mästare Chrome OS med dessa genvägar chromebook tangentbords

Kortkommandon är viktiga på alla enheter med en hårdvaru tangentbord, oavsett om du använder en Windows-dator, Linux, Mac, eller till och med en Chromebook. Chrome OS och andra operativsystem delar en hel del genvägar, men många är unika för Chrome OS.

Var noga med att använda funktionstangenterna på toppen av tangentbordet, också. Dessa knappar replce F1-F12 med användbara webbläsaren action och hårdvara kontrollknappar. Du kan även trycka på en knapp för att se alla öppna fönster på en gång.

Ctrl + Skift + L – Lås Chromebook skärm.

Ctrl + Skift + Q – Logga ut från din Chromebook. Tryck på tangentkombinationen två gånger för att avsluta.

Alt + E – Öppna webbläsaren Chrome meny. Detta fungerar bara om en Chrome webbläsarfönster är öppet och fokuserad.

Alt + 1-8 – Starta program ligger på Chrome OS är “hyllan” eller aktivitetsfältet. Till exempel kommer Alt + 1 startar den första ansökan genväg från vänster.

Alt + [- Dock ett fönster till vänster sida av skärmen.

Alt +] – Dock ett fönster till höger på skärmen.

Ctrl + Switcher / F5 – Ta en skärmdump och spara den till mappen Hämtade filer Den Switcher nyckeln ligger i stället för F5-tangenten på ett vanligt tangentbord.

Ctrl + Skift + Switcher / F5 – Ta en skärmdump av en del av skärmen. Använd markören för att välja den del av skärmen som du vill spara.

Alt + Search – Växla Caps Lock. The Search nyckel har ett förstoringsglas på det och är i stället för Caps Lock-tangenten på typiska tangentbord.

Skift + Esc – Starta Aktivitetshanteraren.

Ctrl + Skift och + – Öka bildskärmens skala, vilket gör objekt visas större på skärmen.

Ctrl + Skift och – – Minska bildskärmens skala, vilket objekt visas mindre på skärmen.

Ctrl + Skift och) – Återställ skärmskala till standardinställningen.

Ctrl + Skift + Uppdatera / F3 – Rotera skärmen 90 grader. Uppdatera nyckeln ligger där F3 skulle placeras på typiska tangentbord.

Ctrl + Immersive Mode / F4 – Konfigurera bildskärmsinställningarna när en extern bildskärm är ansluten. Den Immersive lägesknappen ligger där F4 skulle placeras på typiska tangentbord.

Chromebook stöder alla vanliga webbläsare kortkommandon som du kan använda i Chrome eller andra webbläsare på andra operativsystem. Till exempel Ctrl + 1 aktiverar den första fliken i det aktuella fönstret, medan Ctrl + 2 aktiverar den andra fliken. Ctrl + T öppnar en ny flik, medan Ctrl + W stänger aktuell flik. Ctrl + L kommer att fokusera adressfältet så att du omedelbart kan börja skriva en ny sökning eller webbadress. Läs vår djupgående guide till delade webbläsare kortkommandon för många fler genvägar.

Chrome OS stöder också vanliga textredigerings kortkommandon andra operativsystem stöd. Till exempel kan du trycka Ctrl + Backsteg för att radera föregående ord, använd Ctrl + Z för att ångra, och använda standard Ctrl + X, Ctrl + C och Ctrl + V genvägar för att klippa ut, kopiera och klistra in. Kontakta vår djupgående guide till text-redigering kortkommandon för fler genvägar.

Tryck på Ctrl + Alt +? (Eller Ctrl + Alt + /) för att öppna ett kortkommando fusklapp när som helst. Denna lathund kan du se alla Chromebook kortkommandon. Vare sig du letar upp ett kortkommando du har glömt, du vill behärska alla kortkommandon, eller är du bara nyfiken, kommer detta överlägg hjälpa dig att bemästra dessa kortkommandon.

Chrome OS inte tillåter dig att skapa egna kortkommandon för de flesta av dessa åtgärder. Du kan fortfarande skapa genvägar anpassade tangentbord för tillägg eller använda en förlängnings att skapa anpassade kortkommandon för åtgärder i webbläsaren.

Image Credit: Carol Rucker på Flickr

Den viktigaste genväg som du missade sätts i muskelminnet på sökknappen (Caps Lock) som en del av din vanliga rutin. När du vänjer sig, kommer du nmiss det på en annan inställning. Den CNTL + L är bäst sparas för när du vill kopiera webbadressen och klistra in den på en annan plats.

Hej! Gör en handledning om hur du installerar Chrome OS på en dator. Nej, inte Chromium OS eller Hexxeh s Vanilla / Lime upplaga, men the real thing. Kthxbai.

Det är inte möjligt. Deal med en blå ikon, det är egentligen den enda skillnaden.

Den perforerade skärm i dörren till mikrovågsugnen tjänar ett specifikt syfte: att skydda dig från mikrovågsstrålning, de små en millimeter hål låta ljuset passera igenom (ljus har en våglängd av bara 500 nanometer), men mikrovågsstrålning finns inuti mikrovågsugn (mikrovågsugn har en mycket större våglängd av 120 millimeter).