installera tomcat 6 på ubuntu

Om du kör Ubuntu och vill använda Tomcat servletcontainern, ska du inte använda den version från förråden som det bara inte fungerar korrekt. Istället måste du använda den manuella installationsprocessen som jag beskriver här.

Innan du installerar Tomcat du vill vara säker på att du har installerat Java. Jag skulle anta om du försöker installera Tomcat du redan har installerat java, men om du inte är säker kan du kontrollera med dpkg kommando som så

dpkg -Få-val | grep sol-java

Detta bör ge dig denna utgång om du redan har installerat java

Om detta kommando har inga resultat, kommer du vill installera den senaste versionen med detta kommando

sudo apt-get install sun-java6-jdk

Installation

Nu ska vi ladda ner och extrahera Tomcat från apache platsen. Du bör kontrollera att det inte finns en annan version och justera därefter.

wget http://apache.hoxt.com/tomcat/tomcat-6/v6.0.14/bin/apache-tomcat-6.0.14.tar.gz

tar xvzf apache-tomcat-6.0.14.tar.gz

Det bästa man kan göra är att flytta hankatt mappen till en permanent plats. Jag valde / usr / local / hankatt, men du kan flytta den någon annanstans om du ville.

sudo mv apache-tomcat-6.0.14 / usr / local / tomcat

Tomcat kräver att sätta JAVA_HOME variabel. Det bästa sättet att göra detta är att sätta det i your.bashrc fil. Du kan också redigera startup.sh fil om du så valde.

Ju bättre metod redigerar your.bashrc fil och lägga till fetstil linje där. Du måste logga ut från skalet för att ändringen ska träda i kraft.

VI ~ / .bashrc

Lägg till följande rad

export JAVA_HOME = / usr / lib / JVM / java-6-sun

På denna punkt kan du börja tomcat genom att bara exekvera startup.sh skriptet i hankatt / bin mappen.

automatisk start

För att göra hankatt automatiskt startar när vi startar upp datorn, kan du lägga till ett skript för att göra det automatiskt start och avstängning.

sudo vi /etc/init.d/tomcat

Nu klistra in följande

# Tomcat automatiskt starta, #, Beskrivning: Auto-starter tomcat, # processname: tomcat; # pidfile: /var/run/tomcat.pid

export JAVA_HOME = / usr / lib / JVM / java-6-sun

fall $ 1 i, start), sh /usr/local/tomcat/bin/startup.sh;stop);sh /usr/local/tomcat/bin/shutdown.sh;restart);sh / usr / local / tomcat / bin /shutdown.sh;sh /usr/local/tomcat/bin/startup.sh;esac;exit 0

Du måste göra manuset körbara genom att köra kommandot chmod

sudo chmod 755 /etc/init.d/tomcat

Det sista steget är faktiskt länka detta skript till startmappar med en symbolisk länk. Utföra dessa två kommandon och vi bör vara på väg.

sudo ln -s /etc/init.d/tomcat /etc/rc1.d/K99tomcat;sudo ln -s /etc/init.d/tomcat /etc/rc2.d/S99tomcat

Tomcat ska nu vara helt installerad och fungerar. Njut av!

Jag tror att en annan del av denna installation (förmodligen någon app som genererar loggar) är att lägga till en post logrotate. Annars får du gobs och gobs av stockar, i synnerhet på en produktionsmaskin. Fråga mig inte hur jag vet det. Jag vet bara det. (/ Me hänger huvudet i skam)

Vad sägs om en artikel om logrotate?

Bra förslag! Kommer att lägga till i kön …

Tack för hur man: Det fungerade felfritt, och jag bara uppgraderat till Gutsy Gibbon kväll. Av någon anledning hade jag inte kunnat få Tomcat att arbeta för ett tag nu, och jag hittade den här artikeln i dag. Tack igen. Om det inte vore för människor som går ut på sättet att dela denna typ av kunskap, jag skulle aldrig upptäckt den underbara världen av Linux och öppen källkod. Tack igen.

Steve

Hej, tack för din stora handledning. Men jag har lite problem.

1. NoClassDefinition: När jag vill stänga Tomcat. Det ger mig alltid att fel. Men när jag start är det inga problem alls.

2. Efter att jag följt alla instruktioner. Hur vet jag om installationen fungerar? Jag försökte flytta till http://10.0.106.21/~~V (som är IP-adressen till servern), inte Tomcat verkar inte läsa, jag fick ett 404-fel. Någon aning om varför är det så?

Tack; aaron

@aaron; 1. Står det vilken klass det inte kan hitta? Kan du skicka din fullständiga stacktrace? Det hjälper spåra problemet.

2. Försök http://127.0.0.1:8080 att visa den när den är igång. Det går inte på port 80 som standard.

Jag har samma problem som Aaron har. JRE och JDK installeras och variablerna är inställda.

~ Sudo /opt/apache-tomcat/bin/catalina.sh köra, Använda CATALINA_BASE: / opt / apache-tomcat, Använda CATALINA_HOME: / opt / apache-tomcat, Använda CATALINA_TMPDIR: / opt / apache-tomcat / temp; Använda JRE_HOME : / usr / lib / JVM / java-6-sun, Undantag i tråden “main” java.lang.NoClassDefFoundError

Jag vet inte hur man får hela stacktrace. Någon hjälp är mycket uppskattat,. Dan

Du loggar ska vara i / usr / local / tomcat / logs / om du använde anvisningarna ovan. Ser ut som din kommer att vara i / opt / apache-tomcat / logs.

Det bör finnas en fil med namnet localhost.YYYY-MM-DD.log där (där ÅÅÅÅ-MM-DD är år, månad, dag respektive).

Granska filen och det bör finnas en stack trace där.

Om det inte finns, gör följande från kommandoraden,> cd / opt / apache-tomcat / logs;> grep -l Undantag * .log

Det borde lista alla filer som har en stack spår i dem. Titta på dessa filer och det bör säga var felet sker.

HTH; SETH

Tack för din hjälp men jag kan inte hitta någon av dessa loggfiler,. Mappen / opt / apache-tomcat / bin / log / är tomt och i / opt / apache-tomcat / logs / är bara en fil Catalina. ut. I catalina.out är bara en rad undantag i tråden “main” java.lang.NoClassDefFoundError, Finns det något sätt att få mer information ur hankatt. Det stacktrace, om det är en, verkar inte mycket hjälpsam.

dan

Konstig. Det är inte ens hitta Bootstrap klassen att starta Tomcat. Jag trodde felet hände längre ner i kedjan.

Lägg till följande rad i catalina.sh

echo “CLASSPATH: $ CLASSPATH”

det ska gå runt linje 232 efter “run” kommando kontroll

Elif [ “$ 1” = “run”], sedan, skift, ### NYA kommando på nästa rad, echo “CLASSPATH: $ CLASSPATH”

Skicka utgång tillsammans. Det kommer att hjälpa till att hitta problemet.

Jag fick följande rad, CLASSPATH :: / opt / apache-tomcat / bin / bootstrap.jar: /opt/apache-tomcat/bin/commons-logging-api.jar, The bootstrap.jar är där det anta att vara utan commons-loggning-api.jar är ingenstans att finna på mitt system. Kan detta orsaka problemet?

Att inte ha commons-inloggnings api.jar bör ingen roll om du har konfigurerat något från standard.

Vad händer när du kör

javap -classpath “/opt/apache-tomcat/bin/bootstrap.jar” org.apache.catalina.startup.Bootstrap

Det bör skriva ut metoderna för klassen.

Det fungerar.

~ Javap -classpath “/opt/apache-tomcat/bin/bootstrap.jar” org.apache.catalina.startup.Bootstrap, Sammanställt från “Bootstrap.java”, public final class org.apache.catalina.startup.Bootstrap utökar java .lang.Object; skyddad static final java.lang.String CATALINA_HOME_TOKEN; skyddad static final java.lang.String CATALINA_BASE_TOKEN; skyddad java.lang.Classloader commonLoader; skyddad java.lang.Classloader catalinaLoader; skyddad java.lang.Classloader sharedLoader, offentliga org.apache.catalina.startup.Bootstrap (); public void init () kastar java.lang.Exception, public void init (java.lang.String []) kastar java.lang.Exception, public void start () kastar java .lang.Exception, public void stop () kastar java.lang.Exception, public void stopServer () kastar java.lang.Exception, public void stopServer (java.lang.String []) kastar java.lang.Exception, public void setAwait (Boolean) kastar java.lang.Exception, public boolean getAwait () kastar java.lang.Exception, public void förstöra (); public static void main (java.lang.String []), public void setCatalinaHome (java.lang .String), public void setCatalinaBase (java.lang.String), public static java.lang.String getCatalinaHome (); public static java.lang.String getCatalinaBase (); statisk {}

Jag hämtade Tomcat 5,5 och det fungerar alldeles utmärkt direkt ur lådan. Det är konstigt.

Thanx man … jag försökte Tomcat6.0.14 med ovan instruction.It arbetade 100%

Bra artikel. Några ytterligare pusselbitar

chmod + x. / bin / *. sh

Felmeddelanden som denna fixeras med ovanstående kommando, “The BASEDIR miljövariabel är inte korrekt definierad”

Och Tomcat 6.0.14 körs på: 8080 och inte: 8180

Jag har provat den här guiden till Xubuntu 7.10 med apache2,. Det fungerar … 0,100%; Detta är en stor handledning … ..thanks

Jag är en nybörjare till Linux. Denna artikel var utmärkt! Tack.

Hey guys – kall howto, men en fråga kvarstår – nu tomcat börjar som root. Hur kan jag ändra det låta det gå som en annan användare?

Tomcat körs ok, men jag kan inte öppna http: // localhost: 8080 / manager / html, hur man konfigurerar Tomcat användare?

Tack för artikeln,. Har inte provat jag ännu men jag är säker på att det fungerar. Jag har en fråga om.

Hur du ställer in två olika Tomcats, t.ex. ett dev och en prod, på samma dator att startas automatiskt? Är det bara skapar två olika skript i init.d? Liksom tomcat-dev och hankatt prod och få dem pekar på sina respektive miljöer?

Gustavo, i CATALINA_BASE / conf / tomcat-users.xml, lägg till följande rader

Starta hankatt och starta http: // localhost: 8080 / admin

hmm, var raderna bort när du postar, försöker igen

;

Tack för artikeln!

Men istället för att skapa symboliska länkar för hand bör du ta en titt på “update-rc.d” …

Hur skulle jag unstall det?

“Du ska inte använda den version från förråden som det bara inte fungerar korrekt.” – = Alla mycket väl när du skrev. Observera den här artikeln skrevs i oktober 2007. Ubuntu någonsin uppdateras. nya utgåvan är ute, Hardy Heron 8.04;! Kanske Tomcat du talar om kommer att fungera nu.

@Terry

Bra punkt … Jag ska testa att ut och se om reporäntan versionen fungerar korrekt. Denna guide är fortfarande relativt användbart om du ville göra en manuell installation, naturligtvis.

@Terry

Standardinstallationen av tomcat5.5 från repor i 8,04 är borked. Jag följde instruktionerna ovan och har TC6.0.14 kör perfekt tack vare The Geek 🙂

@Markera

Tack för att testa det ut, hade jag inte haft en chans … glad att det fungerade för dig 🙂

Hej

Tack för howto – mycket enkel och ganska idiot -proof, som inte säger mycket för mig som jag har ett litet problem 🙂

Jag sätter upp allt, och allt gick bra. Jag hade anledning att starta om maskinen över helgen, och hankatt startas automatiskt, bra grejer så långt. Problemet uppstår när jag måste starta om Tomcat har uppdaterade klasser. Loggfilerna skapas med hjälp av “root” användare (så ägare och grupp är root), så jag får en “tillåtelse nekas fel när hankatt försöker komma åt dem om min normala användaren kör the./shutdown manus.

Kan du berätta hur du ändrar saker så att när man startar maskinen körs hankatt under vanlig användare, snarare än under rot? Eller är det inte en bra idé?

Tack

Michel

Argumentet att dpkg i det första steget bör -Få-val (två streck)

Tomcat inte startar automatiskt ens jag följde de sista stegen som behövs för att göra det börjar vid startup.I måste manuellt starta upp.

Jag har samma problem som Abhi och det körs under rot, som jag inte gillar.

Hej

Jag kämpar med att sätta upp TOMCAT 6 för mer än två månader nu … inga framgång,. Jag har installerat Ubuntu från början, installerade Java och Tomcat men det alltid gos fel när jag vill start Tomcat. Jag har följt al HOWTOs tutorials forum i nätet;. 2 frågor, en ° Spelar det någon roll när jag installerade apache på ubuntu-installation? Ska jag kanske valde en ren UBUNTU installera och lägga till apache-tomcat (och MySQL) senare,. (. PS apache körs efter UBUNTU LAMP instalation)

2 ° om det inte spelar någon roll hur kan det vara så att när $ echo JAVA_HOME returnerar ett korrekt värde … att sh startup.sh i de flesta fall berättar att JAVA_HOME eller JRE_HOME inte är inställd. Egentligen utan att ändra någonting wuring min session jag har sett lyckad startup (det vill säga utan ovan nämnda felmeddelande) men med följande felmeddelande: kan inte röra CATALINA_HOME..pathegoeshere … / loggar tillstånd nekas.

I varje fall blir resultatet detsamma … ingenting på http: // serverIPadress: 8080

(Om jag inte får det att fungera före den 15 juni Jag kommer att behöva flytta (tillbaka) till Windows … inga problem där!)

OK, så jag har installerat Tomcat och det fungerade, men …

Autostart delen är inte korrekt eftersom Tomcat beter sig annorlunda när det autostarts,. Mer specifikt Tomcat (eller Java misslyckas) omvandlar alla icke-ASCII-tecken till vid åtkomst något på filsystemet “?”. Det kommer att vara omöjligt att öppna filen “/home/user/ąuolas.png” från någon servlet som Tomcat (eller Java) kommer att leta efter filen “/home/user/??uolas.png”.

Det intressanta är att när du startar Tomcat (sudo /etc/init.d/tomcat omstart) allt kommer att fungera bra. Jag vet inte mycket om Linux interna arbete, men jag ser ut som Tomcat startas innan systemspråket är inställt. Unfortunetly vet jag inte hur man löser detta. Kanske någon kan hjälpa till med detta?

hej varje kropp, tack för den svala hur,. Jag följde upp varje enskilt steg. men det verkar så konstigt för mig, jag öppnade firfox och sätta “http: // localhost: 8080 / och jag fick 401 Sidan kunde inte hittas fel, bassically jag förväntar hemsidan för hankatt installation

men om försökte följande Linke http: // localhost: 8080 / manager / html; Jag får en dialoginloggningsruta frågar efter ett användarnamn och lösenord, vad ska jag sätta här, ser fram emot din hjälp?

FYI: På Hardy (8,04) åtminstone kan du köra följande kommando när du har skapat din hankatt startskript i /etc/init.d för att lägga in länkar på rätt ställen.

update-rc.d tomcat defaults

Tomcat körs ok, men jag kan inte öppna http: // localhost: 8080 / manager / html

8.04 server verkade fungera ganska bra. Jag kunde få det att gå genom att följa vissa riktningar här …

http://blixtra.org/blog/2006/07/14/setting-up-tomcat-5-on-ubuntu-606/

Jag ändrade upp all användning av “vi” till “sudo gedit” orsak jag är för nybörjare att vara bekväm med VI, och jag hade behörighetsproblem.

hade ett ögonblick av rädsla för att jag skruvas upp när jag gick till http: // localhost / men läsa RUNING.txt och insåg jag ska använda http: // localhost: 8080 /

tack för steg för steg!

Hej, trevlig artikel, men det lämnar en otäck sak öppen, precis som “jag” redan noterats. Tomcat kommer att köras som root om du använder ditt manus, som “arbetar”, men inte “vad du vill”, i stället se, den oprivilegierade användaren “hankatt” (eller vad du vill) existerar och starta den med, sudo -u hankatt sh /usr/local/tomcat/bin/startup.sh;…

Du kanske vill chown tillfälliga kataloger Dessförinnan, särskilt om du redan sprang tomcat som root, cd / usr / local / tomcat /; chown -R hankatt webapps temp loggar fungerar conf

Egentligen gör jag inte särskilt mycket öppna conf för hankatt, men ibland tomcat föredrar att skriva till sin konfiguration … Du behöver inte webapps tillhöra hankatt om du inte autodeploy, men du behöver definitivt loggar och arbete.

Till skillnad från Mark, jag får samma problem som Mario, startup.sh säger att “Varken JAVA_HOME eller JRE_HOME miljövariabeln definieras”, men när jag kommer in “echo $ JAVA_HOME” eller “echo $ JRE_HOME” Jag får “/ usr / lib / JVM / java-6-sun “, (Ubuntu 8.04 64bit, Tomcat 6.0.14), men till skillnad från Mario, kan jag inte migrera tillbaka till Windows. Jag är död i vattnet …

… Så nu är jag “undead”?

Beträffande Tomcat oförmåga att se miljön är JAVA_HOME variabel: här är vad som fungerade för mig, http:? //ubuntuforums.org/showthread.php T = 819.451 & page = 2

Problem!

Jag kan inte set CLASSPATH !!

Jag har provat många olika sätt, men ingenting har fungerat för mig.

$ Javac -classpath “/usr/loca/tomcat/lib/servlet-api.jar” HelloWorldExample.java, HelloWorldExample.java: 23: paket javax.servlet inte existerar, import javax.servlet *, ^; HelloWorldExample.java. : 24: paket javax.servlet.http inte existerar, import javax.servlet.http *.

Jag har försökt att sätta detta klassökväg i “etc / profile”, i “~ / .bashrc”, för att ladda den i en sh skriptet init.d …

Tomcat fungerar bra i NetBeans 6.1, sammanställa, etc. Det händer bara på bash.

Några idéer?

Hej Jag följde alla steg men jag kunde inte hitta /etc/rc2.d/S99tomcat. Jag har den här filen inte. Jag skapade allt annat nämns här. im fastnat här och jag har försökt desperat att installera hankatt på min ubuntu7.10 laptop. kan någon ge någon hjälp, tack?

Hi Teena. Du måste ha missat det sista steget, som var att skapa symbolisk länk du frågar om hur du använder “sudo ln” kommandot. Har en annan titta på instruktionerna.

Hej Amos, när jag försökte att skapa den sista steget jag fick felet säger S99toimcat filen / katalogen kan inte hittas,. Detta är den enda steg im har problem med. Jag gjorde alla stegen korrekt.

Tack; Teena

Hi Teena. Det sista steget är

sudo ln -s /etc/init.d/tomcat /etc/rc2.d/S99tomcat

som * skapar * den S99tomcat länken till /etc/init.d/tomcat fil du skapade i ett tidigare steg. Jag har ingen aning om hur kör det kommandot som skrivet kan skapa felet du beskriver. Även om ingen av dessa filer existerade skulle kommandot fortfarande köra och skapa en länk till en icke existerande fil. Är du säker på att du skriver in kommandot “ln” och inte “ls”? Har du försökt att kopiera och klistra in det hela raden av sidan i din terminal?

Kära Amos, jag installerade Tomcat 6.0.14 på min Ubuntu7.10 igår efter en hel del struggel :); Tack så mycket för ert stöd. Jag behövde faktiskt utföra det sista steget här gången. eftersom im en nybörjare till Linux, jag gjorde många misstag när du installerar Tomcat. Jag tror det är inte nödvändigt att skapa dessa symboliska länkar om jag inte vill starta servern automatiskt vid uppstart.

Tack så mycket, Teena

Congrats Teena. Det är inte så trevligt och enkelt en process som det kan vara, det är säkert. Startskript verkar vara akilleshälen i serverapplikationer som inte är förpackade för en viss fördelning. Så många måste få skriftligt och anpassade för vissa distributioner, men så få verkar få lämnas tillbaka för att ingå i kärnfördelningarna.

Hallå

Tomcat inte fungerar bra när den installeras från förvaret, det är sant, men det fix för detta är inte alltför komplicerat (åtminstone om du insisterar på att använda paketet)

Först installera paketet (observera att du ska matcha din hankatt version med Java-version, och jag har inte kommit runt att uppdatera min server, så detta avser Java 5 med hankatt 5, men jag misstänker att förfarandet för fastställande av tomcat 6 med java 6 bör vara ungefär så här).

I filen / etc / default / tomcat5 avkommentera och inrätta JAVA_HOME (se ovan för väg, men observera att om du inte använder Java 6 och hankatt 6 bör du ändra det ska se något liknande “/ usr / lib / JVM / java-1.5.0-sol “), också se till att följande rad är okommenterad (i samma fil)

TOMCAT5_SECURITY = nej

Detta kommer att stänga av JAA-säkerhet. Detta är vad som gör tomcat omöjligt att använda ur lådan.

Du kanske också vill ställa in -taggen eftersom det är inrättat, per standard för att öppna hankatt på port 8180. Du gör detta i /etc/tomcat/server.xml så här (observera port-attribut och antalet du kan nog ändra befintliga -taggen, bara se till att du har den rätta – kontrollera kommentaren)

På så sätt ska få hankatt 5 från förråden att arbeta. Jag gissar JAA är påslagen som någon form av försiktighetsåtgärd mot att bli stämd eller något, och varför JAVA_HOME variabel inte återspeglas av update-java-alternativ kommando är bortom min förståelse.

Skål!

P.S. Jag använde dumt XML-syntax för att beskriva uppdatering av filen server.xml. (Jag ska ge den en annan försök)

Du kanske också vill ställa in Connector-tag eftersom det är inrättat, per standard för att öppna hankatt på port 8180. Du gör detta i /etc/tomcat/server.xml så här (observera port-attribut, och antalet, kan du förmodligen ändra befintliga Connector-tag, bara se till att du har den rätta – kontrollera kommentaren)

;

På så sätt ska få hankatt 5 från förråden att arbeta.

Förresten, kan du också vill kontrollera kommandot update-rc.d i Debian / Ubuntu, med det kan du göra init-script in automatiskt. Tyvärr inte själva manus, men länkningen och sådant.

Hallå

Jag följde dina instruktioner (tack för att göra detta) och kunde installera Tomcat 6.0.18 om Ubuntu 8.04 till den punkt där jag får index.html sidan visas när jag går till http: // localhost: 8080. Det verkar dock ingen av de relativa länkar kan nås från den översta nivån sidan (t ex http: // localhost: 8080 / docs). Det snurrar bara väntar på localhost tills det löper ut.

$ CATALINA_HOME är satt till / usr / share / tomcat (som är $ CATALINA_BASE som standard), men om / usr / share / tomcat / webapps / ROT är rotkatalogen där index.html sida hittas, skulle man förvänta http : // localhost: 8080 / docs att besluta om sökvägen / usr / share / tomcat / webapps / root / docs. Dock är docs katalogen finns på / usr / share / Tomcat / webapps / docs.

Kan någon tala om för mig vad jag behöver göra för att åtgärda detta och slutföra installationen?

Hej

Det var en stor sak att installera Tomcat6.0.18 på min Ubuntu Machine. Thats en hel del för denna enorma dokumentation,. Jag sprang startup.sh från / usr / local / tomcat / bin mappen. Nedanstående är utgångarna som jag fick.

Nikon @ Bedövning: / usr / local / tomcat / bin $ ls startar *, startup.bat startup.sh, Nikon @ Bedövning: / usr / local / tomcat / bin $ startup.sh, bash: startup.sh: command not found ; Nikon @ Bedövning: / usr / local / tomcat / bin $ ksh, $ startup.sh, ksh: startup.sh: not found [Ingen sådan fil eller katalog]; $ ls -l startup.sh, -rwxr-XR- x 1 Nikon 1956 2008-07-21 20:01 startup.sh

Jag kunde http://127.0.0.1:8080/~~V få denna sida laddas. “Om du ser denna sida via en webbläsare, betyder det att du har installations Tomcat framgångsrikt. Grattis “inte vet hur detta kom som startup.sh inte fungerade korrekt;!. Jag försökte att klicka på med administrations / Status http://127.0.0.1:8080/manager/status. Den sade sidinläsning Error (Firefox kan inte upprätta en anslutning till servern vid 127.0.0.1:8080.)

Kan någon hjälpa mig på detta,. Av nyfikenhet, jag installerade Ubuntu och Java / Eclipse och ville installera Tomcat och MySQL också.

Den howto är okej och startupscript är okej, men hankatt s körs på port 8080 och inte interagera med – till exempel – en befintlig Apache 2, ingen logrotation och så vidare …; Kanske jag ska skriva en guide om dessa frågor nästa.

@stunningnikon: du kan inte starta en shellscipt genom att skriva sitt namn så länge skriptet inte är bosatt i en katalog som är i vägen för ditt skal du använder. Den korrekta syntaxen för utgångs skript är /path/to/the/script/shellscript.sh;If du “sitter” i den här katalogen type./shellscript.sh eller bash shellscipt.sh – men …; Vad fan är det du försöker att installera Tomcat, Java / Eclipse och MySQL för,? försök att lära sig grunderna först, är Java en extremt hård inkörsport om du vill börja hacka, enligt min mening.

Hälsningar, Steffen

Tack så mycket! Instruktionerna var perfekt. Jag uppskattar det.

Skål, – Vik, – av alla de saker jag har förlorat … Jag saknar My Mind The Most

fel, dpkg get-val bör dpkg -Få-val, den här adressen, wget http://apache.hoxt.com/tomcat/tomcat-6/v6.0.14/bin/apache-tomcat-6.0.14.tar .gz, bör detta; wget http://apache.hoxt.com/tomcat/tomcat-6/v6.0.18/bin/apache-tomcat-6.0.18.tar.gz

så här; tar xvzf apache-tomcat-6.0.14.tar.gz, blir detta, tar xvzf apache-tomcat-6.0.18.tar.gz, naturligtvis med hjälp av tab-tangenten du behöver inte ändra allt detta …; sudo mv apache- [tab] / usr / local / tomcat

Jag vet i Zope till exempel måste du skapa en användare som heter zope och ge den rätt till sina egna kataloger, aldrig använda ROT att göra zope jobb (köra skript etc.) Så vid hankatt kan vara det bör finnas en användare admin som Haws rätt till Tomcats filer / mappar?

Jag är inte riktigt säker på det !?

Tack för handledningen

men det finns ett litet fel, det borde vara, dpkg -Få-val | grep sol-java, i stället för, dpkg -Få-val | grep sol-java

Observera att tomcat6 är nu tillgänglig som en officiell Ubuntu paket (med början från 8,10 release) så hela denna howto skulle kunna ersättas med “sudo apt-get install tomcat6”.

Efter att ha ställt upp Tomcat. Detta är vad jag får vid start, Använda CATALINA_BASE: / usr / share / tomcat6; Använda CATALINA_HOME: / usr / share / tomcat6; Använda CATALINA_TMPDIR: / usr / share / tomcat6 / temp, Använda JRE_HOME: / usr / lib / JVM /java-6-sun:.;touch: inte kan röra `/usr/share/tomcat6/logs/catalina.out ‘: Ingen sådan fil eller katalog, /usr/share/tomcat6/bin/catalina.sh: 357: kan inte skapa /usr/share/tomcat6/logs/catalina.out: Directory obefintlig, ledsen är ny på apache. hur gör jag lösa detta

vara säker på att du har en katalog / usr / share / tomcat6, om du har den här katalogen, kan du försöka att göra katalogen stockar under / usr / share / tomcat6 av, mkdir / usr / share / tomcat6 / logs

Jag försöker att köra Halloworld programmet andthis är wat jag får, är den begärda resursen (/ jjolt / servlet / Helloworld) inte tillgänglig, på avstängning detta är respons jag får, hur löser jag heller av detta; Använda CATALINA_BASE: / home / utvecklare / Documents / apache-gruppen / apache-tomcat-6.0.18; Använda CATALINA_HOME: /home/developer/Documents/apache-group/apache-tomcat-6.0.18;Using CATALINA_TMPDIR: / home / utvecklare / Documents / apache-gruppen / apache-tomcat-6.0.18 / temp, Använda JRE_HOME: / usr; utvecklare @ utvecklare-laptop: ~ $ shutdown.sh, Använda CATALINA_BASE: / home / utvecklare / Documents / apache-gruppen / apache-tomcat- 6.0.18; Använda CATALINA_HOME: /home/developer/Documents/apache-group/apache-tomcat-6.0.18;Using CATALINA_TMPDIR: /home/developer/Documents/apache-group/apache-tomcat-6.0.18/temp; Använda JRE_HOME: /usr;java.lang.NoClassDefFoundError: org / apache / tomcat / util / log / SystemLogHandler, på java.lang.Class.getDeclaredConstructors0 (Native Method), vid java.lang.Class.privateGetDeclaredConstructors (Class.java: 2406); vid java.lang.Class.getConstructor0 (Class.java:2716); vid java.lang.Class.newInstance0 (Class.java:343); vid java.lang.Class.newInstance (Class.java:325) , på org.apache.catalina.startup.Bootstrap.init (Bootstrap.java:218), på org.apache.catalina.startup.Bootstrap.main (Bootstrap.java:390), orsakas av: java.lang.ClassNotFoundException: org.apache.tomcat.util.log.SystemLogHandler; vid java.net.URLClassLoader $ 1.run (URLClassLoader.java:217); vid java.security.AccessController.doPrivileged (Native Method); vid java.net.URLClassLoader.findClass (URLClassLoader.java:205);at java.lang.ClassLoader.loadClass (ClassLoader.java:323); vid java.lang.ClassLoader.loadClass (ClassLoader.java:268); vid java.lang.ClassLoader.loadClassInternal (Classloader .java: 336); … 7 mer

Jag är inte säker men med hankatt 6.0.18, behöver jag inte sätta JAVA_HOME i bashrc fil. Bara flytta till hankatt / bin och type./startup.sh

Jag måste installera Tomcat som en del av en Tafe uppdrag men jag vet inte riktigt något om det så hur gör jag testa för att se om den är igång. Jag försökte ps -A men jag kan inte se någon process som heter hankatt eller något liknande.

Tack så mycket för att skriva detta, kunde jag följa instruktionerna och få den setup i några minuter. En sak som kan vara värt att lägga är behovet av att göra det möjligt för Multiverse (för installation av sol-jdk6)

tack för artikel- som var nästan för lätt.

Jag kör tomcat6 på Ubuntu som jag har hämtat en del av BitNami s Redmine stack. När jag går till 127.0.0.1:8080, dyker Tomcat Välkommen upp. Docs och exempel laddas korrekt. Jag har lagt till en “manager” och “admin” till tomcat-users.xml fil enligt anvisningarna. Jag startade tomcat6 och jag är fortfarande inte kan logga in till antingen chefen webapp eller host-manager webpapp med användar-ID och lösenord som jag ingått Tomcat-användare. Det ger mig en kontinuerlig slinga att begära id och lösenord tills jag slog avbryta. Hjälp!

gettica

Se till att du har tagit bort kommentarerna från tomcat-users.xml fil,. (Ta bort, på linjen innan meddelandet.

gettica

Se till att du har tagit bort kommentarerna från tomcat-users.xml fil, (ta bort meddelandet och – -> på linjen innan meddelandet..

Hej, Det fungerade bara. Exakta instruktioner särskilt för mig 🙂

Hej

Jag försöker köra ett Java-webbapplikation på localhost. Op sys:. Ubuntu, Tomcat 6.0, Jag installerade hankatt 6,0 under / usr / share / tomcat6 och försökte styra /etc/init.d/tomcat6 (såvitt jag vet att detta är vad startar tomcat vid start) för att starta tomcat från / usr / share / tomcat6 / bin.

När jag startar datorn de Tomcat körs och jag kan se standardsida, men när jag försöker att besöka min app sidan jag får Nullpointer på MySQL anslutning close () .; Men om jag avstängning tomcat (med /etc/init.d/tomcat6 stopp) och starta om hankatt direkt från / usr / share / tomcat6 / bin startup.sh. Då allt fungerar bra.

Så i princip med kommandot “/usr/share/tomcat6/bin/startup.sh” Jag kan se min app, men med kommandot “/etc/init.d/tomcat6 start” Jag kan inte. Fastän båda startar Tomcat.

Jag vill att jag kan se min app direkt efter dator stjärnor (så jag inte manuellt måste börja tomcat).

Kan någon hjälpa?

Hälsningar, Risto

Redan fick det fasta.

felfri! tack: D och du är bara mycket korrekt om inte installerar från ubuntu arkiv, de skruva chefen och host-manager ..

hej alternativet för dpkg är -Få urval som är, (dubbel bindestreck) få (enda bindestreck) val, tror du att ni kan göra det tydligare?

njuta av din webbplats en parti ganska bra, tack!

Vet du om runlevels har förändrats i Jaunty? Jag kan inte få skriptet att starta automatiskt, även om det har varit fungerar bra i tidigare versioner. Det börjar bra i en terminal, bara inte när datorn startas.

Jag kan inte komma överens Olaf längre. Han räddar verkligen mitt liv att starta upp hankatt som opriviligierad användare.

Vad är mer jag startar hankatt med DJB daemontools, här kommer de kommandon och skript

useradd hankatt -g nogroup -d / java / tomcat6 / -s / bin / false p ‘*’ -r; useradd tomcatlog -g nogroup -d / tmp -s / bin / false p “*” -r

cd / java / hankatt, chown -R hankatt webapps temp loggar fungerar conf

mkdir -p / var / tjänsten /; cd / var / tjänsten /; mkdir -m 1755 hankatt, cd hankatt, vim körning

! —————; # / Bin / sh, ledn 2> & 1, export JAVA_HOME = / usr / lib / JVM / java-6-sun, export JAVA_OPTS = “- Xmx1024M -Xms256M -server “, export TOMCAT_HOME = / java / tomcat6; echo” *** Från tomcat … “, ledn setuidgid Tomcat $ {TOMCAT_HOME} /bin/catalina.sh köra; ———– —–

chmod 755 run, mkdir -m 755 log, chown tomcatlog: nogroup log, cd log, wget -O run http://qmail.jms1.net/scripts/service-any-log-run;vim köra; —- ———–; VQ = “/ var / qmail”

ledn ENV – PATH = “$ VQ / bin: / usr / local / bin: / usr / bin: / bin” \; setuidgid tomcatlog Multilog t n1024 s1048576./main \; ‘- *’ ‘+ * Ver: status: * ‘= lstatus; —————-, chmod 755 run

/etc/init.d/tomcat stoppa

ln -s / var / tjänsten / tomcat / service / hankatt, sova 5, svstat / tjänsten / tomcat / / service / tomcat / log /

Jag är inte säker på om detta har tagits upp i ett tidigare inlägg, men sättet ges att ställa in tomcat-users.xml fil fungerade inte för mig.

Detta gjorde dock

The role tags were added automatically when I restarted the server, but I don’t know if this will happen for everyone, so I am leaving them in.

-Bucky24

it left out the xml tags….

Oh well, I can’t get it post the tags…

http://www.netadmintools.com/art340.html

Here is the site I found that gave the correct usages.

Whoever is using Netbeans IDE on Ubuntu, don’t try to install Tomcat6 that comes with Netbeans distribution! This is the right way to install Apache-tomcat6. Thanks to the author!

It took me forever to find the answer to fix autostart on ubuntu 9.04.

Here it is

1. First remove old symlinks with sudo update-rc.d -f tomcat remove

2. Execute the follwoing: sudo update-rc.d tomcat start 99 2 3 4 5 S. stop 0 1 6.

Credit goes to dumb.coder at http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1188880&highlight=tomcat+autostart

great work……its really helpful

Isn’t Tomcat in the repositories? I’m using Jaunty and a simple sudo-apt get install tomcat6 did the job for me!

Thank you very much!, This how to has proven to be extremely useful.

Hi, thank’you very much for this tutorial.;It saved my life! I had some jsp apps connecting to a MySQL db that just did not work with tomcat6 package from ubuntu repos!!! Now they work flawless! This also applies to Karmic, not just to Jaunty.

Just for my curiosity: is tomcat6 from ubuntu a free implementation of tomcat 6 specifications or it is just the official apache tomcat app packaged for ubuntu?;If not, wouldn’t be a good idea to create a ppa for the latest Apache Tomcat 6 from official site?

Wow alberto, I needed that link too. For some reason tomcat wouldn’t even start manually installing it the way described here but with your link to ubuntuforums it autostart and everything thanks! My ubuntu version is 9.04.

Also, from the ubuntuforums: “it took me days, but I finally realized that tomcat will only start during boot if the startup script is in /etc/rcS.d.. When the start-up script is in /etc/rc2.d – The script doesnt give any errors, and the tomcat logs do not indicate any problems.. its like the process just poofs.”;http://ubuntuforums.org/showpost.php?p=7583672&postcount=3

An update to this tutorial is overdue I guess.

Thank you…i watched out for this solution for 3 days of work…THANKS!!

Comfreak

AMAZING!

I’ve been trying to figure out how to install Tomcat on Ubuntu for a long time, and this is just the step-by-step tutorial I was looking for! Worked the first time! Tack!

Tack så mycket. My pc died and I decided to switch to ubuntu on my new laptop. Installed myEclipse, but the tomcat6 wouldn’t work. I really appreciate making this information available. Did notice a few changes from tomcat5.;thanks again.

There’s a better workaround so you can keep Ubuntu’s Tomcat6 (taken from http://ubuntuforums.org/showthread.php?p=8541057, by DisDis)

In a terminal

1. sudo apt-get install tomcat6;2. cd /usr/share/tomcat6;3. sudo ln -s /var/lib/tomcat6/conf conf;4. sudo ln -s /etc/tomcat6/policy.d/03catalina.policy conf/catalina.policy;5. sudo ln -s /var/log/tomcat6 log;6. sudo chmod -R 777 /usr/share/tomcat6/conf

sudo apt-get install tomcat6 cd /usr/share/tomcat6 sudo ln -s /var/lib/tomcat6/conf conf sudo ln -s /etc/tomcat6/policy.d/03catalina.policy conf/catalina.policy sudo ln -s /var/log/tomcat6 log sudo chmod -R 777 /usr/share/tomcat6/conf

There. Now just go to Window/Preferences/Sever/Runtime Environments, add the Apache Tomcat6 Server and use /usr/share/tomcat6 as the installation directory!

my tomcat is configure but the default web directory is $CATALINA_HOME/webapps/ROOT/index.html;i want to change the directory to $CATALINA_HOME/webapps cant someone help me tnx

you may read the tomcat documentation?

webapps/ROOT/index.xhtml is actually the file you see when you dont use a context (http.//host/index.xhtml)

this is the ROOT context.

If you dont want to have it in webapps/ROOT you can place a ROOT.xml context file in tomcat/conf/Catalina/localhost/ROOT.xml and let tomcat know in which directory or.war file the root context resides.

(just in case)

Tank you tank you tank you very nice tutorial, easy.

i have problem in starting up the server;when i issue this command;sudo /etc/init.d/tomcat start;…..;i got this …

Using CATALINA_BASE: /usr/local/tomcat;Using CATALINA_HOME: /usr/local/tomcat;Using CATALINA_TMPDIR: /usr/local/tomcat/temp;Using JRE_HOME: /usr/lib/jvm/java-6-sun;Using CLASSPATH: /usr/local/tomcat/bin/bootstrap.jar;touch: cannot touch `/usr/local/tomcat/logs/catalina.out’: No such file or directory;/usr/local/tomcat/bin/catalina.sh: 448: cannot create /usr/local/tomcat/logs/catalina.out: Directory nonexistent;……….

Any help PLZ, i got confused

Dear Author

Nice Article, but if you follow the steps that you given are not working fine w/ U-9.10.

Regards;Amit Pandya

Look for Tomcat on Synaptic Package Manager.

Det är så enkelt.

Tack så mycket. I worked flawlessly for me!

so how do you start or stop the tomcat server?

Tack! Your instructions were simple and worked flawlessly with Tomcat 6.0.29 on CentOS 5.4.

Works fine!;But Tomcat runs as”root”. How to run it under user “tomcat”?

Ok, Googling is great!;I found another script. It also works fine and starts tomcat using user tomcat. You just need to make sure you have a user “tomcat”.

Cheers & have fun!

#!/bin/bash;#;# tomcat;#;# chkconfig;# description: Start up the Tomcat servlet engine.

RETVAL=$?;CATALINA_HOME=”/opt/apache-tomcat-6.0.29″

case “$1″ in;start);if [ -f $CATALINA_HOME/bin/startup.sh ];then;echo $”Starting Tomcat”;/bin/su tomcat $CATALINA_HOME/bin/startup.sh;fi;stop);if [ -f $CATALINA_HOME/bin/shutdown.sh ];then;echo $”Stopping Tomcat”;/bin/su tomcat $CATALINA_HOME/bin/shutdown.sh;fi;*);echo $”Usage: $0 {start|stop}”;exit 1;esac

exit $RETVAL

Thank you very much for this tutorial

There is one problem here

the url http://localhost:8080/ works fine but when I try to access to the link Tomcat Manager, I don’t find the right username/password

have you any idea of this

Tack

Verkligen bra. Simple yet effective.

Tack!

Anyone tried this on ubuntu lucid with tomcat 7?? im going to try installing it

anyway i want to put tomcat 7 working with netbeans 6.9.1, they told me netbeans can start the server so i dont have to create the startup?? how do i unlink the simbols? do i only have to copy it to my folder to make it work with netbeans?

ok i got it working…but how do i remove the auto start up and the links to the symbols?

This is crazy! The tomcat6 package from the Ubuntu repository works flawlessly on Ubuntu 10.04.

$ sudo aptitude install tomcat6

DONE!

@hDave

Hi, I have installed tomcat6 like you. But now I can’t find catalina.sh Usuali it is in /usr/local/tomcat/bin/catalina.sh

Can you maybe tell me where I can fint it now?

Tack!

Elf

@Anis

Thank you very much for this tutorial

There is one problem here

the url http://localhost:8080/ works fine but when I try to access to the link Tomcat Manager, I don’t find the right username/password

have you any idea of this

Tack

You can fix that problem if you configure /usr/local/tomcat/conf/tomcat-users.xml file. You have to uncomment the next piece

[Disregard my last comment;it doesn’t work;I can open the “examples” index but the examples themselves don’t work and I don’t know why]

First Thank you very much.

Installing Apache Tomcat/7.0.8

dpkg –get-selections | grep sun-java;This should give you this output if you already installed java;sun-java6-bin install;sun-java6-jdk install;sun-java6-jre install

If Java is not installed then install java and proceed.;Install Sun Java.;sudo add-apt-repository ppa:sun-java-community-team/sun-java6;sudo apt-get update;sudo apt-get install sun-java6*

Install Tomcat – First Install java.;wget http://ftp.wayne.edu/apache/tomcat/tomcat-7/v7.0.8/bin/apache-tomcat-7.0.8.tar.gz;tar xvzf apache-tomcat-7.0.8.tar.gz;sudo mv apache-tomcat-7.0.8 /usr/local/tomcat

sudo gedit ~/.bashrc;@REM Add the following line to.bashrc after the last line.;export JAVA_HOME=/usr/lib/jvm/java-6-sun

@REM @Edit tomcat-users.xml with the following content.;sudo gedit /usr/local/tomcat/conf/tomcat-users.xml

@REM start the server;sh usr/local/tomcat/bin/startup.sh

@REM Open browser http://127.0.0.1:8080 or localhost:8080;server Status button, Manager App Button, Host Manager should work with xxUSER and yyPASSCODE

test JSP by going to this link;http://localhost:8080/examples/jsp/jsp2/simpletag/hello.jsp

@To Shutdown the Server.;sh usr/local/tomcat/bin/shutdown.sh

sudo gedit /usr/local/tomcat/conf/tomcat-users.xml

Stor hjälp. One of the best tutorials for installing tomcat. Clean and concise. Thank you so much

Hello help me pls, when I give this cmd in terminal I get the following error….

55@TP055:~/apache-tomcat-6.0.32/bin$ sh startup.sh

Cannot find./catalina.sh;This file is needed to run this program

thanks, very nice

Hej

Thx for this HowTo it was so easy to follow it step by step but i have a problem;I have installed tomcat server on my computer (OS: ubuntu).

I tried since friday to deploy my first web application but there is the same error every time.

I made some research on internet and forums but i didnt find an answer.

So, somebody could help me it will be nice

sorry i forgot to post the stack trace

org.apache.jasper.JasperException: javax.servlet.ServletException: java.lang.NoClassDefFoundError: Could not initialize class net.sf.json.JsonConfig;org.apache.jasper.servlet.JspServletWrapper.handleJspException(JspServletWrapper.java:500);org.apache.jasper.servlet.JspServletWrapper.service(JspServletWrapper.java:410);org.apache.jasper.servlet.JspServlet.serviceJspFile(JspServlet.java:313);org.apache.jasper.servlet.JspServlet.service(JspServlet.java:260);javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:717)

any ideas??

al correr startup.sh para apache-tomcat-6.0.18;me manda el sig error.;Cannot find./catalina.sh;This file is needed to run this program

me podrian ayudar cual es la causa por favor

@Carlos Silva

Hola Carlos. Lo que te ocurre es porque necesitas que los.sh tengan permiso de ejecución (-x). Para solucionarlo, puedes ejecutar el comando “chmod +x *.sh” estando en /apache-tomcat-6.0.18/bin/

Un saludo.;———————–

Hi Carlos. You need yo add execution perms to.sh files. To fix it you can execute command “chmod +x *.sh” being at /apache-tomcat-6.0.18/bin/

i am having problems properly setting JRE_HOME variable. i get this output

michelle@SQA-2:/usr/local/tomcat/bin$ sudo./startup.sh;[sudo] password for michelle;Using CATALINE_BASE: /usr/local/tomcat;Using CATALINA_HOME: /usr/local/tomcat;Using CATALINA_TMPDIR: /usr/local/tomcat/temp;Using JRE_HOME: /usr;Using CLASSPATH: /usr/local/tomcat/bin/bootstrap.jar

i feel like that line “Using JRE_HOME: /usr” should definitely have more to it…and i added this line to the end of.bashrc

“export JAVA_HOME=/usr/lib/jvm/java-6-sun”

logged in and out…did everything and i still get the same output when i try and run tomcat…any clue??

i just added a new file in tomcat/bin with the line “JAVA_HOME=/usr/lib/jvm/java-6-sun”;now the output comes out but tomcat doesnt actually run…

now any ideas??

any help would be much appreciated

hi michelle

stop your tomcat service and you only need to add this line;JAVA_HOME=”/usr/lib/jvm/java-6-sun”;JRE_HOME=”/usr/lib/jvm/java-6-sun”

into /etc/environment.

and check your tomcat/bin directory, if there’s setenv.sh file exist then you must also put this line below into setenv.sh file;export JAVA_HOME=/usr/lib/jvm/java-6-sun

logout from that machine (reboot not needed) and run echo $JAVA_HOME it should be same as you defined above, tomcat is ready:)

Kristin Gore, daughter of former U.S. Vice President Al Gore, was a writer for the cancelled Sci-Fi cartoon series Futurama.