hur man använder återskapning att automatiskt spara Word-dokument och återställa förlorade förändringar

Word kan automatiskt skapa en säkerhetskopia av dokumentet varje gång du sparar det. Men du kan också ha Word spara automatiskt dokumentet för dig med jämna mellanrum med hjälp av Funktionen Återskapa automatiskt och använda den här funktionen för att återställa eventuella ändringar förlorade i dina dokument.

Att slå på återskapning funktionen genom att klicka på “File” -fliken.

På backstage skärmen, klicka på “Alternativ” i listan över objekt till vänster.

På “Word-alternativ” i dialogrutan, klicka på “Spara” i listan över objekt till vänster.

Klicka på “Spara information för återskapning varje” kryssrutan så det finns en bock i rutan. Den spinner redigeringsrutan innan “minuter” aktiveras. Ange antal minuter, varefter du vill Word för att automatiskt spara dokumentet.

Om du vill ändra standardplatsen för filer för återskapning, klicka på “Browse” till höger om “återskapning filen” redigeringsrutan.

På “Ändra plats” dialogrutan navigera till den plats där du vill återskapning filer sparas och klicka på “OK”.

För att stänga “Word-alternativ” i dialogrutan, klicka på “OK”.

När Word har sparas automatiskt dokumentet på “Info” skärm, under “Versioner”, ser du en lista över versioner “Autospara” i dokumentet som har sparas automatiskt vid tidsintervallet du angav.

OBS: De tidigare “Autospara” filer är fortfarande tillgängliga även efter att du sparar dokumentet manuellt i samma Word-session. Men när du stänger dokumentet och öppna den igen, några “Autospara” filer som är associerade med dokumentet är inte tillgängliga.

Att återhämta sig de senaste ändringarna du glömt att spara i ett dokument som tidigare har sparats, öppna filen i fråga och klicka på “File” -fliken. På “Info” skärm, avsnittet “Versioner” innehåller en lista över filer som var antingen stängt utan att spara eller automatiskt sparas med återskapning funktionen.

De ofrälsta version av filen öppnas i skrivskyddat läge med ett meddelande i en gul bar på toppen av fönstret säga detta är en temporär återhämtade fil. För att återhämta sig helt denna version av filen, klicka på “Återställ” på det gula fältet.

En varning visas som talar om att du är på väg att skriva över den senast sparade versionen av filen med den valda versionen. Om du är säker på att du vill det återvunna version av filen för att ersätta den senaste sparade versionen, klicka på “OK”.

Efter att återställa den valda versionen av dokumentet förblir Ord i skrivskyddat läge. För att återgå till normalt redigeringsläge, välj “Redigera dokument” från menyn “Visa”.

Det är en sak att kunna återhämta sig några ändringar i ett befintligt dokument som du förlorat. Vad händer om du har skapat ett nytt dokument, lagt till en hel del innehåll, och Word kraschat eller du förlorat strömmen innan du kom ihåg att spara dokumentet? Det finns ett sätt att återvinna dokument som inte sparats.

Att återvinna en osparad dokument, klicka på “File” -fliken inifrån en annan befintligt dokument eller ett tomt dokument och klicka sedan på “Öppna” i listan över objekt på vänster sida av backstage skärmen.

OBS: Om du har öppnat Word utan att öppna ett dokument eller skapa ett nytt dokument genom att trycka på “Ctrl + O” (that’a en stor bokstav “O”, inte en nolla) från startskärmen med “Senaste” lista över dokument och mallar. Vi fann att det inte tar dig direkt till “Öppna” skärmen när du är på startskärmen, men du kan klicka på “Öppna” från “Info” skärmen för att komma dit.

Längst ner på den “Nya dokument” listan till höger om “Open” skärm, klicka på “Återskapa dokument som inte sparats”.

OBS: Du kan också klicka på “Hantera versioner” på “Info” skärm och välj “Återskapa dokument som inte sparats” från rullgardinsmenyn.

“Öppna” dialogruta öppnas till mappen “UnsavedFiles”, som listar alla osparade dokument som finns tillgängliga för att återhämta sig. Välj en fil och klicka på “Öppna”.

OBS: Dessa återhämtning filer namnges med en rad siffror, så det kan vara svårt att räkna ut vilken som är det dokument du vill återställa. Om man tittar på datum och tid på varje fil kan hjälpa dig att avgöra vilken fil du vill.

Den valda filen öppnas i skrivskyddat läge och ett meddelande visas i ett gult fält överst i fönstret säger detta är en tillfällig, återhämtade fil. Om du vill spara filen, klicka på “Spara som” i det gula fältet.

På “Spara som” i dialogrutan, navigera till den plats där du vill spara den återskapade dokumentet och ange ett namn för dokumentet i “Filnamn” redigeringsrutan. Klicka på “Spara”.

Återigen, när den återvunna dokumentet sparas förblir Ord i skrivskyddat läge. För att återgå till normalt redigeringsläge, välj “Redigera dokument” från menyn “Visa”.

Om du sparar dina dokument manuellt regelbundet, kanske du inte behöver slå på återskapning funktionen. Men om du har en tendens att glömma att spara ditt arbete, kan återskapning funktionen vara ett liv sparare.

Världsrekordet för snabbast komplett däckbyte under en Formel 1 race depåstopp är 2,31 sekunder.