hur man använder musen för att ta sig runt i Windows 8

Windows 8 har tydligt utformade med pekskärmar i åtanke. Använda Windows 8 med en mus kan vara förvirrande vid första – många av de beprövade och sant gränssnittskonventioner Windows har förändrats.

Du kan fortfarande komma runt Windows 8 och alla finesser med musen, även om det känns lite besvärligt ibland. Om du använder Windows 8 på en dator i stället för en tablett – som de flesta användare – du behöver för att bekanta sig med dess gränssnitt.

Windows 8 fokus på tryckinmatning är uppenbart från låsskärmen. Det finns ingen låsa knapp att klicka på skärmen.

Om du använder en touch-screen-enhet, skulle du bara dra låsskärmen bort med fingret. Med en mus, kan du dra bort det. Du kan också trycka på en enda knapp på tangentbordet eller använd scrollhjulet, men det finns inget som tyder på att detta är möjligt.

Ange ditt lösenord för att låsa upp datorn efter att dra låsskärmen bort.

“Hot hörn” är ett av Windows 8 viktigaste nya navigeringsfunktioner. Oavsett om du använder skrivbordet eller Metro apps, heta hörn är din nya bästa vän.

På det nedre vänstra hörnet av skärmen, har en varm hörn ersatt startknappen. Flytta musen till hörn och klicka för att komma in i startskärmen.

Om du redan på startskärmen, det nedre vänstra hörnet fungerar som en bakåtknapp som tar dig tillbaka till den sista app du använder.

Den övre vänstra hörnet kan du växla mellan program. Klicka en gång för att växla till den sista app som du använde. Om du tittar noga kan du se konturerna av andra program på den vänstra sidan av skärmen.

Flytta muspekaren ner och du kommer att se andra nyligen använda program. Klicka på en för att gå tillbaka till det.

Observera att hela traditionella skrivbordet visas som en enda miniatyr i denna uppgift switcher. För att växla mellan skrivbordsprogram, använda Alt-Tab eller aktivitetsfältet.

Flytta muspekaren till antingen det övre högra hörnet eller nedre högra hörn och du kommer att se “charm” bleknar i sikte.

Flytta markören uppåt eller nedåt och charm blir fullt synlig.

Start charm åtkomst till startskärmen, medan söka, dela, enheter och inställningar charm åt andra gemensamma funktioner. Till exempel, från skrivbordet, kan du klicka på Inställningar charm att få tillgång till skrivbordsinställningar.

Charm är sammanhangsberoende. Om du klickar på Inställningar charm i Metro version av Internet Explorer, får du inställningarna i Internet Explorer.

Andra PC inställningar visas alltid på menyn Inställningar, inklusive makt, nätverk, och volymknappar.

Metro-stil appar använda större delen av skärmen fastigheter för deras innehåll. Till exempel, i Metro version av Internet Explorer, tar den aktuella webbsidan upp hela skärmen. Det finns inga verktygsfält eller andra gränssnittselement synliga.

Högerklicka för att visa “app bar” för den aktuella appen. Till exempel i Metro version av Internet Explorer, ser du fliken miniatyrer längst upp på skärmen och webbläsare navigeringsverktyg längst ned på skärmen.

Du kan ha två Metro-stil program på skärmen på den samtidigt. Den mindre app kommer att ha en nedbantad gränssnitt – du kan inte ha två fulla program på skärmen samtidigt. Din skärmupplösning måste vara minst 1366 pixlar bred för att köra program i delad skärm.

Dra och släpp en miniatyr från task switcher på höger eller vänster sida av skärmen för att komma igång. Du kan också ta upp en app och dra den till endera sidan av skärmen.

Dra handtaget för att ändra hur mycket skärmutrymme tilldelas varje app. Du kan tilldela alla skärmutrymmet tillbaka till en enda app genom att dra i handtaget till vänster eller höger sida av skärmen.

Du kan även använda den här metoden för att visa en Metro-stil appen och den traditionella skrivbordet samtidigt.

Metro-stil appar skiljer sig från traditionella Windows-program. De är utformade för att avbryta när du slutar använda dem, så att de inte kommer att använda upp systemresurser. På grund av detta, behöver du inte att stänga dem. Om du vill stänga en, kan du ta sin namnlisten och dra den nedåt. Det kommer att bli en miniatyrbild av sig själv.

Dra programmet till botten av skärmen och det kommer att krympa, försvinna, och nära när du släpper den.

Du kan också stänga en app från task switcher på vänster sida av skärmen. Högerklicka på miniatyren och välj “Stäng” för att stänga den.

Metro och startskärmen är tydligt utformade för vänster till höger att dra på en pekskärm. Om du bara har en mus, kan du använda rullningslisterna, som den du hittar längst ner på skärmen. Ett bättre sätt är att rulla med mushjulet. Mushjulet bör fungera överallt där det finns en rullningslist.

Som man kan förvänta sig, kan du högerklicka på brickor för att utföra åtgärder på dem eller dra dem runt för att arrangera dem på startskärmen.

På en pekskärm kan du nypa att zooma och zooma ut från startskärmen. För att göra detta med en mus, klicka på den lilla knappen längst ner till höger på startskärmen.

Från den zoomade ut skärmen, kan du dra och släppa grupper av appar runt att sortera din startskärmen.

Windows 8 bör ha bara gav ett alternativ för pekplatta eller stationär installation i stället för att störa dem tillsammans, eller åtminstone gav en möjlighet att ha mycket älskad Windows 7-gränssnittet för dem av oss som försökte och hatade Metro.

Försökte Windows 8 för en vecka … och det känns som himlen återgång till 7, men det är bara mig.

Och nu gör en “hur man använder tangentbordet för att få aroung i Windows 8”,. Det finns så många nya fönster + kommandon som du inte behöver musen längre!

Från låsskärmen är det bara att slå på valfri tangent på tangentbordet. Du behöver inte “dra” med en mus för att avfärda det. Jag håller med om att med alla kortkommandon du inte verkligen behöver röra på musen för att interagera med startskärmen eller tunnelbana appar.

Omfattande artikeln Chris, trevligt! Men jag tycker fortfarande att det är absolut tragiskt att vi behöver en handledning för “hur man använder musen i Windows 8”. Låt oss tala om det i morgon på Technophilia Podcast!

Du kan också snurra mushjulet för att komma till användaren / lösenord utmaning skärmen.

Du kan även zooma in / ut med CTRL + musens hjul

Grymt bra. Tack för uppskrivning. Det ser ut som det kommer att bli en inlärningskurva, men det ser ganska kraftfull och lätt att navigera en gång lärt sig. 🙂

Jag vet att den här artikeln handlar om musen, men det är viktigt att notera att som sades ovan, kan du trycka på valfri tangent för att avfärda låsskärmen.

På startskärmen kan du musen till kanten av skärmen för att rulla. Flytta musen snabbt, kommer du att rulla snabbare. Appen förhandsvisningar inte arbeta så här ännu.

Så betyder det att Metro kommer att skymma tapet – är dator tapet död? Om så är fallet, vad en besvikelse.

Första intrycket av allt detta är det blåser. Just nu har jag 13 flikar för appar på botten av Win 7 x64 och kan enkelt byta. Hotkeyboard inställningar och de Intellimouse för kb och mus möjliggöra gemensamma åtgärder, lanseringar, etc. Nu måste hitta appar som kanske fungerar på Win 8,? Furgetaboutit. Speltid i bebisarna sandlåda med kritor, Nä, Tack för pekare och allmänningar för att hålla om tvingas ändra. Svårt att se att navigera bland 3 aktiekurs trackers, mäklare webbplats ToSwim, IE9, CNBC, vissa webbplatser, och post med hjälp av plattor …. Även på en 24 “skärm jag skulle behöva 3 skärmar. Eller en tablett tillägnad en enda funktion sedan på bort på det? Antag kunde sedan golvet handlare använder tabletter att peka thru men det är deras enda ingång för tillfället. Det går inte att se Win 8 för multi-tasking.

“Windows 8 var tydligt utformad med pekskärmar i åtanke.” Jag tror att denna mening säger allt. Detta luktar väldigt liknande WinME / Vista …

Det ser ut som riktiga skräp om du använder avancerade program som Adobe Illustrator eller Photoshop eller något liknande Pro Tools. Jag tror att de gör ett stort misstag försöker tvinga denna Metro skit ner allas hals. Jag ska hålla med Win 7 Pro, som jag är mycket nöjd med (jag hoppade Vista och hängde på till XP så länge jag kunde).

@ RonV42, Craig S

Tack, jag hade inte märkt att. Ändå är det inte alls självklart att du kan trycka på en knapp – åtminstone var det inte för mig.

@James Bruce

Tack, ser fram emot det!

Jag är en stationär stöd tech vid ett stort universitet, så möjligheten att konfigurera programvara är viktigt för mig. Jag installerade Win8 Consumer Preview, bara för att bekanta mig med det, på en gammal Dell Optiplex 270 (Pentium 4, 1 GB RAM, ombord grafik). Där XP som har installerats på det var trög, är Win 8 förvånansvärt snabbt. Den stora frågan jag fann var att bildskärmskortet är listad som Microsoft Basic Display Adapter, och det visar vad som ser ut som åtta-bitars färg. Systemet berättar att det bästa drivrutinen för enheten redan är installerad. Jag är inte förvånad.

Muspekaren inte dyker upp, så jag slog CTRL + ALT + DEL för att få alternativskärmen och sedan ALT + F4 för att gå tillbaka, och pekaren dök upp. Efter en omstart, hade jag samma problem. Till slut sprang jag MSCONFIG. Det var inställd på Selektiv start. Jag ändrade det till Normal och startas om. Nu pekaren inte försvinner längre. Kontrollerad MSCONFIG och det var inställt på att selektiv igen, men pekaren visar fortfarande upp. Konstig.

Att hitta något sätt att konfigurera systemet på rätt sätt var mycket svårt. Men här är ett tips

Flytta muspekaren till det nedre vänstra hörnet och högerklicka. En fantastisk meny dyker upp med de flesta av de administrativa konfigurationsmenyer du någonsin kommer att vilja.

Windows 8 är nästan så olika från Windows 7 som den första GUI var till kommandoraden miljö. Det tar lite tid att vänja sig.

Win 8 verkar mycket långsamt på min dator med intel 2500K, fyra processorer och 12 GB RAM. Jag förstår inte varför jag skulle vilja köra på mitt skrivbord, kanske en tablett skulle fungera men jag har en Android tablett redan och det är vackert jämfört med Windows 8. Bara en massa små lådor på skärmen inte göra någonting för mig. Och vem var guru på Microsoft som beslutat att kalla ikoner “charm”? Geeeeeee …… ..

Bra att veta om hur man använder musen för att ta sig runt i Windows 8

Windows 8 är helt enkelt s-t. Det finns ingen artigt eller annat sätt att säga det. Det är ren s-t. Jag kan inte tro Microsoft menar allvar det. HERREGUD. Jag bara inte få det.

Tack för att ge mer information om hur man använder musen för att ta sig runt i Windows 8

så cool ~~

Jag har en 40 “monitor som min viktigaste … 2 mindre skärmar bredvid det …; behöva rulla bredd eller höjd min skärm med en mus är ett skämt … det helt enkelt är för långt och tar för lång tid …, jag gillar mitt skrivbord tapeter … jag gillar inte vykort dimensionerade kvadrater och rektanglar på min skärm …, jag försökte Windows 8 och hatade Metro UI. Det ser ut som den var avsedd för småbarn av killarna som designar vägskyltar till analfabeter kan köra …, Min dator kan visa miljontals färger … nu vill de att vi ska använda en stationär dator som bara visar cirka åtta färger … ????? ??, jag stomached Windows 8 för några timmar … om det ändras drastiskt till det bättre genom frisättning, ska jag sticka med Windows 7 … jag ser inga övertygande skäl att så långt förändras …

Bör ha mer möjlighet att arbeta med multitouch pekplatta. som nypa på zoom ska fungera, eller kanske tre fingrar svepa ska kunna navigera i tunnelbanan … etc

Den blå fågel som fungerar som Twitter företagets logotyp är känd som “Larry”, som i den berömda basketspelare Larry Bird.