hur du avinstallerar och blockera uppdateringar och drivrutiner för Windows 10

Windows 10 hämtar automatiskt och installerar alla uppdateringar. Detta inkluderar säkerhetsuppdateringar, funktionsuppdateringar och drivrutinsuppdateringar som tillhandahålls via Windows Update. Om en förare eller uppdatering orsakar problem, kan du avinstallera den och blockera Windows från att hämta den igen.

Microsoft tillhandahåller inte ett sätt att blockera uppdateringar inifrån Windows 10, men det ger ett nedladdningsbart verktyg för att göra detta. Detta möjliggör effektivt du att “gömma” uppdateringar som du kunde på Windows 7.

Inte säker på vilken drivrutin eller uppdatera Windows just installerat som kan orsaka dig problem? Öppna appen Inställningar och välj “Uppdatera och säkerhet.” Under Windows Update, rulla ned och välj “Avancerat” och välj sedan “Visa din uppdateringshistorik.” Du kommer att se en lista över uppdateringarna installerade och datum de installerades här.

Förare kan vara särskilt problematiskt. Om du slår tillbaka en drivrutin eller installera en annan själv, kommer Windows Update fortsätter att hämta och installera den specifika föraren om och om igen, att skriva över önskad drivrutin.

Du kan dock rulla tillbaka en installerad drivrutin. Du måste blockera uppdateringen föraren från att installeras via Windows Update efter att du gör detta. Om du bara rulla tillbaka den installerade drivrutinen, kommer Windows Update installeras automatiskt den drivrutinen igen när det söker efter uppdateringar.

Högerklicka på Start-knappen i det nedre vänstra hörnet av skärmen eller tryck på Windows-tangenten + X och välj Enhetshanteraren för att starta Enhetshanteraren. Leta upp enhet vars drivrutin du vill avinstallera, högerklicka på den och välj Avinstallera. Kontrollera “Radera drivrutinen för denna enhet” och klicka på OK. Windows avinstallera enheten och ta bort drivrutinen hämtas från Windows Update. Du kan installera färska drivrutiner programvara efteråt.

Alternativet att avinstallera Windows-uppdateringar (inte drivrutinsuppdateringar) är begravd i appen Inställningar. Öppna Inställningar och navigera att uppdatera och säkerhet> Windows Update> Avancerat> Visa din uppdateringshistorik. Du ser en länk läsa “Avinstallera uppdateringar” på toppen av uppdateringen historiklistan.

(I Windows Insider Preview, fanns det också en länk här för att avinstallera den senaste versionen. Om Microsoft rullar ut en stor uppdatering till Windows 10 som ett “bygga” en gång, kan du se en länk till höger under “Avinstallera uppdateringar” för att rulla tillbaka till en tidigare build.)

Denna länk tar dig till “Avinstallera en uppdatering” dialogen, där du kan avinstallera en enskild Windows Update om det orsakar problem på ditt system.

Det finns fortfarande en “Installera aldrig drivrutinen från Windows Update” i den slutliga versionen av Windows 10, begravd i den gamla kontrollpanelen.

Olika människor rapporterar annorlunda tur med det här alternativet. Vissa människor rapporterar att det förhindrar Windows från att skriva över sina egna installerade drivrutiner, medan andra rapporterar att Windows fortsätter att ladda ner drivrutiner även efter detta alternativ väljs. Om Windows håller ersätta din egen förare med sin egen, se till att prova det här alternativet.

Beroende på hur föraren installeras, kan det komma som en uppdatering från Windows Update efteråt. Använd verktyget nedan för att avaktivera uppdateringen föraren om det inte hjälper.

För att komma åt det här alternativet, öppna Kontrollpanelen genom att högerklicka på Start-knappen och välja Kontrollpanelen. Navigera till Avancerade systeminställningar System och säkerhet> System>. Klicka på fliken Maskinvara, klicka på Device Installationsinställningar och välj “Nej, låt mig välja vad man ska göra alternativ. Välj “Installera aldrig drivrutinen från Windows Update.”

Bara att avinstallera drivrutiner eller uppdateringar kommer inte att hindra dem från att installeras på nytt. Det finns inget sätt att “gömma” en uppdatering uppdatering eller blockera inifrån Windows själv, men Microsoft ger ett nedladdningsbart verktyg för att göra detta. Det är avsett för att temporärt dölja buggy eller på annat sätt problematiska när de inte fungerar ordentligt på ditt system.

Ladda ner och kör “Visa eller dölja uppdateringar” felsöknings Windows 10 från Microsoft.

När du kör det här felsöknings, söker den efter tillgängliga uppdateringar och tillåter dig att “gömma” dem, vilket förhindrar Windows från att automatiskt installera dem. I framtiden kan du köra felsöknings igen och ta fram uppdateringar när du vill installera dem.

Om du vill tillfälligt förhindra Windows från att automatiskt ladda ner och installera alla uppdateringar, kan du göra det utan att använda ovanstående verktyg för att blockera uppdateringar. Ställ bara in din nuvarande Internet-anslutning som “uppmätt” och Windows kommer inte att hämta uppdateringar medan anslutna till det – åtminstone tills du berätta Windows anslutningen inte doseras längre.

Om du är på Pro-versionen eller högre kan du också ändra Windows Update inställningar via gruppolicy att inte automatiskt installera något, bara meddela dig vad som är avalable.

Svårigheten med Microsofts lösning på webblänken är att om man inte spara filen på sin dator måste de återvända till webbsidan varje gång för att köra den. Jag gjorde en “spara som” och laddas ner och sparas kabinettfilen till en mapp på mitt skrivbord. Jag testade det och det fungerade OK. Jag hade problem med en skrivardrivrutin som MS ville hämta och som hålls misslyckas. När jag sprang MS-filen och valt objektet och ett par andra nedladdningen inte dyker upp igen. Jag kör hem versionen av Win10.

Någon handledning på det?

Jag antar att som en sysadmin jag i GPO hela tiden.

dator config> Administrativa mallar> Windows-komponenter> Windows Update

Ställ in objektet “konfigurera automatiska uppdateringar” till dina önskemål. Du kan läsa dokumentationen på TechNet för mer förklaring av de andra alternativen. Jag måste ändra alla dessa eftersom jag använder en WSUS-server för att distribuera uppdateringar på vår företagsnätverk.

Jag ska veta att hjärnan inte såg delen Windows Update.

Fram till MS fixar detta problem, och det är ett stort problem, Windows-10 “Home” kommer att betraktas som bristfällig. Således, en utmärkt anledning att fördröja uppgradering tills problemet är fixed.Yes, vi alla förstår MS resonemang för att tvinga uppdateringar. Men för att behandla alla “Home” användare som “dumma ninnies” är kränkande och höjden av arrogans. Många “Home” användare är mycket allvarliga användare, inte ha råd med lyxen att ha sin en dator få skrotade av en skurk update.Hint till MS: Ta detta “Pro” för att “Home” utgåva.

Jag håller med kommentaren TsarNikkay, och jag önskar att fler administratörer och tech rådgivare skulle bokföra en liknande kommentar i stället för att främja Win 10 som något underbart och felfri, en glädje att se, och låt oss se “skottsäkra” flygande när en rogue uppdatering orsakar en crash.Thankfully HTG “berättar hur det är”.

Jag hittade den här artikeln som täcker alla fönster 10 versioner, om att ändra uppdatering settings.Hopefully de “mycket smart” folk på hur man nörd kommer att visa oss hur man gör ett register fix.

Vänligen bortse från denna spets. Granskningen uppdaterades senast för Build 10074 av Windows 10 Insider (teknisk) Preview. Mycket snart kommer vi att uppdatera denna översyn för Windows 10 RTM.

[Review] What’s New in Windows 10?

How to Change Windows Update Settings When Managed or Disabled by System Administrator?

Mannen som uppfann Pringles Can, Fredric Baur, kremerades och begravdes i ett.