nostalgi lane: Steve Jobs introducerar iPhone i 2007 [klassiska video]

Med fem års jubileum av iPhone närmar sig, här är en tillbakablick på när det hela började med denna klassiska inledande presentation av Steve Jobs.

Steve Jobs introducerar iPhone i 2007 [YouTube]

Pojke hans videor inte ålder väl.

Hisnande arrogans – “? Som behöver en penna” trycker noggrannhet betydligt mindre exakt på kapacitiv skärm än resistiv skärm, ignorera den konkurrens som hade funnits sedan början av årtiondet med helskärm Palm OS handdatorer, något de inte telefoner, men de kunde arbeta trådlöst med bluetooth-telefon. En vän visade upp sin första iPhone och det fanns ingenting på det som inte hade varit tillgänglig för mig med min Clie TH55 för 2 år redan, och jag kunde dra med precision, och jag kunde kopiera klistra in text, och jag kunde länka foton n skisser till kalender och jag kunde skriva musik på fourstave linjer, och jag kunde lyssna på musik medan jag arbetade, och jag kunde säkerhetskopiera allt på några sekunder etc. OK – iphone hade betydligt mer processorkraft, överlägsen app kapacitet [men den lilla storleken på palm oS program innebar att de arbetade i millisekunder, var robust inte bloatware, hade noga planerat att göra specifika uppgifter väl, och inlärningskurvan inte så brant], långt bättre webbupplevelse, i allmänhet mycket smart – men han hävdar kredit för att ha uppfunnit saker som var redan där!

Ändå – utmärkt vid mjölkning en villig publik …

Han var expert DUMHUVUD, det är säkert. Det är inte en “revolutionerande mobiltelefon” alls. Det är bara en telefon med en dator bifogas. Det gör inte telefonen “revolutionära”. Jag kan fästa en liten dator till en tallrik och kallar det en revolutionerande tallrik.

Och “genombrott internet communicator” är bara hans omformulering av “web browser”, som inte är inte en genombrott alls (och fortfarande i dag!) – Det inte ens visa Flash platser!

Ah, Jobs. Han var så full av sig själv.

@Philipch Och @Paul

Även om jag inte håller med någon av er, måste du komma ihåg en sak: Jobb var en försäljare. Nu räcker det. Han kunde ta roadkill och gör det marknadsmässiga om han ville.

Titta på telefonerna han visar på skärmen och titta på telefoner som är till salu idag att konkurrera med iPhone. Gilla det eller inte, Apple förändrat branschen, och till det bättre.

Den första provrörsbarnet var en brittisk medborgare, Louise Joy Brown, född 25 juli 1978.