hur man använder anpassade programikoner på Kindle Fire (eller någon Android-enhet)

Till skillnad från Google-levererade Android-appar, apps från Amazon Apps för Android butik har otroligt hög upplösning (ett krav för skarp visning i Kindle OS-program karusell). Lästs program, dock inte får Amazon behandling och komma med luddiga låg res ikoner. Läs vidare som vi visar dig hur man rättar till dina lågupplöst ikonen elände.

Vi visar nyligen hur du sideload appar på din Kindle Fire, och om du följer våra anvisningar, har du inga problem njuter program från utanför appar för Android butik. Medan funktionaliteten av program är bilden perfekt, ikoner själva inte är så bild perfekt, tyvärr.

Anledningen är enkel. Alla appar i Amazon Apps för Android butik har en åtföljande hög upplösning ikon som skickas till din Kindle Fire på köpet. Dessa ikoner är betydligt större än vanliga Android-app ikoner (med bred marginal: Amazon-levererade ikoner är upp till 675 × 675 pixlar jämfört med vanliga Android ikoner som inte överstiger 192 × 192 pixlar).

När du installerar ett program från utanför appar för Android butik, så får man inte det ganska hög upplösning ikon utan istället får mycket mindre ikonen inbäddad i APK-filen du har installerat. Även om detta inte påverkar resultatet av de installerade programmen en bit, gör det gör sina ikoner sticker ut jämfört med de skarpare Amazon medföljande ettor (som kan ses i skärmbilden ovan) och du inte köpa en tablett med en ultra skarp skärmen för att titta på luddiga ikoner.

För våra syften, kommer vi att uppdatera Chrome-ikonen, sett ovan i all sin lågupplöst ära, till en högre upplösning version med en Windows-dator och gratis verktyg APK Ikonredigeraren. (Linux / OS X-användare kommer att behöva ta en mer komplicerad väg och använda APK Manager, ett verktyg som vi inte kommer att gå igenom att använda.) Medan vi använder Kindle Fire att visa upp dessa tekniker (eftersom högupplöst karusell launcher gör lågupplöst ikoner smärtsamt uppenbara), kan du använda dessa knep för att uppgradera ikonerna för någon app.

Innan vi dyker in byta ikoner, hjälper det att ha en känsla av nomenklaturen som omger ikoner. Android ikoner, per android utvecklare standarder, kommer i de följande fem standardstorlekar

LDPI – 36 x 36

MDPI – 48 x 48

Hdpi – 72 x 72

XHDPI – 96 x 96

XXHDPI – 144 x 144

XXXHDPI – 192 x 192

MDPI storlek 48 x 48 anses baslinjen och alla ikoner proportionellt justeras från denna bas storlek (LDPI är 0,5 gånger så stor, är XXHDPI 4,0 storlek, etc.) Som vi nämnde ovan, den största storleken, är XXXHDPI fortfarande långt för liten för att se bra ut på Kindle launcher karusell.

Amazons karusell program använder en mycket större ikon, här är ikonstorlekar baserade på Kindle Fire utvecklare specifikationer

Kindle Fire (1st Gen) – 322 x 322

Kindle Fire (2nd Gen) – 365 x 365

Kindle Fire HD 7 “- 425 x 425

Kindle Fire HD 8,9 “- 675 x 675

Kindle Fire HD 7 “(2nd Gen) – 425 x 425

Kindle Fire HD 8,9 “(2nd Gen) – 675 x 675

Kindle Fire HDX 7 “- 562 x 562

Kindle Fire HDX 8,9 “- 624 x 624

Referens noteringen för enheten (vi kommer att ersätta ikonen för en Kindle Fire HDX 8,9 “) och sedan söka en ikon åtminstone denna storlek eller större. För allmänt använda program som Chrome, det är helt enkelt en fråga om att söka på Google Bilder för en match. För både manuella och automatiserade metoder, vill du en PNG-fil med en transparent bakgrund.

Ladda ner APK Icon Editor (vi rekommenderar den portabla versionen, förpackad i en ZIP-fil). Extrahera eller installera programmet. Vid första körningen, ser du en tom redaktör. Dra och släpp din APK-filen på huvudfönstret. Du kan tekniskt dra och släppa din APK och ersättnings ikonen samtidigt, men vi kommer att göra APK av sig själv först bara så att du kan se hur olika ikonstorlekar verkligen är.

När du släpper APK, klicka på “Size profil” rullgardinsmenyn på höger sida av ansökan. Välj lämplig enhet.

Se hur mycket utrymme är runt standardikonen? Det utrymme representerar skillnaden mellan ikonen och den faktiska upplösningen av Kindle app karusell ikonstorlek. Inte undra på att det ser luddigt, det är ungefär 460% för liten. Dra och släpp den nya ikonen på panelen. Om ikonen är inte exakt samma storlek som specifikationen, kommer app frågar om det är OK att skala den.

Nu är vi pratar, vägg till vägg ikon utan en pixel till spillo. Om det ser ut som du vill ha klickar Pack APK. Appen kommer att packa och signera APK-fil.

Med den nya filen i hand, är det dags att sideload den på Kindle Fire. Om du inte är bekant med processen eller behöver en repetitions, kolla in vår guide till sideloading appar på din Kindle Fire här.

När du har installerat den redigerade appen kommer du att välkomnas med en karusell inträde i alla högupplösta ära du sugen

Jämfört med fuzzy 1980-esque ikon som finns i den första skärmbilden, är detta en anmärkningsvärd förbättring, och utan en hel del ansträngning på det.

År 2004, Cincinnati Reds “outfielder Adam Dunn slå en home run så mäktig den seglade ren ut ur parken, ner på samma gata, studsade mot banken av Ohiofloden och landade smack på en bit av drivved längs stranden (som enligt lokala geografer tekniskt placerade den över statsgränsen), vilket gjorde Dunns home run hit den enda homer i MLB att drabbas i en stat (Ohio) och mark i en annan (Kentucky).