hur att serva din egen dator: 7 enkla saker dator reparation platser göra

Dator reparation platser som Best Buy Geek Squad göra en massa saker som du enkelt kan göra själv. Istället för att betala för en pricy borttagning av skadlig programvara eller dator tune-up, kan du göra det själv.

Denna guide kommer inte att gå igenom identifiera en misslyckad komponent och reparera det för hand. Det är fokuserade på enkla saker – även om det är lätt, folk betalar hundratals dollar för att ha det gjort för dem.

Image Credit: Fort Meade på Flickr

Många människor fortfarande brottas med infekterade Windows-datorer. Om din dator är infekterad och inte fungerar som den ska, behöver du inte betala någon annan för att åtgärda det. Geek Squad har inga magiska verktyg – de använder många av de vanliga antivirus verktyg som du kan använda själv.

Att hitta ett antivirusprogram som faktiskt ger ett bra skydd, konsultera en antivirus testar hemsida och se hur antivirus val staplar upp. Om du inte känner för att göra allt som forskning själv, lyckligtvis vi har gjort det åt dig.

Kaspersky och BitDefender konsekvent rankas i toppen av både AV-Test och AV-Comparatives ranking, och vi har använt både produkter med goda resultat. De är inte gratis, men de flesta av de fria antivirus ute är bunt extra nonsens eller försöker omdirigera din sökmotor till deras “säkra” lösning som är inte riktigt säker och bara visar fler annonser eller spionerar på dina köpvanor.

För en riktigt djup infektion, kan en bra reparation plats gräva igenom dina autostart poster och register för hand och manuellt ta bort skadlig kod som inte fångas av verktyg. Detta kan dock vara tidskrävande – och om datorn redan är så infekterad, det finns ingen garanti all skadlig kod kommer att tas bort. I fall som detta, kommer de ofta bara installera om Windows. Du kan göra det själv också.

Vissa människor tror att datorer blir långsammare med tiden och så småningom måste bytas ut – det är tråkigt, men sant. Andra människor kan ta datorn till en reparations plats när det börjar bromsa. När man arbetar med en dator som har blivit kört fast av startprogram och verktygsfält, är en enkel Windows installerar ofta den snabbaste, enklaste lösningen.

Detta kan också hjälpa om du får andra problem med din dator, såsom fil korruption eller konstiga fel. Även om det är ofta möjligt att felsöka dessa saker genom att ersätta skadade filer och dåliga förare, är det oftast snabbare att bara återställa Windows tillbaka till sin fabriksinställning.

De flesta nya datorer levereras med fabriksåterställning partitioner, som du når genom att trycka på rätt knapp under startprocessen (se datorns handbok). Du kan också ha CD- eller DVD-skivor du kan återställa datorn från. Om du har installerat Windows, så kan du använda installationsskivan för Windows. I Windows 8 använder Uppdatera eller Återställ funktion för att enkelt installera om Windows.

Var noga med att säkerhetskopiera dina viktiga filer innan du gör detta. Vissa platser kan säkerhetskopiera dina viktiga filer för dig, medan vissa kan be dig att säkerhetskopiera dem i förväg – det är därför de kommer bara att installera om Windows för dig.

Om du har precis köpt en ny dator – eller återställa den gamla datorn till fabriksinställningarna – du ofta hitta det fylld av värdelös programvara. Datortillverkare får betalt för att inkludera dessa program, som sakta datorn ner (särskilt under startprocessen) och skräp aktivitetsfältet.

Best Buy Geek Squad kommer att debitera dig att ta bort bloatware. Även Microsoft att komma in på handling – om du tar en Windows-dator till en Microsoft Store, kommer de att ta bort bloatware för $ 99.

Fall inte för det: Du behöver inte betala ett öre för att ta bort dessa förinstallerade program. Det finns tre sätt du kan gå om att göra detta

Om du är på marknaden för en ny stationär dator (du kan inte riktigt bygga din egen laptop), behöver du inte köpa en färdigbyggd dator. Det är förvånansvärt lätt att bygga din egen dator från komponenter du kan beställa på nätet. Detta är i allmänhet billigare än att bygga en ny dator – du kan få bättre hårdvara och välja exakt hårdvaran du vill.

Steg-för-steg-instruktioner för allt från att välja komponenter till montering din nya maskin, kolla in våra guider

Vissa dator uppgraderingar är särskilt enkelt. Lägga nya RAM till datorn är en mycket enkel process – så länge du köper rätt RAM-minne för din dator, installera det blir lätt Du kan även uppgradera din hårddisk (eller lägga till en ny hård (även i många bärbara datorer.) enhet) för att öka lagringsutrymme du har tillgängligt. Detta är lite mer komplicerat, eftersom du måste installera om Windows eller flytta ditt befintliga operativsystem över om du ersätter den ursprungliga hårddisken, men det är inte så svårt.

Vi har guider som kommer att gå genom att utföra dessa enkla uppgraderingar

Om du har köpt en bärbar dator eller förmonterade stationär dator, behöver du inte ta det till en reparations plats om det går sönder. Om det är fortfarande under garanti, kan du kontakta tillverkaren att RMA datorn och få dem reparera den. RMA står för “Return Merchandise Authorization” – du måste tala om för tillverkarens kundservice ditt problem och få ett RMA-nummer innan utskick till deras servicecenter.

Om du byggt din egen dator från början, kan det bli lite mer komplicerat här – du måste sätta fingret på vilken komponent är defekt och RMA denna komponent ensam.

För information om RMA’ing din hårdvara om den går sönder, kontakta datorns garanti dokumentation. Du kan också besöka datortillverkarens supportwebbplats på nätet.

Om du har råkat ta bort en viktig fil, kommer du vara glad att veta att det kan vara möjligt att återvinna den. Detta beror på att raderade filer inte faktiskt raderas omedelbart.

Om du behöver djupgående kriminaltekniska dataåterställning av kritiska affärsdokument, kanske du vill kontakta en fackman för det. Detta är en dyr tjänst, så om det är extremt viktiga data, kan du lika gärna försöka göra det själv.

Läs mer

Dessa är alla saker du kan göra på egen hand ganska lätt om du kan följa instruktionerna. Vi har inte rört på mer komplicerade saker här, men en hel del av vad folk betalar dator reparation platser att göra är enkel. Detta är datorn motsvarar ändra din egen vindrutetorkare vätska.

“Detta är datorn motsvarar ändra din egen vindrutetorkare vätska.”

Jag vet man, jag har aldrig “ändras” min spolarvätska! min blinker vätska ja ……

Det gör mig ledsen att folk är villiga att betala $ 99 för någon att ta bort bloatware för dem. Det borde inte ens vara en marknad för det.

Denna artikel är en förvirrande röra. Vill du folk att bygga sin egen dator eller fixa det själva? Om de redan betalar Geek Squad att ta bort ett virus tror du att de kommer att vilja bygga sin egen dator? Detta inlägg skrev i en minut, precis som artikeln.

Viruset och spyware borttagning i den här artikeln är skit. Jag gör denna nivå av teknisk arbete anymore men jag har 16 års erfarenhet av att göra det och jag även (tyvärr) arbetade för Geek Squad för en stund. Geek Squad och andra dator reparation platser har tillgång till massor av borttagning och reparation program som deras företag betalar en massa pengar för. Dessa verktyg är mycket grundligare än de fria som du får på internet. Inte att säga att de saker som anges här kunde arbete. Dess aldrig en dålig idé att ge det en go själv men de flesta gånger oerfaren eller ens lite mer tekniskt kunniga människor Arent kommer att bli framgångsrik på att ta bort dessa saker helt och på rätt sätt och i vissa fall kan du även slang ditt operativsystem i processen om du inte vet vad du gör. Ja dess sant att du kan lära dig att torka din dator och installera Yuto OS för att bli av med skadliga program men Geek Squad eller något annat anständigt PC företag kan oftast göra det utan att behöva tillgripa det. Typiskt om windows inte få fruset i virus och spionprogram borttagningen dator Techs kan reparera fönster i stället för att installera det som vanligtvis är varför folk betalar dessa företag pengar för att göra det åt dem. Datalagring är vanligtvis kundens primära målet samt företag som arbetar på det. My.02

Processen är verkligen lärorikt och viktigt för datoranvändare

Missade jag “vakuum ut dammet”?

Jag är 78 (hona) och började med datorer i 1981. Det går inte att göra mycket nu, men hjälpa andra gamla pruttar … Starta, Damm, Defrag, Torka bort oanvända filer, Kör Virus scan, uppdatera drivrutiner och kontrollera butiker osv … fungerar mirakel! Och jag är fri … inga stora kostnader och de är tillbaka till e-post och Google-sökningar.

det första jag frågar är “har du försökt att köra några registret städare” och 99,9% av den tid de kommer att säga ja. så de kommer inte ljuga. Då frågar jag om de fortfarande har sina cd som följde med datorn. 99,9% av tiden svaret är nej. Jag är beredd att göra pengar efter det …

Här är vad jag gör när någon ger mig där datorn för att rensa ut. Cirka 15 års erfarenhet.

1. Inaktivera alla onödiga saker startar med hjälp av CCleaner och msconfig.

2. Använd dammsugaren i CCleaner och registret renare byggdes (jag även tvivel reg städare men varje liten bit hjälper)

3. Och jag vill söka efter virus / malware etc. med Malwarebytes och Superantispyware och en med hjälp av vad antivirusprogram de använder.

4. Jag gillar också att återställa IE även om de inte använder den. Om jag märker en hel del verktyg-barer i IE Jag kommer också att gå till antingen Kontrollpanelen eller åter till CCleaner och avinstallera dem. Vissa verktyg-barer använda bakgrundstjänster och andra lömska metoder för att återaktivera sig efter en IE återställning.

5. Jag brukar också defrag men inte övertygad om detta inte något bra eller inte. Jag antar bara bråkdelar av sekunder erhålls genom detta men varje liten bit hjälper med tanke på alla de online-forum jag läste där människor gnälla om några sekunder här och där, liksom i hastigheten på sin dator starta upp.

6. Jag ser till att några särskilda problem är fasta och brinner det.

Och jag ladda endast $ 10 fast avgift.

Jag älskar tanken på människor “reparera” sina egna datorer! Det betyder att jag tar ut ännu mer för att fastställa mässar de har gjort!

@Luke: Dess eftersom det finns en massa människor som inte vet någonting om hur man korrekt driva det datorer och butiker vill dra nytta av detta. som bäst köper geeks quad. de tar ut $ 50 för en servicesamtal och använda programvara som är gratis och tillgänglig över webben och de använder också olaglig programvara när man tittar @ en persons dator.

@Big Dee: ibland veta hur man bygger en är en bra idé som om du inte vet hur kan man ta bort en dålig del för utbyte.

@Pluto: LOL du är så full av det. Jag har en GeekSquad cd-skivan och nästan allt på det är fri programvara. det enda program på cd som betalas av bästa köp är den illegala grejer. och ja de har redan haft en lag kostym in mot dem som gäller det och de beordrades att ta bort det … .guess vad, det har aldrig hänt.

Sensmoralen i denna människor är vänligen få utbildade på hur man rengör och reparera datorer så att du inte behöver stå ut med hänsynslösa andra som försöker att dra nytta av dig.

Bra artikel. Sammanför massor av nyttig information (men jag håller med om att det borde ha inkluderat ett vakuum ut steg. Jag har sett några riktiga mässar i min 20 udda år med persondatorer). Får en plats i mina favoriter!

Jag är Microsoft Office-certifierade och har arbetat med programvara sedan 1981.

Alla datorer (nya och begagnade) bör ha gratis antivirus, malwarebyte etc. program förinstallerade med instruktioner. Själv har jag hjälpt många en person och även inkludera mina steg-för-steg (visuella illustrationer) om hur en person kan DIY (gör det själv). Dessa instruktioner kommer med alla program jag installera för dem också utan kostnad. Det finns fortfarande en hel del människor som inte är datorvana, inte heller någon (som jag känner till), någonsin edumacate (sarkasm för att utbilda) datoranvändare att köra vissa program på en “planerad” basis.

En sak som jag har alltid trott på … är att det bör finnas en datortentamen (som en skriftlig körprov) “före” en ny användare kan köpa en dator, eller en gratis online “dator grunderna 101” för nya användare. Något för att hjälpa dem att komma igång. Tänk på det. Du verkligen inte kan köra bil utan att ta en examen. Många människor köper en dator och har ingen aning om vad de har fått sig in, och sedan få sig i ett vrak.

Och en annan sak. Du nämner att säkerhetskopiera alla dina filer innan du får datorn på service för att installera om Windows. Tja, FYI … Om en person dator redan är smittad och sedan säkerhetskopiera sina filer, finns det en god chans att de kan också säkerhetskopiera vissa av dessa virus, malware osv också.

Vilket påminner mig, en bra teknisk och / eller säljare, “utbilda” sina kunder.

Dator kunniga och fortfarande lära …

Im tänkande fdisk är det mest effektiva verktyget.

Det bästa råd jag har läst här, så långt är @ Clamo

Jag hatar när folk använder ordet “SAVVY” med hänvisning till någonting, eftersom det låter bara så arrogant och själv förhärligande.

Jag har den mest enklaste uppfinning, i världen, som kommer att eliminera damm från att någonsin ens Interring en dator, bara behöver stöd, utan frågor, förrän efter tillverkning och förpackning är klar, eftersom det är så enkelt.

Om allt du ska göra är diss artikeln varför läsa det, ja vissa, goda råd, men som en person som nämns lära användaren hur man använder sin dator

Jag hade en vän som arbetade på en helpdesk och fick ett samtal från en användare säger “weve hade strömavbrott och jag kan inte vända min dator” DOH, svarade han “har du förpackningen för datorn och om så packa tillbaka upp eftersom du är för tjock för att använda det “på denna han fick sparken

De flesta datorer inte ens inkludera och CD / skivor med dem längre

Jag tror att anledningen till att artikeln blir så mycket negativ feedback, är att det över förenklar dator reparation, som om någon kan göra det och i verkligheten, alla kan inte och bör inte göra det.

Ja, vem som helst kan lära sig att ta bort virus, bloatware, installera om Windows, eller bygga sin egen dator. Men inte alla är lämpade att göra det och inte heller har tålamod att följa genom processen när ett problem uppstår. Och ett problem kommer alltid att uppstå.

Den stora aspekten artikeln inte att ta itu med är att när en person tar sina datorer på service reparation, är de inte bara betala för en tjänst, de betalar för sakkunskap av person (er) som utför tjänsterna. Professionell dator reparation är mer än bara veta hur man gör det, utan om att veta vad man ska göra när saker inte går rätt. Är handlingen att ta bort virus lätt? Ja. Men är det processen att ta bort virus lätt? Det är ett rungande “Nej” Om du inte har upplevt fel när de utför dessa tjänster, då du verkligen kan inte säga hur lätt det är eller inte är.

De saker som nämns i denna artikel är lätt att göra, eftersom jag tror att vem som helst kan lära sig att göra något, men endast om personen har tålamod och viljan att uthärda inlärningsprocessen. Uttalandet jag känner är mest kritik är den sista

“Dessa är alla saker du kan göra på egen hand ganska lätt om du kan följa instruktionerna. Vi har inte rört på mer komplicerade saker här, men en hel del av vad folk betalar dator reparation platser att göra är enkel. Detta är datorn motsvarar ändra din egen vindrutetorkare vätska. ”

Så mycket som jag älskar denna plats och har besökt det i flera år, är det ganska mycket en direkt förolämpning mot alla dator reparation företag och personer som är anställda i dem. Och jag talar inte om pizza Techs som Geek Squad som är en dime ett dussin och kunde bryr sig mindre om kvalitetsarbetet. Jag talar om de lokala företagen som tillbringar oräkneliga tid och pengar se till att de ger den bästa arbete de kan och rimliga priser. De som inte utför alla jobb för pengarna, men är beredda att slå ner jobb, eftersom de är villiga att erkänna att de antingen skulle inte göra det eller inte kan göra det. Ännu viktigare, de som hamnar spendera oräkneliga mantimmar som fastställer problem kundernas självtillfogar sig själva, eftersom de läser ofullständiga artiklar som denna, tänka processen är lätt, när det faktiskt inte är det.

Som en dator reparation tekniker, skulle jag bara be om att nästa gång du skriver om ett sådant ämne, du vara mer medvetna om hela processen och inte bara en aspekt av det. Artiklar som denna inte bara skapa fler huvudvärk för kvalitet dator reparation Techs som jag själv, men det skapar också en beteendemässiga problem i klienter tänka saker är lätta, inser att de inte är, och sedan när det blir dags för reparation, automatiskt tror att de blir lurade rabatt, eftersom de läsa om hur lätt det var – oavsett det faktum att de kommer till oss för att fixa lätt sak de visste inte hur man gör.

Varför var man säga vakuum ut datorn …. Du bör inte dammsuga en dator, du kan få statisk urladdning och steka en komponent. Blås ut datorn, Air compresser skulle helvetet även en burk-o luft fungerar bättre än vakuumet

Jag såg titeln: Hur att serva din egen dator: 7 enkla saker Datorservice platser gör

Så skulle detta också omfatta LINUX användare?

Eller vad sägs om Apple-användare?

Jag kan också påpeka gamla antikviteter såsom CP / M eller någon av de nu “föräldralösa” system också – även MS-DOS!

Så bör inte den titeln döpas? till något liknande: Hur att serva din egen Windows (V-8: Vista till 8) Dator: 7 enkla saker datorreparationer platser gör?

Borde inte titeln till denna artikel döpas till …

Hur att serva din egen dator som kör Windows: 7 enkla saker Datorservice platser gör

(Sorry om detta är en repost eftersom varje gång min kommentar är “väntar på moderering” det är oftast kastas ut.)

Jag har servas över 500 datorer under de senaste 3 åren och jag driver ett litet företag med blygsamma lokaler i Storbritannien och överkomliga priser tjänsten jag erbjuder är garanterad. Det handlar om en säkerhetskopiering, (två gånger för att vara säker) Windows installera alla uppdateringar och rätt drivrutiner osv, och sedan all mjukvara kunden använder diskuteras, bara att sätta tillbaka vad de vill ha och behöver. Den levereras och ställa upp, installerade skrivare och testas etc. Uppenbarligen tjänsten ingår att ta bort allt damm och rengöring och testa hårdvara etc. Uppgradera hårddisken och minne etc där det behövs. Att göra detta som en skräddarsydd service och att se till att kunden har en dator som de hade innan men utan att någon av de problem som kan vara mycket tidskrävande och problem (som andra tekniker vet) som du stöter på är långt bortom 99% av folk förmåga. Plus att de inte har tid eller lust att göra det! De har jobb, som jag och de bara vill ha det gjort och för att det ska fungera! Som den alltid gör.

För mycket äldre maskiner Jag erbjuder en swap out service så för bara en liten mängd extra de kan ha en nyare maskin som perfekt tjänster deras behov. Jag översnöad med arbete.

Jag gillar Mohammeds kommentar om en examen men det skulle vara bra för dem som ville ha den. Industrin bör också regleras som det finns människor som lurade överallt.

Jag känner till en bakgata butik som tog i en bärbar dator med en “tvivelaktiga” Windows 7, hdd fullt till spricker, proppfull med spionprogram och problem. De klonade OS med EasyUs, (gratis) och överfört data till en 320GB SATA från en 120GB. De misslyckades med att rengöra fläkten, som var fyllda med damm och orsakar överhettning till extrema nivåer. De betala £ 100 för hdd, är kostnaden £ 26 för en 320GB SATA 2.5 “från min leverantör och £ 85 för klon. £ 185 !!! För absolut ingenting användbar som helst!

Denna typ av oärliga måste sluta!

Ken råd här är det bästa råd från hel rad av svaren och bättre information som en hel del av artikeln. En $ 40 kompressor ger gott om lufttryck och volym för att ge datorn en nödvändig årlig rengöring. (Och kommer också fylla dina skottkärra, cykel, motorcykel, och ridning gräsklippare däck. Kommer även toppen av dina bildäck.) Den som råder att rensa datorn med en dammsugare har aldrig rengöras en dator. En butik dammsugare som du kan vända slangen på att blåsa i stället för vakuum gör ibland minst tillfredsställande jobb, men inget sug vakuum jobb kommer att rensa en dator ackumulerad ludd.

LOL

Ha, ja min kompressor var £ 100 och det är billigt för den brittiska … Har en mycket kontrollerbar näsa men och ja, användbar för bilen!

Jag tror att detta är en mycket informativ och användbar artikel. Jag är inte en nörd, men jag har fixat en hel del saker på min egen dator och det är information som jag kan och kommer att använda. Flera av korrigeringar är saker som jag har tänkt på att göra på egen hand, men var inte riktigt säker på att jag hade förmågan eller tid att ta itu med dem, men den här artikeln bekräftade vad jag har läst någon annanstans, någon med en halv hjärna kunde göra detta . Jag är ganska säker på författaren inte hade för avsikt att skriva en bok om detta ämne, han bara berättar som fixerar de flesta människor kan göra själva och ger en kort översikt om hur man ska gå om dem. Han gav oss också med länkar till HTG artiklar som dyker djupare in i varje ämne. Kanske inte alla skulle kunna utföra de korrigeringar som diskuteras här, men jag vet inte många människor som är dum nog att tro att de kan göra allt detta utan att titta för mer detaljerad information på annat håll.

En sak som jag kan tillägga, När du ringer någon teknisk support, om du är bekväm att låta dem dela kontroll över datorn, titta på vad de gör som en hök. Skriv ner allt de gör för senare användning. Du kanske måste betala för teknisk support gång, men om du ägna uppmärksamhet, kommer du att kunna köra samma skannar och utför samma korrigeringar och om igen – gratis!

Jag litar på dina kunskaper och uppskatta de artiklar du erbjuder på din webbplats. Det har hjälpt mig många gånger, särskilt med min systers dator. Hon klickar på allting och skruvar upp sin OS så dåligt. Hennes vanliga svaret är att bara byta ut datorn. Jag har lärt mig så mycket från dina artiklar. Så, håll dem kommer. För dem som tror att de är smartare än din personal, gå för det. Alla vill tror att de vet mer än någon annan. Aldrig sant. Själv Jag uppskattar möjligheten att lära sig att hjälpa mig. Det är förvånande vad vi kommer att betala för att spara tid. Inaktiveras, jag har massor av tid, så om det tar mig ett tag att räkna ut något, det är okej. Jag älskar utmaningen.

Jag vet inte vad alla hoopla handlar om den här artikeln. Det säger hur lätt det är att hålla din egen dator bearbetning eller att bygga en. Jo jag är här för att berätta, att jag är en 65-årig kvinna som har haft en dator sedan någonsin, någonsin och någonsin. Jag hade en reparatör komma till mitt hus för att fixa något, medgav, att jag goofed upp. Detta var min nya baby och killen skulle inte låta mig se vad han gjorde inte heller skulle han förklara vad han gjorde. Debiteras mig en sval 80,00 dollar och var där för cirka 10 till 15 minuter och vänster;. Självfallet från den dagen till detta var jag så trött att jag aldrig använt en reparatör igen. Jag använde mitt huvud och forskat allt jag kunde om en dator på nätet, även lärt sig att bygga en med online instruktioner som jag skrivs ut. Från och med min egen dator, demonteras jag det, betalade uppmärksamhet till det som kom från var och det har varit min betald hobby sedan dess. Jag har inte köpt en dator sedan 1990 och har byggt otaliga datorer för familj, vänner och kunder,. Vill bara säga att du behöver ha passion och tålamod men det är lätt att göra. Om jag kan göra det kan vem som helst! Jag säger bara,-).

Om du kan göra det kan vem som helst inte! Inte alla kan få sina huvuden runt det, men reparations människor som den du upplevt är vad som behöver stoppas. Jag pratar alltid genom vad som görs, till vilken nivå kunden önskar. Uttala öppenhet och hålla dem informerade. Talar från Storbritannien här!

Försökte frigöra utrymme på hårddisken (inte har tillräckligt att defrag). Jag slutade med en blå skärm, kommer inte riktigt ladda upp. Finns det något jag kan göra?

Ken. Exakt! ALDRIG ta ett vakuum till datorn, även när frånkopplad från elnätet. BLÅSA! Ta det utanför och tryckluft behållaren eller en kompressor om du kan låna en eller ha en. Kommer att lämna det fläckfritt. Jag hade en kund hoppa in med en vakuum när ryggen vändes och jag service hennes dator. Det inte att slå på igen. Hon var generad av allt damm hon såg när jag tog sidan av. Lyckligtvis hon inte hålla mig ansvarig, jag påpekade att en vac var det värsta du kan använda för att rensa datorn ut på grund av statisk urladdning. Hon kände sig mycket dumt och jag tyckte synd om henne. Det kostade mig min bildtext avgift tho, inte hjärta att be henne om betalning.

som en mer allmän kommentar till denna artikel. Det suger. Vem som helst kan fixa programvara problem med en Windows-CD nuke och bana. Men data och konfiguration av allt på det är anledningen till de flesta gör det inte. Jag tycker inte om att jag ska behöva be om ursäkt för laddning människor att lösa datorproblem. Ibland kan jag åtgärda problem i 10 minuter, men verkligheten är att det jobbet tog mig 20 år, eftersom det är hur länge Ive spent bygga upp min erfarenhet för att kunna åtgärda dem i 10 minuter. Det finns inget substitut för erfarenhet.

och killen som gav en lista över saker han kommer att göra för 10 dollar. Jag skulle inte betala 10 dollar att göra det cos finns det inget värde i att betala någon som du att följa en checklista av i huvudsak meningslösa metoder. Om du var en professionell kan du inte stanna kvar i verksamheten laddning 10 dollar. 10 dollar som betalas till dig att göra det är 10 dollar bortkastade

Mohammed

Det var en intressant läsning, jag håller med dina huvudpunkter!

Kan någon upplysa mig och berätta hur Microsoft “professionellt” avinstallerar bloatware -för $ 99-? det är deras ***** operativsystem trots allt (och det är ett troll)

@ Ken, exakt !! inte vakuum / blås ut i stället …, som för resten av er, komma över det!

Jag har varit att göra detta i 15 år och det enda jag har lärt mig under den tiden är, det är aldrig en brist på dator analfabeter användare. It`s hur jag gör en levande, fastställande – reparation – bygg – datorer. du kommer inte att förlora något arbete eller kunder på grund av den här artikeln! vi alla kommer att vara utan arbete snart nog, med barn nu dagar att födas med smarta telefoner och ipads i sina händer så tidigt som 7 år gamla, alla kommer att vara en så kallad superanvändare i ytterligare 10 år eller så,. CD `s är en sak av det förflutna precis som böcker / låt dem lära! gud … låt dem lära;! småningom även de smarta människor (superanvändare) kommer att skruva upp sin PC `s, tablett, telefon, smart klocka, eller vad den bärbara datorn stängs in … du kommer att ringa mig (eller någon som mig) , så småningom,. Är det där jag sätter Muuuhahahahahaha!

gör det också står för en dator, i vilken det inte finns någon tornet? Jag habe ett av dessa towerless datorer (dess inbyggda i skärmen).

@Big Dee. Om du tyckte att det här enkelt och okomplicerat artikeln att vara förvirrande så är det kanske bäst för dig att betala för att få dessa grundläggande objekt gjorda.

@Jim Carter. Inte bara har du usel yrkesetik, men jag skulle vara villig att satsa på att jag kan göra ett bättre jobb än du. Det finns ingenting här som inte kan göras av en nybörjare. Jag misstänker att du inte gillar idén att med lite ansträngning många fint kan göra utan dina tjänster.

Det är verkligen sorgligt i dagens ekonomi att se människor som försöker sätta andra människor i konkurs.

@Mohammed – Wow … bara … wow. * Du * är anledningen till den här artikeln skrevs. På så sätt människor kan undvika “kvalitet reparatörer” som du.

@chad – Ska jag betala någon för att klippa min gräsmatta? Ska jag betala en maid att städa mitt hus? Bara för att ett företag existerar, betyder jag ska använda den. I denna ekonomi, borde inte jag att spendera pengar på ett klokt sätt, snarare än att betala någon för att göra något jag kan göra själv?

Den här artikeln är lite ok men tekniskt är det mycket svårt att göra rengöring / återinstallera OS eller ta bort virus, etc … du behöver någon att göra det som i yrkes- eller erfarna personer för denna typ av arbete det är därför vi har dator teknisk support eller en datatekniker. många människor har dator men de flesta av dem bara vet hur man chatta / Facebook / e-post / surfa / spel eller skriva osv … Om någonsin att människor (ingen hårdvara / mjukvara kunskaps) följa vad artikeln säger .. KAN alla viktiga dokument vilse ..eller om ominstallera OS naturligtvis måste du formatera om hardisk .. (Vad händer om hardisk fördelas och Backup misstag formatera) … bye bye alla sparade filer / musics / bilder / filmer …

Det finns en hel del anti-virus / anti-malware på Internet men gott är en falsk programvara .. du fortfarande behöver råd för erfarna personer. Eller så måste du anmäla till dator skolan eller sköta dator reparation seminarium.

TILL ALLA MÄNNISKOR SOM INGEN kunskap om hur att installera OS / back-up FILER / TA BORT virus eller malwares osv … osv … AKTA !!! …. CALL datortekniker ATT GÖRA DET

Dessa är bra tips för dem som köpte och använda sin dator som en apparat och har lite intresse i detaljerna för att använda / rengöring, fastställande OS tills något går fel. Jag vet att det är de flesta användare och det bör vara OK.

Jag vet mer än ett fåtal personer som lever göra detta. De är inte det minsta orolig för att folk kommer att göra detta själva och sätta dem i konkurs. De flesta människor kommer att försöka sina mer kunniga vänner först att spara pengar. Då kommer de att punga ut några dollar för att lösa problemet snarare än Google och lära sig eftersom de har andra prioriteringar i livet.

När jag hjälpa vänner, jag alltid skapa en mapp på skrivbordet med en textfil som listar varje steg i detalj och inkluderar webbadresser. Jag ber inte om pengar, men när folk ser allt jag hade att göra för att åtgärda ett litet problem som de brukar erbjuda att betala mig. Jag berätta för dem att skicka ett bidrag till utvecklarna av de fria program som tar bort skadliga program och virus.

Ja, jag har sett skadlig kod som sätter en gruppolicy och tar bort flikar och användargränssnitt som skulle vara trevligt att ha tillgång till för att avlägsna den skadliga koden. Det tar en grundlig kunskap om Windows inre arbetet ibland. För det mesta är det dock inte så svårt som folk gör det att verka. När någon säger “betalar ingen uppmärksamhet till mannen bakom gardinen” de försöker övertyga dig att det är alltid magisk och du behöver guiden.

Vakuum din dator ??? Värsta idé någonsin.

Dammsugare är kända för att bygga upp en statisk laddning, och föra den vakuum nära komponenterna kan orsaka en elektrostatisk urladdning. Och se hur de flesta datordelar är ESD känsliga, dess ett snabbt sätt att sluta med en död dator.

Tack för informationen om hur lätt att bygga en dator från komponenter finns på linjen. Det skulle vara mycket uppskattat om ni vänligen skulle råda hur man bygger en server så att datorn kan användas utan inblandning av ett grafiskt användargränssnitt. Med vänliga hälsningar, Edmond

Tack för artikeln. Jag tjänar mest pengar när folk ge mig sina datorer efter att ha försökt att göra reparationer själva. I can learn very quickly how to remove someones tonsils, it only requires a snip with a pair of scissors. Does that make me a Doctor? Many people will have a false sense of security if they are not well educated on how to remove malware. This article is insulting at the very least.

if you have a degree in computer science, 40 years experience in computer repair, or are simply the next genetically superior technology expert …. and you are complaining about the advice on this page….

please go air your ego in your local coffee shop – where it will harm fewer people.

Fingers off the keys, take a deep breath … realize this is the page for folks who would like this help. If you can’t add something constructive or don’t realize who the target audience is … you may need some help in rebuilding yourself.

meditate. do some yoga. take a walk. find a counselor.;be a person first and pontificating technology wonk never.

Nice article but as others have said, dust is the biggest hardware issue most people will face. When I started out, an old toothbrush and the customers vacuum cleaner quickly became my most used tools. If the air is dry and static might be an issue, simply take your shoes off and do it barefoot.

Also, I initially wasted many hours cleaning spyware etc off computers and with rootkits etc it’s hard to be sure it’s gone. Now, if the install is over a year or so, I tell them to either reinstall themselves or I’ll do it for them and give them the expectation that they keep their install disks, back up their stuff and always be ready to reinstall if needed. I’m happy to play up the risk of HDD failure with a few horror stories to encourage people to back up precious photos etc!

@Riddle: yes, it’s Microsoft’s operating system, but the bloatware is from the PC’s manufacturer (Dell, HP, Compaq, etc) not MS. If you get a Windows installation dvd from MS, you won’t get any bloatware when you install windows.

Thanks for sharing this information! It’s easy to read.

I have been working on computers since I was young and I also have a CompTIA A+ Certification.

1. People are willing to pay $99 because they either don’t know how to do it, or they would simply prefer to have someone else deal with their problem

@ken Yes, yes, yes;@Tiffany Even if they did come with CD’s, they are usually as old as dinosaurs compared to the recent versions, life lesson, throw the CD away and download the recent version from the manufactuar’s website.

NEVER, EVER “vacuum” out your computer. It creates static electricity which frys components inside your computer, always ground yourself on your computer by having a static band or simply hold your hand on a metal part on the computer BEFORE changing or removing anything inside the computer

This is a very well written article that provides information to the masses. It is very accurate to the best of my knowledge, so please stop critisizing the article.

The best advise for people using computers is to be educated, or find someone who is that is really really nice. I don’t mind charging people a lot of money to fix their mistakes (because 90% of the time the problem is somewhere between the keyboard and the chair). Remember, you aren’t getting paid to push buttons, you are getting paid to know which buttons to push. On the other hand, you do need to be careful who you trust and how much they know. I don’t really do tier 1 support anymore (although when I was in college, I worked for one of these “magic” support companies), but I do refer people to support people that I know. My number 1 requirement for a tech support person is that they have a MINIMUM of an A+ cert. Can you have a decent knowledge without the cert? Absolut. But I need a way of verifying that you know what you claim to know BEFORE you touch a computer. Let’s face it… the A+ is a joke. If you can build a computer, you can probably pass the A+.

Regarding these “tech support companies”, I don’t know about Geek Squad… I think they do most of their own work, but places like Staples, Office Depot, Micro Center (I think), etc. actually outsource their work to support.com. When I was still working for one of those companies (which shall remain nameless), I remember I had the A+ when I started working for them. I would literally just make the computer boot, run the joke of a “PC health check” that would always recommend around $150-200 to fix a basic virus (and maybe not even that!), and sit and watch them use free software remotely. They didn’t even use CCleaner! When I passed the Net+, I was still working for them, and I asked if they wanted a copy of the cert for their records. My boss told me at that they weren’t even supposed to have someone with my knowledge on staff! I was also told that she “didn’t hear me say I had any certs”.

Long story short, go support the small computer repair shop down the street, but make sure he has a A+. Most of the time you will get better service for less cost.

Ok now that all you so called tech geniuses have beat this;what could have been a helpful article to death. I am no expert by far but most users can google and get all the info and virus removal tools they need to clean most things from thier PC’s it just takes some time and patience,which most don’t want to do.The one thing not mentioned here that I have learned HAS TO been done that I have learned by re-doing and many many hours of removing viruses from friends and families PC’s is that you must TURN OFF the RESTORE on you PC’s before removal, if you don’t the chances of the virus still being in restore files is a nearly a 100% chance and all the removal work will have gone to no avail the first time the machine is re-booted after all the time you have spent to get rid of them,Just Saying.

Backups are critical. Actually, versioned backups that can be selectively restored are critical. I can’t think of any real computer problem that a set of versioned backups doesn’t solve.

* virus;* corrupted file;* crashed hard disk, dead PSU, cracked motherboard;* corrupted file system;* little sister deletes everything;* stolen PC

All these things are solved by versioned backups. After all, it really isn’t about the hardware, it is about the DATA. Hardware can usually be replaced, data often cannot.

@Mohammed, geesh talk about a direct insult! My Geek Squad has always perfored quality work. This article has good info but a tech in any phase just has the knack for problem solving. Some issue still have to be researched and processed until the solution is found. Some people just don’t have the patience or the will to do it. And that’s why we are paid to do what we do!

Ken;Damn! I have been doing everything wrong for 30 years. If only I had known this I would never have vaccumed out my PCs.

BTW – are you using dust and particle filters where you are blowing out all of that fine dust?

Man i with lostnsavd! because my 65yr old sister and her hubby wanted to buy a new computer but let the sale man (yes best buy) talk them in a desktop WAY TO MUCH FOR THEM after it was all done cost around $800! Now i call the geek squad for them!

As well as dusting the computer, there is dusting the keyboard and mouse. Sticky keys, letters “not typing” can often be cleaned up very simply, as simple as turning the keyboard upside down and shaking it! The scroll ball on my old mouse used to collect dust and grime t the point that it wouldn’t work. Opening up the mouse, and removing some dust and grime from the ball and it would work for more months. Much cheaper than paying $20 or more to replace it (it was a medium quality mouse).

“Debugging”, or malware squashing is often more complex that just running an antivirus program because by the time the “average” user recognizes the problem the computer is thoroughly compromised by MANY forms of serious malware.

Jumping from cleaning bloatware and installing the OS to building a whole computer is a rather a stretch for this article.

While I can see the point that some of the technicians have made, arming people with a little information is good way to make them more dangerous, I do think that computer users need to become more knowledgeable about the computer technology they are using. While a “computer crash” may not cause the physical damage a car crash does, the impact of identity theft can be just as economically damaging.

I’ll take a middle of the road approach to some of the criticisms. Requiring people to get an “operators” license before they can connect to the internet is not a bad idea. The government still requires it for anyone who wants to “broadcast” on a radio, even private pilots, so why not computer operators.

I think this article was great.The anti-virus article was very informative.;I never knew the purpose the the rescue-disc.

I know several people who have built their own computers..;I have never thought of the Geek Squad as an option.

The suggestion for an air compressor is by far one of the smartest pieces of advice ever. They are cheap and highly effective at removing particles from any enclosure.

As for the few who disagreed with me. Each is entitle to their opinion, but I am not coming from the POV of someone who thinks they know more simply, because they read it on the Internet. Like many small business who repair computers, the business in compute repair is much different from simply helping a friend or family member fix a problem they encounter on occasion. You can debate it all you want, but unless you do this as a profession, then you really have no idea what type of effect these articles have on consumers who try to fix the problems themselves to save a quick buck and then end up in our shops asking us to fix their problems with the notion that since it “sounded easy when I read it online,” I shouldn’t charge them appropriately for it. This is the CORE issue I have with the article and is something that demands it be worded much better than it was. And this problem is not unique. In fact it is a common problem among many DIY repair/maintenance articles — they are usually written by a technically competent person for those that are not.

Anyone who is in this business knows you should never make these tasks seem easy simply because you know how to do them, but you explain things as if the person has no understanding. This forces you as a technician to explain things clearly and concisely so that anyone can not only understand what is being said but the SCOPE of what is being said. An article like this achieves only half of the purpose. It INFORMS the non-technical of what to do, but it does not EDUCATE them on the process (both when it goes right and when it goes wrong). The job of a computer technician is not just to fix the problem, but to teach others about the problem and how to avoid it. Do not misconstrue my initial response as a way to protect my business interest, because my business is people not profits. People have technical issues and good technicans are there to fix them. We also educate them on how to avoid these problems, as a way to save them time and us money. And believe me it does save us money. When a client continually has the same problem of malware infections or viruses, becasue they refuse to follow good practices, we can end up spending countles manhours fixing avoidable problems, which cost us more than we could ever make, because it diverts our business away from those with more severe issues. This is what happens when they are merely informed of a process and not educated on how it works.

I am not denouncing the information within. As I said before, I truly believe that ANYONE can learn how to do the repair jobs listed within, with enough time and patience. But in all honestly, many are not suited for it — It is the reason why people and businesses like me exist. This is not about superiority, but the reality of what actually exists.

Ultimately, everyone is entitled to ther opinion and I can respect each and every one of them, but please do not assume I am some shady technician trying to protect my business and make a quick buck. I take pride in my work and do this, because I have become good at what I do after much trial and error. The joy is in being able to make a living from something you would do anyway.

@vEEE – I meant no disrespect to you or your particular Geek Squad, but if we are going to be honest, yours is unfortunately the exception and not the rule. We have all ready the horror stories of Best Buy’s practices and many have experienced them firsthand (me included). Many a time have I encountered clients who say they can get a better deal by going to BB after I explain to them their particular technical issue and that is fine by me. I thank them for their time, don’t charge them a thing and let them go their merry way — most of the time they end up coming back telling me of their horrible experience and I end up fixing the problem anyway. If a particular Geek Squad has exemplary service, it is not due to Best Buy’s practices, but managers like you who take pride in what they do, and in all honesty should be running their own business.

How many people really have 30 years experience and no A+ certification? With that minimum certification, you know that ESD is caused by vacuum cleaners. Most electronic components are sensitive to as little as 30V. A static discharge of one inch contains 10,000 volts. Being barefooted but wearing any synthetic material on your body can still create static. Unless the humidity in your computer environment is at least 70 percent, you can have serious consequences from static. Always connect a ground strap between yourself and the equipment you are repairing. I did not invent the internet, I will leave that honor to Al Gore. I attended a major university in the seventies in computer science and have worked with computer hardware and software since. There is some good information here, you just have to know which part of the information is true.

THIS IS MY BOYFRIEND,,, HE IS A FRENCH MODEL I MET HIM ON THE INTERNET;EVERYTHING ON THE INTERNET IS TRUE…. akta!

Good article but why not be specific and state how to service your computer’s software and then perhaps how to service you’re computers hardware? Or have I missed this?

I agree that you should never use a Vacuum to clean dust out of a computer. Cleaning the dust using the proper tool may or may not fix the computer but it will prevent further problems down the road. A compressor is a good tool to use to blow out dust, BUT be sure to hold the cooling fan blade(s) with a finger or a rag so it dosn’t move. A compressor can set them to spinning at a high speed and the fan can actually send a small amount of current back into the computer and cause damage. Tf you fail to secure te fan blade, the reverse voltage can happen even thought the computer is turned off, You should never do maintenance or repair work on the computer with out having it turned off. I am not a professional, but do my own computer/software repairs and have been helping others, starting back hen the TRS 80 came out. In regards to the turning off the power I turn the power of and then remove the power cord and either put it in my back pocket. Some people really try to be helpful by turning on the computer when they think you are ready, and can cause you harm or cause damage to the computer.

I do not have any issues with the article, it was meant as just a rough guide to what could be done with your own computer by an average Joe (or Jane, as the case may be) Much more could be said about some comments made by some people. Yes I worked on and with computers since way before the so called PC. First real PC I have put together was an IBM PC (8088 kind) and did not find anything buffing about it, just red the manual that came with it and it worked at the first try. Even now they come with manuals, very detailed, even with pictures, all you have to do is understand it and follow it. So called a+ or whatever certificates do not impress me at all. I know a guy that has a doctorate in computer sciences and I had to repair computer and install OS and programs for him.;Do not use a vacuum cleaner because of static, bah humbug, it may build up static charge when cleaning the carpet but nobody suggests to use it on the computer same way. A soft brush end hold a small nozzle few inches away will not damage anything.;When working on a computer assembled inside the case it is enough to touch the case and it’s large enough to soak up any static you could pick up in normal usage. Touching components by the contacts wile dragging your feet on a carpet could eventually damage something. As iandrewmartin said ” all this time I’v been using a vacuum cleaner” for light cleaning computers and NOW you tel me that i shouldn’t !!! Oooops I must have killed hundreds of them by now !!! Blowing more stubborn dist with a small compressor does somewhat better job but is messy and I do it outside. Any cleaning more than that requires diss-assembly anyway.;Then we come to keeping software in top shape. The best antivirus is YOU, know what you click on and do not do it until yo absolutely are sure you know the consequences of it. Of course having a good updated software antivirus is a must, an obsolete one with couple of month old signature data base is not going to even slow down anything you can run in to on internet or an USB memory stick that a friend brought over. Disable autorunn on all the devices, it’s not that difficult to learn how to play music, watch a movie or pictures without autorunn. As everything it’s better to prevent to have to cure. As no antivirus is 100% secure, run it couple of times a month thru the whole system and let it do it’s job,it will find something new that it missed before it was updated, Avast gets updated 2 to 5 times daily for instance, that can tell you something about number of mallware out there. I always keep an bootablle USB memory stick with properly updated antivirus on it and if I suspect mallware on a computer boot of it and clean the system as much as possible first.;There are a lot more things most anybody can do on own computer, but if you are not comfortable using any of this basic things take it to a reputable shop, preferably a small private one and make friends with owner, it would pay hundred fold.;Maybe it’s just me but I never buy anything I can make easily and newer pay for what I can do.

Sorry man, but ESD is a hold-over from the 60s. I’ve never seen any component damaged from the oh-so-dangerous ESD.

I don’t repair my own computer, just like I don’t change my own tyres. In my job I deliver services to clients, freeing up their resources to focus on their core business. It’s called partition of work.

My neighbour just gave me an 18month old HP laptop that they’ve replaced because “it doesn’t work at all”. I asked them what was wrong, and it had gotten very slow (suspect general winrot) so the “clicked on on of those messages that come up on website saying you have problems with your PC, click here to fix them”……oh dear, completely hijacked. 5 clicks and and hour later (after windows had re-installed) it was just-like-new. Apparently the geek squad had quoted them $250 to fix this!! When they decided the might as well by a new laptop, the geek squad at “Best Buy” charged them $100 to… transfer their files, $150 to “transfer their Norton subscription” (WTF?!?!?!), and a mere bargain offer $50 to install Windows 7 instead of Windows 8 “Because it’s new and completely unstable and not even us Geek Squad guys understand how to use it- seriously it’s just bad news!” WHAT A RIP OFF!!!!!!!

Not sure if it’s a case of avoif Best Buy tech support altogether, or just the one at Millennia Mall Orlando (where there’s a pleantiful supply of gullible well-to-do seniors to sell down the river).

Upside, I’ve now got a really nice spare HP 17″ Laptop

Reading some of these comments both raises a smile and confirms that I was right years ago to learn how to keep a PC in top condition.

Mohammed, if there were an award for best post on this site, you’ve won it. Bravo.

When you mentioned a reinstall of Windows as a solution, you didn’t warn what would happen to all the software on the system in question – and yes, some folks wouldn’t know.:D

Kenneth, you said “Sorry man, but ESD is a hold-over from the 60s. I’ve never seen any component damaged from the oh-so-dangerous ESD.”

Most ESD damage is latent. The semi-conductor gets a crack in it, invisible to the eye but not the microscope, and three, six, nine months later completely fails.

If you ever watched the 3M videos (they might be on Youtube;I used them in a class on ESD I taught many years ago), you’d be convinced.

Speaking of “hold-over from the 60s,” ESD was discovered at that time, because it was determined to have caused the destruction of one of the space flights (I forget which now). Today the situation is much worse than the ’60s, as electronic components are far smaller yet have far more transistors in them. Search for Very Large Scale Integration to learn more on this.

This post is my small contribution to public knowledge, to correcting misinformation. Thanks for the opportunity.

@niceenoughbloke;I like what you have to say. Do you make house calls? I’m in Minnesota.

@Bud Vitoff;niceenoughbloke said he was in UK so maybe only willing 2 make housecall if u invite him for a holiday!

I’d just make the point that there’d be no point in professionals making statements to protect their business as the likelihood of potential customers of their particular business reading the feed back to this particular article on this particular website is minimal!

All ‘interesting’ responses but my awards for 5 stars are niceenoughbloke and Mohammed.

@niceenoughbloke you’re not near Berkshire are u?:)

@Mohammed In case you’re wondering, by your references I assume you’re stateside?

A few things to add that I didn’t see in the discussion (but I didn’t read them all ….)

1. Make a backup of the computer (assuming it can be started) before changing the software. When I tune-up or de-virus someone’s PC, I often times do it 2-3 times to ensure I’ve done it with the minimal changes needed (i.e.,back it up, do the work, back it up again, restore to the original, do it again a different way, compare and decide which I like best). This also gives me the option to restore the PC to its original state if the customer is ever unhappy (has never happened, but I like having the option).

2. I must admit that I often use a vacuum cleaner. Like any tool you have to use it correctly (grounding straps, hold it at a distance, etc.). The only side effect I’ve ever experienced is once a PC powered itself on …. No, I don’t recommend it for most people, but it falls in the same category as putting a keyboard in the dishwasher (yes, the whole thing, and yes it all gets wet, and yes it works fine after it dries out) and putting an error prone or non working hard disk in the freezer (helps the disk to be temporarily stable and readable)

3. The most common customer response to my tune-ups is “it’s like having a new PC!” Most of this has been touched upon already, but what works for me is: remove unneeded start-up/bloatware programs and background processes + update the OS, all applications and firmware + complete defrag including pagefile. The PCs usually boot up and shutdown in about half the time they had been taking and apps launch and windows/menus open/close with a snap instead of with a delay.

4. I tell people that I don’t do anything special, nothing they couldn’t do themselves if they were so inclined. As mentioned a few times above, this is no different than having Jiffy Lube change your oil and check your other fluids. Yes, you can do it yourself, but it is nice when someone comes by, picks up your PC and then returns it looking and acting like new.

@Amada: I’ve heard that joke at least 100 times during the last 20 years. Did it happen? Maybe somewhere at sometime two or more decades ago, but I highly doubt ur friend actually got this call. Unless your friend is in her 40s or older. This joke has been in many software & hardware mags & on different sites for many, many years. More likely she remembered the joke & has retold it, having herself play the lead part! Sorry but true.

Mohammed, I could not have said it better myself. Well expressed.

@Dave the Esthameian – Yes, I am stateside.

Viruses to get rid of. WoW, please turn off system Restore/Get updates (which viruses will not let you download) Anti-virus software Update Plz/ SuperAntiSpyware Free Software/Malwarebytes Free software/ – PLUS – The best Registry Cleaner ->- Glary Utilities Free / Get them things DONE! Run them in Safe Mode! Clean it right! Then reboot -> Turn System Restore back on if Yaa like it. You are done with viruses then. Plz use any of they programs every week. Most don’t do anything. Good luck with that ONE.!

As a component level electronics technician of over 25 years, i would add 1 very, very important piece of information whenever you are pulling apart or opening up your pc. GET AN ANTI_STATIC MAT AND STRAP AND USE IT, WITHOUT FAIL. Quickest way to kill your pc components, is to shove a nice big static discharge through them! Most people here would be in houses, with carpets, and pets, all of which being very good sources for static build up. Lay a finger on your expensive video card pcb, and you are likely to damage it with static discharge, without the proper anti-static tools.;I have seen many a tech with these on their benches…..collecting dust not being used!;It was usually their problem fault, that was sent to me for repair, that was originally a simple problem, now compounded by component failure from static discharge.;Always, yes always, use the proper anti static protection, whenever touching any form of digital electronics, or run the risk of paying dearly for your laziness!

Sedan 2010 har det varit möjligt att ringa från toppen av Mt. Everest thanks to 3G installed by telecommunications company NCell;a later addition by China Mobile and Huawei Wireless Networks in 2013 upgraded the coverage to 4G.