hur man ställer standard appar på Android

När du har flera program som gör samma sak liknande webbläsare, till exempel-Android kommer att fråga dig vilken du vill använda varje gång, åtminstone tills du ställer in en som standard med “alltid” action. I de tidigare dagarna av appen väljaren, skulle du behöva rensa standardvärden för var och en innan du använder en annan, men saker och ting har förändrats.

Nu finns det ett enkelt sätt att hantera standardprogram för de mest använda program på ett ställe. Det enda problemet är att det är på en annan plats för alla större tillverkare. Bara Android saker, eller hur?

Den goda nyheten är att komma till där du behöver vara startar på samma ställe på i stort sett varje Android-enhet ut här: Inställningar. Dra bara ner panelen anmälan och träffade kugge ikonen för att hoppa in.

En gång i Inställningar måste du hitta avsnittet Appar för just din tillverkare. På de flesta enheter, det är bara märkt “Apps” eller “Hantera appar” det främsta undantaget är Samsung Galaxy telefoner-du vara ute efter “Applications.” Silly Samsung, är alla formella. LG enheter hittar du “appar” under fliken “Allmänt”.

Härifrån kan det bli lite luddigt mellan varumärken. På lager Marshmallow enheter, slog bara kugge ikonen i det övre högra hörnet och sedan “Standard Apps.” Detta förändrar i Android N, eftersom det inte finns någon “Default Apps” alternativ-stället, allt sköts från huvud appinställningarna skärmen. På Galaxy enheter, det andra alternativet till toppen är “standardprogram”, som är den som du vill.

LG mobiltelefoner, slog översvämningen knappen i det övre högra hörnet och sedan “Konfigurera appar.” På Huawei telefoner trycker “Standard appinställningarna” längst ned på skärmen.

Vid denna punkt, bör de flesta mobiltelefontillverkare vara ganska mycket på samma sida. Majoriteten låter dig ändra standardgevär (Hem), webbläsare, dialer (telefon), och SMS-program, tillsammans med några uppgifter som varierar mellan tillverkare.

Det är värt att nämna här att när du installerar en ny app som kan ställas in som en standardliknande en bärraket eller webbläsare detta kommer att effektivt återställa standardinställning för den kategorin, så att du kan ställa in den nyinstallerade app som standard utan att behöva gå igenom mycket krångel. Om du vill ändra tillbaka, bara följa dessa instruktioner. Enkel.

Det fullständiga namnet på Shaggy, en av huvudpersonerna i Scooby Doo-serien och Scooby Doo ägare, är Norville “Shaggy” Rogers.