hur man använder windows “fil historia för att säkerhetskopiera dina data

Fil Historien är Windows 10 främsta backup verktyg, som ursprungligen introducerades i Windows 8. Trots namnet, är fil historia inte bara ett sätt att återställa tidigare versioner av filer, det är en fullutrustad verktyg för säkerhetskopiering.

När du har ställt upp Arkiv Historia, kan du bara ansluta en extern enhet till datorn och Windows kommer automatiskt säkerhetskopiera dina filer till den. Lämna den ansluten och Windows kommer tillbaka upp automatiskt på ett schema.

Windows innehåller ett antal säkerhetskopiering och återställning verktyg för fri, men verkligheten är att de inte ens i närheten lika bra som kommersiella lösningar. Carbonite automatiskt säkerhetskopierar alla dina filer, foton och dokument och lagrar dem krypterade i molnet.

Inte bara får du billig obegränsad moln backup, men du kan också använda Carbonite att säkerhetskopiera din dator till en lokal hårddisk. Och du får versionshantering, raderad fil skydd, mobilappar så att du kan komma åt dina filer från vilken enhet som helst, och en hel del mer.

Och för en begränsad tid, hur gör man Geek läsare få 2 gratis bonus månader.

Skydda dina filer med Carbonite dag (+2 Free Bonus månader)

Filhistorik är utformad för att vara snabb och lätt att göra det möjligt, till skillnad från andra komplexa verktyg för säkerhetskopiering. För att aktivera det, först ansluta en extern hårddisk till datorn. Därefter öppnar appen Inställningar från Start-menyn. Navigera att uppdatera och säkerhet> Säkerhetskopiering.

Klicka eller tryck på “Lägg till en enhet” under Säkerhetskopiera med Arkiv Historik för att lägga till en extern hårddisk som File Historien kommer säkerhetskopiera till. Det kommer att lista externa enheter och ger dig möjlighet att backa upp dem.

Du kan också använda kontrollpanelen för detta, men vi kommer att täcka de nya gränssnittsinställningar här. Om du vill använda kontrollpanelen i stället (till exempel, om du fortfarande på Windows 8), öppna Kontrollpanelen och navigera till System och säkerhet> File History.

Välj en enhet, och Windows kommer att använda det för File History. “Back automatiskt upp mina filer” alternativet visas och automatiskt slås på. Windows kommer automatiskt säkerhetskopiera dina filer till enheten när du ansluter den till datorn.

Välj “Fler alternativ” för att ställa in hur ofta File History backar upp, hur länge det håller de säkerhetskopior och-viktigast-vilka filer den backar upp.

Filhistorik automatiskt säkerhetskopiera dina filer varje timme som standard, men du kan välja en annan tid här. Man kan välja en gång var 10 minuter, 15 minuter, 20 minuter, 30 minuter, 1 timme, 3 timmar, 6 timmar, 12 timmar, eller en gång per dag.

Det kommer normalt hålla dina säkerhetskopior för evigt, men du kan få det bort dem när de blir en månad, 3 månader, 6 månader, 9 månader, 1 år, eller 2 år. Du kan också ha File History automatiskt ta bort säkerhetskopior som behövs för att göra utrymme på File History enhet.

Som standard kommer File History ställas in för att backa upp säkerhetskopiera viktiga mappar i ditt användarkonto hemmapp. Detta inkluderar skrivbordet dokument, data, musik, bilder, videor mappar. Den innehåller också Roaming mapp där många program lagra programdata, din OneDrive mapp och andra mappar.

Du kan kontrollera hela listan av mappar i det här fönstret, och lägga till fler mappar. Välj “Lägg till en mapp” och du kommer att kunna välja en mapp på datorn för att säkerhetskopiera. Du kan också välja en mapp här och använda “Ta bort” för att hindra Windows från att utöka den.

OBS: I Windows 8, behöver du inte möjlighet att lägga till mappar från File History-stället, måste du lägga till mappar till ett bibliotek för att de ska ingå.

Du hittar även en sektion “Uteslut dessa mappar” som tillåter dig att utesluta specifika undermappar från att säkerhetskopieras. Till exempel kan du ha Windows automatiskt säkerhetskopiera varje mapp i mappen Dokument, men ignorera en särskild mapp. I Windows 8 hittar du här på vänster sida av fönstret File History.

Att börja säkerhetskopiera till en annan enhet, använd knappen “Sluta använda enheten”. Detta gör det möjligt att sluta säkerhetskopiera din aktuella enheten och börja säkerhetskopiera till en ny. Backup tas inte bort, men Windows kan endast konfigureras för att säkerhetskopiera till en enhet på en gång.

Länken “Se avancerade inställningar” här tar dig till Kontrollpanelen, som erbjuder ett annat gränssnitt som du kan använda för att konfigurera File History. Klicka på “Avancerade inställningar” här och du hittar några fler alternativ, bland annat möjligheten att visa de senaste felen i Loggboken, städa upp gamla versioner av filer, och tillåta andra datorer som ingår i din hemgrupp att säkerhetskopiera till din kör.

För att återställa filer från din externa enhet, öppna appen Inställningar, välj “Uppdatera och säkerhet,” välj “Backup” välj “Fler alternativ” bläddra ner till botten av fönstret och välj “Återställ filer från en aktuell säkerhetskopia. ”

Du kan också öppna Kontrollpanelen, välj “System och säkerhet” välj “File History” och klicka på “Återställ personliga filer.”

(Om du har Filhistorik säkerhetskopior du skapat på en annan dator, bara sätta upp Filhistorik på den nya datorn och välj den enhet som innehåller dina gamla Filhistorik säkerhetskopior. De kommer sedan att visas i Återställ filer gränssnitt så att du kan återställa filer, bara som du kan om säkerhetskopian skapades på den aktuella datorn.)

Detta gränssnitt gör att du kan visa dina säkerhetskopior och återställa filer. Bläddra tillgängliga filer och välj en eller flera filer eller mappar. Du kan förhandsgranska dem genom att högerklicka på dem eller markera dem och klicka på den gröna knappen för att återställa dem till datorn.

Att välja en tidsperiod, klicka på pilknapparna eller rutorna på sidan av fönstret. Du kommer också att informeras om hur många olika backup tidsperioder är tillgängliga. Till exempel i skärmdumpen nedan, “två av tre” längst upp i fönstret indikerar att det finns tre säkerhetskopior, och vi tittar på den andra. Det finns en äldre backup tillgänglig, liksom ett nyare.

Du kan också snabbt återställa en tidigare version av en fil från Filutforskaren. Open File Explorer, högerklicka på den fil du vill återgå, och klicka på “Återställ tidigare versioner.” Du kan också klicka på “Egenskaper” och välj sedan fliken “tidigare versioner”.

Alla tillgängliga tidigare versioner av filen från fil Historien kommer att finnas här. Du kan förhandsgranska dem, återställa en till sin ursprungliga plats, eller återställa en tidigare version till en annan plats på datorn.

Du kan också visa tidigare versioner och raderade filer som fanns i en viss mapp. För att göra detta, navigera till mappen i File Explorer, klicka på fliken “Hem” på bandet fältet längst upp i fönstret och klicka på “History.”

Du kommer att presenteras med en lista över filer som du kan återställa det var en gång i mappen. Detta är samma gränssnitt som du vill använda när du återställer filer normalt, men File Explorer kan du börja inifrån en viss mapp för att påskynda saker.

Filhistorik är en mycket enkel och användbar backup, och det är helt gratis. Windows 10 gör det också möjligt att skapa en systemavbildning backup om du vill ha en fullständig säkerhetskopia av operativsystemet tillstånd. Detta är inte den idealiska lösningen för att säkerhetskopiera dina filer, även om du gör systemavbildning säkerhetskopior bör du skapa tätare säkerhetskopior av dina viktiga filer med File History-men vissa nördar kan vara bra om de spelar med registret eller andra systemfiler.

För säkerhetskopior som skapats på Windows med File History är det möjligt att återställa filer till ett annat system – säger Windows eller Linux eller MacOS. Eller är det en personlig service för endast den maskinen?

Ja – börja köra File History –

Du måste ha en andra hårddisk tillgänglig – och ansluten hela tiden.

Du måste också se till att du kontrollerar med jämna mellanrum (och ofta) för att se om processen har stoppats och behöver manuellt starta – OBS – du kommer inte se någon specifik Varningsikon belysa att processen har stannat.

Du måste också se till att det fullständiga namn (bana ingår) av alla filer du vill säkerhetskopieras är maximalt 207 tecken – filen historia inte användaren filenaming API som tillåter namn så länge 32K att vara hanteras använder den vanliga Windows (File) Explorer filhantering anläggning med 255 tecken och säkerhetskopior fullname få en lagringsmapp \ sökväg \ läggas till: det är textsträngen “\ FileHistory \” och “\ Data \” samt ditt användarnamn och datornamnet och källenheten letterand ett datum-tidsstämpel såsom (2015_12_08 15_17_24 UTC) läggas – så det är minst 48 tecken – förutsatt ditt namn och datornamn är var ett enda tecken.

Hjälp indikerar att mappar i biblioteken får backas upp – Ja – men när du har den ursprungliga säkerhetskopia skapats kan du lägga till, och utesluta enskilda mappar – Kom ihåg att använda SPARA innan du utträde ur förvaltnings skärmen.

Du behöver inte oroa sig för problemen med att det bara finns en enda inställning hur länge att hålla data – säkerhetskopior i “FileHistory …… \ mapp är lättillgängliga av alla användare och kan tas bort individuellt , eller i grupper – i själva verket, deras innehåll kan ändras – bara rensa Läs skyddsinställningen.

Det innebär att du kan använda Windows Explorer för att ta bort versioner som inte behövs – som i – om, till exempel, har du säkerhetskopior som tagits på timbasis och köra Outlook för att hantera din e-post i POP3-läge, – du kan använda Windows ( fil) Explorer för att enkelt ta bort säkerhetskopior tagna medan du aktivt ändra innehållet i e-post (PST) fil.

Nu – några andra överväganden – Säkerhetskopian filnamn innehåller partitionen brev – så mappar som valts för säkerhetskopiering inte borde ha partitionen brev changed.Neither bör den partition som innehåller säkerhetskopian butik – det är en process för att bryta strömmen backup partition brev – och ta en ny uppsättning på en partition med en annan bokstav – OBS – en annan bokstav – inte bara en partition på en ny (ersättare) enhet.

Återställ är genom att högerklicka på filen – och välj säkerhetskopia som du vill ha från uppsättningen säkerhetskopior visas –

MEN – vad händer om du har tagit bort filen, så har inget att högerklicka för att få vallistan – väl bara använda Windows (File) Explorer och hitta säkerhetskopior på säkerhetskopieringsenheten – kopiera den du vill ha till mappen – och sedan bort backup datumtidsstämpel som fungerar om du har flyttat filen till en ny plats – få backup från de gamla mapparna backas upp contentAlso fungerar om du har bytt fil – säkerhetskopior kommer fortfarande att vara tillgängliga för kopiering, radering, eller förändras.

Jo det är IF: Säkerhetskopieringen var runningThe fil var av en typ, och i en mapp som backas upthe full filnamnet var inte alltför länge (upp webbsidor sparas i dokument eller skrivbordet) Den fullname var egentligen bara använder tecken från system standardteckenteckenuppsättning – Ibland accenter få ersättas med de från din bas system teckensnittets.

Och – som Windows Disk-bild – förvänta att systemet blir mycket trög gång säkerhetskopieringen startar – kontrollera alla filer för de som har ändrats.

Me – Jag har ett skript på min backup driver att kopior “saker” från OS och datapartitioner i en tidsstämplade mapp på backup-enhet – Ja det lider filnamnet problem, men ytterligare tecken är bara 13 tecken – källpartitionen brev och YYYYMMDDttmm. Men tillgång till mapparna är begränsad till skaparen.

Jag använder också SpiderOak för “molnet” baserad lager av saker som är viktigt – Dropbox är också användbar – som är onedrive – ställ synk uppdatera din backup-system – så att du kan få filer som hämtats till ett ersättningssystem – eller ominstalleras OS. SpiderOak kan köras som en tjänst – startas när datorn startas, eller som en satsvis process initieras när du vill, och sedan stoppas när du vill.

Så – ja – använd Arkiv historia – men INTE lita på det kanske överväga bvckup

Glöm det

Backup är (som min längre inlägg) till en mapp i en partition på backup-enhet – så om det är tillgängligt till ett annat system som kan bearbeta coh Windows filhantering faciliteten (FAT NTFS etc.) – då dina säkerhetskopior finns tillgängliga – oskyddad och okrypterade – om själva enheten är krypterad – Bitlocker – etc.The backup är personlig för systemet igång processen – som filer har system~~POS=TRUNC och NAME har lagts till sin mapp sträng, det gör en backup-enhet som ska användas för flera (många) system – så länge som Systemname och Användarnamn different.The brist på skydd varje användare med tillgång till säkerhetskopia kan läsa (radera och ändra) dessa backupsNOTE – tat är säkerhetskopior av filerna själva – inte någon index att FileHistory app skapar och upprätthåller – så manuella ändringar i mappar innehåll kan inte återspeglas i någon återvinnings lista över versioner som erbjuds av appen.

Är det att ta bort raderade filer på källan från målet? Jag använder Karens Replicator och det gör det. Mycket användbart.

Simon

Tack för informativ artikel. Jag är inte säker på File Historien kommer att arbeta för mig som jag har ett antal filer där maxlängden filnamnet kommer att orsaka problems.However, en fråga till dig

Kan jag göra en hård arkiv av den externa enheten för senare användning för att återställa en fil? Och i så fall är det möjligt att helt enkelt bränna den externa enheten filer till DVD eller måste jag göra en skivavbild?

Dömas två gånger utan framgång använda File History. Hålls säkerhetskopiera en USB-enhet även om jag hade det i de undantagna enheter, så var tvungen att gå tillbaka till Backup sys bild.

@ sjewins, AFAIK – såg bara för filer som har raderats från skrivbordet – och det finns säkerhetskopior i lagrings area.For dem jag kan inte – högerklicka för att välja filen för att återställa eftersom det inte finns någon primär för att komma till säkerhetskopior – som i återställnings~~POS=TRUNC punkter~~POS=HEADCOMP eller FileHistory.BUT – kopiera och klistra in, sedan byta namn på en säkerhetskopia från en FileHistory – och sedan Egenskaper kommer att lista åtminstone några säkerhetskopior för att återställa.

Notera från en FileHistory – och eftersom det fungerar genom partition brev, kan det vara en rolig sak när du byter USB-anslutna enheter runt.

Också – överväga nya förekomsten av CRYPTLOCKER typ malware – krypterar anslutna enheter också – och din backup butik är i en fil Explorer tillgänglig – och fäst location.Another påminnelse – växla mellan backup enheter så att du alltid har minst en (kanske inte helt up-to-date) ställ inte kopplade till kör OS

Personligen föredrar jag att inte förlora säkerhetskopior bara för att jag klickade bort snarare än Rename.However kan du ställa rensningen vara en kort (ish) period och vid en lämplig kortare intervall stänga säkerhetskopieringen, byta enheter, eller bara byta namn på nuvarande FileHistory mapp och starta om processen på en “ny” partition för att få en ny uppsättning vidtas.

@ SG1966 Backup butiken är en fil Explorer manipulateable mapp inställd så arkivet är bara en fråga om exemplar – Jag vet inte om indexering, eller andra processer använder kortnamnen, så kanske XXCOPY snarare än xcopy eller drag’drop Men visst kan du bara går att hitta en datafil i backup butiken – och copy.paste det – förutsatt att kortnamn användning skulle endast gälla för filer nås av operativsystemet, eller för programfiler (.exe.dll etc.) för specialist, och något icke- konformistiska program – såsom de från Microsoft.

@statikgeek Har inte provat säkerhetskopiera en USB fäst enhet – notera övervägande re. partition id’sMaybe mapparna i enheten (partition brev) ingick via en annan väg, eller ingå i ett “bibliotek” och se till att “rädda” de förändringar innan du lämnar sidan uteslutningar.

Obs systemavbildning är en kopia av filerna som för närvarande smink systemet. Jag skulle rekommendera en anläggning som skapar en inkrementell uppsättning av filer som make-up partitionerna på ditt system – TODO – Paragon eller ett annat system för säkerhetskopiering anläggning som tillåter angivna filen åter.

skript med XXCOPY att lägga filer som finns på särskilda platser, och har nyligen “skapande / bytt datum” i en separat (dagar uppdateras) mapp.

något som skriptet nedan – som använder XCOPY – eftersom jag har ingen oroa sig för kortnamnen i de kopierade mapparna – notera skriptet är på målenheten och behöver en fil för rundate “pfile.log” och en mapp på hög nivå “\ backup av c “för backups.You kan justera namestrings om säkerhetskopian från en enda dator, en enskild användare, och / eller en enda partition. och kanske få Robocopy och det är GUI som ett alternativ till XXCOPY -Då det finns alternativ Karenware (replikator) eller Bvckup eller ….

Eko offset btimest =% Datum: ~ 6,4% -% Datum: ~ 3,2% -% Datum: ~ 0,2%% tid: ~ 0,2%% tid: ~ 3,2%%… tid: ~ 6,2%

för / F “delims = / -: tokens = 1,2,3” %% H i (pfile.log) gör (ställ bdatest = %% I – %% H – %% J uppsättning bdaterc = %% J %% I %% H)

Echo% btimest%% bdatest%> nul: Echo btimest (% btimest%) är datetime posten för mappen> nul: Echo bdatest (% bdatest%) är den dag då den tidigare körningen från loggfil> nul

Eko Så – gör och gå till ny mapp “backup på% btimest%” och xcopy med \ date% bdatest%> nul: Echo Sedan post param btimest (% btimest%) i loggfilen> nul: Echo Om inte före datum fråga om skriva / c / f / h / s / y / d:% bdatest%> nul

Echo Detta skript är på väg att kopiera filer uppdateras eller efter% bdatest% i en mapp med namnet “% ANVÄNDARNAMN% på% btimest%” på denna partition (enhet) Paus

Eko i följande kommandon> nul. Echo \ innebär den aktuella mappen och bdatest är det tidigaste datum (mm-dd-åååå) av filer som ska kopieras> nul: Echo HOMEDRIVE och HOMEPATH pekar på systemvariablerna för användarnas personliga “lagringsutrymme> nul: Echo Observera användningen ovan av ANVÄNDARNAMN inom mappnamnet för att hålla den här användarens uppsättning säkerhetskopior> nul: Echo – för Robocopy alternativ anger kommandot Robocopy /? > Nul: Echo Robocopy / 256 alternativet inte används så systemet bör kopiera filer med långa namn – få tillgång till dem är ditt problem> nul: Echo Robocopy / MON: 10 alternativet inte används – det skulle köra kopian om mer än 10 filer i mappen ändras igen> nul: Echo Robocopy / MOT: 10 alternativet inte används – det skulle köra kopian i 10 minuter om alla filer i förändring mappen igen> nul: Echo Robocopy / MAXAGE: yyyymmdd är motsvarigheten till xcopy / d: mm- dd-åååå> nul: Echo Robocopy / R: 3 och / W: 2 set försök begränsas till tre med två andra vänta – Räkna inte användaren att stänga en öppen fil> nul: Echo Robocopy / XJ alternativen för att undvika att kopiera filer via deras “JUNCTION-NAME> nul: Echo Robocopy / FP / TS / NP loggningsalternativ inställd på lista fullnamename och tidsstämpel av kopierade filer> nul: Echo Robocopy / TEE och /LOG+:robocopyactivity.log in så åtgärder kommer att visas och läggs till den namngivna filen> nul

Echo oncd “\ backup av c” mkdir “% ANVÄNDARNAMN% på% btimest%” cd “% ANVÄNDARNAMN% på% btimest%

rem Robocopy “% HOMEDRIVE %% HOMEPATH% \ Mina dokument” “. \% COMPUTER %% HOMEPATH% \ Mina dokument”. / S / ZB / COPY: DAT / R: 3 / W: 2 / FP / TS / NP / TEE /LOG+:robocopyactivity.log / MAXAGE:% bdaterc%

xcopy “% HOMEDRIVE %% HOMEPATH% \ Desktop * *.” “\% COMPUTER% \% HOMEPATH% \ Desktop \” / c / f / h / s / y / d.% bdatest% Pause Kontrollera sammanfattningen och datafiler som anges ovan inkluderar allt som du förväntar dig

dir / scd \ echo% date% -% Tid%> pfile.log

Paus Kontrollera datafiler (som anges ovan) som nu är i den nya mappen inkluderar allt som du förväntar dig

För säkerhetskopior som skapats på Windows med File History är det möjligt att återställa filer till ett annat system – säger Windows eller Linux eller MacOS. Eller är det en personlig service för endast den maskinen?

Ja – börja köra File History –

Du måste ha en andra hårddisk tillgänglig – och ansluten hela tiden.

Du måste också se till att du kontrollerar med jämna mellanrum (och ofta) för att se om processen har stoppats och behöver manuellt starta – OBS – du kommer inte se någon specifik Varningsikon belysa att processen har stannat.

Du måste också se till att det fullständiga namn (bana ingår) av alla filer du vill säkerhetskopieras är maximalt 207 tecken – filen historia inte användaren filenaming API som tillåter namn så länge 32K att vara hanteras använder den vanliga Windows (File) Explorer filhantering anläggning med 255 tecken och säkerhetskopior fullname få en lagringsmapp \ sökväg \ läggas till: det är textsträngen “\ FileHistory \” och “\ Data \” samt ditt användarnamn och datornamnet och källenheten letterand ett datum-tidsstämpel såsom (2015_12_08 15_17_24 UTC) läggas – så det är minst 48 tecken – förutsatt ditt namn och datornamn är var ett enda tecken.

Hjälp indikerar att mappar i biblioteken får backas upp – Ja – men när du har den ursprungliga säkerhetskopia skapats kan du lägga till, och utesluta enskilda mappar – Kom ihåg att använda SPARA innan du utträde ur förvaltnings skärmen.

Du behöver inte oroa sig för problemen med att det bara finns en enda inställning hur länge att hålla data – säkerhetskopior i “FileHistory …… \ mapp är lättillgängliga av alla användare och kan tas bort individuellt , eller i grupper – i själva verket, deras innehåll kan ändras – bara rensa Läs skyddsinställningen.

Det innebär att du kan använda Windows Explorer för att ta bort versioner som inte behövs – som i – om, till exempel, har du säkerhetskopior som tagits på timbasis och köra Outlook för att hantera din e-post i POP3-läge, – du kan använda Windows ( fil) Explorer för att enkelt ta bort säkerhetskopior tagna medan du aktivt ändra innehållet i e-post (PST) fil.

Nu – några andra överväganden – Säkerhetskopian filnamn innehåller partitionen brev – så mappar som valts för säkerhetskopiering inte borde ha partitionen brev changed.Neither bör den partition som innehåller säkerhetskopian butik – det är en process för att bryta strömmen backup partition brev – och ta en ny uppsättning på en partition med en annan bokstav – OBS – en annan bokstav – inte bara en partition på en ny (ersättare) enhet.

Återställ är genom att högerklicka på filen – och välj säkerhetskopia som du vill ha från uppsättningen säkerhetskopior visas –

MEN – vad händer om du har tagit bort filen, så har inget att högerklicka för att få vallistan – väl bara använda Windows (File) Explorer och hitta säkerhetskopior på säkerhetskopieringsenheten – kopiera den du vill ha till mappen – och sedan bort backup datumtidsstämpel som fungerar om du har flyttat filen till en ny plats – få backup från de gamla mapparna backas upp contentAlso fungerar om du har bytt fil – säkerhetskopior kommer fortfarande att vara tillgängliga för kopiering, radering, eller förändras.

Jo det är IF: Säkerhetskopieringen var runningThe fil var av en typ, och i en mapp som backas upthe full filnamnet var inte alltför länge (upp webbsidor sparas i dokument eller skrivbordet) Den fullname var egentligen bara använder tecken från system standardteckenteckenuppsättning – Ibland accenter få ersättas med de från din bas system teckensnittets.

Och – som Windows Disk-bild – förvänta att systemet blir mycket trög gång säkerhetskopieringen startar – kontrollera alla filer för de som har ändrats.

Me – Jag har ett skript på min backup driver att kopior “saker” från OS och datapartitioner i en tidsstämplade mapp på backup-enhet – Ja det lider filnamnet problem, men ytterligare tecken är bara 13 tecken – källpartitionen brev och YYYYMMDDttmm. Men tillgång till mapparna är begränsad till skaparen.

Jag använder också SpiderOak för “molnet” baserad lager av saker som är viktigt – Dropbox är också användbar – som är onedrive – ställ synk uppdatera din backup-system – så att du kan få filer som hämtats till ett ersättningssystem – eller ominstalleras OS. SpiderOak kan köras som en tjänst – startas när datorn startas, eller som en satsvis process initieras när du vill, och sedan stoppas när du vill.

Så – ja – använd Arkiv historia – men INTE lita på det kanske överväga bvckup

Glöm det

Backup är (som min längre inlägg) till en mapp i en partition på backup-enhet – så om det är tillgängligt till ett annat system som kan bearbeta coh Windows filhantering faciliteten (FAT NTFS etc.) – då dina säkerhetskopior finns tillgängliga – oskyddad och okrypterade – om själva enheten är krypterad – Bitlocker – etc.The backup är personlig för systemet igång processen – som filer har system~~POS=TRUNC och NAME har lagts till sin mapp sträng, det gör en backup-enhet som ska användas för flera (många) system – så länge som Systemname och Användarnamn different.The brist på skydd varje användare med tillgång till säkerhetskopia kan läsa (radera och ändra) dessa backupsNOTE – tat är säkerhetskopior av filerna själva – inte någon index att FileHistory app skapar och upprätthåller – så manuella ändringar i mappar innehåll kan inte återspeglas i någon återvinnings lista över versioner som erbjuds av appen.

Är det att ta bort raderade filer på källan från målet? Jag använder Karens Replicator och det gör det. Mycket användbart.

Simon

Tack för informativ artikel. Jag är inte säker på File Historien kommer att arbeta för mig som jag har ett antal filer där maxlängden filnamnet kommer att orsaka problems.However, en fråga till dig

Kan jag göra en hård arkiv av den externa enheten för senare användning för att återställa en fil? Och i så fall är det möjligt att helt enkelt bränna den externa enheten filer till DVD eller måste jag göra en skivavbild?

Dömas två gånger utan framgång använda File History. Hålls säkerhetskopiera en USB-enhet även om jag hade det i de undantagna enheter, så var tvungen att gå tillbaka till Backup sys bild.

@ sjewins, AFAIK – såg bara för filer som har raderats från skrivbordet – och det finns säkerhetskopior i lagrings area.For dem jag kan inte – högerklicka för att välja filen för att återställa eftersom det inte finns någon primär för att komma till säkerhetskopior – som i återställnings~~POS=TRUNC punkter~~POS=HEADCOMP eller FileHistory.BUT – kopiera och klistra in, sedan byta namn på en säkerhetskopia från en FileHistory – och sedan Egenskaper kommer att lista åtminstone några säkerhetskopior för att återställa.

Notera från en FileHistory – och eftersom det fungerar genom partition brev, kan det vara en rolig sak när du byter USB-anslutna enheter runt.

Också – överväga nya förekomsten av CRYPTLOCKER typ malware – krypterar anslutna enheter också – och din backup butik är i en fil Explorer tillgänglig – och fäst location.Another påminnelse – växla mellan backup enheter så att du alltid har minst en (kanske inte helt up-to-date) ställ inte kopplade till kör OS

Personligen föredrar jag att inte förlora säkerhetskopior bara för att jag klickade bort snarare än Rename.However kan du ställa rensningen vara en kort (ish) period och vid en lämplig kortare intervall stänga säkerhetskopieringen, byta enheter, eller bara byta namn på nuvarande FileHistory mapp och starta om processen på en “ny” partition för att få en ny uppsättning vidtas.

@ SG1966 Backup butiken är en fil Explorer manipulateable mapp inställd så arkivet är bara en fråga om exemplar – Jag vet inte om indexering, eller andra processer använder kortnamnen, så kanske XXCOPY snarare än xcopy eller drag’drop Men visst kan du bara går att hitta en datafil i backup butiken – och copy.paste det – förutsatt att kortnamn användning skulle endast gälla för filer nås av operativsystemet, eller för programfiler (.exe.dll etc.) för specialist, och något icke- konformistiska program – såsom de från Microsoft.

@statikgeek Har inte provat säkerhetskopiera en USB fäst enhet – notera övervägande re. partition id’sMaybe mapparna i enheten (partition brev) ingick via en annan väg, eller ingå i ett “bibliotek” och se till att “rädda” de förändringar innan du lämnar sidan uteslutningar.

Obs systemavbildning är en kopia av filerna som för närvarande smink systemet. Jag skulle rekommendera en anläggning som skapar en inkrementell uppsättning av filer som make-up partitionerna på ditt system – TODO – Paragon eller ett annat system för säkerhetskopiering anläggning som tillåter angivna filen åter.

skript med XXCOPY att lägga filer som finns på särskilda platser, och har nyligen “skapande / bytt datum” i en separat (dagar uppdateras) mapp.

något som skriptet nedan – som använder XCOPY – eftersom jag har ingen oroa sig för kortnamnen i de kopierade mapparna – notera skriptet är på målenheten och behöver en fil för rundate “pfile.log” och en mapp på hög nivå “\ backup av c “för backups.You kan justera namestrings om säkerhetskopian från en enda dator, en enskild användare, och / eller en enda partition. och kanske få Robocopy och det är GUI som ett alternativ till XXCOPY -Då det finns alternativ Karenware (replikator) eller Bvckup eller ….

Eko offset btimest =% Datum: ~ 6,4% -% Datum: ~ 3,2% -% Datum: ~ 0,2%% tid: ~ 0,2%% tid: ~ 3,2%%… tid: ~ 6,2%

för / F “delims = / -: tokens = 1,2,3” %% H i (pfile.log) gör (ställ bdatest = %% I – %% H – %% J uppsättning bdaterc = %% J %% I %% H)

Echo% btimest%% bdatest%> nul: Echo btimest (% btimest%) är datetime posten för mappen> nul: Echo bdatest (% bdatest%) är den dag då den tidigare körningen från loggfil> nul

Eko Så – gör och gå till ny mapp “backup på% btimest%” och xcopy med \ date% bdatest%> nul: Echo Sedan post param btimest (% btimest%) i loggfilen> nul: Echo Om inte före datum fråga om skriva / c / f / h / s / y / d:% bdatest%> nul

Echo Detta skript är på väg att kopiera filer uppdateras eller efter% bdatest% i en mapp med namnet “% ANVÄNDARNAMN% på% btimest%” på denna partition (enhet) Paus

Eko i följande kommandon> nul. Echo \ innebär den aktuella mappen och bdatest är det tidigaste datum (mm-dd-åååå) av filer som ska kopieras> nul: Echo HOMEDRIVE och HOMEPATH pekar på systemvariablerna för användarnas personliga “lagringsutrymme> nul: Echo Observera användningen ovan av ANVÄNDARNAMN inom mappnamnet för att hålla den här användarens uppsättning säkerhetskopior> nul: Echo – för Robocopy alternativ anger kommandot Robocopy /? > Nul: Echo Robocopy / 256 alternativet inte används så systemet bör kopiera filer med långa namn – få tillgång till dem är ditt problem> nul: Echo Robocopy / MON: 10 alternativet inte används – det skulle köra kopian om mer än 10 filer i mappen ändras igen> nul: Echo Robocopy / MOT: 10 alternativet inte används – det skulle köra kopian i 10 minuter om alla filer i förändring mappen igen> nul: Echo Robocopy / MAXAGE: yyyymmdd är motsvarigheten till xcopy / d: mm- dd-åååå> nul: Echo Robocopy / R: 3 och / W: 2 set försök begränsas till tre med två andra vänta – Räkna inte användaren att stänga en öppen fil> nul: Echo Robocopy / XJ alternativen för att undvika att kopiera filer via deras “JUNCTION-NAME> nul: Echo Robocopy / FP / TS / NP loggningsalternativ inställd på lista fullnamename och tidsstämpel av kopierade filer> nul: Echo Robocopy / TEE och /LOG+:robocopyactivity.log in så åtgärder kommer att visas och läggs till den namngivna filen> nul

Echo oncd “\ backup av c” mkdir “% ANVÄNDARNAMN% på% btimest%” cd “% ANVÄNDARNAMN% på% btimest%

rem Robocopy “% HOMEDRIVE %% HOMEPATH% \ Mina dokument” “. \% COMPUTER %% HOMEPATH% \ Mina dokument”. / S / ZB / COPY: DAT / R: 3 / W: 2 / FP / TS / NP / TEE /LOG+:robocopyactivity.log / MAXAGE:% bdaterc%

xcopy “% HOMEDRIVE %% HOMEPATH% \ Desktop * *.” “\% COMPUTER% \% HOMEPATH% \ Desktop \” / c / f / h / s / y / d.% bdatest% Pause Kontrollera sammanfattningen och datafiler som anges ovan inkluderar allt som du förväntar dig

dir / scd \ echo% date% -% Tid%> pfile.log

Paus Kontrollera datafiler (som anges ovan) som nu är i den nya mappen inkluderar allt som du förväntar dig

Att bryta sig loss från jordens gravitationsfält, objekt behöver för att uppnå en hastighet av 25.000 miles per timme.