hur man använder ett USB-minne med din Android-telefon eller surfplatta

Ända vill titta på en video på mobilen eller surfplattan utan att slösa sin lagringsutrymme? Eller kanske du behöver bara visa en fil din vän gav dig. De flesta moderna Android-enheter stöder vanliga USB-enheter, så att du kan koppla in en flash-enhet precis som du gör på en dator.

Moderna versioner av Android har förbättrat stöd för externa lagringsenheter, men på vissa äldre enheter, kan denna process kräver böka. Så vi kommer att diskutera båda metoderna här, börjar med den enkla, icke-root metod för nyare telefoner och surfplattor.

Du har säkert lagt märke till att din telefon inte har en normal USB-port. För att ansluta flashminnet till din telefon eller surfplatta, behöver du en USB on-the-go-kabeln (även känd som USB OTG). Dessa kablar kan fås för $ 5 eller så på Amazon. Det är en kort adapterkabel med en liten MicroUSB anslutning vid en ände och en större USB-anslutning vid den andra änden.

Tyvärr har detta inte fungerar på vissa enheter. Din Android-enhet behöver förmåga att fungera som en OTG värd. Vissa smartphones och tabletter kan inte ha denna förmåga, så du kanske vill utföra en webbsökning för att se om enheten är kompatibel innan de köper en kabel.

När du har det, bara använda kabel för att ansluta din Android-enhet och USB-enhet tillsammans, det är det. Denna kabel kan också användas för att ansluta andra typer av USB-enheter till din Android-enhet, inklusive USB-tangentbord, möss och gamepads.

USB-enheten bör helst formateras med filsystemet FAT32 för maximal kompatibilitet. Vissa Android-enheter kan också stödja exFAT filsystemet. Inga Android-enheter kommer att stödja Microsofts NTFS filsystem, tyvärr.

Om enheten inte är formaterad med ett lämpligt filsystem, kommer du att kunna formatera den efter att ansluta den till din Android-enhet. Formatera enheten kommer att radera innehållet, dock, så du bör helst kontrollera att det är i rätt format när du först överföra filer till den.

På moderna versioner av Android, får du ett meddelande som säger att enheten är “för att överföra bilder och media” när du fäster den. Du ser en “Explore” knapp som gör att du kan bläddra bland filerna på enheten, och en “Mata ut” -knappen som gör att du på ett säkert sätt ta bort enheten.

Om du kör en äldre version av Android, kan du behöva root-endast StickMount appen kommer åt filerna istället.

Tryck på knappen “Explore” och Android nya filhanterare öppnas och visar innehållet i enheten. Du kan bläddra och hantera filer som du normalt skulle. Bara lång press en eller flera filer eller mappar för att välja dem.

Om du har video, musik eller filmer på enheten, kan du trycka dem att öppna dem i media viewer program på enheten. Detta gör att du kan titta på videoklipp som lagras på ett USB-minne på telefonen när du reser, till exempel.

Naturligtvis kan du också installera en tredje part filhanteringsprogram och använda den i stället för Android inbyggda filhanterare.

Du kan också öppna Android appen Inställningar och klicka på “Lagring och USB” för att se en översikt över enhetens internminne och alla anslutna externa lagringsenheter. Tryck på internminnet för att se filerna på enheten med en filhanterare. Du kan sedan använda filhanteraren för att kopiera eller flytta filer till USB-minne.

Vissa appar kan du också spara filer direkt till en lagringsenhet du vill, eller öppna filer direkt från en lagringsenhet. Du kan använda dessa program för att spara filer till och läsa in dem från den externa enheten.

Mata enheten när du är klar och du kan ansluta den till en dator eller annan Android-enhet, så att du kan överföra filer fram och tillbaka.

Om du vill justera fler alternativ, kan du trycka på menyknappen i filhanteraren när du surfar innehållet på USB-enheten och klicka på “Inställningar”. Det finns en möjlighet att “Format” enheten här, så att du kan radera innehållet utan tar det till en dator.

Vissa enheter kan stödja USB OTG, men av någon anledning inte stöder montera en USB-enhet (vanligtvis enheter som kör en äldre version av Android). I sådana fall måste du root telefonen och använda en app som kallas StickMount att läsa din flash-enhet. Om du inte har en version av Android med den nya inbyggda filhanterare, behöver du också en filhanterare app som ES File Explorer också.

Vi har testat den här processen med vår gamla Nexus 7 kör 4.1 Jelly Bean, men det finns ingen garanti att det kommer att vara samma på alla enheter. Ju äldre enheten är, desto mer sannolikt är det att du stöter på förare och andra frågor. Så din körsträcka kan variera.

När dessa två program är installerade, ansluter du ena änden av USB-OTG kabeln till den och ansluter USB-enheten till den andra änden av kabeln. Du ser en StickMount prompt när enheten är ansluten. Knacka på OK och StickMount kommer att göra filerna på USB-enheten åtkomlig.

Du måste ge root-access till StickMount. Processen kommer att misslyckas här om du inte är rotade.

Om du godkänner både dialoger och välj Använd som standardalternativet i den första dialogrutan visas inte några dialogrutor nästa gång du ansluter din USB-enhet-detta kommer alla att ske automatiskt.

Du ser ett meddelande som indikerar att StickMount framgångsrikt monterade anordningen under / SDCard / usbStorage.

Öppna File Explorer appen ES på enheten och knacka på mappen usbStorge.

Du ser åtminstone en mapp i mappen usbStorage. Dessa mappar representerar de olika partitioner på dina anslutna enheter.

Tryck på mappen och du kommer att se filerna i den. Knacka eller lång tryck filerna för att öppna dem eller manipulera dem normalt.

I det här fallet har jag använt denna enhet för att titta på en video på min tablett, som inte har en hel del ledigt utrymme just nu.

När du är klar, kan du trycka på alternativet StickMount i anmälan facket att avmontera (eject) enheten och sedan koppla bort den. Denna anmälan informerar dig även när StickMount har framgångsrikt monterat en enhet.

Medan kabeln är en smula lite skrymmande, det är fortfarande praktiskt för att titta på video på ett flygplan eller sittande runt ditt hus. Du kan också använda den för att flytta filer runt för något annat ändamål, precis som du vill använda en USB-enhet på en dator.

Du kan också köpa USB thumbdrives med både normal USB-kontakt och microUSB kontakt. Exempel: SanDisk Ultra 64GB USB 3.0 OTG-minne med mikro-USB-kontakt för Android Mobile enheter-SDDD2-064G-G46 (på Amazon).

Behöver inte alltid en OTG kabel som vissa flash-enheter har integrerat OTG stöd. Exemplen nedan (jag äger den första – fungerar bra)

Denna geniala konstruktion har både en USB-port och en mikro-USB-kontakt Det enkla sättet att flytta bilder, musik och videoklipp mellan Android-enhet och datorn Tänk inte mer skickas fram bilder till yourse …

$ 28,03

www.amazon.com/Samsung-Flash-Drive-MUF-64CB-AM/dp/B013UHK0TK

Jag har funderat på att skaffa en mikro-USB-SD-kortläsare så jag kan skicka bilder från min Canon Rebel när jag inte har min bärbara dator med mig. Någon har några förslag som kommer att arbeta med en Android-enhet?

Massor av dem på Amazon, bara söka “SD-kortläsare micro usb”

Ja, tack, jag undrade bara om någon här har en de rekommenderar.

Stick med de stora namn varumärken, och vara säker på att de listar dem som är kompatibel med Android.

Finns det någon chans att min Android-telefon kommer att bli smittad om jag ansluter ett USB-minne med virus i det?

OTG kablar fungerar bara bra, men du kan inte ta ut igenom det, vilket innebär att du kan inte ta ut när du använder ett USB-minne eller annan enhet. De är verkligen praktiskt för att titta på filmer under flygning eller väntar vid grinden för din flygning. De är en nödvändighet om du har en telefon som en Moto X Gen 2 med 16GB.

Jag köper dem på Ebay i multiplar av fem eller tio eftersom de är riktigt billigt. Mina favoriter har flera ingångar …. Titta på punkt Number371466012230 flesta har fri frakt. Leverans 7-10 arbetsdagar utan problem.

Eller köpa en USB / OTG flash-enhet

Om du har en rotad enhet, är det möjligt att läsa externa enheter formaterade NTFS.

Jag har en USB-enhet är avsedd som en backup-enhet och som normalt används med en XP baserad netbook. Jag har en OTG-kabel som normalt används för att fästa ett externt tangentbord. Jag inkopplad i en 4-portars USB-hubb, och kunde ansluta både tangentbord och en mus och har dem synliga och arbetar på tabletten. Jag undrade om jag kunde få tillgång till backup-enhet också.

Paragon Technologie GmbH erbjuder ett gratisprogram Android förare som ger NTFS och exFAT filsystem stöd. Det kräver en rotad enhet att arbeta. Jag har installerat drivrutinen och ansluten USB-enheten genom navet. Android såg och kunde komma åt det.

Framgångsrik användning krävs med hjälp av en hubb som är ansluten till en adapter och utlopp. Driv förväntas få ström från värden via USB, men tabletten saknade befogenhet att leverera det. Driv skulle ses och monteras men sedan släppa av systemet. Med kraft från navet, gick den gränsen bort och enheten kunde jag monterade, läsa från och skrivas till.

Se https://play.google.com/store/apps/details?id=com.paragon.mounter&hl=en att få Paragon föraren.

> Dennis

Det finns OTG kablar tillgängliga som har typ A-anslutning också att driva externa port drivs enheter samt ladda enheten. Jag äger en. Sök på AliExpress eller DX.

“Inga Android-enheter kommer att stödja Microsofts NTFS filsystem, tyvärr.” Inte sant. Kanske inte i enhetligt läge. Men det är ingen hinder. Här är en länk till freeware app som kommer att göra det.

Https://play.google.com/store/apps/details?id=com.paragon.mounter

Precis som troligt att du får ett virus från webbsidor eller e-postbilagor. Android bygger på Linux, vilket är ganska säker i allmänhet. De flesta virus är riktade mot Windows-baserade datorer, men inte alla.

Du kan också köpa USB thumbdrives med både normal USB-kontakt och microUSB kontakt. Exempel: SanDisk Ultra 64GB USB 3.0 OTG-minne med mikro-USB-kontakt för Android Mobile enheter-SDDD2-064G-G46 (på Amazon).

Behöver inte alltid en OTG kabel som vissa flash-enheter har integrerat OTG stöd. Exemplen nedan (jag äger den första – fungerar bra)

Denna geniala konstruktion har både en USB-port och en mikro-USB-kontakt Det enkla sättet att flytta bilder, musik och videoklipp mellan Android-enhet och datorn Tänk inte mer skickas fram bilder till yourse …

$ 28,03

www.amazon.com/Samsung-Flash-Drive-MUF-64CB-AM/dp/B013UHK0TK

Jag har funderat på att skaffa en mikro-USB-SD-kortläsare så jag kan skicka bilder från min Canon Rebel när jag inte har min bärbara dator med mig. Någon har några förslag som kommer att arbeta med en Android-enhet?

Massor av dem på Amazon, bara söka “SD-kortläsare micro usb”

Ja, tack, jag undrade bara om någon här har en de rekommenderar.

Stick med de stora namn varumärken, och vara säker på att de listar dem som är kompatibel med Android.

Finns det någon chans att min Android-telefon kommer att bli smittad om jag ansluter ett USB-minne med virus i det?

OTG kablar fungerar bara bra, men du kan inte ta ut igenom det, vilket innebär att du kan inte ta ut när du använder ett USB-minne eller annan enhet. De är verkligen praktiskt för att titta på filmer under flygning eller väntar vid grinden för din flygning. De är en nödvändighet om du har en telefon som en Moto X Gen 2 med 16GB.

Jag köper dem på Ebay i multiplar av fem eller tio eftersom de är riktigt billigt. Mina favoriter har flera ingångar …. Titta på punkt Number371466012230 flesta har fri frakt. Leverans 7-10 arbetsdagar utan problem.

Eller köpa en USB / OTG flash-enhet

Om du har en rotad enhet, är det möjligt att läsa externa enheter formaterade NTFS.

Jag har en USB-enhet är avsedd som en backup-enhet och som normalt används med en XP baserad netbook. Jag har en OTG-kabel som normalt används för att fästa ett externt tangentbord. Jag inkopplad i en 4-portars USB-hubb, och kunde ansluta både tangentbord och en mus och har dem synliga och arbetar på tabletten. Jag undrade om jag kunde få tillgång till backup-enhet också.

Paragon Technologie GmbH erbjuder ett gratisprogram Android förare som ger NTFS och exFAT filsystem stöd. Det kräver en rotad enhet att arbeta. Jag har installerat drivrutinen och ansluten USB-enheten genom navet. Android såg och kunde komma åt det.

Framgångsrik användning krävs med hjälp av en hubb som är ansluten till en adapter och utlopp. Driv förväntas få ström från värden via USB, men tabletten saknade befogenhet att leverera det. Driv skulle ses och monteras men sedan släppa av systemet. Med kraft från navet, gick den gränsen bort och enheten kunde jag monterade, läsa från och skrivas till.

Se https://play.google.com/store/apps/details?id=com.paragon.mounter&hl=en att få Paragon föraren.

> Dennis

Det finns OTG kablar tillgängliga som har typ A-anslutning också att driva externa port drivs enheter samt ladda enheten. Jag äger en. Sök på AliExpress eller DX.

“Inga Android-enheter kommer att stödja Microsofts NTFS filsystem, tyvärr.” Inte sant. Kanske inte i enhetligt läge. Men det är ingen hinder. Här är en länk till freeware app som kommer att göra det.

Https://play.google.com/store/apps/details?id=com.paragon.mounter

Precis som troligt att du får ett virus från webbsidor eller e-postbilagor. Android bygger på Linux, vilket är ganska säker i allmänhet. De flesta virus är riktade mot Windows-baserade datorer, men inte alla.

En gruppering av ägg, kan de produceras av fåglar, amfibier eller reptiler, är känd som en koppling.