service Pack eller en uppdatering.

Något mindre säker,? Genom att göra detta, kan du lika gärna stänga UAC off!

Jag letade efter ett sätt att göra just detta. Tack så mycket.

Adam, Ah, men vänder UAC av är inte samma sak, eftersom det hindrar dig från att göra vissa saker (försök att installera den senaste acrobat reader utan UAC) .; Den svarta skärmen är hemsk, störande och obekväm, bör MS hitta ett bättre sätt att gör det här. Under denna tid sådana som mig som inte får skadlig kod installerad (oftast) är helt enkelt irriterad av denna skärm, så; GEEK: tack.

Du måste skämta. Du vill göra datorn mindre säker eftersom du inte gillar de visuella effekterna i samband med det? Och inte bara det, du berätta för andra att äventyra deras egen säkerhet bara för den visuella effekten.

När Windows visar en säkerhetsdialogruta, placerar den dialogen på en separat skrivbord så att program inte kan ta kontroll över datorn ifrån dig. När ett nytt skrivbord dyker upp, är det gamla skrivbordet nedtonade för att visa att den är inaktiv. Det är därför skärmen släcks.

Vad du föreslår är att sätta säkerhetsrelaterade fönster på det vanliga skrivbordet, vilket innebär att alla program som körs på datorn kan anta administrativa rättigheter utan åtgärd från dig.

Verkligen, det är bara vanlig dum. Du bara ber att få hacka.

@Tyler

Du kallar detta skärmsläckaren Om en “visuell effekt ?!” Ja, du skämtar. Om det sätt du beskriver det är korrekt, varför inte de använder Aero-gränssnittet att smidigt grå ut skärmen? Då kanske jag anser att det är en “visuell effekt.” Om de vill få _really_ slick, bör de oskärpa den aktuella bakgrunds och presentera Secure Desktop ovanpå suddig allmänna skrivbordet. Jag tror inte att det är vad som händer om.

Det förefaller mig mer som om de ändrar läget av grafikdrivrutinen. Ibland när jag har Secure Desktop switch, jag får ett meddelande bubbla tyder på att grafikdrivrutinen har slutat fungera, men har återhämtat sig.

Jag är faktiskt ganska irriterad av detta hela Secure Desktop tom skärm fråga, och hoppas MS laget kan hitta en mer elegant lösning snart.

Vad är irriterande om det säkra skrivbordet är inte att det svarta ut resten av skrivbordet, men att det tillfälligt stänger aero. Flimmer är irriterande och tar en extra två sekunder.

“UAC läget i Linux är mycket enklare, speciellt i Ubuntu. Du bara tillfrågad om ditt lösenord första gången du försöker göra ett systemskifte, och sedan den icke be igen för ett par minuter, i motsats till varje enskild administrativ funktion du klickar på Windows Vista. ”

Detta är felaktigt. Vista gör bära _root sessioner. Jag har sett detta många gånger var jag kunde göra en administrativ åtgärd (som utlöste UAC), sedan göra följande åtgärder 9which annars skulle utlösa UAC) utan att behöva utlösa UAC.

George

UAC läget inte “spara” i Vista. Vad som händer är att det program som du först körde i adminläge lanserar de andra program, som sedan kommer att köras i adminläge samt, eftersom de öppnas av den processen.

Om du skulle gå till en helt annan skärm, skulle du fortfarande bli tillfrågad.

Jag har märkt att när du loggar in på Vista distans (med RDP), uppmanas öppna i det säkra skrivbordet som vanligt UAC, men utan att ta en skärmdump av skrivbordet.

Uppenbarligen detta hjälper till att påskynda saker via nätanslutningen, men också effektivt tar bort den blinkande svart skärm, eftersom hela ögonblicksstycket tas bort från ekvationen.

Så min fråga är hur vi slår av snapshot funktionen och bara göra det använda vanliga säkra skrivbordet (utan bakgrund)? Detta skulle hålla säkerhets tight, men bidra till att undanröja upprörande flimrande

Alla idéer någon?

Vad Richiepoo sagt är dekor på. Om de gjorde vad han sade under jag skulle vara så mycket gladare

“Varför inte de använder Aero-gränssnittet att smidigt grå ut skärmen? Då kanske jag anser att det är en visuell effekt. Om de vill få _really_ slick, bör de oskärpa den aktuella bakgrunds och presentera Secure Desktop ovanpå suddig allmänna skrivbordet. ”

genomförande Linux är osäkert eftersom det lämnar öppna hela sessionen under höjd

genomförande Linux är osäker eftersom det lämnar öppnat hela sessionen under höjd

Vad som gör detta bra är det faktum att Secure Windows har en tendens att orsaka program som använder DirectX och andra liknande assistenter för att fel och stänga.

Det är en bra säkerhetsfunktion, men om varje gång någon försöker köra ett program, och sedan måste sluta nämnda program för att helt enkelt öppna upp en ny, då den gör mer skada än hjälp för de flesta.

Och sedan om du har fastnat i en situation där du vill använda 2-program som kräver DX, då är du verkligen i en knipa. En endast en gång, jag är rädd. Eller åtminstone, om du inte justera det själv.

Jag vill UAC Secure Desktop prompt, men utan skärm mörkare! Uppmaningen “Windows kräver din tillåtelse att fortsätta” är OK. Jag kan leva med det. Men jag kan inte stå den mörka bakgrunden. Det är oacceptabelt. Varför?

När jag avfärdar snabbt snabbt, vad jag har att utstå är en våldsam blixt från skärmen som sin ljusstyrka störtar en kort stund och sedan lyser upp igen. Det bråkar med mina ögon, eftersom den plötsliga ljusstyrka ändra det gör mina elever vidgas och sedan krympa igen. Det är som ett stroboskop i omvänd och det är hemskt. Det ger mig en huvudvärk. Även om jag blundar ljusförändringen är fortfarande besvärande. Snälla, måste det finnas ett sätt att hålla UAC snabb och dess funktionalitet, men stoppa den från Messina med skärmen.

phil

Jag kunde inte hålla med dig mer … det är så irriterande. Det finns också en fördröjning på cirka 3-5 sekunder på min maskin av någon anledning medan skärmen flimrar in och ut.

Detta är det enda sättet att hålla en snabb men stänga av blinkande … om MS beslutar att åtgärda problemet.

Jag tror att vad jag läser är att förlorar medvetandet på skärmen är inte problemet, och även UAC dialog är i Aero Basic är inte problemet, men “blinkande” eller “3-5 sekunders fördröjning” eller “flimrande” är frågan.

Jag tror att frågan är då att du behöver en nyare grafikkort eller nyare drivrutiner.

Jag har inte någon av dessa frågor på min laptop, det är ganska mycket ögonblick.

Få en MAC !!!

Ja Kearns, är detta jävla flimmer problemet. Men vad jag inte förstår är varför detta endast ske i säkra skrivbordet eller (i mitt fall) fönster inloggning. Jag har Mobile Intel 945GM Express Chipset med den senaste drivrutinerna (ver 15.4.3, datum 6/6/07).

Jag tänkte bara att jag skulle lägga till mina två penneth värt, jag håller med om att om det inte kunna hacka, vi önskar, är det en bra idé, men jag ogillar det sätt som vista gör UAC, är det långsamma och irriterande. Det är en bra säkerhetsåtgärd förstördes av ett företags idé som du behöver ha mer säkerhet och låter göra det uppenbara, jag undrar hur många MS ingenjörer lämna den på.

Varför kan jag inte köra några av mina program förbi kontrollen med hjälp av användar-id jag välja (sudo). Om jag inte vill ha säkerhet i vissa program så är mitt val. Tack för den här hacka det är mindre irriterande än att inaktivera UAC och få säkerhetsvarningen.

Jag är ingen expert och jag förstår inte riktigt datorer. Allt jag kan säga är att det skräp som Vista gör kommer att resultera i mindre säkerhet, eftersom det är så irriterande att den genomsnittliga personen förmodligen inte vill det. Vista tar åldrar att göra något och den svarta skärmen är löjligt. Om jag vill ta bort en blodig genväg på menyn startar det kommer upp. Jag måste stänga av min brandvägg eftersom det brukar låta mig ladda ner musik lagligt via iTunes. Den skyddade Internet kommer inte att låta mig titta på BBC Frågestund nätet !! Det är dumt !! Och (sämst) om några webbsidor köras lite långsam (som vissa gör på grund av dumma Vista) stängs dem alla – Hur stoppar jag detta händer ??? Allvarlig fråga – allt på min comp backas upp (och de flesta är på e-post) så vem bryr sig om min dator är hackad? Hur kan det möjligen vara mer besvär än att hantera välmenande säkerhetsfunktioner?

Om folk vill ändra sättet Vista fungerar bör de också kunna. Detta är vad som gör programvara med öppen källkod så bra om du vill ta bort, ändra något du bör kunna också. Inte gå med vad författaren av programmet tror är vad användaren behöver / vill. Ingenting är 100% säker och aldrig kommer att bli. Med ett program be dig 3-4 gånger är inte min uppfattning om säker, om jag öppnar upp gruppolicy, sedan öppna upp ett annat program som kräver admin privs UAC bör komma ihåg det, även Linux gör att man kan kringgå lösenords när du använder sudo, som många kan säga är en säkerhetsfråga varför, om någon hackar min användarkonto får automatisk root-access. Det är samma sak med UAC är det admin utgåva att inaktivera den eller inte.

Problemet jag hade med detta är att när det gäller upp ur det säkra skrivbordet läge inte återställa drivrutinsinställningar grafik visas korrekt. Alltså, om du är i utökat skärmläge glömmer den andra skärmen. Eller om du har en skärmen roteras 90 grader från standard (jag har ett konvertibelt tablett) det glömmer det. Den blinkande på skärmen är irriterande, men inte värt att stänga av säkerhet. Det faktum att det inte återställer till det tidigare tillståndet är en bugg, och bör fastställas.

Åh kära Åh kära …;. Allt jag hör är ett gäng skrik barn ..; “oohhh det gör dina system sårbara för attacker!”, “Program kan tvinga fram en” fortsätta “på” säkra skrivbordet ‘ “,” Din fel ! .. ditt fel! Det är inte en visuell effekt! ”

“Gör systemet sårbart för attacker”, naturligtvis det gör …; Så inte installera antivirusprogram … så inte slå på din brandvägg … så inte använder några skadliga program skydd programvara …, Whats the big deal om UAC då? Om det är en “nödvändighet” varför betyder även ge dig möjlighet att stänga av det i kontrollpanelen? Av samma skäl är det valfritt att installera och använda anti-virus / malware / brandvägg … .OPTIONAL, Heres ett scenario för dig, du vill köra till butiken … hur; Sätt nyckeln i bildörren, låsa upp bilen, slå på tändningen … utföra vanliga uppgifter att köra

Nu heres samma scenarion med UAC, sätta nyckeln i bildörren, svarar bilen tillbaka genom att säga jag är chefen Låt mig sätta nyckeln i nu, bil tvekar frågar en gång medan ljuset släcks, berätta det din chefen igen, tvekar bil ljuset släcks på knappen går i dörren,. Lås dörren, svara bilen tillbaka genom att säga att du är chefen öppna jävla dörren, bil tvekar frågar en gång medan ljuset släcks, (fan dessa lampor Måste byta glödlampan, jag ska få en i butiken när fan jag dit), berätta det en gång du är chef, tvekar bil ljuset släcks på dörren låses,. Slå på tändningen …

du får bilden … läggs ytterligare steg till de enklaste uppgifter.

“Ansökan kan tvinga fram en” fortsätta “på” säkra skrivbordet “”; Det är också mycket sant … men återigen, vad är problemet? Alla program som kräver bekräftelse från “säkra skrivbordet” är uppenbarligen redan på maskinen, eller vill på din dator … alla program som redan finns på min maskin har lagts dit av fönster eller själv, jag vet detta eftersom jag är en erfaren fönster användare som tar mycket försiktig med mitt system. Jag är också på sinnesfrid att min anti-virus / malware / brandvägg kommer att plocka upp någon unwanted.dll, eller liknande, registrering på min computer.So alla program som behöver min bekräftelse för något kommer att vara en som jag har installerat av en anledning …; Svara tillbaka med … ja, men anti-virus / skadlig programvara etc etc fungerar inte alltid du kan fortfarande få ett virus som gör något och eftersom UAC är avstängd du inte skyddad … bla bla … No..i har aldrig en gång hade ett virus som jag inte sätta på min dator frivilligt, vilket innebär att jag hämtat en dålig zip etc och fick smittade … de var de dagar då jag inte bry med antivirusprogram … gör jag nu och jag har aldrig haft ett virus på min maskin sedan. De har alltid varit stoppedbefore de lades på.

“Din fel! .. Ditt fel! Det är inte en visuell effekt “, Jag bryr … blinkar skärmen svart sedan genomskinlig svart, sedan blinkar svart när det återgår till det normala … det känns nästan som ett skott går utanför … BOOOOM !! FORTSÄTT!! BOOOOM !! Det förslår en visuell effekt som den behöver vara …

Min sista kommentar …, jag vill bara att slutligen säga att det verkligen är en smärta i röven … Människor som har använt datorer för år … (jag hoppas) vet hur man håller sin dator snyggt och prydligt … och säker. De vet att när de går in i “Program” och skapa en ny mapp … de verkligen bara vill skapa en mapp, inget krångel … med UAC … varje gång du skapar en mapp är det en episod, ja jag vill skapa mappen … .’you säker? “gud fan … ja …” okej theres mappen “… bra men vad den mapp som heter? “Ny mapp” väl thats skitsnack, jag måste ändra namnet … popup … “du säker? Helvete! Det finnas punkten när det ska sluta … men ingen … en mer bara för skojs skull,. Så hur många popup-fönster för att skapa en mapp som du vill? 4 ……… vad en åsna

“Du kallar detta skärmsläckaren Om en” visuell effekt ?! “Ja, du skämtar. Om det sätt du beskriver det är korrekt, varför inte de använder Aero-gränssnittet att smidigt grå ut skärmen? Då kanske jag anser att det är en “visuell effekt.” Om de vill få _really_ slick, bör de oskärpa den aktuella bakgrunds och presentera Secure Desktop ovanpå suddig allmänna skrivbordet. Jag tror inte att det är vad som händer om.

Det förefaller mig mer som om de ändrar läget av grafikdrivrutinen. Ibland när jag har Secure Desktop switch, jag får ett meddelande bubbla tyder på att grafikdrivrutinen har slutat fungera, men har återhämtat sig.

Jag är faktiskt ganska irriterad av detta hela Secure Desktop tom skärm fråga, och hoppas MS laget kan hitta en mer elegant lösning snart. ”

Grafikdrivrutin fel dyker upp för … .och du inte kommer att inaktivera UAC ??,? Man ditt sätt mer tålamod att jag är … UAC är helt klart en större röv till dig att det är för mig.

Wow det var lätt och säker slutade något som verkligen bugged mig,. Tack “muchly”; Cuggie

Det har sagts tidigare i kommentarerna att gksu och kdesu dialogrutor i Linux kan “krossade” av skadliga program. Detta är helt felaktigt. En de gksu och kdesu dialoger kräver lösenord. För det andra, jag vet för ett faktum att gksu varnar dig om ett annat program verkar ha kontroll över tangentbordet eller musen (på en tillräckligt långsam dator, om du startar ett program med gksu och sedan fokusera ett terminalfönster i exakt rätt ögonblick, du kan generera ett falskt alarm).

Se manualsidan för gksu för mer information om hur du tillfälligt inaktivera tangentbord och mus låsning varning.

Mitt största problem är på vyer kontrollpanelen står dina system administrater har stängts av lanseringen av bildskärmskontrollpanelen så jag kan inte ha en stationär Hjälp. anne

Inget brott utan att stänga det säkra skrivbordet prompten inte stänga UAC. Alla användarbehörigheter och virtualisering fortfarande äga rum, så det är fortfarande svårt att röra upp saker eller, Gud förbjude, få “h @ cked”.

Ändå den gör inte “oavsett hur många” säkerhet “åtgärder du sätter på plats, hur säkra din dator är beror 100% på slutanvändaren. Slutanvändarna som verkligen F * ck sina datorer upp att göra saker som ingen med sunt förnuft skulle göra ändå lyckas förstöra ett system upp. MS försöker barnvakt för vanliga användare (som är verkligen svårt men du kan inte klandra dem för att försöka), men låter avancerade användare styra sin omgivning, till exempel att stänga säkra skrivbordet fråga, bland annat.

Vill du ha bevis? Jag har kört mitt hem system med bara min grundläggande brandvägg på min lynksys router, ingen Windows-brandväggen, ingen antivirusprogram på min huvudsakliga Windows-konto (AVG Home run för några av mina konton) och jag har använt detta comptuer regelbunden surfning , spel, e-post etc. det är körs förvånande eftersom det inte dödas av 100 processer som får installeras varje gång jag ladda ner saker. Gå inte till p0rn warez webbplatser, inte använda peer-to-peer programvara och spelsajter. Jag har aldrig haft ett problem, och jag har haft den här inställningen i över tre år.

Bara skanna vad du inte litar på, inte installera vad du inte vet, städa upp start (regiustry ingår) då och då, spionprogram då och då … företag tjäna pengar på att publicera rädsla och hacka berättelser, vilket resultat är din dator kan köras på halv prestanda, men din inte säkrare ..

Det enklaste hade varit att kunna sätta en bock på programmet första gången du kör / installera det på antingen ge den tillåtelse eller inte. Det tömma bort mig att vissa program (eftersom de är icke-MSFT) måste få tillstånd varje gång du kör det på grund av UAC

hehe, ser ut som 70% av de första inläggen var MS anställda: P

De tom skärm påminner mig om den gamla Timex Sinclair.

Det förvånar mig att människor anser denna fåniga skärm läck att vara en bra sak.

Jag stänga av, och om jag installerar misstag ett program som innehåller ett virus, går min avast antivirus av den djupa änden ändå.

Jag kan inte tro människor på här som ber om ursäkt för Microsoft för detta. Jag fick bara min första Vista-dator igår och jag är redan på bristningsgränsen … Det finns sex (räkna ’em, SIX) bekräftelser som krävs för att skapa och byta namn på en ny mapp i Program och kopiera ett program i den nya mappen.

Kära Microsoft: Om du gör dina säkerhetsåtgärder irriterande och svårt att leva med, kommer folk bara stänga av dem. Det är som ett automatiskt låsbar dörr som håller låsa människor ut. Ganska snart någon kommer att hålla ett trästycke i dörren och stötta upp den … och det går din säkerhet! Om du vill att folk ska anta en säkerhetsåtgärd, kan det inte vara irriterande !!

… Och inte ens får mig började på Office 2007 UI … hfkaw, lgbnaws.xbnas.nasf … Varför är jag fortfarande arbetar med Microsoft dumhet under 2008?!?!

Tack för denna sida,! Grejen här är det enkla faktum att MS valde den svarta skärmeffekt (en effekt av min hårdvara för att hantera detta skydd mot skadlig kod) i stället för att bara ta itu med skydd mot skadlig kod annars och sluta vara hårt på mina ögon och hårdvara. Jag gillar Vista men MS behöver lära från Sysinternals om hur de skulle kunna göra UAC värt att använda för sina kunder. UAC är ett mycket komplext system att förstå för den vanliga användaren, men helt användaren ovänliga. Det är allt eller inget och inget val för användaren eller administratören att ställa saker speciellt för deras valda applikationer. Ingen behöver uppmanas två till tre gånger från en ikon de klickade på sina skrivbord flera gånger om dagen. Grundläggande nybörjare eller High School Psychology vet repetition är något människor hatar, för att inte tala upprepar sig. Vi byggde PC för att hantera dessa repetitiva uppgifter för oss, inte att mata dem tillbaka till oss!

Tack så väldigt, väldigt mycket för att publicera den här artikeln hjälpte det en hel del människor, inklusive min bror. Han hälsar. 🙂

Och som svar på de människor som kissar på sig vid tanken på att inaktivera UAC, ja, det bör inte vara det enda skyddet du har på datorn i första hand. Men, du vet, Gud förbjude att du inte har tio bekräftelse förfrågningar varje gång du vill öppna en mapp! Slå UAC tillbaka på detta ögonblick ~ * ~ * ~!

Även Bill avstängd hans UAC. Tack för tipset. Proffsen / nackdelar småprat var upplysande. Bara låta läsaren avgöra utifrån vad de kan riskera eller inte. För mig, jag gjorde bara min Vista mindre irriterande

Problemet med UAC svart skärm är värre när du tittar på video eller något inom Windows Media Center – det stoppar uppspelning under och några sekunder efter UAC snabb – mycket irriterande om du missar något viktigt! Bra artikel för personer som använder program som utlöser sedan UAC!

Tack för det här. Heres varför jag var tvungen att göra det,. Jag använder en Wacom tablett och även köra Zonealarm,. Allt som föranledde detta från Zonealarm eller vad betydde, min tablett skulle inte fungera på min laptop. Jag skulle då behöva gå till, min musmatta på den bärbara datorn som jag hatar att använda och klicka på Fortsätt.

Förra gången jag var tvungen att ta itu med detta var efter att ha kört regedit och sedan inte vara, kunna använda min tablett för att säga OK för att komma till registret. Nu efter tillsättning av 0 för, värde och stängning jag snabbt gick tillbaka till kolla kommer att REGEDIT och voila, skulle jag säga, ja till det med tabletten. Tack. vad en huvudvärk som blev.

Intressant debatt om detta, men jag är med “power användarens syn på detta.

Jag har också haft en stationära i ungefär tre år nu. Jag har aldrig formateras (jag vet att jag prolly bör), hade aldrig en brandvägg på den, hade det genom Uni – så det har varit på vissa tvivelaktiga nätverk och leeched anslutningar i det är dags. Jag kör Spybot och AdAware varje par månader eller så och det lyckas alltid att hitta något (jag tänker att det är tack vare facebook personligen) – men ingenting riktigt dåligt. Jag har aldrig haft ett virus spela havok på varje maskin Jag har ägt (hade en eller två tack vare dåliga nedladdningar men AVG välvda dem innan jag visste nedladdningen hade slutat), och jag har alltid drivs under samma allmänna systeminställningarna.

Om du är den typen av person som när datorn spelar upp griper tag i telefonen och ringer ditt barn / kollega / förälder / granne vänligen gud lämna denna sak påslagen! Om å andra sidan kan du vanligtvis fixa din maskin allt kommer över – vara att med förkunskaper eller förståelse för kraften hos Google, sedan stänga av det här om du vill minska din dagliga antalet klick och spara musen från att dö tidigare än det borde.

De som har makt och förtroende: Spara en mus, stänga UAC

Lastsuperantispyware och söka efter uppdateringar skanna sedan PC. Jag har använt denna programvara för att korrigera andra problem.

Problemet med UAC svart skärm kan stängas av separat utan att stänga UAC off, Nu är det inte stör min DVB-mottagare (TV) – Big releif.! Den svärtning ut verkligen avlyssnat mig.

Det sker under “administrativ verktyg” (Ultimate), – “Lokala säkerhetsregler”, – “säkerhetsalternativ”, – “User Account Control: Växla till det säkra skrivbordet vid fråga om förhöjd” som “inaktivera”, (det är nära botten)

Detta kan göras i registret för Vista hem, [HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows \ Currentversion \ Policies \ System]

Högerklicka i den högra rutan och skapa en ny 32-bitars DWORD-värdet kallas PromptOnSecureDesktop, sätta värdet till 0.

Till dem som klagar över att UAC visas när du skapar en mapp i Program, vill jag fråga, vad gör du? UAC frågar när man gör just detta är vanligt. Program är inte där du sätter dina filer, som var dina dokument är för. Om du har egna körbara, lägg dem på Application Data mappen under din användare katalog (vägen uTorrent korrekt gjorde). Du har ingen anledning att manuellt lägga filer av något slag i Program. Missbruka den mappen och sedan skylla UAC för att göra sitt jobb är moronic och visa hur n00b du kan vara.

Nörd

Jag använde Vista ett tag och fick så mycket förbannad på detta UAC sak som jag var på väg att kasta Vista ut tills jag stötte på ditt inlägg,. Tack ett gäng för detta tips, gör det min Vista erfarenhet så mycket bättre.

Jag fick just en ny laptop med Vista på det-jag har haft turen att min äldre skrivbord har XP Pro på det stället, och i en vecka, UAC har drivit mig helt galen.

Jag har arbetat med datorer i över 20 år, har ett par år som en techie, och den här funktionen i Vista fyllde mig med ilska! Jag ville gå in och undersöka vissa filer i dokument och inställningar-Jag använder aldrig den katalogen för nedladdning, eftersom det är enklare att skapa en toppnivå katalog för det, och det nekade mig tillgång. Det var då jag insåg att fler och fler datorer är att dumbed i ett försök att ta del av marknaden från Mac, där techno förmåga är inte obligatorisk, eller ens uppmuntras.

Efter 20 + år att arbeta med datorer, nedladdning massor av shareware, freeware, demos och annat installera hårddiskar, mobos, ljudkort, och allt annat under solen, jag har aldrig haft en allvarlig smitta, inte heller förlorat innehållet i en hårddisk. I själva verket är jag uppriktigt sagt förvånad över hur kuvade vissa människor är när det gäller att lära sig ett och annat om en maskin som har blivit så behövs i deras liv, och för vilka de bör ha åtminstone, praktiska kunskaper i händelse av en nödsituation av något slag.

Kanske är jag bara gamla skolan i detta avseende, men en funktion som gör det nästan omöjligt för mig att vara ansvarig för min egen dator måste antingen avskaffas eller göras irrelevant.

märke, ditt råd räddade mina nerver och följaktligen även min laptop, gjorde det inte att landa på gården nedanför mitt fönster. Det var inte så mycket blackout skärmen. När maskinen var ny mörker var över på en sekund. Men nu när många filer och program har installerats på skärmen först svartnar i 20 sekunder, sedan får jag prompter för att tillåta uppgiften, och sedan den andra halvan av natten börjar. Efter satte jag att 0 i registret jag fortfarande få nämnda tillstånd prompter, men det tar bara bråkdelar av en sekund för att landa på verkstadsgolvet,. Vad var systemet gör i mörkret? Hade det att göra vad det gjorde gång på gång,? Maskiner aldrig tycks lära sig,. HG

Fungerar för mig .. Perfekt tips !!

Jag använde nedladdnings tweak för min Home Premium-versionen och det fungerade lekande! Bara en anmärkning att säga jag älskar dig, för nu datorn inte rycka och galen när det frågar mig om lov att göra i stort sett vad som helst under solen.

Tack;! ~ Marie

Detta fungerade fantastiskt för mig, tack!

To all who bring up security issues I ask, why would anyone write malware to target this small vulnerability enabled by probably less than 1 percent of vista users? I’m thinking security through obscurity here…

Hallå. I have a related problem. lately, my UAC has been taking its sweet time to load for certain apps. I think it gets stuck because the only way I can force it to appear is to start up another program which requires UAC (in a crude Push/Pop sort of manner). Can you explain what is going on?

I have UAC enabled, and still got a virus. Someone gave me a patch for a program, to update it. And guess what, a patch altering files in program files, requires elevation. So i hit allow, and then it infected my pc. Great protection… really… Thats so great i almost pizzed myself laughing when i saw a virus tare up my pc.

UAC doesn’t really protect the majority of people because the majority of people dont have a clue if they should hit continue or cancel. I’ve seen this over and over again, most will just click Continue.. One of the comments of web development is it takes three clicks before user will think and most users dont want to think.

I want to turn off UAC but I cant because I need the protection. Even with virus protection, spyware protection, etc on my computers its amazing I still need UAC. I probably have half a gig of ram and 10% of my processing power used up by the security programs currently loaded. What a joke. Why not just build a more secure operating system platform that doesnt have so many loose ends in the code and has more use of digital certificates that a user can grant or deny.

Ja! Thanks….;Finally I got out of that annoying black screen!

For anyone using this tweak, I would suggest requiring a password on the elevation prompt so that it would not be possible for an external program to click through on it. There are a couple of ways to do this.

The easiest method is to simply use a standard user regularly instead of an administrative user and have the administrative user passworded.

The other method also requires having your administrative user passworded, but will make it prompt for a password even when you are directly logged into that user, rather than just giving the continue or cancel buttons. To enable this on Vista Business or higher, it is one of the UAC-related settings in the Local Security Policy snapin for MMC. For the others, there is a registry setting somewhere that can be changed for the same effect.

One side effect of this is that Vista no longer has to do any randomization of the layout to help prevent the button from being clicked, as a password is needed and not just a simple click. This means that the elevation prompt’s layout is now completely consistent whenever it is shown. It also means no more reaching for the mouse to click continue;just password, enter.:)

some of these arguments are moronic

1: What microsoft is symply doing is allowing the user to get more envolved in their own security. With out any prompts you are less likly to be active in preventing potential threats;UAC also gives some info so the user can research the cause for such activites. UAC stops automatic inffection but cannot protect from some moron manually enffecting their PC. Responsabliy is now in the user’s hands.

2: If you dont want to be alerted to something trying to take control of your PC and think that microsoft should do something to better protect the os then the solution is to stop all 3rd party developement.

I stand by my previous comment on this subject by re-iterating

“I just want to finally say that it really is a pain in the ass…People who have been using computers for years…(i would hope) know how to keep their computer neat and tidy…and secure. They know that when they go into ‘Program Files’ and Create a new folder…they really do just want to create a folder, no hassle…with UAC…everytime you create a folder it’s an episode, Yes i do want to create the folder….’you sure?’ god damn…yes…’okay theres your folder’…fine but whats the folder called? ‘New Folder’ well thats bullshit, i need to change the name…popup…’you sure? God damn! Thats the point when it should stop…but no…one more, just for fun.;So how many popups to create a folder you want? 4………what an ass”

kingjubba, i’m thinking you are the clearest thinking person here.

if i clicked create new folder i’m pretty sure i wanted to do that and that i wanted to give it a name other than ‘new folder’ and if i’m installing new software as i did when i first installed vista, holy crap that UAC must’ve popped up like 30 times an hour. needless to say i disabled it.

funny, i haven’t gotten hacked or scammed or spammed or ANYthing in the last 6 months i’ve had it off. wierd, cuz, like, before, i was getting hacked, like, all the time.:o whatever.

if it’s on my computer it’s because i put it there, and i’m fairly certain my computer isn’t trying to hack itself.

You’ve got it all wrong. It is not asking if you really want to do that action;it is asking if you want to allow the program to have full access rights to be able to do it. Also, having an option to remember that you have given the program permission to have full access would be a serious security risk, in my opinion. Ever heard of an Explorer shell extension? They run inside Windows Explorer and would have access to anything Explorer can access, even if it was a malicious shell extension.

As far as elevation prompts when creating new folders, that is because you are creating a folder in a place where only administrators are allowed to write. If you create a folder in a place where you already have access, there is no prompt. Also, as of SP1, there is only one elevation prompt for creating a new folder in one of those locations and giving it a name, provided you have not clicked away from the renaming box before giving it the name you want.

If you often work with the locations where only administrators have write access, there is a way to use “Run as administrator” for an explorer window. First you have to enable “Launch folder windows in a separate process” under the View tab in Folder Options. Then with no folder windows open, right-click a Windows Explorer shortcut (one is available under All Programs -> Accessories). Not having any explorer windows open is important, because it will only run one additional explorer.exe process and no more.

By the way, if you go to any other popular operating system (GNU/Linux and Mac OSX, for example), you will see basically the same kinds of systems in place like Windows Vista’s elevation prompt and needing to run a program as an administrator (or root) to change anything that affects other users, like locations where programs are installed and changing various system settings, etc. This is not going away any time soon.

Trojans still find a way around it without an “Elevated” prompt. Browser hijacking still occurs. Nothing should ever be able to write to the system32 directory. They need a better solution to handle developers needs. While more difficult, it is still just as vulnerable. Computers were designed to handle repetitive tasks, not feed them back to the user, which is still what is happening for programs that have ran for months without any malicious activity.

I can’t even believe that there are proponents to the “Secure Desktop” at all!

When I first got my tablet, UAC was fine, and a small flash was no bother, but then what? I updated my graphics card driver, and now it takes almost TEN SECONDS to pop up the UAC dialog, another ten to re-render the normal desktop when I’m done. It’s ridiculous. MS could have stopped inter-window communications between UAC and other programs without effecting the display.

I would rather not roll back my driver, since general graphics performance has improved. Don’t even say it’s because you’re running a lot of processes;it’s not, it’s because of the new driver. And seeing that it’s a tablet, I won’t be replacing the graphics card anytime soon. So, for someone in my position, disabling “secure desktop” would be feasible.

I can deal with the dialog, but adding 20 seconds to the launch time for a program is ridiculous! Count me out.

Bryan, you say that there is no reason to make a new folder inside of “Program Files”, but this is not true. There are plenty of good programs (mplayer, for example) that don’t come with an installer, and I would rather have them in “Program Files” than “Application Data”.

The black/blank screen (a most ANNOYING feature) is probably unnecessary. A quick flash or flicker is tolerable, but not this many seconds of black/blank screen.

They probably can EASILY do away with the black/blank screen and still have the secure feature. But then you would not be reminded that they provide a special feature to “secure” you, and they want you to remember at all times that they “created the universe” – lol. Despite all their wealth and power, they still have the basic human need – i.e. a craving to be recognized and to be fully credited for work done (even if it means annoying you a bit).

id also like to mention for the record some of us have to disable this due to it causing problems with DirectX applications such as games, locking them out of the cpu for any duration of time usually causes an immediate crash in said games

Thanks for this(!) – For some reason, the black screen was disabled, and I used your article to enable it.:)

Tack igen.

~Bl-42.

We had to disable it in our firm due to the number of Black Screen of Death events that occurred on vista as a result of driver upgrades.

I am really amazed at the insight people have about UAC.;Let me tell you what UAC is also about.;It is also about blocking people from being able to install programs that Microsoft refuses to provide signed drivers for.;This way, Microsoft dictates to the end user by disallowing use of programs by deeming them threats or incompatable.;This also causes software manufacturers to make new versions of thier software because Microsoft will not allow what they already have to be backwards compatable.;This also causes pc peripheral manufacturers to do away with models that end users have found reliable.;In the present economy, this is just inexcuseable on the part of Microsoft.;If you hate UAC, wait until you try and use compatability with 7, it gets even worse.;I will give you a prime example of what I am talking about.;With UAC turned on in Vista, and because of Microsoft using it’s own device installers…supposedly for our protection…many printers will no longer properly install because Vista does not recognize the manufacturers install program, and in many cases, will not even allow the printer driver to be installed by the end user.;Not only that, many USB connected printers in Vista are not automatically detected and you have to teach Vista that the driver should be run from the USB port.;I have been working on pcs for a long time, and I do not know a lot of end-users who would figure this out on thier own, and Microsoft is very unclear on solving these types of issues.;Microsoft has lready said that the next OS, 7, will be almost completely incompatable with any backward compatabilty.;This is a control issue and a monopolistic one.;You might argue with me and say, just turn UAC off, install the program and turn it back on.;Well guess what?;OS freeze and lockup.;Microsoft may think it’s OS is slow and outdated and you need a new one, so if you do not like it and find it unuseable, they will blame it on an old driver or the end user.;Hey, if it is an old driver, why isn’t Microsoft spending some of their gobs of money signing new ones so that more of what the end user has paid thier hard earned doughraymee for continues to be viable in the new OS.;Wake up peeps.

UAC has nothing to do with only allowing signed drivers. Also, signed drivers does not mean they have to be WHQL tested drivers. As far as printer drivers, it has nothing to do with the installers. The older printer drivers themselves aren’t compatible. It is possible there may be some cases where Vista refuses to let the installer run, because it is a known incompatible driver that causes problems if it is installed in Vista (there are cases where that can happen, as far as I know, and not just with printer drivers).

I’m unsure how the signing mechanism works exactly, but I seem to recall reading somewhere that the hardware manufacturers are able to sign the drivers themselves (though Microsoft probably provided to them the means to do so), so that’s not the issue for older hardware not having an available driver.

Guys before all of you start with annoying spamming think on that;Ist there anyone that can solve this issue without disable secure screen? Dont think so… So stop crying that it makes the system unsecure! What is the chance of u to get a malware that clicks on UAC ok button and destroy it all? Xp doesnt even have uac… And its still way nice as SO…;Am i right?

Stor post.

Anybody know how to accomplish this in Windows 7?

Stinky

Basically just go into the main UAC settings in the User Accounts area. There is one way of doing it there.

I am sure it’s in there somewhere. But there are even more UAC settings in Win7 and the key I am looking for does not have the same name as in Vista. So anybody who knows the exact key to modify to remove blackout during elevation please let me know.

Tack

Stinky

@Stinky

All you need to do is drag the slider down one notch on the UAC screen in Windows 7.

If you want to specifically just disable that feature, you can also just follow the instructions in the article. It hasn’t changed in Windows 7. Since the beta is Windows 7 Ultimate, you have access to gpedit.msc

The bug is in the video drivers as I tested myself. With newer video drivers and some old chipset the screen goes black for 2-3 or more secs at UAC.;It’s a video drivers’ bug that nVidia should fix, not in Vista.

Let me try to be more clear about what I want. I want to keep the prompt but remove the screen blackout.

to:ShadowFlare – Yes it has changed in windows 7.

The line: “User Account Control: Switch to the secure desktop when prompting for elevation” does not exist in Windows 7. I am sure it is in there but it must be called something else.

Anybody know where to find it in Win7?

Tack

Stinky

Hmm, I was sure I saw it there somewhere when I was configuring Windows 7’s UAC on my laptop yesterday…

Oh yeah, I think it was combined with the options for whether to ask for consent or for a password on the elevation prompts, etc. (the one that had an option for admins and one for standard users)

If people have slow UAC pop-up with a boring 2-3 secs black screen before and after the UAC itself, should know that it’s a bug with nVidia newer drivers (with old chipsets) indeed, not in Vista/Win7.;There is also an open thread in nVidia forums: http://forums.nvidia.com/index.php?showtopic=58535&hl=geforce+go+6100

nVidia should really fix this.

I still have not figured out where in Windows 7 “Local Security Controls” to turn off screen blackout on elevated prompt.

Anyone who has accomplished this please let me know which key needs to be modified.

Tack

Follow the instructions here, except select the option that you want

Disable User Account Control(UAC) For Administrators Only

In Windows 7, it seems they have combined it with that configuration setting mentioned there.

Thanks ShadowFlare. Appreciate it.

Still didn’t find what I am looking for though. I want to keep the prompt but lose the blackout.

Gets in the way when I am working on the computer and my wife is watching movies on the other screen. Linux doesn’t black out both my screens. what’s so hard?

All hjälp uppskattas.

Stinky

I wasn’t telling you to disable the prompt. I mentioned that article because that has the location of the setting you are looking for. Instead of “Prompt for consent on secure desktop” or “Prompt for credentials on secure desktop”, select just “Prompt for consent” or “Prompt for credentials”

Look at the linked article I mentioned in my above post to find the location of the setting. Just follow those instructions there, but instead pick one of the options I mentioned.

Quoting “anon” way above me so that others can read

“If people have slow UAC pop-up with a boring 2-3 secs black screen before and after the UAC itself, should know that it’s a bug with nVidia newer drivers (with old chipsets) indeed, not in Vista/Win7.;There is also an open thread in nVidia forums: http://forums.nvidia.com/index …..ce+go+6100

nVidia should really fix this.”

Unfortunately, nVidia doesn’t appear to show much interest in fixing this issue. I had the same problem, rolling back the driver to a slightly older version did the trick.

Thank you shadowfare. I found what you mentioned and it appears to have the design to do what I am hoping to do. But, it may be a bug in my Beta copy because when I change the settings it continues to black out the screen even after changing the settings and rebooting. I will attempt the change again when the RC comes out.

Tack

Stinky

the screen dimmer always make my full screen movie running on my second monitor crash so annoying

THANKS;you guyz know its not hard to turn the dimmer on and off as needed

and i swear windows has fixed the security issue in an update so that the dimmer turns off but its still asks to run the program so no worries about what you all said above

I am not an administrator, but my dad says i can have his old laptop, which runs Vista Home Premium. Trouble is, he’s forgotten the admin password. I try to use the command prompt, but stupid bloody “System error 5;Access is Denied” comes up.

Can any one help?!?

PROBLEM SOVLED: You owe me a beer.

Follow this;1. Right click on desktop and go to personalize.;2. Click on Window Color and Appearance.;3. Change from Windows Aero to Windows Vista Basic

Klart!

The UAC dialogs pop-up rather frequently during my normal work.

Blacking-out the screen every time when UAC pops up is a very bad practice from ergonomical aspects.;I find the blacking-out very annoying, somehow it irritates my eyes and braines.

Microsoft should come up with a fix/option where one can choose not to back-out the screen for UAC popups, and at the same time keep all security in place.

The greatest risk in not providing such a feature is that people turn UAC of, either partially or completely.;I am sure that the aim of UAC was to make the computer more secure.;Practice has shown that people don’t like and get annoyed by the blacking-out.

Microsoft should take responsibility and provide a feature to fix this.

Maybe Vista SP2 has answered some issues?

My UAC prompt takes c. 0.5 seconds to load, appears over a faded (not blacked out) screen, doesn’t flash and is non repetitive – ie, I can create a new folder in Programs with one prompt (not 4 as one poster said he needed).

So maybe it depends on the system. Mine is Vista Business on a Dell 1501 notebook.

I was surprised at how fast Google found this as I typed “why does my screen flash win windows asks for permission to do stuff” 1st on the list and thanks for the easy fix!

My Vista Ultimate 32 and 64 bit do the same crap. takes about 5 seconds

my system info..

Intel Quade core i7 2.6gh 6 gigs ram.;2 EVGA 260 Gforce cards;EVGA 52x mother board.

So my system is fast.. it seems that the system is switching video modes but staying in the same resolution.. VERRRRRRRRRRRRRY irritating…

I think what it boils down to is that UAC’s elevated prompts are a good idea for many users, the Secure Desktop for these prompts is a great idea… but poorly executed. The “Secure Desktop” idea really doesn’t warrant the fanfare that MS gave it. Since when does stopping the entire computer just to change resolutions and generate a secondary desktop on which to display a single prompt seem like a good idea? The secure prompt could have been just as easily handled on the existing desktop without a resolution change by suspending other processes while the secure prompt is in focus, giving the secure prompt window a distinct appearance to let the user know, a different frame or color, for instance. The Secure Desktop is basically a 100 dollar solution when a 10 dollar one would have sufficed.

Since writing the above, I have installed the Norton UAC Tool, which allows you to remember settings. So far so good – over a few weeks will reduce your UAC prompts to close to zero. The big benefit of this for most users is that you can then focus more on each one, rather than just clicking it off.

Though still “experimental” seems to work fine.

+1 for Norton UAC at least the commonly used programs don’t have to go through the prompt again, other programs that try to run programs with permissions are still UAC’d.

I don’t care if it makes it less secure or not the fact is it’s ANNOYING. I’m not talking about the blacking out the screen part I’m talking about it second guessing your every decision. Just work already, damnit!

I wish microsoft would take heed and make UAC less intrusive.

I was going to disable this, but have decided against doing so as I may as well turn off UAC altogether.

I really wish MS could find, as others say, an elegant solution to this. I understand the requirement for security – but this is quite irritating.

I think the best way to deal with this is to enable prompt for admin password on each UAC prompt while setting the secure desktop disabled. This is the same with Linux’s root prompt for password without blurring the background. I’ve enabled this in my system and I never encounter any malware issues since 2006. I only recommend this for those who knows how to administer their own system.

The only real way to get rid of that annoying black screen that shows up at login is to disable any application running at startup with a shield. Meaning, if there is any application that needs administrator rights to start, should not run at startup. This way you don´t even have to disable UAC.

C’mon now, honestly: How many times have you clicked “No” on a UAC prompt?

Sure, you’ve clicked no, but have you ever clicked No and not known where the prompt came from?

I didn’t think so…

UAC is a nightmare. I always turn it off. I turn off all security, anti-virus, firewall, etc. All these “features” designed to protect your computer from malware are themselves a form of malware, slowing your computer down drastically and making installations a pain in the neck. These cures are worse than the disease in my opinion. Instead of trying to protect myself behind layers of annoying security, I just back everything up and reformat once a year.

I’ve never actually said no to UAC so what does it matter if someone else says yes for me.. If it breaks my laptop, i’ll get a new one

Saska, exactly. This visual effect looks a bit silly, but user desktop isolation behind that is very important

On Vista Home Premium I had the screen going completely black on login or when I pressed ctrl-alt-delete, ie not even the dialogs were visible.

So far at least the reg hack has fixed that for me.

Windows users… don’t delude yourselves into thinking UAC makes Windows secure. It lacks a lot of things that the original sudo does that actually secure a system.

thnx very much.;helped me a lot!

What’s terrifically annoying is not UAC blacking out the screen, it’s all this fuss about it. If you don’t like it, you change it. But labeling it as annoying is just an invitation to other people to make their systems insecure. Try writing with more responsibility.

and for all you people who’ve never clicked “no”, I’ve clicked “no”. Like when a website wants to install something that I didn’t ask for. It’s happened a few times. So I know UAC has done good. Jag gillar det. At least I know that I’m the only one who can make changes to my machine. I also have it set to prompt for credentials. But since I type my password at ninety miles an hour, it really doesn’t bother me.

Well for me UAC in Windows 7 gived a lot of problems, blue screens and computer was begining to restart with no reason, problems with the video driver when i was playing a game and finished, i just exit to desktop and bang here is your blue screen, scanned to see if its a virus or something and my antivirus didn’t found nothing, then i gived up and switched to Windows Vista, this time the computer was working normally but i was annoyed because of the UAC, sometimes it just didn’t pop up, it just sit in the taskbar blinking there, it was so stupid and because of that i turned it off. I just feel at ease with Comodo Internet Security and Mallwarebytes, 2 security programs that i can call indeed security especially Mallwarebytes with protection enabled. I suspect UAC in Windows 7 because the blue screens were from various stupid reasons like the system somehow interfered with the hardware, most frequently with my ATI HD 4550 video card, or interfered with the operation of pagefile somehow. And so manny write on the internet Windows 7 is the best, well it didn’t impressed me much because Vista is more stable now with SP2. It seems Micro$$oft only cares about our $$$.

If you have a good Antivirus and Firewall, and a program like PeerGuardian or PeerBlock, why in the hell would you be worried by turning this off. You probably don’t know s**t about computers if you think your computer is vulnerable with the blackout disabled. I get the same firewall and antivurs popups from Comodo IS so I could give a crap about this blackout feature that causes the computer to lag and slowdown once it comes up. No thanks, I don’t need OS cosmetic embedded wannabe security features, I’ll take my better 3rd party software over Windows 7 OS security anyday. For the people that are bi*ching about making yourself more vulnerable, please stop using pc’s, maybe the simplicity of a mac-tard is what you need.

I like setting it to Maximum and it is the most secure.

This is driving me mad, I have changed to the notch as suggested for Windows 7 but every time i get the UAC pop up my resolution changes. I am going through win 7 home 64bit desktop -> Onkyo 807 -> Optoma HD200x. Every time the box pops up the screen goes blank and the receiver searches for source for 3/4 seconds and then back to windows. Mycket frustrerande.

Has anyone (those that say they need UAC desktop security) checked their Event Viewer after such an episode? You should.. just to see the error messages it creates.

Um.. I just got a new computer from Dell (set it up Tuesday)… I know, I went through the local guy build me a computer and took it back rigamaroll. I should have built my own, well, I digress.;And after six weeks of sharing a computer with my husband;I find out…..;Dell’s drivers are almost a year old. They haven’t updated most of their hardware drivers since June/July of 2010. I have an updated system that uses really old drivers. (I still don’t think MS has improved their driver updates).

What do I do.. break my warranty by installing ‘maker’ updated drivers or turn off UAC? Is MS going to pay me for a new Monitor or graphics card? I have a dedicated graphics card too.. not integrated, which doesn’t matter anyway. Dell doesn’t have the updated driver for integrated graphics either!

The only reason MS says Vista and Windows 7 is more secure is mostly because of the UAC. So, if you turn it off or disable some of it’s power.. you’re less secure. And I think most people are being over concerned. You got your antivirus program, your multiple malware/spyware scanning programs, rootkit scanning prgram..etc etc.. what else do you need? You spend all your time on scanning your hard drive. good grief. Skaffa ett liv.

Because someone thinks everybody should do as everyone else does… doesn’t mean they HAVE to. I’m going to get hate mail aren’t I?

This is not controversial, this is very wrong. I only want to stop blackening the screen. if I watch TV or play game, this notification causes delays and cuts TV for moments. I don’t want to reduce security. just the blackening. at least stop from blackening both displays.

@The Geek;You forgot to set a value for the DWORD value for re-enabling Secure Desktop.

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System];“PromptOnSecureDesktop”=-

As you can see it’s equal to minus (-). It results in removal of the PromptOnSecureDesktop value all together. So it’s not really doing what it’s supposed to.

It needs to be modified.

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System];“PromptOnSecureDesktop”=dword:00000001

I hope you will update it.

By the way, the PromptOnSecureDesktop was already there on my computer. I am using Windows Vista Home Premium 64-bit with SP1 and SP2. If that has anything to do with it. Because I just checked and it seems that the Secure Desktop feature defaults back to being enabled if the PromptOnSecureDesktop value is removed.

So it appears that the PromptOnSecureDesktop value is really only needed when you want to disable Secure Desktop, for enabling it you can just delete this value. But like I said, on my computer it was there from the beginning, why I don’t like having it removed by the REG file.

I would still suggest editing the REG file. It doesn’t hurt to have the PromptOnSecureDesktop value, even for enabling the Secure Desktop.

Wow, I never thought this subject was so controversial. Personally I figured out on my own how to stop the irritating desktop dimming, but never would have guessed there would be people who insist I should leave it on. I agree with what other posters have said;if you’re an intelligent user who monitors your own files, runs scans and uses protection against viruses and malware and is just generally well informed about what’s going on inside your computer at any given time, I don’t see what the problem is. Is it worth enduring the constant annoyance just for a security issue that you should already be monitoring yourself on a higher level (i.e. by avoiding getting malware in the first place)? I certainly don’t think so.

QFE: “Those who have the power and the confidence: Save a mouse, turn off UAC”

ja! exactly what I wanted. Geez, M$ has no sense on style. I mean that in a big way.;Yes, please prompt me but don’t turn off my monitor in the process of telling me something important that’s just anoooying. no, let me restate that “it’s fricking VERRRRRRRRRRRRRY irritating”. No style.

Why not make the message box modal and have it do a little dance to get my attention. At least that would be a little cool. Oh but Noooo, we are going to turn off your monitor and hope that you energy effecient setting don’t kick in so that you can’t read the fricking message in first place. I’m just glad M$ does not make a clothing line. We would all look like devo or something totaly stupid.

Av alla papegojarter manliga afrikanska grå papegojor är den mest skickliga på att lära och att använda mänskligt språk.