förbättra digital fotografering genom att kalibrera skärmen

Övervaka profilering och kalibrering är seriösa företag, ofta med utrustning som kostar hundratals dollar. Lyckligtvis finns det gratis verktyg för kalibrering både på internet och i operativsystemet.

I denna artikel kommer vi kortfattat täcka sätt som har täckts av andra källor, diskutera professionella utrustning använder för att kalibrera sina bildskärmar, skrivare och skannrar. Vi avslutar med vad som är sannolikt den metod som är lämpligast för många användare som kommer att förbättra kvaliteten på din digitala fotografiet redigering. Missa inte det!

Lifehacker har täckt mycket bra plats Foto fredag, och professionella grafiker där har skapats för att hjälpa användarna anpassa sina monitorer och ge sig maximal kontrast samtidigt värdeområde i diskreta färger. I grund och botten är tanken här att använda knapparna på skärmen för att justera ljusstyrka, kontrast, färg, etc med grafik på skärmen. Detta kommer att säkerställa att bildskärmen justeras för att visa så många toner som möjligt.

Detta är ett utmärkt verktyg, men endast justera en del av problemet. Du kan justera bildskärmen, men du kommer också att behöva justera färgprofil som datorn använder med bildskärmen.

Även om detta inte är ett stöd, är X-Rite ett av de större företagen professionella grafik människor litar på att se till att deras utskrifter matcha sina skärmar så stor utsträckning som möjligt. Många kommer inte bara spendera de höga avgifterna för dyr skärmkalibrering programvara och hårdvara, kommer de kalibrera om och om igen på ett schema för att säkerställa bildskärmen och skrivaren har inte haft sin färgskiftning för långt ifrån varandra.

Eftersom dessa verktyg är avsedda för professionella, de ger några av de bästa resultaten och kan kalibrera inte bara bildskärmar, men skannrar, projektorer och andra grafiska verktyg. De är dock prissatta för yrkesverksamma, och är kostnadseffektiva oöverkomliga för många hobby fotografer.

Den här videon är en bra illustration på hur man använder denna typ av teknik för att kalibrera en bildskärm. Återigen, detta är inte ett stöd, många läsare kommer att hitta även den billigaste versionen av denna teknik är ett slöseri med pengar för deras behov. Följande metod är gratis för Windows-användare, eftersom den är inbyggd i operativsystemet.

Öppna Start-menyn och skriv in “Kalibrera Display Color.” Det här verktyget är inte tillgängligt för Windows Vista-användare, eftersom det är nytt för Windows 7. Lifehacker har täckt Calibrize, som har liknande funktioner för Vista och XP.

Programmet du letar efter “Kalibrera Display färg”, och den lever i kontrollpanelen. Du kan också gå till din kontrollpanel och gör en sökning på “kalibrera”. Programmet visas här, och du kommer att behöva administratörsbehörighet för att kalibrera.

Det är knappast en spännande ser app. Bara läsa ingressen om att förbättra färg på skärmen och klicka på Nästa.

Grafiken på skärmen gör ett bra jobb med att förklara vilken typ av utseende du vill uppnå med kalibreringsverktyg. Du kommer att få reglagen justerings och visat vad du försöker replikera-här du vill justera gamma bilden för att se ut som mitt “Good Gamma.”

Det gör också ett bra jobb förklara vad gamma är-även om du inte behöver veta att justera den enkla reglage.

Du kan justera gamma reglaget på skärmen. Kom ihåg att du försöker att replikera “Good Gamma” bild. När du är nöjd, klicka på “Nästa”.

Denna del är något svårare, och Windows ger användarna möjlighet att hoppa ljusstyrka och kontrast justering.

Du kommer att behöva justera bildskärmen med kontrollerna på framsidan av det, och om det är alltför frustrerande för dig, kan du hoppa över detta steg. Annars bär på genom att trycka på “Nästa”.

Det kommer att visa dig den här bilden visar det korrekta värdet intervallet du vill uppnå. Du måste hitta reglagen för ljusstyrka och kontrast på framsidan av bildskärmen och justera dem. Det kan bidra till att Google produktnummer för din bildskärm (sannolikt på baksidan) och hitta din produkt manual på nätet i pdf-format. Om du fortfarande har din trycksak manual, kan det vara praktiskt att göra dessa justeringar.

Du bör ha en meny på bildskärmen som liknar denna, som är menyn för LG företagets L227WT monitor. Det är här du justera ljusstyrka endast med kontrollerna fysiskt på bildskärmen, inte i Windows. Lägga ner musen och hitta dem!

Tricket är att maximera detalj samtidigt som “X” i bakgrunden försvinner helt. Om du inte kan se “X” i den grafiska, måste du justera ljusstyrka. När du är nöjd, klicka på “Nästa”.

Fortfarande arbetar med kontrollerna på framsidan av bildskärmen, kommer denna bild att förbereda dig att justera inställningen Kontrast. Ditt mål är att se till att dina mörkt är tillräckligt mörkt utan att förlora detaljer i ditt ljus detalj områden, som i detta mans skjorta.

Återigen, måste du arbeta med en skärm som liknar denna. Rådgör med din bildskärm manual för att ta reda på hur man justerar kontrast. På LG L227WT är tillgänglig på samma meny, även om bildskärmen kan vara helt annorlunda.

När du är nöjd med den fasta svart på skärmen, och har inte förlorat detaljerna i skjortan, och kan skilja bakgrunden från den vita i skjortan, kan du tryggt klicka på “Nästa” och sluta använda kontrollerna på bildskärmen .

Färgbalansen blir ditt nästa steg. Du kommer att återgå till att arbeta med musen, göra justeringar till RGB reglagen för att säkerställa bildskärmen inte har en dramatisk förändring på ett eller annat sätt. Ditt mål är att justera gråa att vara så neutral som möjligt, inte lutar åt någon färg i synnerhet, som visas ovan.

Justera någon av de tre reglagen tills du är säker på grå visas på skärmen ser inte grönaktig, rödaktig eller blåaktig. När du är nöjd med din neutrala gråtoner, klicka på “Nästa”.

Du får denna skärm för att testa ny kalibrering. Kontrollera den nya kontra gamla, och se om du är nöjd med ditt arbete. Om du är, grattis! Du är ett steg närmare att fullända din digital fotografering och säkerställa bättre utskrifter.

större problem med bildskärmar är att användare använder den med dpi 100, men till exempel bärbara 15,4 inches med upplösning 1440 × 900 dpi är 110.; sqrt (1440 ^ 2 + 900 ^ 2) /15.4=110;then gå till, kontroll panel \ Utseende och anpassning \ Display, Set custum textstorlek (DPI) till 110%

En annan mycket trevlig artikel); Blir det någon skillnad när det gäller övervaka typ? CRT v / s LCD?

Nej, verktyget kommer att fungera på samma sätt. Men jag slår vad jag kan skriva en mycket informativ artikel om CRT vs LCD. Tack för inspirationen, Hatryst!

Alltid glada att hjälpa, Eric :); Jag väntar för artikeln, eftersom närvarande Jag använder CRT, och planerar att köpa en LCD-skärmen snart!

När jag läser den här artikeln, jag minns att när jag började arbeta i branschen maskinverksamheten. att ett rum, ungefär lika stor som en genomsnittlig hus, höll 8k minnes rör. Jag är 70 år ung, och jag är förvånad över hur kunskap har gått framåt. Jag älskar hur du skriver dina articals, även jag kan förstå de flesta av dem. tack och fortsätta det goda arbetet Ray

Vad händer om gamma var för låg eller för hög, skulle vi inte ser du felaktig exempel?

How do you kalibrera den i Vista?

Tack

Walt

Först måste jag be om ursäkt att jag inte svara på några frågor. Men, jag har en. Nämligen att ladda ner din tapet. Igår följde jag anvisningarna till en T, och fortfarande slutade med “den verkliga instruktioner med stora bokstäver” av stora, menar jag om typsnitt av 72.

Snälla hjälp mig att ladda ner din tapet. Damser Huron

ingen boot

Om du multiplicerar 1089 med 9, är resultatet en omkastning av det ursprungliga antalet: 9801.