hur man avbeställa nyhetsbrev på rätt sätt

Får du för många nyhetsbrev och andra e-postmeddelanden? Dessa e-postmeddelanden inte är tekniskt “skräppost” – de är från legitima organisationer. Tack vare den amerikanska CAN-SPAM Act, erbjuder alla legitimt företag ett konsekvent sätt att avbeställa sina nyhetsbrev.

Nästa gång du vill sluta ta emot e-post från en legitim organisation, inte bara på “Spam” eller “Papperskorgen” -knappen. Avregistrera dig från dessa e-postmeddelanden för att hålla inkorgen ren.

Varje legitim e-post kommer att ha en synlig unsubscribe mekanism, och det är oftast en länk längst ned i e-postmeddelandet. Om du vill säga upp prenumerationen, rulla hela vägen ner till botten och leta efter länken “Avsluta prenumeration”. Det är ofta i ganska liten text så att du inte märker det, men det ska alltid finnas där. För att snabba upp saker och ting, kan du trycka på Ctrl + F för att öppna sökfunktionen i webbläsaren eller e-postklient och skriv “Avregistrera” för att söka efter den.

Klicka på länken för att avbeställa framtida meddelanden från den webbplats eller verksamhet. Ja, det är verkligen bara så enkelt – det finns nästan alltid en avregistreringslänk. Om det inte finns, det måste finnas en e-postadress som du kan skicka välja bort, även om detta är nu mycket ovanligt.

Observera att “transaktions e-post” – till exempel ett kvitto för en produkt som du just köpt på nätet – inte behöver ha en unsubscribe e-post.

USA CAN-SPAM Act undertecknades in i lag i 2003. Enligt denna lag, FTC upprätt överensstämmelse med några grundläggande principer för kommersiella e-postmeddelanden. Här är några saker lagen kräver

FCC har mer information om detta på deras hemsida. Även om detta är en amerikansk lag, andra länder har liknande lagar. Till exempel, Kanadas CASL anti-spam lag mandat också en avregistreringslänk i varje kommersiell e-post. Europa har liknande EU opt-in direktiv.

Detta är inte en av dessa lagar som är precis på böcker och aldrig använt. FCC har verk lagen i det förflutna. Till exempel i 2006, var Kodak Imaging Network böter $ 32.000 för att missa att inkludera en unsubscribe mekanism och deras fysiska adress i en e-postkampanj de skickas ut.

Om en legitima affärs e-post du och misslyckas med att inkludera ett sätt för dig att välja bort e-post, kan du faktiskt rapportera dem till FCC. Det är därför du oftast hittar sådana unsubscribe länkar!

Kom ihåg att detta endast gäller e-post från legitima organisationer. Till exempel innefattar detta nyhetsbrev från webbplatsen du prenumererar på (som vår egen How-To Geek nyhetsbrev), att e-postmeddelanden från Groupon, eller någon annan organisation som är emot e-post och ditt tillstånd marknadsföra dig.

CAN-SPAM Act hjälpte städa kommersiella e-postmeddelanden som skickas av legitima företag. Men de verkliga spammare är utom räckhåll för dessa lagar. Visst, du kunde rapportera en allvarlig bedragare till FCC för att inte inkludera den erforderliga unsubscribe mekanism, men de är förmodligen att skicka e-post från utanför USA och länder med liknande lagar. Det skulle också vara svårt att hitta dessa människor, eftersom skräppost förmodligen kommer från ett botnät av infekterade datorer i stället för en legitim e-postserver.

Lyckligtvis har moderna e-tjänster som Gmail och Outlook.com gjort stora framsteg mot denna typ av otäck spam, och det bör inte når inkorgen mycket ofta. Om den gör det, klickar du bara knappen Skräppost. Men att Spam knapp bör bara användas på riktigt spam – avbeställa berättigade kommersiella e-postmeddelanden du får med sina ingår Avsluta länkar. Bara markera ett e-postmeddelande som skräppost kommer faktiskt inte avbeställa dig från sändlistan.

Image Credit: Michael Hicks på Flickr, Gred Elin på Flickr

Jag har hålla på att ta emot den typen av meddelanden i inkorgen om jag klickar unsubscribe.Luckily, du postat ett annat alternativ för att stoppa det totally.Thanks, är det verkligen bra för mig.

“Från” fältet måste vara korrekt, och “subjektet” får inte vara relevant och inte vilseledande.

Det är förmodligen ett stavfel.

Tack, fast det upp.

Bara markera ett e-postmeddelande som skräppost kommer faktiskt inte avbeställa dig från sändlistan.

Mest ansedda postlistor har en återkopplingsslinga med de flesta av de stora e-postleverantörer (Yahoo, Outlook, AOL, etc med betydande undantag för Gmail). Den maillist leverantör kommer att informeras när du markerar e-post som spam och kommer automatiskt att välja ut dig.

Naturligtvis behöver spammare inte har en återkopplingsslinga ….

Mest ansedda postlistor har en återkopplingsslinga med de flesta av de stora e-postleverantörer (Yahoo, Outlook, AOL, etc med betydande undantag för Gmail). Den maillist leverantör kommer att informeras när du markerar e-post som spam och kommer automatiskt att välja ut dig.

Det är faktiskt inte sant över hela linjen. Endast de bättre utlagda som kommer att välja dig automatiskt, är många människor som använder sin egen e-postleverantör och är inte valt att delta i alla återkopplingsslingorna.

Plus om du markerar något som spam när du kunde bara säga upp prenumerationen, det är en ganska ovänliga sak att göra.

Om en maillist undertecknas upp till en återkopplingsslinga och inte välja bort e-postmeddelanden märkta som spam, kommer de att hitta trafik blockeras om mottagarna fortsätter att markera framtida e-postmeddelanden som skräppost.

Jag kunde inte vara mer överens om att markera ett e-postmeddelande som skräppost när det finns en avregistreringslänk är ganska ovänliga. Jag kör en 100k mail / dag system med en mycket synlig avsägandelänken och ändå få ~ 25 / dag genom vår återkopplingar – Jag misstänker att några människor tror att klicka på en avsägandelänken bevisar att deras adress är giltig och kommer att resultera i mer oönskad e-post .

Det finns ett fel med denna strategi samt om. Välrenommerat företag A kan använda data som genereras av din unsubscribe begäran om att informera andra företag som din e-post är giltig och att du aktivt använder den. Som kan vara varför du får en oönskad (om än äkta) e-post från detta företag i första hand: De köpte din adress från ett annat företag som hade validerats det via unsubscribe.

Det är bara inte sant i dessa dagar.

Plus de flesta av dessa människor har bild spårning så att de vet det andra du öppnar e-post. Det är hur de spår som du.

> Bara markera ett e-postmeddelande som skräppost kommer faktiskt inte avbeställa dig från sändlistan.

Mest ansedda postlistor har en återkopplingsslinga med de flesta av de stora e-postleverantörer (Yahoo, Outlook, AOL, etc med betydande undantag för Gmail).

Gmail har faktiskt haft detta för cirka fem år, om avsändaren har en “ur listan” header i e-postmeddelandet. “Bara markera ett e-postmeddelande som skräppost” kommer (eller bör) avsluta prenumerationen dig från en sådan lista, om du väljer att lita på leverantören av listan.

Och “nörd”, finns det några listor jag anser spam som nämnts ovan, men som jag skulle lita på att ha en automatisk unsubscribe e-postmeddelande.

Berätta mer om den här bilden spårning.

Den ikoniska “Big Mac” McDonalds burger var inte alltid känd som sådan, uppfann och marknadsförs i Pittsburgh, var det ursprungligen kallades “The Aristocrat” och sedan “The Blue Ribbon Burger.”