hur man använder och justera läsare läge i safari

Vill du göra online artiklar lättare att läsa utan att behöva ta itu med att bläddra fram och tillbaka eller hoppa mellan flera sidor? Här är hur du kan förvandla din webbläsare i en bok med Safari Reader.

Med den nya läsläget i Safari

Safari 5 har lagt till många funktioner som gör det en trevligare webbläsare, varav ett är den nya läsläget. När du läser en artikel på nätet, kommer du att se en ny Reader knappen i det övre högra hörnet av adressfältet.

Här är en närbild på knappen. Den visas grå innan du klickar på den.

Detta kommer att öppna artikeln i en trevlig viewer overlay som gör artikeln ser ut som det skulle på tryck. Reader panelen svävar över artikeln, och swooshes in med en fin visuell kontakt när den öppnas.

Du kommer fortfarande se några bilder i artikeln inline som vanligt, och kan skriva ut, e-post, eller zooma in och ut ur en artikel från den lilla verktygsfältet som visas när du för muspekaren över botten av Läsaren fönstret.

Om du läser en lång artikel som är uppdelad i flera sidor, kommer Safari Reader automatiskt ladda dem så att du kan läsa artikeln sömlöst. Detta fungerar inte på alla platser, men det är en trevlig funktion när den gör.

För att gå tillbaka till huvudsidan genom att trycka på Esc-tangenten på tangentbordet, X i Reader popup verktygsfältet eller klicka Läsaren knappen i adressfältet igen för att stänga den.

Justera din Safari Reader

Safari Reader är en bra funktion, men det finns sätt att göra det bättre. Kreativa designers har lagt typsnitt och extra funktioner till läsaren, så låt oss se hur man lägger till en anpassning till Safari Reader.

Hitta en Reader design som du vill använda, till exempel den antika tema (länk nedan), och ladda ner den till din dator.

Detta tema sparades som en zip-fil, så extrahera filen först så att du kan lägga till Safari.

Nu måste du säkerhetskopiera din ursprungliga Safari Reader tema. Avsluta Safari, och sedan i Windows, bläddra till följande mapp, om du använder en 32-bitars version av Windows, slå Program (x86) helt enkelt Program.

C: \ Program Files (x86) \ Safari \ Safari.resources

Rulla ned till Reader.html filen och ändra sitt namn till något annat, till exempel Reader_old.

Eftersom Program är en skyddad mapp, måste du godkänna fil byta namn.

Nu kopierar nya Reader fil du hämtade, och klistra in den i mappen Safari.resources. Återigen, godkänna filöverföringen som tidigare.

Nu när du använder Safari Reader, kommer du att se den nya designen. Antique tema ger dig en åldrig papper look med en mycket trevlig typsnitt från nya Google Fonts API. Det ger ännu fler verktyg till botten popup verktygsfältet, inklusive en Skicka till Evernote-knappen.

Om du någonsin bestämmer dig för att byta tillbaka till den ursprungliga Reader tema, bara ta bort den nya Reader.html fil och byta ursprungliga Reader filen tillbaka till sitt ursprungliga namn.

Slutsats

För fler sätt att göra Safari användbar, kolla hur att lägga till tillägg till Safari med ett enda klick och importera dina Firefox bokmärken i Safari.

länkar

Hämta Safari

Info Om Safari Reader

Hämta Antique temat för Safari Reader

Berömd surrealisten Salvador Dali skulle betala för hans restaurang räkningar med en check förskönat med en ritning, han gjorde det under (nästan alltid rätt) antagandet att anläggningen inte skulle kontanter kontrollen utan istället hålla det eftersom det var mer värdefull som en konstverk än som en form av betalning.