mac nybörjare: komma igång med Adium im för OS X

Adium är en fantastisk multi klient IM-program som är byggt från libpurble kärna, vilket är samma kärna som Pidgin byggs upp från. Som med det mesta Mac, är Adium ganska då de flesta IM-klienter.

Den här artikeln förutsätter att du är en ny switcher från Windows till OS X och är inte riktigt bekant med området ännu.

Komma igång

Efter nedladdning Adium och monterings the.dmg du installerar genom att dra ikonen till er programmappen.

Öppna Adium för första gången du kommer att presenteras med introduktion och information om hur du importerar från andra chattprogram. För nu kan börja om från början. Klicka på Fortsätt.

Nu kommer du att bli ombedd att välja protokoll som du vill använda. I det här exemplet kommer vi att använda AOL Instant Messenger.

Ange din kvick och / eller kreativa användarnamn och lösenordet, på denna punkt kan du klicka på Lägg till ytterligare för att lägga till ytterligare en chatt-protokollet och användarnamn, eller ännu mer AIM namn.

Denna sida ger dig en lite kör av alternativ du har liksom berätta om Xtras som finns tillgängliga.

Om du bara har skapat ett nytt konto, kommer du att presenteras med en tom kompislista, men om du använder en redan existerande användarnamn du kommer att se dig kompisar här.

Lägga till en kompis eller kontakt är enkelt, klicka bara på Kontakt-menyn och klicka sedan på Lägg till kontakt. Alterenitivly kan du använda kortkommando för kommandot + D för att få upp fönstret Lägg till kontakt.

I Lägg till kontakt fönstret kan du välja det protokoll du använder men Kontakttyp samt lägga till ett alias för dem ifall deras användarnamn är för kvick för dig att komma ihåg dess din mamma, eller något liknande. Du kan också sortera dem om de grupper som du vill behålla dem i samt välja vilket konto du vill lägga till dem också.

Som man skulle kunna tro, dubbelklicka på dig kontakter namn för att starta en chatt med dem. Grund lägga ut är trevlig, enkel och ren.

gräva djupare

En av de fantastiska funktioner som Adium har över iChat och även Pidgin som den delar samma kod kärna med, är anpassning av det mesta. Kontaktlistan har flera inbyggda i stil som kan redigeras.

Detta ser kan göras genom att ändra färgtema och List Layout till förfall 2,0, i Anpassa … inställningar List Layout visar tomgång och status förutom namn och sedan under fliken avstånd, vänder allt till 0px. Då kan vi gå tillbaka i Utseende panelen vrida opacitet ner till 0%. Du kan ändra teckensnitten som ska läsas på vad någonsin bakgrund du använder och ganska mycket har din kompislista smälter in dig bakgrund.

Meddelandefönstret kan på liknande sätt anpassas genom att välja Gone mörka meddelande stil, varianten av ditt val och göra den anpassade bakgrunden ogenomskinlig dig tycka.

En av de häftiga funktioner i Adium Xtras webbplats är att om du hittar något du gillar kan du installera det direkt från webbsidan.

Douglas Adams citationstecken skript är ganska cool, om du skriver / Adams i en chatt och trycka på enter …

Du får ett citat från en av de största science / Humor författare.

Samhället för Adium är väl etablerad och vet vad de gör med ansökan, de har också kul med vad de gör. Det finns så många alternativ med denna kund från Twitter till Facebook chat. De mest populära chatt-protokoll alla här i ett snyggt byggd paket.

Länk

ladda ner Adium

Hawaiian alfabetet har endast 18 bokstäver och består av åtta konsonanter, fem normala vokaler, och fem vokaler med macrons.