hur man använder de nya Google Hangouts i din webbläsare

De dagar förvränga runt i Gmail med en massa olika plugins för fyra olika webbläsare är över, eftersom Google äntligen har tagit slöjan av sin nya, webbläsarbaserade Google Hangouts plattform. Meddelande app har visat mycket populära med professionell uppsättning, som erbjuder ett snabbt och enkelt sätt att komma i kontakt med alla dina e-postkontakter på ett ögonblick. Men nu att Hangouts har sin egen webbläsarfönster, där några nya tips, tricks, och inställningar som du bör känna till innan du dyker in.

Om du inte har ett Google-konto eller har aldrig använt Hangouts innan den första skärmen du ser när du öppnar Hangouts startsida bör se lite ungefär så här

När du klickar igenom anvisningarna, kommer du att välkomnas av följande intro skärmen.

För att komma igång prata med någon via video, röst eller text, helt enkelt peka på en av knapparna ovanför och du kommer att bli ombedd att ange kontaktuppgifter för den person eller grupp av människor du försöker nå.

När du gör det kommer en sidomenyn dyker upp som innehåller de kontakter som du kan för närvarande få tag på från menyn till vänster. Här kan du byta mellan dina olika kontaktlistor genom att välja någon av de motsvarande ikoner, eller om du vill konfigurera saker att dina behov kan du ange inställningsmenyn genom att klicka på bar av till vänster.

Inställningsmenyn kommer att omfatta sekretess alternativ såsom möjligheten att visa vänner när du senast var på nätet, berätta för andra när du är inblandad i en videokonferens, eller göra en hörbar ring du får ett samtal.

Och naturligtvis kan vem glömma alla viktiga “Konvertera text till Emoji” alternativet?

Liksom de flesta andra produkter från Google dessa dagar, är layouten av Hangouts snygg, ren, och ganska enkel att förstå.

Ett typexempel: om du vill ringa ett röstsamtal, klicka på ikonen som ser ut som en telefon (markerat nedan) är hur man ska få det att hända.

Alla samtal som kommer från eller går till någon i USA och Kanada kommer att täckas gratis från Google, medan internationella samtal följer en normalskattesats som du kan fylla med ditt kredit- eller betalkort, ungefär som Skype.

Direkt messaging, å andra sidan, är på huset, oavsett var din chatt hamnar. För att starta en chatt med en vän, klicka på “textrutan” ikonen markeras här.

Alla chattar du för närvarande ägnar sig åt kommer att skjutas till toppen av listan, och alla som är inloggade på den tiden kommer att notated av en liten grön prick bredvid namnet på den person du är engagerad med.

Alla chattar du har öppna automatiskt förpassas till det nedre högra hörnet av webbläsarfönstret, och var och en kan antingen vara maximerad, minimerad eller stängs helt och hållet med hjälp av kontrollerna i den övre panelen i chattrutan.

Slutligen, om du bara vill hantera dina kontakter på egen hand, kan du göra det genom att klicka på ikonen, som visas här “People”.

Denna meny ger dig möjlighet att sortera dina kontakter, och om du ser någon du inte behöver eller vill hålla bättre koll på, kan du högerklicka på deras namn (eller tryck på “tre punkter”) för att dra upp en undermeny.

Här är där du kan välja att antingen fästa dem till toppen av listan så att de inte går vilse igen, eller dölja dem helt och hållet så ingen av deras kommunikation kan distrahera dig när du är i en separat telefonkonferens.

Även om det fortfarande kan sakna några av de polska eller extra funktioner som du skulle få från konkurrerande produkter som Skype, migration av Hangouts från en Gmail tillägg till sin egen, fullfjädrad web app har varit ett smart drag av Google runt . Gränssnittet har renodlats, ringa vänner och familj är lättare än någonsin, och alla samma meddelande krusiduller du har lärt känna och älska i tjänsten kvar, front och center.

Och här är exakt där jag balk eftersom ingen gör det klart hur detta sker. Exakt hur människor ringa dig? Kan de göra det från en telefon? Om inte, varför vågar bort från Google Vouce?

En grupp av utter kallas “flotte”, termen är utan tvekan härstammar från uppkomsten av stora grupper av sömn utter, som länkar sina händer tillsammans medan slumrande flytande och skapar en stor, brun, furry flotte liknande form i processen .