hur du avinstallerar (eller ominstallera) Windows 10: s ubuntu bash skal

Windows 10 nya Ubuntu-baserade Bash skal fungerar inte som ett normalt program. Avinstallera det eller återställa sitt tillstånd för att få en ny Linux-miljö, måste du använda några specialkommandon.

Samtliga nedanstående kommandon kan antingen köras i ett kommandotolksfönster eller en Power fönster.

Högerklicka på Start-knappen eller tryck på Windows + X på tangentbordet och välj “Kommandotolken” för att öppna ett kommandotolksfönster. Om du vill använda Power istället, kan du starta Power från Start-menyn.

För att ta bort den hämtade Bash miljön, öppna Kommandotolken och kör följande kommando. Detta kommer att avinstallera och ta bort Ubuntu användarmiljön från ditt system, inklusive Linux-program du hämtat och installerat med apt-get eller genom att sammanställa dem från källan.

Windows kommer att be dig att bekräfta ditt val. Att automatiskt acceptera bekräftelsen-perfekt om du vill använda detta kommando i ett skript, till exempel köra om lxrun / avinstallera / y kommandot i stället.

Detta kommando tar inte bort din hemmapp och filer i den. Om du vill att helt utplåna Linux-system, se nästa avsnitt.

Ovanstående kommando kommer inte att ta bort Ubuntu användarkonto hemmapp. Hemma mappen innehåller användarinställningar och filer. Om du installerar en ny Ubuntu användare utrymme bild, kommer filerna i din hemkatalog bevaras och överföras.

Om du vill förhindra att detta händer, måste du ta bort den hämtade Bash miljö och helt utplåna din hemmapp. För att göra detta genom att köra följande kommando

Du blir ombedd att bekräfta ditt val. Att automatiskt acceptera bekräftelsen kör lxrun / avinstallera / y / full kontroll i stället.

Om du vill installera den Bash miljö, kan du bara köra kommandot bash igen, som du gjorde när du installerar Bash första gången. Om en Ubuntu användarutrymme bilden inte är installerad kommer den att automatiskt hämta och installera den.

Du kan också köra följande kommando själv. Detta är samma kommando som bash.exe körs automatiskt om du startar det utan en Ubuntu användare utrymme avbildar installerad.

Oavsett om du kör bash eller lxrun / install, kommer kommandot att be dig att bekräfta ditt val och ange ett användarnamn och lösenord för användarkontot i Bash miljön.

Att hoppa över denna process, kan du köra följande kommando i stället. Detta kommando kommer automatiskt att gå med på att uppmaningarna, ställa in “root” konto som standardanvändarkontot utan lösenord. Detta är användbart om du vill automatisera processen att installera Bash i ett skript.

Om du vill ta bort den bash.exe verktyget och Windows Subsystem for Linux från datorn helt, måste du se över “Turn Windows-funktioner På eller Av” dialog i Kontrollpanelen.

För att hitta den, öppna Kontrollpanelen och huvud på Program> Turn Windows-funktioner På eller Av.

Avmarkera “Windows Subsystem for Linux” alternativ här och klicka på OK. Windows avinstallera Windows Subsystem for Linux, bash.exe och lxrun.exe kommandon. Du kan alltid återvända till Windows-funktioner dialogrutan för att installera dem i framtiden.

Även nu utdöda, den amerikanska Lion (vars territorium sträckte sig över större delen av Nordamerika och ner i Sydamerika) var ungefär 25 procent större än det afrikanska lejonet.