hur man förvandlar din Windows-dator till en Wi-Fi-hotspot

Windows kan förvandla din dator till en trådlös hotspot, gör det möjligt att dela sin trådbunden eller trådlös Internet-anslutning med andra trådlösa enheter. Men hur du sätter upp det beror på vilken version av Windows du kör. Här är hur det hela fungerar.

Om du kör Windows 10 med årsdagen Update installerat, då har du tur. Med den uppdateringen har Windows nu en enda omkopplare för att stänga alla PC med Wi-Fi i en hotspot, och det spelar ingen roll om Internet-anslutningen du vill dela är trådbundet eller trådlöst.

Först brand upp inställningar genom att trycka på Windows + I på tangentbordet. På huvudInställningar, klicka på “Nätverk & Internet.”

På nätverket och Internet sida, vänster sida, klicka på “Mobile hotspot.”

På den högra sidan, slå på “Dela min Internetanslutning med andra enheter” switch. Om du vill ha något annat än standardnätverksnamn och lösenord, klicka på knappen “Redigera”.

I redigeringsfönstret, typ oavsett nätverksnamn och lösenord som du vill använda och klicka sedan på “OK”.

Och det är allt du verkligen behöver göra i Windows 10. Det är en av de bästa nya funktionerna i Windows 10 Anniversary Update, även om det rullas ut med relativt liten fanfar.

Möjligheten att dela datorns trådbunden Internet-anslutning till trådlösa enheter är integrerat i Windows 7 nätverksgränssnitt genom något som kallas en ad-hoc-nätverk. Ett ad-hoc-nätverk är egentligen bara en enkel, direkt nätverksanslutning mellan enheterna. I det här fallet kommer du att skapa en ad-hoc-nätverk mellan datorns trådlös anslutning och alla trådlösa enheter som du vill ansluta. Du behöver bara se till att din kabelanslutning sätts upp och att datorn inte har Wi-Fi.

Observera att när du skapar en ad-hoc-nätverk med datorns Wi-Fi, kommer det att inaktivera alla befintlig anslutning som använder att Wi-Fi-adapter. Det är därför denna metod fungerar bara om din Internet kommer från en Ethernet-källa.

Om du aldrig har skapat ett nätverk som detta, se till att läsa vår kompletta guide till att dela en Internet-anslutning via en ad-hoc-nätverk. Kort sagt, men ska du öppnar Hantera trådlösa nätverk fönstret (du hittar den genom att öppna start och söka efter “trådlös”), klicka på knappen Lägg till, och klicka sedan på “Skapa ett ad hoc-nätverk”. Ange ett namn och lösenord för nätverket och det kommer att visas i listan över trådlösa nätverk. Välj det och din bärbara dator kommer att koppla från sin nuvarande Wi-Fi-nätverk och börja hosta en ad-hoc-nätverk andra enheter kan anslutas till.

Var noga med att aktivera “Tillåt att andra nätverksanvändare ansluter genom den här datorn Internet-anslutning” kryssrutan så att datorn kommer att dela sin trådbunden Internet-anslutning med enheter som är anslutna till datorn över ad hoc-nätverk.

Tyvärr, Windows 8 skalat bort det grafiska gränssnittet för att upprätta en ad-hoc-nätverk, så det är inte riktigt lika lätt att ställa upp som det är i Windows 7 eller 10. Den underliggande funktionen är fortfarande närvarande, men. Du har bara tillgripa en liten kommandorad knep.

Först måste du se till att din befintliga trådlösa nätverk delas med andra nätverksanvändare. Tryck Windows + R på tangentbordet för att öppna dialogrutan Kör, skriv “ncpa.cpl”, och sedan tryck på Retur.

I fönstret Nätverksanslutningar, högerklicka på det trådlösa nätverket och välj “Egenskaper” på snabbmenyn.

Omkoppling till fliken “Delning” och aktivera “Tillåt att andra nätverksanvändare ansluter genom den här datorn Internet-anslutning” kryssrutan. Gå vidare och rensa “Tillåt att andra nätverksanvändare kontrollerar eller inaktiverar anslutningen delade Internet” kryssrutan när du ändå håller på och klicka sedan på “OK” -knappen.

Därefter måste du starta Kommandotolken med administratörsbehörighet. Högerklicka i nedre vänstra hörnet av skärmen (eller slå Windows + X) och välj sedan “Kommandotolken (Admin)” på Power Användare menyn som visas.

Med kommandotolken öppna, är nästa steg för att ställa in det trådlösa nätverket med hjälp av netsh som så

Där är namnet på ditt nätverk och är det lösenord du vill att användarna ska ansluta med. Åtkomstpunkten skapas med WPA2-PSK (AES) kryptering.

Nu ska du börja sända vårt nätverk med följande kommando

Och när som helst, kan du använda detta sista kommandot för att visa information om anslutningen. Den listar saker som kanal anslutningen använder SSID-namn, autentisering typ, radio typ, och antalet klienter som är anslutna till nätverket.

När du är klar, bör du kunna ansluta en Wi-Fi-enhet till din nya ad-hoc-nätverk.

Om du vill dela en trådlös Internet-anslutning i Windows 8 eller 7 med andra trådlösa enheter, måste du använda en tredje part app. Vi rekommenderar Virtual Router eftersom det är gratis, öppen källkod, och lätt att ställa upp. Du kan också använda den för att dela en trådbunden anslutning om du bara vill ha en enklare sätt att göra det än att skapa en ad-hoc-nätverk.

Börja med att ladda ner Virtual Router och starta upp. Använda det verkligen kunde inte vara enklare. Ange ett namn för nätverket, ange ett lösenord och välj den anslutning du vill dela med enheter som ansluter till att Wi-Fi-nätverk. Klicka på knappen “Starta Virtual Router”, och du är klar. Du kan även se en lista över anslutna enheter i det här fönstret.

Att sätta upp en mobil hotspot på din Windows-PC kan vara lite av ett besvär, eller det kan vara ganska lätt. Det beror bara på vilken version av Windows du kör och om du är villig att använda en tredje part app. Men nästa gång du har fastnat någonstans med endast en trådbunden Internet-anslutning, åtminstone du vet att du kan använda din dator för att dela detta sammanhang med dina andra trådlösa enheter.

Image Credit: Iain Watson på Flickr

Kommer detta att fungera på en win7 skrivbord? I så fall hur? TY

Det är inte annorlunda för en stationär än för en bärbar dator, du behöver bara ha ett trådlöst nätverkskort. Om du inte har en på skrivbordet, kan du använda en USB- eller PCI trådlösa kortet.

Låt säga att jag vill bara att överföra data mellan två datorer (eller en telefon och en bärbar dator), och förbi min router och internet, kan jag skapa en WiFi-hotspot på min laptop och få data från min telefon eller annan bärbar dator?

mitt system är win8.1 64bit ansluten via Ethernet till en VPN och wifi till en annan leverantör.

Jag hämtade the.msi filen öppnas och erbjöds endast “ingen” eller “Ethernet” alternativ …

Jag valde ethernet och kopplades bort från mina andra två anslutningar. Jag kunde inte ta bort det nyligen skapade nätverket länk …

Lösas genom att starta om maskinen, öppna nätverk center och möjliggör adaptrarna …

Jag vet inte (uppenbarligen) förstå hur man skapar detta nätverk ska användas med en nätverks specifik enhet (min smarternme telefon) och ändå fortsätta att vara ansluten via min Ethernet-kabel till min VPN eller min wifi till min ISP …

Mer hjälp för oss geekily utmanade folks … please

DLGMEX

Det finns ingen anledning att installera någon programvara. Bara köra följande 2 kommandon från en upphöjd kommandotolk (networkname och lösenord kan vara vad du vill)

netsh wlan set hostednetwork mode = tillåta ssid = networkname nyckel = passwordnetsh wlan börja hostednetwork

Vad detta innebär är skapar en virtuell wifi-kort och omvandlar den till en virtuell access point.This kommer att lämna din Ethernet (VPN) anslutning ensam. Telefonen kan sedan ansluta till WiFi-åtkomstpunkt som vi just skapat. För att verkligen få internet via WiFi-åtkomstpunkt, måste du slå på Internetdelning

Om du ringer redan är ansluten, koppla ur och återansluta och njuta av internet.

Lite utanför ämnet. Varför gå denna väg när du kan köpa en 6-in-1 bärbar enhet från RavPower som kan göra allt detta och mer för under US $ 40 / – på Amazon?

Du kan också ställa frågan: Varför spendera $ 40 när du kan göra det gratis?

Den RavPower enheten är ganska bekvämt, men det är en sak att köpa och bära, och om du befinner dig utan att det … detta kan vara det enda sättet att dela en kabelanslutning ut till en trådlös enhet som bara som en tablett.

Hej, det är verkligen användbart så tack för that.Off ämne, finns det en motsvarande för Android-enheter?

Off topic, finns det en motsvarande för Android-enheter?

Du kanske vill överväga att starta en ny tråd.

Oförklarligt, PlayStation 2 var inte lanserats i Brasilien fram till 2009 (9 år efter dess första globala release).