ocr något med OneNote 2007 och 2010

Kvalitet OCR-programvara kan ofta vara mycket dyrt, men du kan ha en redan installerad på din dator som du inte visste om. Här är hur du kan använda OneNote till OCR något på datorn.

OneNote är en av de förbisedda pärlor i de senaste versionerna av Microsoft Office. OneNote gör det enkelt att göra anteckningar och hålla reda på allt med integrerad sökning, och erbjuder fler funktioner än sin populära konkurrent Evernote. Ett sätt är det bättre är dess höga kvalitet optisk teckenigenkänning (OCR) motor. En av Evernote mest populära funktioner är att du kan söka efter något, inklusive text i en bild, och du kan lätt hitta den. OneNote tar detta ytterligare, och omedelbart OCRs någon text i bilder du lägger till. Sedan kan du använda denna text enkelt och kopiera den från bilden. Låt oss se hur det fungerar och hur du kan använda OneNote som den ultimata OCR.

Observera: Den här funktionen är tillgänglig i OneNote 2007 och 2010. OneNote 2007 ingår i Office 2007 Hem och Student, Enterprise och Ultimate, medan OneNote 2010 ingår i alla version av Office 2010 med undantag för Starter Edition.

OCR något

Låt oss först lägga till något till OCR i OneNote. Det finns många olika sätt du kan lägga till objekt till OCR i OneNote. Öppna en tom sida eller en du vill infoga något i, och sedan följa dessa steg för att lägga till vad du vill i OneNote.

Bild

Helt enkelt dra-och-släpp en bild med text i en bärbar dator …

Du kan infoga en bild direkt från OneNote också. I OneNote 2010, välj fliken Infoga och välj sedan Bild.

I OneNote 2007, välj menyn Infoga, välj Bild och välj sedan Från fil.

skärmen klippning

Det finns många gånger vi vill kopiera text från något vi ser på skärmen, men det finns inget direkt sätt att kopiera text från den där saken. Till exempel kan du inte kopiera text från titelfältet i ett fönster, eller från en flash-baserad presentation på nätet. I dessa fall är skärm Clipping alternativ mycket användbar. För att lägga till ett klipp på något på skärmen i OneNote 2010, välj fliken Infoga i menyfliksområdet och klicka på Skärm Clipping.

I OneNote 2007, antingen klicka på Clip knappen i verktygsfältet eller välj menyn Infoga och välj Skärm Clipping.

Alternativt kan du ta en skärm klippning genom att trycka på Windows-tangenten + S.

När du klickar på skärmen klippning, kommer OneNote minimera skrivbordet kommer att blekna lättare, och muspekaren ändras till ett plustecken. Nu, klicka och dra över vad du vill lägga till OneNote. Här vi välja titeln på den här artikeln.

Avsnittet du valde visas nu i din OneNote anteckningsbok, komplett med datum och klockslag klippet gjordes.

Infoga en fil

Du är inte begränsad till bilder, OneNote kan även OCR något i de flesta filer på datorn. Du kan lägga till filer direkt i OneNote 2010 genom att välja Arkiv Utskrift på fliken Infoga.

I OneNote 2007, välj menyn Infoga och välj filer som utskrift.

Välj den fil du vill lägga till OneNote i dialogrutan.

Välj Infoga och OneNote pausas tillfälligt eftersom den behandlar filen.

Nu filen kommer att dyka upp i OneNote som en utskrift med en länk till originalfilen ovanför den.

Du kan också skicka en fil direkt till OneNote via OneNote virtuell skrivare. Om du har en fil öppen, såsom en PDF som du vill OCR, helt enkelt öppna dialogrutan Skriv ut i programmet och välj “Skicka till OneNote” skrivare.

Eller, om du har en skanner kan du skanna dokument direkt till OneNote genom att klicka på Scanner Utskrift på fliken Infoga i OneNote 2010.

I OneNote 2003, att lägga ett skannat dokument välj menyn Infoga, välj Bild och välj sedan Från skanner eller kamera.

OCR bilden, fil, eller screenshot du sätter i OneNote

Nu när du har dina saker i OneNote, låt oss sätta dem i arbete. OneNote automatiskt gjorde ett OCR skanning på något du in i OneNote. Du kan kontrollera att genom att högerklicka på en bild, skärmdump, eller fil du infogade. Välj “Gör text i bild sökbar” och sedan se till att rätt språk är valt.

Nu kan du kopiera text från bilden. Högerklicka på bilden och välj “Kopiera text från bild”.

Och här är texten som OneNote återfinns i den här bilden

Inte illa, va? Nu kan du klistra in texten från bilden i ett dokument eller någonstans du behöver använda texten.

Om du istället kopiera text från en utskrift, kan det ge dig möjlighet att kopiera text från den här sidan eller alla sidor i utskriften.

Detta fungerar exakt samma i OneNote 2007.

I OneNote 2010 kan du även redigera texten OneNote har sparats i bilden från OCR. På så sätt, om OneNote läser något felaktigt kan du ändra det så att du kan fortfarande hitta den när du använder sökning i OneNote. Dessutom kan du kopiera bara en viss del av texten från redigeringsrutan, så det kan vara bra bara för allmän kopiering också. För att göra detta, högerklicka på objektet och välj “Redigera Alt text”.

Här är fönstret för att redigera alternativ text. Om du vill kopiera bara en del av texten, helt enkelt markera den och trycka på Ctrl + C för att kopiera den delen.

Sökande

OneNote s OCR-motor är mycket användbar för att hitta specifika bilder som du har sparat i OneNote. Skriv bara in din sökfråga i sökrutan uppe till höger, och OneNote kommer automatiskt att hitta alla förekomster av denna term i alla dina anteckningsblock. Lägg märke till hur den belyser söktermen även i bilden!

Detta fungerar på samma sätt i OneNote 2007. Lägg märke till hur det markerade “Steg för steg” i ett skott av header image i vår favorit hemsida.

I Windows Vista och 7, kan du även söka efter saker OneNote OCRed från Start-menyn sökning. Här startmenyn sökning gav orden “Windows Live Writer” i vår OCR Test anteckningsbok i OneNote där vi satt i skärmen klippet ovan.

Slutsats

OneNote är ett mycket användbart OCR verktyg, och kan hjälpa dig att fånga text från nästan vad som helst. Plus, eftersom du enkelt kan söka allt du har lagrat i OneNote kan du snabbt hitta något du sätter helst. OneNote är en av de minst används Office-verktyg, men vi har funnit det mycket användbart och hoppas ni också.

Beträffande OneNote – är det snart att vara online synkroniseringsverktyg och förmåga som liknar Evernote? Jag tycker Evernote lite bättre på att ha informationen tillgänglig över datorer och till min iPhone.

dave

Visst du menade “alternativt”. 🙂

Stor post! Jag medger att jag inte komma nära att använda One Note till sin fulla kapacitet. Kan du rekommendera ett bra sätt att lära sig mer om hur man använder en-Note. En utbildning video / bok / plats, etc?

Trevlig artikel. Love it och lära sig något nytt! Jag använder alltid MS Word för att notera, nu vet jag ett nytt alternativ.

Jag började bli intresserade när du nämnde tips om hur du använder OneNote virtuell skrivare … tills jag upptäckte föraren inte installeras på 64-bitarssystem. Det är en besvikelse. Det finns en lösning här: http://xps2onenote.codeplex.com/. Jag är inte säker på att jag kommer att använda det, dock. Det är klumpiga minst sagt.

Ännu en stor genomgång. Jag börjar använda OneNote och detta kommer att vara riktigt användbar. Tack

Jag är en lång tid på användare och kan inte leva utan det. Jag har försökt denna förmåga många gånger. Jag behöver ofta få en godbit av text ur en PDF-fil som inte har OCR’d. Du gjort ett bra jobb med beskriver hur man gör det. Men när jag högerklicka för att välja en del av en sida (med “högerklicka, edit-alt-text” enligt ovan, jag har inte samma meny du visar ovan. Det finns inget sådant alternativ i min meny. jag kör på 2007. är du säker på att detta är tillgänglig i den 07?

Bra artikel – älskar steg för steg och uppmärksamhet till 2003 och 2007. Bra jobbat!

OneNote är bra om du bor i en MS enda värld. Många av oss måste eller väljer att leva i en värld av flera operativsystem därför OneNote är inte det bästa för alla. Jag var en OneNote hängiven år tills jag började använda Mac och Linux. När jag gjorde jag hittade snabbt ut att OneNote inte spela i dessa världar, men Evernote gör. Jag bytte till Evernote nästan två år sedan och har inte tittat tillbaka.

Du anger att OneNote “erbjuder fler funktioner än sin populära konkurrent Evernote”, men gav inga exempel med undantag för OCR. Evernote gör OCR för att indexering men gör inte OCR’d text tillgänglig för användarna. För att få denna funktion en person har att köpa MS Office och jag tycker att det finns andra bra alternativ som inte kräver inköp MS Office som jag tycker är en overkill produkt för 80% eller mer av de människor som använder den.

@Dave – För närvarande inte OneNote inte stöder synkronisering, men som kommer denna sommar med lanseringen av Office Web Apps. Sedan kan du använda Skydrive att hålla dina OneNote bärbara datorer i synk mellan dina datorer, och kan visa / redigera dem via online-versionen av OneNote. Och webbversionen av OneNote fungerar i mobila webbläsare också.

@pthubbard – Du har rätt, OneNote 2007 inte installera skrivaren på x64-system. Jag använde OneNote 2010 x64, som inte har en 64bit skrivardrivrutin.

Din länk för att ladda ner Office 2010 kastar ett felmeddelande.

I din artikel du skrev “OneNote gör det enkelt att göra anteckningar och hålla reda på allt med integrerad sökning, och erbjuder fler funktioner än sin populära konkurrent Evernote”, men inte lista några av de andra funktioner som gör det bättre än Evernote. Medan OCR är en bra funktion är det inte tillräckligt för att motivera den över Evernote. Detta är en funktion som 80% eller mer av användarna aldrig kommer att använda. Evernote inte använder OCR för indexering ändamål men gör inte detta OCR text tillgänglig för användare.

OneNote är en bra produkt om du arbetar i en Microsoft centrerad miljö. Jag hade använt OneNote eftersom det starten och det var bra eftersom mitt jobb och hemmabruk var Microsoft centrerad. Mitt arbete och hem datormiljö ändras till där jag nu använder Mac och ibland Linux utöver min Windows arbetsmiljö. Jag hittade snabbt OneNote att vara begränsande. Beviljas detta var innan OneNote 2007 och 2010.

Jag fann Evernote och mycket tidigt i starten det fungerade i alla dessa miljöer så jag bytte och har aldrig tittat tillbaka. Evernote tillhandahålls även ett sätt för mig att importera allt jag hade i OneNote. Förutom att vara plattformsoberoende gör Evernote det lätt för andra leverantörer att integrera sina produkter med den. Här är en länk till ett exempel på denna integration http://blog.evernote.com/2009/02/12/curio-integration/ och hur att integration hjälper en person med en Tramatic hjärnskada funktion dagligen http: // blog .evernote.com / 2010/03/25 / användarprofil patrick-Jones-vardagsrum med traumatisk-hjärnskade med-hjälp-från-Evernote /.

OneNote är en bra produkt som blir bättre för dem i en Microsoft centrerade världen men fler och fler människor förgrening av den världen. I jämförelse med Evernote kommer de också OneNote är dyrare att få och bo i. Tänk på kostnaden för att gå från 2003 till 2007 till versionerna 2010.

Ärligt talat, jag har en nästan visceral avsky för M $ produkter, men OneNote verkar vara deras enda avvikelse från awfulness. Det är en mycket väl utformat program.

Har de köper den från någon annan och bara bunta den i Office?

@Dave Davis

Du kan använda en tjänst som Dropbox eller Live Mesh att synkronisera OneNote-filer. Du måste uttryckligen ange filer som fler. Jag har gjort detta i månader och aldrig haft en filkonflikt eller dubbel fråga.

@Dave Davis

Du kan också använda MobileNoter synkronisera till din iPhone.

Matthew, riktigt trevlig artikel och väl sätta ihop. Jag har också använt OneNote eftersom det är frigivning med Office 2003. Jag synkronisera den med 3 datorer med Microsofts Mesh och det fungerar mycket bra. Jag har gjort det för nästan två år. Det är en av de bästa. Jag använder också Evernote eftersom jag kan använda den från Motorola Droid och synk det men det inte komma nära till OneNote för många saker. Jag tror att beta Office 2010 OneNote har en “Skriv till OneNote” drivrutin för 64-bitars operativsystem. När det gäller OCR, denna vecka ut gjorde Adobes OCR för mig och sparat en hel del arbete. Tack för att skriva.

Adobe Acrobat har en mycket bättre OCR

(1) Jag vill registrera din dagliga nyhetsbrev med hjälp av denna e-postadress.

(2) Jag övade Vista OLE (Object Linking & inbäddning) använder Word & PowePoint, och jag var

extremt framgångsrik. Jag var så framgångsrik att jag har nu mycket irriterande Power Point ramar in, Word,. Måste jag ta bort eller byta namn på allt i Power Point-programmet plus säkerhetskopior och Public Folder?

Jag bryr mig inte om OLE ändå, det är inte så bra.

Wow Jag fann detta mycket intressant!

Bra artikel! Bara används för att konvertera en bild av en hel sida med text till redigerbar text. Var scrounging på nätet för gratis eller billiga lösningar för OCR, men insåg inte att jag hade redan en bra lösning installerad redan!

Tack!

SP

@Shashin Patel – jag glada det fungerade bra för dig … det är alltid trevligt när man upptäcker ett nytt användningsområde för en gammal verktyg 🙂

Som en lag student, är denna egenskap hos OneNote bortom episk och levererar vad är mycket nära en orättvis fördel. Tack för att du delar med dig…

Ser bra ut, men jag kan inte få det att fungera för PDF-filer (Windows 7, Office 2007)

PDF är svårt i en ton. Du måste få sidorienteringen korrekt.

Jag försökte scanna tabeller tryckta i liggande läge till Excel. Du får bara symboler om du kopierar till text i liggande läge, eftersom en noterar OCR inte kunde läsa i sidled brev som jag gissa. Medan Reader orienterad genomsökningen korrekt, OneNote orienterades i stående läge. Mycket frustrerande. Jag försökte att omorientera sidan i en noterar med “Rotera”, kan inte göras.

Jag försökte använda snapshot, vilket fungerade ok för första och sista sidan men resten av dokumentet var en enda röra.

Jag minskade slutligen arbetskopian jag var tvungen att passa i liggande, åter kopierar sidor, igenom igen de nya kopior och skrivas till en ton. Det fungerade men de två första sidorna krävs omvandling till tabeller och andra sidor som krävs text-till-kolonn + den vanliga datakonvertering rensning.

Jag är bara glad över detta fungerade som jag verkligen inte vill delsumma tabellen av inst den gamla skolan sätt: för hand med en miniräknare och lyfta fram penna. Jag får rysningar bara tänka på det. Det skulle ha tagit mig timmar för hand.

Tack för anvisningar Du !!!

Du hjälpte mig mycket! Tack så mycket!

Hälsningar från München

Kyrilliska bokstäver redovisas inte ens i den ryska versionen av OneNote.

Några idéer hur ihop et det fungerar?

Tack för den detaljerade inlägg, men det finns ett problem med min programvara. Det finns en bild full av text som är en skannad bild och när jag gör det “Kopiera text från bild” & klistra in den inklistrade texten består av symboler och stavfel. I enkla ord, det inte blir kopierade perfekt i mitt fall när hela bilden är klar text. Har detta hänt med dig?

Jag är en ny OneNote 2007 användare. Jag har försökt att klistra in en jpg innehåller text och “kopiera text från bild”, men när jag försöker klistra in den på sidan, visar ingenting upp.

Några förslag?

Inga bekymmer folk !! Jag löste mitt problem. Jag insåg att när jag klistrade in jpg full av ord till min nya sida, hade jag glömt att sedan Högerklicka på texten och “Kopiera text från bild” och klistra in den igen i min nya sida.

Skulle ha varit bra att också förklara, var man kan hitta denna “OneNote” i MS Office 2007, eller hur du aktiverar det.

Alla / Alla

när jag kopierar text från en bild jag märker att den inklistrade texten (oavsett vilket format jag väljer att klistra in den med) kräver en avsevärd mängd redigering. Styckena ta automatiskt på vagnreturer av vad jag vet inte, men de är mycket mindre än det skulle vara om jag skrev bara texten på sidan. Jag har noterat detta när jag kopiera förbi från PDF-filer till OneNote också. Jag kommer att ha för att placera markören i början av en linje, och backa fram till slutet av linjen innan den, och sedan ange utrymmen för att det att använda alla tillgängliga radavstånd.

Är detta att känslan? någon som vet vad jag talar om här ?, i så fall har någon kommit över ett sätt att lösa detta problem?

Tack; James

En sådan stor beskrivning av OCR och OneNote. Tack så mycket för att ta sig tid att bokföra detta. 🙂

För mig, i OneNote2010, högerklicka, ger kopiera text process ingen text. Gör text i bilder sökbara är påslagen,. Några idéer varför detta inte fungerar,? Tack

I Japan är specialvattenmeloner odlas i formar som ger dem perfekt runda, fyrkantiga, eller ens hjärta former, stora meloner i exotiska former kan kosta över $ 300 USD.