manuellt återställa systemfiler från din Windows-installationsmedia

Om du någonsin haft en saknad eller korrupt system filer i Windows du ibland hamna i skuggiga delar av Internet ladda ner filer från vem vet var. Varför inte återställa filerna direkt från dina installationsskivor?

Det spelar ingen roll om de saknade filerna kom från ett virus, dåligt programmerad mjukvara, eller en familjemedlem som inte vet bättre. Vi har alla befann oss i den situationen att behöva en systemfil som vi inte kan hitta. Lyckligtvis om du fortfarande har din installation diskar kan du manuellt återställa systemfiler som du behöver utan att göra en ominstallation, Anmärkning:. Byta systemfiler kan vara mycket farligt och kan bryta systemet ännu mer än det redan är. Endast göra detta om du redan har gjort en fullständig säkerhetskopia av din dator och är villiga att göra en fullständig re-installera om detta inte fungerar.

7-zip är ett vansinnigt användbart verktyg som ingen teknisk support bör vara utan. Det kan öppna nästan alla komprimerade filen inklusive Windows diskbildfiler. Ladda ner den från länken nedan om du inte redan har det installerat.

Om du har en OS-uppgradering skiva, detaljhandel kopia av operativsystemet, eller ibland till och med systemåterställning diskar bör du kunna få de filer du behöver. Alla Windows Vista och 7 installationer lagras som en Install.wim fil på disken. Sätt i din installationsmedia och bläddra till källor katalogen för att hitta den.

Obs: Om du har systemåterställningsskivor från datortillverkaren du kan behöva söka efter filen men det bör finnas kvar.

Öppna Install.wim fil med 7-zip.

Du kan se mer än bara en mapp vilket innebär att dina installationsmedia kan installera mer än en version av Windows. För att veta vilken mapp du behöver, kopiera xml-filer på skrivbordet och öppna dem med anteckningsblock.

Leta efter en tagg märkt EDITIONID att veta vilken version av Windows motsvarar vilken mapp.

Om du är osäker på vilken version av Windows du har installerat kan du ibland tala med klistermärken som kom på datorn, eller så kan du högerklicka på datorn och välj Egenskaper för att visa din utgåva och arkitektur.

Du kan matcha mappen inne i 7-zip med the.xml filer och sedan bläddra igenom innehållet för de filer du behöver.

Obs: De flesta systemfiler kommer att vara i C: \ Windows \ system32 eller C: \ Windows \ SysWOW64 så om du inte vet var du ska leta, söka det först.

Kopiera filerna till din hårddisk och ersätta dem på din dator. Om du inte kan komma åt filerna, eftersom de är i bruk, prova en levande Linux disk och kopiera filerna därifrån.

Detta är det säkraste sättet att få den saknade systemfiler tillbaka till hur de var när du gjorde en ny installation. Om du inte kan hitta filer på installationsskivan kan du också prova att återställa filerna från en Windows-systemavbildning du skapade i en säkerhetskopia.

Hämta 7-zip

Få av oss har installationsskivorna som vi köpte ett system med Windows förinstallerat. Vi kunde ha gjort en nödsituation omstart CD – eller vi kanske inte. Vi kan ha en partition att göra en akut återhämtning från. Men vad vi inte har är Windows på en CD. Finns det inget sätt att få filer från vad som brukade be.cab filer? De verkar ha försvunnit eller bytt namn i Windows 7

Ledsen, men jag vet inte vad “en levande Linux disk” är eller hur man använder den. De flesta gånger jag har behövs för att ersätta filer som de var i bruk så det alternativ som du angav ovan är mycket intressant för mig.

Jag vet att använda SFC / scannow kommandot (ibland tillsammans med installationsmedia) kontroller för skadade eller saknade systemfiler och ersätter eller återställa dem. Är inte SFC det säkraste sättet?

Jag skulle rekommendera att extrahera filer från Service Pack över installationsmedia. Vad sägs om en guide om att i stället?

@James “En levande Linux disk” är någon disk som du kan installera Ubuntu, från exempel. Det låter dig ladda Ubuntu utan att installera det, och därifrån kan du komma åt din dator.

Men, MJ, varför skulle man räkna med en Windows-användare att ha en Linux / Ubuntu disk?

Paultx – ja som kan arbeta men de flesta av oss har inte “installationsmedia”

Jag behöver hjälp när jag försöker öppna ett program från skrivbordet Windows Media öppnas. Det ser ut som det påverkar the.exe filer. Och jag måste gå upp till det övre vänstra hörnet för att x ut två eller tre gånger. Adn det ändrade hälften av ikonerna på skrivbordet.

Ladda ner hela installationsfiler från Microsoft. Säkraste källa !! Sök efter länkarna the.net.

Linux Live CD: s är minimala installationer som bränns på en CD. Du kan starta datorn från CD-skivan och har en rimlig fönster typ gränssnitt finns att bläddra dig hårddisk och dra och släppa filer. Du kommer antagligen nätverksanslutning och en eller flera webbläsarversioner tillgängliga tillsammans med andra vanliga typ verktyg och applikationer. Du kan också installera Linux från en LiveCD.

LiveCD: s är också bra att starta på andras datorer när du inte vill oroa dig för att lämna någon känslig information eller vet inte om någon har sjunkit skadlig kod på det som kan stjäla din information.

Försiktigt, kanske du bestämmer dig gillar tanken på en stabil, gratis OS med massor av fria program.

Ubuntu Anti-X, Fedora, och andra har LiveCD s som kan laddas ner som en ISO-fil och brända.

Du hittar också information om att skapa en ihållande startbar bild för Rewritables, thumbdrives eller andra externa bärbara media. Detta kommer att förädlings dig att köra som om startat upp från den lokala hårddisken med dina ändringar sparas när du stänger.

Oh ja, för dem som inte fick media med sina system, bör du ha en återställningspartition på hårddisken med programvara installerad för att skapa media.

GÖR DET NU!!!

Jag har aldrig visste att jag var så lätt …

Hoppsan, Jag menar, aldrig visste jag att det var så lätt. Men du får idén!

Ja, Kuhnkat, vi har alla gjort det (hoppas jag) men att media skapat är utformad för att återställa datorn till fabriksinställningarna. Det ger dig inte en skiva Windows-installation – eller du kan använda den för att göra bootleg kopior. Detta kanske annorlunda i Storbritannien / Europa där jag är från vad du får i USA. Jag har en partition som det på min HP – som jag använde för att återställa den till fabriksinställningarna – men min Acer tillåter mig bara att bränna en räddningsskiva.

Jag har inga system disk från min datortillverkaren Dell som de levereras aldrig fungerat och Dell vägrade att ersätta dem. (Tekniskt sett de aldrig kom tillbaka till mig när jag frågade, som uppgår till samma sak.)

Jag kan inte skapa dem från Dell partitionen, eftersom denna partition kräver Dell stöd för att komma in och Dell slutade att ge sådant stöd när min garanti löpt ut och de skulle inte förnya det.

Eftersom jag har Win XP, jag har ingen bildfilen för att lokalisera systemfiler i heller.

Jag tror inte att min ståndpunkt är att ovanligt, så kan ni skriva en artikel när inget av alternativen som omfattas eller länkade ovan finns tillgängliga?

Exempel: Jag saknar hjälpfiler för min version av Office och Hjälp Installer avvisar skivorna jag har eftersom de inte matchar min dator.

@Roberto Windows XP har irriterande bakslag av flera typer av installationsmedia. En VLK skiva nto arbeta med en Retail nyckel och en OEM-nyckel fungerar inte på en Retail skiva. Med detta i åtanke jag skulle försöka få rätt skiva för din build, och extrahera filen därifrån. (Jag förväntar dig att ha en OEM bygga på din dator). Detta är helt enkelt eftersom det ibland med fel skivan orsakar aktiveringsproblem, och vi är ute efter ett krångel lösning!

Jag föreslår stongly du ska ladda ner en ren (inga nycklar / anpassade appar / tweaks / teman ingår) XP SP3 skiva (OEM Hem / Pro beroende på vad du använder) från en torrent webbplats * och ta filerna från det. Du kan även öppna the.iso med 7zip utan att bränna den till DIC!

Alternativt kan en stor affisch ovan angivet du kan hämta SP3 från Microsofts webbplats och försöker fånga filerna ur det (jag think.msi s kan fortfarande öppnas med 7zip, skulle jag bli mycket förvånad om de kunde inte!).

Slutligen om ditt exempel skulle dessa filer lagras på ett Office-skiva, inte Windows.

* Hämta en ren Windows-skiva är inte olagligt. Det installerar Windows med en nyckel som du inte har köpt det är stygg. Nedladdning av en skiva utan nyckel eller spricka bara ge dig de verktyg du behöver för att fixa din dator, samma verktyg företaget som sålde den till dig aldrig verkar ge.

Du kan kopiera de filer du behöver från Service Pack katalogen. C: \ windows \ Service Pack-filer \ i386

De 7zip mjukvaru stenar – Jag har faktiskt använt den för att återställa missing.dll filer …

>> Frank Rizo: Jag tror att det är möjligt, så länge du har kall- och destinationsadresser!

Inget brott avsedd killar, eftersom denna plats är oftast utmärkt för att lösa livets små byte. Men tillverkarna, och Microsoft har verkligen en bra racket går genom att inte innesluta fönstren diskar. Jag kan inte tro hur länge de har kommit undan med det för att vara ärlig. Varje enskild artikel jag någonsin läst om problemet har sagt samma sak om hur du använder de icke existerande diskar. Konsumenterna behöver verkligen att få höft och börjar kräva vad de betalar för.

Vad du bör göra i ditt fall är att använda en av den fria bildprogram, kommer EASEUS / Paragon att tänka på, att skapa en bild backup av systemet, bäst så fort du får maskinen, så du kan alltid gå tillbaka till fabriks specifikationer,. Senare som service pack / patchar har installerats bör du skapa nya bilder så att du har ett val av bilder för att återställa till om ditt system kraschar.

Påskön, mest känd för sina monumentala statyer som kallas moai, är en speciell område (provins och kommun) i Chile.