hur man justera och ordna android snabb inställningar rullgardins

Om du drar ner från Android menyrad två gånger, får du en fin panel snabba inställningar kan du växla med en kran. Vill du dölja en del av dessa inställningar, flytta runt dem, eller lägga till nya? Du har några val.

Android 7.0 Nougat lagt äntligen möjligheten att anpassa denna meny, men det fanns i 6,0 Marshmallow inifrån en dold meny som heter “System UI Tuner”. Om du rotade, men du kan få ännu fler alternativ på någon version av Android, Marshmallow eller på annat sätt.

Anpassa området Snabbinställningar på Android-telefoner har länge varit en tweak som anpassade rom och andra rot mods erbjuda, men med Android 7.0 Nougat, det är en bakad-i funktion. Google släppte även en API som låter utvecklare bygga tredjepartsSnabbInställningsKnappar.

Första saker först: gå vidare och ge meddelandefältet en bogserbåt att dra visa upp på panelen och meddelanden Snabbinställningar. Dra sedan ner en gång för att visa hela menyn Snabbinställningar.

På det nedre högra hörnet, bör du se en “Redigera”. Gå vidare och knacka det.

Detta kommer, föga förvånande, öppna menyn Snabbinställningar Redigera. Modifiera denna meny är super enkel och intuitiv: bara lång-press och dra ikoner till där du vill ha dem. Menyn Snabbinställningar kan vara två sidor lång du navigerar genom dem genom att dra-med nio ikoner på varje. Det är en massa knappar!

Och det är egentligen där kraften i den nya anpassningsbar meny Snabbinställningar visar: du kan lägga till egna program till menyn nu. Det finns redan en handfull alternativ i Play Store, bland annat enkla saker som en väder kakel och en mycket mer robust, helt anpassningsbara app som kallas Custom Snabbinställningar.

För att lägga till en av dessa anpassade program, gå vidare och installera det på din telefon, meddelar vi att använda väderSnabbInställningar Plattor denna tutorial.

Med appen installerad, gå vidare och hoppa tillbaka till menyn Quick Settings Redigera. Ett nytt alternativ som kallas “Väder Quick Tile” bör vara tillgängliga. Bara tillägga att. Ja, det är verkligen så enkelt.

Denna speciella app kommer inte att läsa något på första-du behov av att peka på den och ge den tillträde till enhetens läge. När det är klart, knacka på ikonen åter ladda väder och dubbel avlyssning kommer att öppna väder Quick Tile inställningar.

Det är egentligen bara början på vad anpassningsSnabbInställningar kommer att kunna göra, men kött och potatis är definitivt på plats. API är tillgängliga för utvecklare, och som Nougat blir tillgänglig på fler enheter, kommer valet av tillgängliga genvägar Snabbinställningar sannolikt också att växa. Propert.

Om du kör Android Marshmallow, har du något mindre kraftfull version av denna anpassning gömd bakom en hemlig meny. För att aktivera systemet UI Tuner, dra ner meddelandepanelen högst upp på din Android smartphone eller surfplattans skärm. Lång-tryck på kugghjulet som visas mellan batteriindikatorn och din profilbild.

Efter cirka fem sekunder av innehav, skall det börja snurra. En anmälan som säger “Grattis! System UI Tuner har lagts till Inställningar. ”

Detta är en ny inställningsskärmen som visas i Androids hela systemet inställningar app. För att komma åt den öppna App lådan och trycka på “Inställningar” app-ikonen. Rulla längst ned på skärmen. Du ser en ny “System UI Tuner” alternativet visas under Om telefonen eller Om surfplattan. Peka på den för att komma åt tidigare dolda alternativ.

Öppna System UI Tuner skärm och Google varnar dig att dessa alternativ är “Kul för vissa men inte för alla.” Som Google uttrycker det, “dessa experimentella funktioner kan ändras, gå sönder eller försvinna i framtida versioner. Fortsätt med försiktighet. “Tryck” Got It “för att fortsätta.

På ett sätt är detta som chrome: // flaggor gränssnitt Chrome -Både på Android och på stationära plattformar. Medan skärmen Developer Alternativ döljer optioner som är avsedda för utvecklare, döljer System UI Tuner skärm optioner som är avsedda för Android avancerade användare och tweakers.

Tryck på “Quick Settings” för att arrangera om Quick Settings kakel. Tryck och dra för att ordna, eller dra till papperskorgen kan ta bort brickor du inte vill se. Du kan också klicka på “Lägg till Tile” för att se om det finns några oanvända brickor du vill inkludera.

Om du vill gå tillbaka till standardlayouten genom att trycka på menyknappen och välja “Reset”.

Det är inte riktigt lika stark som vad du kan göra i Nougat (eller med de grundläggande tweaks som beskrivs nedan), men det är inte dåligt för en dold inbyggd alternativ.

Om du rotade, kan du anpassa menyn Snabbinställningar ytterligare med hjälp av en app som kallas GravityBox, som innehåller massor av Android tweaks enorm systemnivå. Du behöver ramen Xposed installerat för att göra detta, så kolla in vår guide till Xposed om du inte redan har gjort.

Om du har Xposed alla etablerade, öppna Xposed Installer appen och trycker på knappen Hämta. Tryck på sökikonen och sök efter “GravityBox”. Du vill ladda ner GravityBox för din version av Android, så se till att välja den rätta ( “GravityBox [MM]” för Marshmallow “GravityBox [LP]” för klubba, och så vidare).

Dra över till fliken “Versioner” och ladda ner den senaste versionen av GravityBox för din telefon.

När du är klar, kommer modulen att installeras, men inte aktiverad. I Xposed Installer, chef för sektionen moduler (eller bara välja anmälan som visas i din anmälan rullgardins). Markera kryssrutan bredvid GravityBox modulen och starta om telefonen.

Efter omstart, öppna den nya GravityBox app som visas i din app låda. Det finns en hel del justeringar i här, och jag rekommenderar starkt tittar genom dem, men just nu vill vi anpassa menyn Snabbinställningar, så bege dig till statusrad Tweaks> QuickSettings Management. Knacka “Master Switch” punkt för att slå på QuickSettings. Du måste starta telefonen igen innan du fortsätter.

När startas, återvänder till GravityBox> statusrad Tweaks> QuickSettings Management. Världen är nu din ostron. Du kan trycka “statusrad QuickSettings Tiles” för att välja vilka brickor dyker upp (med hjälp av kryssrutorna till höger), och i vilken ordning de visas (genom att trycka och dra reglagen till vänster). Du kan också peka på tre punkter för fler alternativ, som visar ett objekt i låset bara skärmen, eller sätta den i “Dual Mode”. Dual Mode betyder att det är en togglable knapp med en meny under den för fler inställningar. Om det inte är i Dual Mode, kommer det att gå till inställningssidan för den inställningen (Wi-Fi, Bluetooth, eller Cellular).

Gå tillbaka till huvud QuickSettings Hantering och du kan göra ännu mer. Du kan ställa in kakel specifika inställningar, som att ändra vilka möjligheter det växlar mellan för Ringer läge, eller ens lägga genvägar app till panelen Snabbinställningar.

Du kan också välja hur många brickor visas per rad, öppna menyn Snabbinställningar snabbare genom att dra ner från kanten, och mer. Rota runt dessa inställningar och du hittar en massa häftiga tweaks du kan använda.

Detta fungerar inte på en Nexus 7/2013 med Android sex.

Inte arbetar på Nexus 5. Jag blev besviken över att se det försvinna efter Förhandsgranskning 2 och var glada att se den här artikeln, men det fungerar inte.

Detta fungerar inte på en Moto G3

Inte work.LG G3 Verizon.Wish det gjorde.

Fungerar på min Nexus 5, inte säker på varför du inte kan komma åt den.

Billy Flodhäst (William Johnson Flodhäst) var en dvärgflodhäst ges till president Coolidge 1927 av ingen mindre än däck titan Harvey Firestone. Billy var inrymt i National Zoo i Washington, D.C. och är den gemensamma förfadern till de flesta pygmé flodhästar i USA.