hur man använder Loggboken för att hitta datorns uppstart

Alla som ägs en PC har haft att göra med en eventuell systemstarten avmattning. Här är hur man använder Loggboken för att spåra exakt hur länge systemet tar att starta upp och stänga.

Loggboken i Windows 7 ger oss ett enkelt sätt att spåra eventuella felmeddelanden eller varnings. Vad du kanske inte vet är att varje händelse i Windows loggas i loggboken. Om du vet det rätta stället att titta du kan även hitta boot och avstängning information.

För att öppna Loggboken typ “Loggboken” i Windows Start-menyn sökrutan och tryck enter.

Efter Loggboken har öppnat, kommer du att välkomnas med en översikt över vad som händer i ditt system.

Eftersom vi allready vet vad vi letar efter dig kan borra i tillämpningar och tjänster loggar på vänster sida. Sedan borra i Microsoft avsnitt, följt av Windows.

Nu söker vi en mapp som heter Diagnostics-Performance, den här mappen finns en logg som kallas operativa. Klicka på denna logg för att öppna den.

På höger sida klicka på filteralternativet som bilden nedan.

För att göra det lättare Microsoft ger varje händelse en händelse-ID, med dessa kan du filtrera händelseloggarna för att komma till din information ännu snabbare. Du bör markera varningsrutan och ange en händelse-ID 100, bör det se ut exakt som på bilden nedan. När skärmen ser likadan ut, klicka på OK.

Filtret sortera igenom loggen och endast ta upp händelser som har en Händelse av 100. Klicka på rubriken för datum och tid kolumn för att sortera loggen i stigande ordning.

För att få den senaste uppstart bläddra till botten av listan och dubbelklicka på varningsmeddelandet för att öppna det. Uppstart visas i millisekunder så att få det på några sekunder bör du dela det med 1000

På bilden ovan min uppstart är 38889 millisekunder, för att få det på några sekunder du måste dela det med 1000, så 38889/1000 = 38,89 sekunder.

Att hitta din avstängningstiden, är allt som krävs är att tillämpa ett filter med olika kriterier. Liksom starttiden, har avstängning händelsen också en händelse-ID, för att hitta avstängning händelser som du ska ange en Händelse 200 samt kryssa varningsrutan.

Klicka på rubriken för datum och tid kolumn för att sortera loggen i stigande ordning.

För att få den senaste avstängningstiden bläddra till botten av listan och dubbelklicka på varningsmeddelandet för att öppna det. Avstängningstiden visas i millisekunder så att få det på några sekunder bör du dela det med 1000

På bilden ovan min uppstart är 21374 millisekunder, för att få det på några sekunder du måste dela det med 1000, så 21374/1000 = 21,37 sekunder.

** Observera att du bara kommer att kunna se ett riktmärke i händelseloggen om du har installerat några program på datorn.

Bra tips, där!

Nu, även om Windows 7 startar upp mycket snabbt på grund av vissa tweaks jag utfört, jag önskar att det fanns ett sätt att göra det stängas mycket snabbare;. Det tar mer än 2 minuter att stänga och oavsett vad jag gör, jag kan inte gör det stängs snabbare.

Några idéer?:)

en annan tydligt skriven och väl illustrerad artikel om en ganska komplicerad fråga. bra gjort!

Kan du ge oss samma handledning men för XP!

Vänligen & Tack!

Denna information är långt ifrån hela bilden. Även om det bara kan ta Windows 30-some sekunder att ladda vad Microsoft anser vara de viktigaste tjänster för att göra Windows, ja, Windows verkligheten är det tar mycket längre tid för systemet att bli helt lyhörda, det vill säga har laddats alla tillbehörstjänster och appar du har angett för en ny start. I min dator fall Windows hävdar att det tar ungefär 40-tal sekunder att starta, när det i verkligheten min hårddisk ljus flimrar som galna under minst 90 sekunder, och är inte helt svarar (och inte längre stryk min hårddisk) för ca 3 minuter från det att jag slog på strömbrytaren.

Så att säga YMMV i samband med detta verktyg skulle vara en underdrift.

Det skulle vara intressant vid vilka tider dessa mätningar start och stopp,. De gånger jag får är orimligt höga, börjar min dator upp ganska snabbt, men händelseloggen har tider i storleksordningen 30-50 sekunder.

Tack Pezo

varför behöver vi att kryssa varningsrutan

Stavfel (eller sorts) under den sista bilden: Du talar om “uppstart”, men jag antar att du menar “shutdown tim”?

Mycket praktiskt artikeln.

Vad jag menade att göra med denna information? Vad är en lång tid?

hej förhoppningsvis kan hjälpa, kan u berätta hur man gör en vägg ämne på hemsidan om hur man nörd

Hallå! Det är en Ford Focus gauge kluster! LOL

Glöm inte att du kan också ställa många användbara “fällor” för händelser därifrån också. Jag har en på mina servrar för inloggningsförsök avslag och det sänder ett e-postmeddelande.

Jag håller med Julian: Vem bryr sig om vi inte rekommenderas hur man kan förbättra uppstart? Vad är snabb? Vad är långsam? Eller är det bara en “gruva är snabbare än din” sorts problem?

Jag använder MaaS360® Boot Analyzer Tool MaaS360® Boot Analyzer Tool

Soluto gör ett ganska bra jobb med att mäta denna information (ja, start åtminstone) och identifierar hur lång tid varje process tar (och ger rekommendationer om sådana att fördröja / inaktivera).

Inte läsa igenom hela artikeln, började jag handledningen … Jag tycker alltid att lära sig nya saker och påskynda mitt system och åtnjöt muttrar och skruvar av hur man får dessa tider men jag måste erkänna, jag var låt ned av bristande information i slutet. Hur kan vi fastställa en långsam uppstart? Vad är långsam? Vad är snabb? Varför är det en varning, varningar är inte bra, eller hur? Lämnade mig med alltför många frågor …

Utmärkt artikel. Tack!

Och för dig Power nötter här är motsvarigheten.

Get-WinEvent -LogName Microsoft-Windows-diagnostik-Performance / Operativa -MaxEvents 1 | Var-Object {$ _ ID ekvivalenter 100.} | Format-List

Jag gillade artikeln, men vi behöver mer information om vad man ska göra med detta. Om min dator är långsam att starta vad …

http://www.howtogeek.com/64548/soluto-solves-pc-crashes-and-speeds-up-boot-time.-download-it-now/

Intressant men sätt, alldeles för mycket besvär. Det finns många gratis verktyg som kommer att rapportera din uppstart för dig. Bara Googla det.

Det är ett bra jämförelseverktyg,. När du väljer att klippa vissa fönster tjänster eller andra uppstartsprogram, kan du använda detta verktyg för att jämföra eventuella effekter :); Naturligtvis allt är relativt och som många har sagt tidigare, de flesta datorer fortfarande svarar för ganska en viss tid efter att de redan startat.

Eftersom jag i över 40 och under 50 åldersgrupp jag har sett många vanliga enheter rör sig snabbare. Den första färg-TV jag såg tog nästan en minut att värma upp. Nu händer det på mindre än en sekund. Den första datorn med en hårddisk som jag använde hade en stor röd omkopplare i ryggen. Det var redo när du satt om inte förr. När de (datorer) utvecklades de hade mer du var tvungen att göra för att få igång och tog längre tid att göra det. Varför IBM / MOS-baserade datorer tycks vara på väg långsammare? Varje gång en ny bithastighet uppnås hela systemet ser ut att förslava dem som inte köpa den bästa och snabbaste. Jag kände en kille under 1990-talet som byggde sin dator för att använda en gigabite hårddisk för RAM. Timmarna maskinen överhettad det flög. Nu med 2 gig RAM man hoppas din netbook kan hantera ordbehandling.

En annan röst för Soluto.

Detta är mycket intressant, men skulle gratisprogrammen apreciate några tips om hur man kan minska min uppstart.

Jag använder Soluto. Du kan hacka uppstart, pausa eller fördröja startobjekt. Innan jag installerade, var jag 1: 24 … .När jag får en starttid på 43 sekunder! Stor installera ~ !!!!

eller skriv “net stat srv”

eller bara använda Unix som kommer att berätta med ett kommando “uptime”

Tack, jag hatar Microsoft ännu värre nu. Trodde inte att det var möjligt.

Jag har ingen “Filter aktuell logg” i mitt val i den högra panelen.

@Maggie – Du måste klicka på “Diagnos – Performance” mappen och välj sedan LOG för att öppna den. “Filter aktuell logg” kommer då appear.:D

Tja, eftersom jag redan kände, är min “dator patetiskt långsam att starta (~ 170 sek). BTW – Jag var tvungen att lämna allt därhän att hitta detta, eftersom alla mina frågor är “kritisk” och “Fel”, med bara en uppstart “Varning” tillbaka i maj.

Så vad gör jag om det? Hur hittar jag vad som orsakar problemet?

bra artikel ………….

u kan använda Soluto som är ett bra program för att hitta start tid shopping bort ……….

Jag kör Windows 7 och min uppstarten är 43 sekunder och avstängningstiden är 14 sekunder,. Jag har inaktiverat alla starta objekt och jag är mycket glad,. Jag använder Microsoft Security Essentials som är en utmärkt programvara och dess fria .; det dosen inte blanda sig i start up.All andra säkerhetsprogram ta lång tid vid uppstart,. försök detta tips. Njut av!!

Säkerhetsprogram orsakar ofta avstängningar att vara långsam, liksom startup.

Jag hjälpte nyligen någon som upplever 10 minut (!!!) stopp. Loggboken visade att en McAfee komponenten var den sista processen att skriva till loggen innan avstängningen. Avinstall McAfee, startas (upplever ytterligare 10 minuter avstängning), och * nästa * omstart stängdes på 15 sekunder.

Det är ytterligare en person som kommer aldrig igen använda säkerhetsprogram annan än Microsoft Security Essentials.

Intressant. Den enda start loggas händelsen på mitt system är 21 september, 2010.

@Tom; Enligt min erfarenhet verkar McAfee att vara om det värsta av partiet när det gäller att bromsa boot / avstängning till en genomsökning. På datorer på jobbet: med McAfee, upp till tio minuter för att bli mottaglig (och regelbundna fryser medan den kontrollerar processer under dagen), utan McAfee (NOD32, MSE etc), mindre än en minut. Tyvärr min MD insisterar på att använda McAfee eftersom han betalar för en site-licens … de teknisk support killarna installera det och jag följa med smyg ta bort det med tanke på produktivitet och arbetsmoral 🙂

Mycket informativ artikel – bookmarking för framtida referens … Måste eko B Moore på detta men jag skulle gärna vilja se en motsvarande Windows XP artikeln.

Underbart att dela, jag behöver bara anpassa start / bootime och avstängning Hur kan jag göra det ?? 45 sekunder med Core i3 350 2GB RAM, ingen program som körs vid start .., några förslag?

Tack hålla delning ..

Oliv färg bestäms av skördedatum: gröna oliver skördas innan de mognar och olika sorter bli brun, lila eller svart när de är mogna (men “svarta” oliver du köper kan faktiskt tonas på det sättet genom införandet av järnsulfat i deras konserveringslösning).